• EFW

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Cocachins skrev 2023-10-12 00:03:41 följande:

    Hej tjejer, har troligen haft äl idag. Någon som är på ungefär samma dag som jag i cykeln just ju? Har tagit lite extra d-vitamin senaste dagarna och fått till det med mannen 3 dagar i rad. Får hoppas det kan ge resultat. 


    Jag är på cd 15 men har inte fått utslag på äl testet ännu, sist fick jag det på kvällen cd 15, så får se i kväll vad testet säger. Sist så gick det från supernegativt till positivt på några timmar 😅 

    Har haft vattniga flytningar i några dagar men ff ingen äggvita/trådig flyttningar. 😬

  • EFW

    Godmorgon tjejer 😃

    Fortfarande inget utslag på
    äl testen, inte ens början till utslag ? knappt en skugga 😂 och de vattniga flytningarna är borta och de är nu mindre och lite vitare igen. 
    Jag känner av äggstockarna till och från så de försöker nog få till ett ägg, får se om det lyckas 😁

  • EFW
    Symetrical skrev 2023-10-13 06:53:08 följande:
    Segt, men det kan slå om snabbt! Hur många dagar har du tagit ältest? På flytningarna låter det verkligen som att ett ägg försökt släppa, men tempen indikerar att det inte lyckats än! Har du fertility friend eller någon annan app med, som är bättre när det kommer till att bekräfta äl med hjälp av tempen?

    I dag är det 5 dagen med tester, började två dagar innan förväntat äl. Testar i em efter jobbet tänker jag 😊 Och måste ju tillägga att föra månaden var första gången någonsin som jag fått ett positivt äl test. Och då var det negativt några timmar innan och sedan slog det om på kvällen. Dagen efter var det negativt igen, så verkar ha en väldigt kort lh ökning 😅 Därför känns det så bra med att hålla koll på temperaturen.

    Är ju bara andra månaden med test och temp, så vet ju inte riktigt hur det brukar vara, men jag brukade känna av äl värk och sedan kom alltid mensen 14 dagar efter det 😊 Men jag blir ju snart 40 så skulle ju kunna vara en månad utan äl också. Så kanske det blir extra bra äl nästa 😂🤞
    Dena månad är det ju en annan termometer också, för att krångla till det lite extra 😂😂

  • EFW

    Kan det vara så att jag hade äl på cd10? Och att Det är därför höjningen kom höjningen cd11 (8/10) 

    Äter ju Rr denna månad och det kan ju skynda på det hela 😅😁 Så förvirrad ???? 


     

  • EFW
    Alvedon83 skrev 2023-10-13 12:31:17 följande:
    Tycker inte det ser ut så men är ingen expert. Använder du fertility friend? Tycker det är bättre överblick i den appen 😊

    Använder bara flo 😊 Jag bytte termometer till en basal som mäter i munnen och har ju haft en lägre temp med den. Skiljer ungefär 0,3 mot den jag hade tidigare. Så egentligen ska man bortse från tempen den 28/9 då det är med den gamla termometern. 


    Bara att vänta och se. 😁

  • EFW


    Tog bort tempen med gamla termometern och då ser det ut så här 😊
  • EFW
    Symetrical skrev 2023-10-13 13:57:37 följande:
    EFW skrev 2023-10-13 13:48:53 följande:

    Använder bara flo 😊 Jag bytte termometer till en basal som mäter i munnen och har ju haft en lägre temp med den. Skiljer ungefär 0,3 mot den jag hade tidigare. Så egentligen ska man bortse från tempen den 28/9 då det är med den gamla termometern. 


    Bara att vänta och se. 😁



    Jag tror ändå inte det, med tanke på hur pass högt tempen låg kring cd 5-6 med den nya termometern. Har du haft några äl-känningar den här cykeln? Har hört om folk som fått senare äl med rr med, så kan nog variera. Men som sagt var får tiden utvisa! Kan verkligen rekommendera dig att använda ff dock, för den har fler parametrar den tar hänsyn till för att förutspå och bekräfta äl ☺️
    Förra cykeln då låg jag på 36,6 på cd 6 så det är ganska så i fas med med nuvarande graf om man räknar om från gamla termometer. Har haft vattniga flyttningar tidigare inte nu längre, nu är de sparsamma och vita lotion kladd. har haft lite ont till och från i äggstockarna, mest höger, men det är svårare med verken tycker jag, förra cykeln så hade jag ont till och från både innan och efter äl. 😅

    Blir spännande några dagar nu och se vad som händer, negativt på stickan nu på em. Testar i kväll igen 😃
  • EFW
    Alvedon83 skrev 2023-10-13 18:33:08 följande:
    Följer med spänning😊👍 här är det cd 9 och inget fertilt sekret ännu
    Men då kommer det nog snart får vi hoppas 🤞😃

    Jag har ff inga utslag på äl stickorna, och i natt kände jag av molvärk som jag brukar få till och från innan mens. Så jag tror mer och mer på att rr kortat ner min cykel. Första gången jag åt det började jag när mensen var slut och då kom nästa mens på dag 26. Denna gång började jag med både rr och bg dag ett så kanske är det som kortat ner cykeln? Kanske också att jag inte slutat med bg då jag ju aldrig fick äl att det påverkar östrogenet som i sin tur påverkar tempen lite?

  • EFW
    Phie84 skrev 2023-10-15 12:51:13 följande:

    Går å väntar på mensen. Började logga min mens januari 2021 å har alltid haft en cykel på 25 dagar, inte en ända gång har den varit längre.
    Men nu e ja helt plötsligt på dag 28 å har dom senaste dagarna haft molvärk men negativa test! 



    Hade ÄL enligt mig å min hälsaapp på cd11 å inte cd12 som FF. Fick en liten bloddroppe i trosan då vilket ja tolkar att det kommer från ägget som släppt. 


     


    Verkar som att oktober är en märklig månad 😬 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida