Inlägg från: H0nd3ndär |Visa alla inlägg
  • H0nd3ndär

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Ännu ingen mens men obehaglig mensvärk och svullen buk. Så verkar iaf bli 11 dagars lutealfas denna cykel. Det är bra Solig

    Vet inte när/om jag ska testa. Om det nu mot förmodan tagit sig så skulle det kunna varit en fästningsdip på äl+9 och då tänker jag att jag säkert isf behöver en 4-5 dagar innan resultatet skulle kunna visa positivt. Så äl+14 kanske... MEN jag tror mensen dyker upp långt innan dess!

  • H0nd3ndär

    Tråkigt med dippen Brallans! Men så llänge mensen lyser med sin frånvaro finns det alltid en chans Solig

  • H0nd3ndär

    Vårväder?! Här är det redan högsommar känns det som Spöke

    Kom annat ivägen innan jag han skriva klart imorse... Här är det ganska oförändrat. Ingen mens. Tänk om jag kunde få 12 dagars lutealfas! Det känns som den optimala längden {#emotions_dlg.flower}



  • H0nd3ndär

    Håller helt med Brallans angående vem som... tja... haha

    Har beställt hem enstaka (3 st) nya tester. De gamla gör mig nervös. Är rädd för ett falskt negativt om jag nu skulle våga mig på dem. Så har mensen mot förmodan inte kommit när de anländer så testar jag senast då. Kan vara att lutealfasen ska bli längre nu när jag slutat amma också. Men då bör en dipp komma absolut senast i övermorgon tillsammans med mens.

  • H0nd3ndär

    I'm out Död

    Hade svårt att somna igårkväll --> ett säkert tecken på att mensen är i antågande. Och mycket riktigt! Kvart över 5 imorse upptäckte jag mensen. Verkar dessutom ha kommit igång ordentligt med en gång. Skräp.

    Men ändå 12 dagars lutalfas. Lutealfasen bör iaf inte störa bebisverstaden framöver Skål

    Så trots inget plus så verkar amningsavslutet ha gjort gott Solig

  • H0nd3ndär
    Brallans skrev 2022-06-13 11:22:54 följande:
    Det trodde jag faktiskt inte med din kurva.. 

    Jag brukar också ha svårt att somna dagen innan mens, sjukt drygt. 

    Helt rätt att se det positivt Skål
    Jag vart lite mer beredd. Får sällan lång förvaring om att mensen kommer. Iaf inte via tempen. Tempen kan vara hög på morgonen och så kommer tant röd ändå framåt kvällen...

    Denna cykelns kurva påminner en del om cykeln precis innan jag blev gravid med 3an. Lägger in båda nedan. Så får hoppas nästa cykel resulterar i bebis Hjärta



  • H0nd3ndär

    Strongt gjort av dig att du genomför koffeinavslutet Symetrical! 

    Själv har jag inte börjat sedan jag var gravid sist så här har det lite fallit sig naturligt. Maken har dessutom maxtak på 2 koppar/dag medans vi väntar på att det ska ta sig Kaffe

  • H0nd3ndär

    Spännande med många äl i antågande. Gillar också att se fler grafer i flödet!

    Har läst med de senaste dagarna men dels så har det varit ovanligt bussy här och dels är min cykel just nu fantastiskt tråkig. Så inte blivit att jag skrivit något.

    Cd9 idag. Kommer äl som förra cykeln så blir det äl på söndag. Och om inte de så ungefär en vecka kvar till äl. Höll ju på att missa peaken med äl-tester förra cykeln. Testade först cd13 och fick då tokpositivt och redan dagen efter vart det negativt. Brukar ha positivt 2 dagar så gissar att även cd12 hade visat positivt om jag testat. Får se om jag börjar med äl-tester redan imorgon eller om jag väntar till cd11.

  • H0nd3ndär
    LillaGry skrev 2022-06-21 22:38:22 följande:

    Hej alla ni som hänger i den här tråden. Det var länge sedan jag skrev något här, anledningen är att jag givit upp lite efter ett års försök för att bli gravid med ett andra barn. Jag fyller 40 i år och känner mig såklart lite stressad över det så jag var hos läkaren i förra veckan och fick rådet att sluta amma för att bli gravid. Mitt barn är över 18 månader så jag har ammat en eller max två gånger per dygn det sista halvåret och tänkt sluta vilket som. Men jag har aldrig tidigare hört att amningen/prolaktin kan ställa till det när man har regelbunden mens och ägglossning. Jag använder både äl tester och tempar så jag är rätt säker på att jag har ägglossning. Är det någon som har liknande erfarenheter eller hört något liknande? jag hoppas jag inte slösat värdefull tid att potentiellt bli gravid med att amma så länge. Men det är ju så mysigt och mitt barn har aldrig tappat intresse. Nu har jag i vilket fall slutat så jag hoppas på en graviditet snart.


    Jag har tyvärr aldrig kunnat bli gravid när jag ammat. Har haft regelbunden mens och ägglossning men lutealfasen har varit för kort. Vet flera andra med regelbunden mens, längre lutealfas men där det ändå varit svårt under amning. Det där prolaktinet är tyvärr en riktig bov. Sedan finns det ju naturligtvis andra som blivit gravida trots att de ammat. Men hur ens egen kropp reagerar på prolaktinet vet man ju tyvärr först i efterhand.

    Prolaktinet vart en av huvudanledningarna till att jag slutade amma både barn 2 och 3. Hade egentligen en dröm om att tandemamma men så blev inte fallet.
  • H0nd3ndär

    Brallans: skulle inte förvåna mig om din äl kommer före min denna cykeln och det blir jag som hamnar någon/några dagar efter. Min äl brukar inte vara jättetidig. Cd14-19 har spannet varit. Skulle gissa att det blir runt cd15 denna cykeln.

    Men oavsett snart får vi hoppas på ett guldägg igen! Solig

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida