• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Inte orkar vi ligga varje dag hela tiden heller hahaha Jag skulle säga att vi har sex i genomsnitt 2-3 gånger i veckan, men kan vara veckor helt utan sex och veckor då vi har sex varje dag. Det går upp och ner. Vi har rätt stora barn.

    Under ÄL blir det varje eller varannan dag. Den här gången ska vi börja ha sex tidigare, vi har nästan missat ÄL senaste gångerna tror jag. Jag vet att när de andra barnen blev till så använde jag aldrig äl-test utan hade sex direkt när jag kände att ÄL-flyttningarna kom, alltså några dagar före ÄL. Har upptäckt nu i och med att jag använder ÄL-test att stegringen på testet kommer sista dagen jag har ÄL-flytningarna, sen börjar värken i äggstockarna och jag blir typ torr där nere dagen efter. Tänker att det kanske är smartare att vi ligger före stegringen då mitt ägg verkar släppa rätt snabbt efter stegringen och då försvinner också snabbt det fertila sekretet. 


    Men egentligen tror jag mkt handlar om tur, så mkt ska klaffa för att bebis ska bli till. 

  • Kiiwii
    Älskadelillaliv skrev 2022-02-09 10:35:50 följande:

    Hej
    Hoppar med här. Önskar så en sista liten sedan mitt mf i januari fick ett till mf nu men de är så tidigt så. Blir 39 i år och känner att de är verkligen nu eller aldrig. Hemskt känsla när paniken in finner sig att detta är verkligen sista chansen. Mf i januari var ju ej planerat barn men efter de vill jag så gärna ha en liten till. 
    Försöker inte tänka på de för de sätter ju sig på hjärnan. Hoppas vi alla Plussar snart. Jag hoppas på november bebis ja eller dec går också bra ????


    Beklagar missfallet :( Håller tummarna för novemberbebis :)
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-02-09 18:11:43 följande:

    Ja det är avärt att veta när man ska ha sex. Jag har funderat lite tvärtom att vänta så länge jag kan för att vara så nära äl som möjligt. Så att ha sex på andra mest fertila dagen....
    I början hade vi sex  sex dagar i rad runt äl. Några dagar innan under och efter. Men 14 månader nu efter så har vi blivit lite mer less på det hela tyvärr.


    Ja det var så jag med tänkte när vi började men då min ÄL verkar vara förbi redan dagen efter testet visat positivt tror jag att mitt ägg släpps nära inpå stegringen och inte två dygn senare som för vissa. 12-36 timmar står på mitt test och gissar att mitt släpper redan 12 timmar efter stegring och då är det ju samma dag då jag testar på morgnarna. Men egentligen tror jag det är struntsamma, det tar bara tid den här gången :) 
  • Kiiwii

    Jag har alltid testat på morgonen, oftast inte första pinken utan andra. Men står på CB som jag med använder att man ska göra på morgonen. Får du stegring och det har funkat förut med test på morgon så kör på det :) 

    Jag fick ÄL känningar tidigt förra cykeln. Typ direkt efter mensen var slut, var därför jag höll på missa den för jag tyckte det var för tidigt. Tror ägget släppte dag 12 eller 13. Jag har alltid känningar flera dagar före ÄL. 

  • Kiiwii

    Men blinkande gubbe har man väl också innan den blir fast. Hört om flera här på forumet i olika trådar som använder de testerna att de kan ha blinkande gubbe en vecka eller så innan den tillsist blir fast gubbe. Tror inte du ska stressa upp dig, ÄL kommer nog om några dagar :)  Även om du skulle missat ÄL vilket inte känns sannolikt pga för tidigt så går det inte backa tiden... då är det missat. Jag tänker att molvärk och liknande kan man ju känna ibland även fast det inte betyder något alls. 


    Jag ska börja testa för ÄL efter helgen på måndag, dag 8. Förvånad över hur snabbt den här veckan gått, redan dags att vänta på ÄL :) 

  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-02-12 22:51:10 följande:

    Jo, det är bara att det kändes verkligen som äl... och ikväll har jag inte känt något alls... får väl se vad jag får för resultat på stickan imorgon....


    Kan ju vara så att det bara känns mkt den här gången, kroppen jobbar. Oavsett vad är det svårt att styra kroppen. Men jag tror inte du haft ÄL redan, jag tror det kommer om några dagar :)
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-02-13 08:32:19 följande:

    Blinkamde gubbe idag igen. Så länge det är blinkande gubbe ska jag väl iofs vara glad. Men allt känns väldigt underligt.
    Sen är det dom här blå strecken på cb digital. Vet att man ska inte titta på dem, men det ena strecket blir inte starkare...


    För mig blir inte strecken successivt starkare alla gånger, helt plötsligt är det superstarkt och positivt bara. Som att ökningen av hormonet tvärt stiger :) 
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-02-13 12:05:06 följande:

    Jag ger upp och  struntar i allt. Jag orkar inte mer,  mår inte bra av det här. Det har tagit för lång tid och det är som att det bara är 1 vecka i månaden som jag mår bra och det är  när jag har mens för då kan jag släppa allt och känns som en befrielse. Annars är det stressen inför äl, stressen att få till det tillräckligt många gånger runt äl, stressen efter äl och stressen att mensen ska komma.
    Så ledsen hela tiden, kan inte släppa det hela, varken på jobbet eller hemma, känner mig inte närvarande, känner mig som en usel mamma, usel fru. Och jag är så trött, och ingen energi för att allt gått åt till babyberkstan så jag börjar grina för ingenting å kan bli förbannad för ingenting- räcker att en skål står i fel skåp så blir jag irreterad.
    Så jag måste släppa det här nu å glädjas åt att jag har en helt underbar son å ägna tid och kärlek åt honom istället.


    Känner du så starkt är det helt klart rätt att lyssna på sig själv och göra sådant som får en att må bra. Det får ju inte suga ut all ens energi och förstöra ens mående. Gravid kan du bli ändå även fast du inte håller på med tester och räknar dagar och bara har sex när ni vill och har lust :)

    Ledsamt att du mår så dåligt men du verkar ju ha en lösning på hur du ska må bättre. 
  • Kiiwii
    skaviblifyra skrev 2022-02-13 20:31:20 följande:

    Molvärk Rosa flytningar idag 6+1 fan. Precis så började missfallet i november... Vi får se hur det går. Bättre missfall nu än MA om 5-6 veckor. Men känns ledsamt


    Neeeeeej :( Hoppas det bara är livmodertappen som är skör eller nåt, eller att det växer en massa där inne. Håller tummarna att det stannar av.
  • Kiiwii
    MariaNathalie skrev 2022-02-15 10:28:52 följande:
    Cd 9 och nyfiken på om ägglossningen är på G 
    hahaha nog lite tidigt och börja testa men jag känner mig så taggad. Blev såklart en 0 och ingen gubbe än. Inte så oväntat men men. Äter rosenrot denna månad och har en förhoppning att det ska ske lite tidigare. Känner lite i magen också att det är något på G så man vet aldrig. 

    Hur går Det för er andra? 
    Cd 9 här med, tror ägglossning närmar sig, inte än på några dagar men har mkt mer flytningar och det är våtare down under ;) Testar första gången imorgon. fick ÄL på cd 12 sist. Men visst börjar man tagga till nu igen, haha. 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida