Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Anna Christina) skrev 2022-10-26 08:39:19 följande:

    Hej fantastiska tråd! Läst allt från början och oj vad ni lärt mig massor. Grattis till er som fått plus och håller en tumme till er som väntar.

    Själv är jag 35 år och planerar första barnet. Haft en ordentlig cykel efter p-piller och är nu på CD7 med ÄL nästa helg. Ville bara säga hej 😊


    Men hej! 👋🏼 Och stort välkommen till bebisverkstadens galenskap! 🤪
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-10-26 08:55:11 följande:
    Jo jag tog det idag, fick gravid 1-2 så då började jag nojja över att det borde vara 2-3 är ju på äl+16 men sen kände jag bara nej nu får du f.n ge dig.. kan ju inte göra något ändå så nu får jag börja ta det lite lungt och låta dagarna gå bara  // Skrattande

    Håller tummarna att du får en hejdundrande äl denna cykel, ny månad nya tag helt enkelt. Hejja hejja!
    Bra att du ger dig själv en mental örfil där, för det behöver som sagt var absolut inte betyda något såhär tidigt! Nu är du ju dessutom förbi domedagen, eller hur!? 😅 Ökar de andra testen som de ska? Och hur ser grafen ut? Tycker att du skall fokusera mer på det ❤️ (Lätt för mig att säga förresten! 😆🤪)
  • Symetrical
    KUMQUAT SKREV 2022-10-26 08:57:20 FÖLJANDE:

    Jag har funderat på att göra en utredning för att se om jag kanske kan få hjälp med min korta lutealfas, eller till och med IVF. De tyckte jag skulle börja med att ta ett Amh-prov (tror jag det heter) för att kolla hur äggreserven ser ut. Lämnade provet i fredags, men har superkörig vecka på jobbet så kommer nog inte hinna ringa och få min dom förrän på fredag. Är det där provet under ett visst värde så menar de att det antagligen inte är någon poäng med att gå vidare.

    Så håll gärna tummarna för min reserv 🍳 🥚 


    Brallans skrev 2022-10-26 09:07:23 följande:
    Nu är ju inte jag någon expert men något måste man ju kunna göra oavsett om man har en viss reserv eller ej, medicin för att förlänga lutealfasen samt övriga tabletter för att förbättra ägg kvaliteten har man ju läst om... tänker att det finns mkt man kan göra för att stötta upp kroppen.. 
    Vet att Symetrical är väldigt mkt bättre på sånt än jag! 

    Håller tummarna för dig! 
    Håller med Brallis om att det lät väldigt domedagsaktigt att säga att det inte er någon poäng med att gå vidare om det är under ett visst värde. Isf skall det vara så lågt att man i princip inte har några ägg kvar alls, annars om det är i lägsta laget går man oftast vidare med ivf direkt istället för att först sätta in letrozol eller liknande äl-stimulerande. Bra att du satt igång karusellen i alla fall! Håller alla tummar och tår för ett högt amh-värde! ✊🏼????🏻✊🏼
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-10-26 10:52:34 följande:
    Japp förbi domedagen ????
    jo de ökar om än lite lite för min smak men vet att det är individuellt, gett mig tillåtelse att vara hysterisk tills nästa digitala test med veckoindikator sen slutar jag nog tempa?! hur jag nu ska lyckas sluta med det 😂
    Tempen ligger kvar på 36,9 iaf! 

    Denna eviga oro! 😝👎🏼 men tycker att tempen talar sitt tydligt språk! Du får gärna lägga upp bild på testen sen om du vill, så man kan vi analysera ökningen (Och få testbegäret stillat för en stund! 😜)

  • Symetrical
    medioker skrev 2022-10-26 20:00:48 följande:

     


    Testade tillsammans med mannen ikväll, helt sjukt! 


    Hurra! Ett gigantiskt grattis till er!! 🥳❤️
  • Symetrical
    Snorkfrökenhär skrev 2022-10-26 23:44:14 följande:

    Jag har i två dagar nu känt mig varm och frusen på samma gång. Är inte sjuk, har inte feber, men känns nästan så i kroppen. Framförallt är jag så varm i ansiktet. mest kännbart på kvällen. Skumt. 


    Är det något någon av er upplevt efter ägglossning? Enligt tempmätning och NC hade jag ÄL för 4 dagar sedan. Tror jag känt såhär tidigare cykler också men kommer inte ihåg riktigt 😆


    Jag är fel person att fråga, för jag upplever alla sorts skenissymptom från typ äl +4 till mensen kommer varje månad, inklusive varmt ansikte 😝
    Med det sagt hoppas jag att det betyder något roligare för din del ✊🏼😉
  • Symetrical
    gladtjejhej skrev 2022-10-27 08:32:02 följande:

    Okej. ÄL+13 och nu vände tempen uppåt igen? 36.77 igår och 36.83 idag. Störigt om kroppen ska luras. De ömma brösten lyser med sin frånvaro och det är ett symptom jag hysteriskt klamrar mig fast vid då det var mitt enda symptom förra gången. Blir knäpp(are) snart!!


    Men det bådar ju ändå gott! 😀 Hur brukar din temp bete sig så pass sent? Bim borde väl vara inom ett par dagar..?
  • Symetrical
    medioker skrev 2022-10-27 09:35:34 följande:

    Hur ofta ska hcg öka? Är det varannan/var tredje dag isch? Jag testade med stickor från RFSU & testlagret men det syntes ju knappt något, kanske nån synbar skugga om man ansträngde sig..klart man börjar nojja. svagt streck på babyplan så det borde öka imorrn tycker jag. Men fick ju ändå positivt på vanliga clearblue ganska tydligt + på det digitala..hoppas hoppas. ÄL+10 idag. 


    Äl +10 är ju fortfarande tidigt för vanliga stickor att visa positivt, så stressa inte upp dig i onödan (typiskt lättare sagt än gjort 😆)
    Hcg ökar hela tiden, men fördubblas ca varannan/var tredje dag, så därför man bör kunna märka en synbar ökning om man testar varannana/var tredje dag. Men vem klarar av det!? 🤪
  • Symetrical
    gladtjejhej skrev 2022-10-27 10:00:58 följande:
    Jag har BIM imorgon eller på lördag. Jag kan tyvärr ligga ganska högt fram till BIM. Förra cykeln var tempen 36.77 dagen innan mensen kom. Men detta är ju efter mitt MA så det kanske ställer till det lite..

    Innan mitt MA låg jag lägre dagen innan mens, kring 36.50. Så kanske är det mitt MA som fortfarande spökar rent hormonellt. Får se om jag lyckas hålla mig från att testa idag, hehe.
    Låter i mina öron som en synnerligen dum idé att INTE testa idag! 😉 Mer testande tack!!! 😇
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-10-27 15:36:01 följande:
    Du får gärna analysera den för jag tycker den är liten, kollade på någon annans test och hon hade typ lika starka sträck på kontroll samt testlinje på äl+16 så fick jag panik ????

    börjar överst med äl+12

    Jag tycker absolut att det stegrar fint! Det är ju sååå olika hur fort hcg ökar, men det viktigaste är ju ATT det ökar, vilket ditt uppenbarligen gör 😃👏🏼


    När tänker du ta digitalt igen? 😊

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida