Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Solros28 skrev 2024-03-02 18:10:34 följande:
    Hur gör man om man ska d-vitamin boosta?🙏
    Man äter en höjd dos D-vitamin från CD1 till positivt ÄL-test :)
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Solros28 skrev 2024-03-02 22:43:23 följande:

    Så långt har jag förstått, men vilken mängd ska man stoppa i sig? 
    Jag har även läst att man kan äta högre dos i månader för att boosta, har ätit högre dos d-vitamin nu i en och en halvmånad, känns omöjligt att bli gravid😭 
    Har vart ett gäng gånger hos olika gynekologer och bönat och bett om att ta prover på mig, nu sista gången tog hon dom proverna som hon kunde och när jag såg provsvaren verkar det som att jag kanske har hypotyreos, mitt t4 fritt var lägre än det skulle, och TSH låg på 3.0, någon som har erfarenhet kring det? 
    Hört att TSH ska helst ligga under 2.0 eller något om jag ska bli gravid!?


    Jag äter 2 x 5000 ie per dag. Tar en på morgonen och en på kvällen. 


    av någon anledning ska det vara bättre att bara köra inför ÄL. läste något hos Vulverine om det. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Symetrical skrev 2024-03-02 07:04:00 följande:
    Jag skulle säga att ni kan köra igång direkt igen efter att du slutat blöda och känsligt gravtest är så gott som negativt. Fsh (det som styr äggblåsetillväxten) börjar produceras igen när hcg är under 50, vilket är anledningen till att många får äl ungefär som normalt eller bara något senare efter mf och x som kroppen själv tagit hand om 😊

    Jag lämnade nytt prov på sjukhuset imorse och fick just ett samtal, värdet är nere på 8,5 så det har gått ner rejält vilket är bra förstås. 


    Toppen att Fsh börjar när hCG är under 50! Jag letade upp din kommentar igen för jag visste att du skrivit det men kunde inte minnas nivån. 


    Sjukhuset vill följa mig till noll så jag ska tillbaka om en vecka. Börjar nog testa LH under slutet av denna veckan och hoppas på det bästa. 


    Jag kontaktade min närmaste MVC för rådgivning och de sa att det är ok att sätta igång direkt när blödningen slutat helt och hållet om man tycker att man mår bra psykiskt efter missfallet. De sa att råden kring att vänta en cykel ofta har att göra med att man ska läka både fysiskt och själsligt och vissa vill ha en paus, men även för att det är lättare att datera en eventuell ny graviditet om man haft en mens mellan. Nu tempar jag och LH-testar så man har ju relativt god koll ändå på när ägglossningen är om den nu kommer... 


    Vi kommer köra igång direkt. Jag känner mig lugnare nu och mer till freds än vad jag gjorde innan jag plussade faktiskt. Det var bra med en bekräftelse på att jag faktiskt fortfarande kan bli gravid. Den enorma stressen lättade något. Nu hoppas jag bara att vi inte behöver vänta 8 månader på nästa plus. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Jossolo skrev 2024-02-29 17:58:48 följande:

    Ringde från GYN-mottagningen förut. Mitt hCG har stigit långsamt igen så får åka in ännu en gång. Dom ville helst jag skulle åka in idag redan men har inte besvär så jag kunde Åka i morgon istället. Är så trött på detta. vill Bara att hCG skall bli Noll så man kan börja om. 


    Jag har tänkt på dig, hur har det gått? 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Jossolo skrev 2024-03-04 18:52:27 följande:
    Tack. Jag har idag fått spruta med Metotrexat för att avstanna och få ut graviditeten. Skall tillbaka på torsdag igen för kontroll och se så gravidhormonet går ner av behandligen. Jag är helt slut. Detta tar mig på oerhört, del resvägen till sjukhuset 1,5h enkel väg. Fjärde gången jag är där nu, å skall tillbaka minst 2ggr till. Men nu får jag absolut inte bli gravid på minst 3månader då behandlingen är livsfarlig för fostret om jag blir gravid. Allt tar sån tid nu? 

    Hur går det för dig?!❤️

    Fy vad jobbigt för dig! 


    jag har en enklare resa både till sjukhuset och bildligt talat. Mitt hcg har sjunkit ner till 8,5 från 600+ från början så det känns bra. Ska på förhoppningsvis sista provtagningen på tisdag nästa v och hoppas på 0. 


    för mig blev det ju ett missfall i äggledaren som skedde av sig själv så inga mediciner har behövts. Tacksam för det särskilt när jag läser hur du har det. 


    vad tråkigt med tre mån väntan dessutom. Beklagar 😢 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EFW skrev 2024-03-04 14:36:25 följande:

    Nu är äggen plockade, så räknar detta som min äl 😅 Om allt går bra blir det ett ET på onsdag, egentligen ska man inte testa för ens 18 dagar efter det, vilket känns lång. Men man tar också en äl spruta som ger utslag på gravtest i upp till 10 dagar, tog den i lördags så tänkte testa lite för att se när den gått ur kroppen också 🤔😁


    Så häftigt! Håller tummarna för er!
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EFW skrev 2024-03-05 06:50:49 följande:
    Tack! ❤️ och jag håller tummar och tår för att din nästa graviditet fäster i livmodern 🤞😍 
    Tusen tack! ❤️
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)




    Hmm, allt och alla säger ju att kroppen är oförutsägbar efter ett missfall. Men hur kan Natural cycles förutspå ÄL redan? 

    Graferna är förra och den här månaden.
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    fancyr skrev 2024-03-05 12:39:29 följande:
    Kanske förutser baserat på tidigare uppgifter ? Algoritmen 
    Ja det är nog så. Hoppas den har rätt. 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)


    Mina ägglossningsstickor blir starkare och starkare (men fortfarande negativa) så NC flyttar fram förväntad ÄL. som misstänkt blir cykeln lite knepig efter ett missfall. Är ändå glad att kroppen verkar vilja ägglossa trots allt 😊 
    hoppas jag kan få peak kommande dagar. 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida