Inlägg från: Anonym (R) |Visa alla inlägg
  • Anonym (R)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hoppas att det är ok att hoppa in här i tråden! Har lite behov av att skriva av mig och det är kul om man kan följas åt mot målet graviditet och bebis.

    Liten presentation: Jag är 39 år och tillsammans med sambo försöker vi få vårt andra barn. Vårt första barn är nu 15 månader och vi är inne på 5:e försöket. Innan barnet var jag gravid två gånger, första gången blev det ett tidigt missfall och andra gången utomkvedshavandeskap. Fick då operera bort en äggledare så det kan ju också påverka fertiliteten lite utöver åldern. Efter operationen blev jag dock gravid på tredje försöket så jättesvårt var det ju inte då iaf, även om vi totalt sätt hade försökt i 1,5 år innan graviditeten som resulterade i barn så kändes ju som lång väntan. 

    Trots att jag vet att jag kanske borde, med tanke på hur gärna vi vill ha syskon, så har jag inte slutat amma helt. Ammar ca 1 gång per dag. Vet inte hur mycket det påverkar när det ändå är så pass lite? Försökt goola mig fram, men tycker framför allt att man hittar info om helamning och att använda det som "preventivmedel". Har haft regelbunden cykel med utslag på ägglossningstest sedan mensen kom tillbaka.

    Inväntar mens imorgon. Tog ett graviditetstest igår, eftersom jag förstås inbillat mig en massa symtom, men det var definitivt negativt, så det är bara att börja satsa på försök nr 6.

    Hur länge har ni i som är aktiva i tråden nu försökt?

  • Anonym (R)

    Tack för att ni delar med er 1986 och DidoAe­neis!

    Vill ju känna att man gjort vad man kunnat för att optimera förutsättningarna, men är svårt att sluta ändå. Halv fem på morgonen är mamman trött och hjärtat svagt, så att söva om med amningen är lite för bekvämt. Dessutom har barnet hållit sig så friskt gnom förskolestarten och jag undrar om det kan ha med amningen att göra? Fast det är ju så lite så kanske inte gör någon skillnad ... Jag ska nog bestämma mig för ett datum några veckor fram när vi ska sluta och så får vi passa på att njuta av närheten och myset fram till dess. Mellan missfallet och X:et så hade vi 8 försök tror jag så är ju egentligen inte anmärkningsvärt att det tagit lite tid nu heller. Är ju trots allt två år äldre dessutom.

    Grattis till era graviditeter! Härligt och peppande att höra att det går efter 35!

  • Anonym (R)
    Idaho1989 skrev 2024-10-12 11:38:12 följande:
    Ganska precis ett år nu, ett tidigt missfall i Februari och ett i Augusti i år, hoppas på "tredje gången gillt" snart. Han har ett barn sen tidigare, jag har inga.
    Åh, håller verkligen tummarna. Minns när vi gick över ett års försök med första utan en graviditet som stannat. Det var riktigt tufft. För oss blev det verkligen tredje gången gillt så hoppas det blir samma för er.
  • Anonym (R)
    Idaho1989 skrev 2024-10-12 13:20:35 följande:
    Jo varit tufft senaste veckan, hade första graviditeten stannat hade jag varit höggravid nu, hade andra stannat hade vi gjort UL och förmodligen börjat berätta för folk osv...
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-10-13 08:19:35 följande:

    Fattar vad du menar. Jag hade haft BF på onsdag om första graviditeten hade hållit i sig. Hade andra stannat hade jag haft tre månader kvar. Det är jobbigt. 



    Stor igenkänning på detta. Minns hur jag försökte tänka och trösta mig med att om/när det väl blir ett barn så kommer det vara självklart att det var just det barnet jag väntade på. Men så mycket tröst var det inte då. Nu när mitt första barn är här, och jag hade ju aldrig fått just henne om någon av de andra graviditeterna gått vägen, så har det ju varit en hjälp till läkning av de såren. 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida