Inlägg från: Anonym (Vill ha ett eget) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vill ha ett eget)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hej! 

    Jag är helt ny här på familjeliv och när jag hittade den här tråden kände jag att jag hittat hem! Jag och min man har försökt få ett barn sedan vi gifte oss sommaren 2020 och jag börjar minst sagt tappa hoppet. Jag har använt clearblues fertilitetsmonitor, gått på slidsekret, äter hyfsat varierat, mm men det fungerar inte! Gravid har jag varit en gång på dessa fyra år men det slutade i missfall vecka 8. Jag har försökt få hjälp av regionen men för att få det måste jag gå ner i vikt då min region kräver ett bmi under 30 för fertilitetsutredning och IVF. Mitt bmi är inte långt över 30 men det måste alltså vara under 30 för att det ska tillåtas. Försöker gå ner i vikt såklart men det är inte det lättaste. 

    Har ni några tips eller bara några upplyftande ord så tar jag gärna emot dem!

  • Anonym (Vill ha ett eget)
    Alvedon83 skrev 2024-08-25 10:31:20 följande:
    Åh vad ni har kämpat länge, går det inte att söka hjälp privat? Men det kanske är jättedyrt😐 det behöver ju inte vara så att det är hos dig problemet ligger kanske kan vara hos mannen? 
    Jag har inte kollat upp privat eftersom jag räknar med att det är jättedyrt plus att det antagligen skulle kräva långa resor för vår del. 😕 Och mannen tror vi inte har några större problem eftersom han har tre barn sedan tidigare.
  • Anonym (Vill ha ett eget)
    Alvedon83 skrev 2024-08-25 11:55:18 följande:
    Jag förstår, har du koll på ägglossningen? Brukar du tempa?
    Jag använder ClearBlues fertilitetsmonitor. Plus att jag har loggat mina menscykler i Clue i år och dagar. Dessvärre har jag en sjukt oregelbunden cykel och har alltid haft det. Pendlar mellan 16 till 45 dagar typ! Haha! Men enligt Clues beräkningar på min genomsnittliga cykel så är jag BIM+2 idag. Håller tummar och tår! 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida