• EJT

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hoppar in i tråden. Är 35 och har försökt med barn nr 2 i 1,5 år nu. Två missfall på vägen... 

    Är just nu på ÄL+4. Tyvärr missade vi ägglossningen då min partner var bortrest just då, något sex fick vi till fyra dagar innan men det är ju inte stora förhoppningar på denna cykel alltså... 

  • EJT
    Alvedon83 skrev 2024-08-09 06:35:27 följande:
    Hej och välkommen till tråden🙂 va tråkigt att ni missade äl🥲 men det finns ju ändå en liten chans, håller tummarna👍 tempar du?
    Tack snälla! Ja, lite träligt, framförallt när cykeln kändes väldigt sund med tidigare ägglossning än vanligt och rejäl temphöjning efteråt osv. Jag tempar ☺️
  • EJT
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-08-09 06:42:38 följande:

    Välkommen hit ❤️ 
    det låter ungefär som mig. Jag är 36, försöker få barn nr 2. Vi har försökt i ett år nu, två missfall på vägen. 


    lycka till! 🥰


    Tack! Ja, missfallen gör ju att allt dras ut på tiden framförallt. Har liksom bara haft tre försök detta år (där jag två av försöken blev gravid) pga jag all annan tid var gravid/väntade på att blöda ut missfallet... Hur lång tid tog det för er att få första barnet och när är det född?
  • EJT

    Finns det någonstans i tråden när ni berättat lite om er själva och er resa? Försökte bläddra lite bakåt men hittade inget. De som vill får gärna berätta, nyfiken på er!

  • EJT

    Ja, alltså detta med molvärken vid ÄL (jag har MYCKET ägglossningssmärtor, från och till ett par dagar och sen intensivt en dag) har jag försökt undersöka om det finns forskning kring när den kommer. Men verkar ju som man inte vet... Jag får ofta värst molvärk två dagar innan min temp höjs, men samtidigt försvinner värken HELT dagen innan temphöjningen så jag tror nog ändå jag har ägglossning när smärtan är och när ägget släppt försvinner smärtan... 

  • EJT
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-08-09 11:31:51 följande:

    Första barnet född 2021 tog tre försök bara. 


    Nu tog det sig inte de första 6 månaderna. sedan fick jag ett pluss i februari. blev utomkveds, upptäcktes i v 6


    Andra gången det tog sig var i April. Och det blev missfall i v 9. Nu har det gått två cykler sedan det missfallet utan plus. Idag ska jag göra äggledarspolning hos Livio där vi gör vår utredning. Än så länge har de inte hittat några fel hos oss. 


    Oj, vad lika våra resor varit! Ganska exakt, både tiden det tog med första och sen våra graviditeter och missfall samma månader i år. De har misstänkt utomkveds på båda mina missfall också, men som kroppen stött ut själv. 

    Gör ni utredning privat alltså, tänker ni kring IVF? Vi tänkte nog ta kontakt med privat klinik för IVF nu under hösten. 

    Äggledarspolning frågade jag gynkliniken om senast, men enligt dem så är det ingen mening att göra spolning av äggledarna eftersom det går för spermierna att ta sig igenom äggledarna (då jag ju varit gravid). Jag kan ju inget så köpte förklaringen. Hur har Livio resonerat? Jag tänker samtidigt att om de misstänkt att ägget fäst tokigt två ggr på min så kanske passagen ändå inte är så fri... 
  • EJT
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-08-10 07:44:31 följande:

    ja verkligen! 


    mitt utomkvedshavandeskap stöttes ut av sig själv så jag behövde inte operera. 


    Mitt andra missfall fick vi se på ultraljud i vecka 8 just pga tidigare utomkveds då de ville se att detta satt rätt. Hjärtat slog och allt såg fint ut och några dagar senare började jag blöda. 


    vi påbörjade utredningen hos Livio i januari pga att jag inte blivit gravid på 6 månader och vi ville veta om något var uppenbart fel.  Avbröt sedan pga graviditet och drog igång det igen efter andra missfallet. 


    De har ?spolning? som rutin eftersom de vill se om allt ser bra ut i livmodern och på detta sättet kan de lättare se om det finns några myom/polyper och om är fri passage överallt. även om det är rutin så tyckte de även att det vore bra i mitt fall då jag fick en infektion under förlossningen med dottern vilket skulle kunna skapa ärrvävnad i värsta fall (om jag minns rätt) samt eftersom jag inte opererats efter utomkvedshavandeskapet. 

    Våra övriga prover är bra, min mans spermier är av toppkvalitet och jag har en normal ?äggreserv? och mina övriga värden är också normala. De rekommenderar inte IVF just nu eftersom allt ser bra ut och jag har blivit gravid två ggr i år. vi har helt enkelt haft otur säger de. 


    den enda faktorn de kan hitta är min ålder och säger att vi får räkna med att det tar tid. IVF i vårt fall skyndar bara på processen. Och ivf i Sverige skyddar inte mot missfall? de vill att vi försöker i minst ett halvår till innan vi överväger IVF. 


     


    Vad bra att ha en så tydlig och kunnig part att resonera med! Åldern är ju en faktor här med. Har ibland tänkt att om vi har tålamod tar det väl sig för oss också med tiden, men är rädd att det inte gör det och att fertiliteten snabbt dalar ju och sen är det nästan för sent med IVF också. Svårt att veta hur man ska göra! 

    Du får gärna berätta hur spolningen gick sen! Jag födde första dottern med kejsarsnitt så hos mig finns det definitivt ärrvävnad. Tror det kan ha bidragit till de två ev utomkvevds jag haft... 
  • EJT
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-08-11 07:49:32 följande:

    Hur tidigt upplever ni att ÄL-sekretet kommer vanligtvis? 


    jag tyckte mig se det idag när jag torkade mig men är bara på CD9 och det känns tidigt. Tog ett CB rosa men negativt och tittar jag på stickan är strecket synligt men svagt. 


    Jag tycker att mitt ÄL-sekret kommer allt mellan 4-7 dagar innan ÄL, lite olika från cykel till cykel.. 
  • EJT
    CarolintheQ skrev 2024-08-11 10:37:46 följande:
    Hur hade ni tolkat detta? Jag och min sambo försöker och just nu pricka vi in allt i tid. Fick som en nidblödning igår eftermiddag,hade tagit ett cb testa ultratidigt test på morgonen som gav positivt resultat efter ca 1h men det digitala som jag tog i morse sa negativt(kissade på stickan efter mitt andra toabesök här på förmiddagen) Ska ha mens på torsdag- fredag. Bör ja vänta eller kan ja redan nu utesluta en graviditet? Har inga symptomer heller. Vet att sist ja vart gravid (för ca 3-4 år sedan som slutade i missfall) så visade det spöktest 3 dagar innan beräknad mens och jätte svagt positivt dagen efter beräknad mens. vad hade ni gjort?
    Ja, CB ger alltid torkstreck som ovan skrev. Jag skulle säga vänta ett par dagar och ta ett nytt ultratidigt test då, med morgonliss. Du är ganska många dagar från BIM. 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida