• Mojsan09

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Symetrical skrev 2022-05-20 12:32:23 följande:

    Hörrni tjejer! Har nån av er testat d-vitamin boost vid äl? Läst om många som gjort det som det tagit sig för, så tänkte själv testa den här cykeln. Wish me luck Tungan ute


    Jag kör d-vitaminboost någon dag innan äl sedan några månader tillbaka, har tagit mellan 20000 och 50000 IE per gång. Det har inte tagit sig än tyvärr. Mina cykler är dock mycket bättre nu, upplever de som mer regelbundna och framförallt blöder jag färre dagar och något mindre mängd (fortfarande väldigt tunga blödningar dock), och knappt någon mensvärk eller pms längre.


     


    Men har gjort så många förändringar och tar väldigt många olika tillskott så är svårt att veta vad som påverkat mest men jag tror att jag slutat med koffein bidragit mest.

  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-05-24 05:51:01 följande:

    Aha, tack för input! Glad


    Funderar på när man skall ta det? Typ när man får positivt ältest eller tidigare? Obestämd


    Jag brukar sikta på två dagar innan äl, men är ju inte helt lätt att pricka alltid. Tänker att d-vitaminet ska förmå kroppen att orka ägglossa, så kan nog vara bra att ta om LH test visar på liten stegring men inte fullt positivt. Har du läst något på Jenny Koos instagram vad hos säger om d-vit? Hon har många stories om det, och många positiva vittnesmål!

  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-05-24 19:27:18 följande:
    Låter som en bra plan! Jag har också kört en gång om dagen fram tills nu, men kanske tar två från och med imorgon. Tryckte i alla fall i mig 18 st d-vitaminer innan idag och fick nyss till det med maken Cool
    Ja, det blir ju en rejäl pillerhög när man kör boostdosen! Mitt dagliga pillerintag ligger just nu på ca 12 tabletter av olika slag? Har blivit nödd att skaffa mig en veckopillerdoserare i storlek xl!
  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-05-25 07:19:20 följande:

    Hahaha. Och jag som tyckte att mina 5 tabletter om dagen var mycket! FlörtTungan ute


    Var i cykeln är du nu?


    Jag är på CD 15 idag och tror jag haft äl, inte helt säker på vilken dag dock, symptomen var diffusa den här gången och gjorde inga äl-tester heller dumt nog. Så här ser kurvan ut:
  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-05-26 07:48:38 följande:
    Ser onekligen ut som att ägget kan ha släppt cd 14.. Obestämd Hur har det varit med fertilt sekret?

    Jag är tämligen säker på att jag hade nedsläpp här igårkväll eller inatt. Kände tydligt att huggen släppte under kvällen och när jag tog tempen vid 21 låg den på 36,6. Nu på morgonen var den uppe på 36,9 (samma som igår) och ältestet var fortfarande starkt men inte positivt längre. Bara att vänta och se hur tempen beter sig kommande dagar ????

    Jag hade inget jättetydligt fertilt sekret där heller, så känner mig osäker på om jag faktiskt haft äl. Tempen borde stigit mer då tycker jag, får se vad den visar imorgon? 


     


    Hoppas på stegring för dig imorgon!

  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-05-28 07:59:33 följande:

    Eller kan det bero på d-vitamin boosten? (Den fick jag för övrigt ganska körig mage av xD)


    Intressant, har aldrig gjort den kopplingen själv, men nu när du säger det har jag också haft lite körig mage nyligen, möjligt att det var i samband med d-vitamin boosten,
  • Mojsan09
    Brallans skrev 2022-05-28 09:34:42 följande:
    Symetrical skrev 2022-05-28 08:13:48 följande:
    Halloj!
    Hur går det för dig? Börjat få några äl-känningar än? Och när tänkte du börja med testen? Skrattande

    Min man har förövrigt fått världens problem med sina allergier, så hoppas regnet gör sitt för att han ska hinna pigga på sig.. 


    Va jobbig, har han några allergitabletter som hjälper? Det är så stressande när man inte lyckas få till det på rätt dag?
  • Mojsan09
    H0nd3ndär skrev 2022-05-30 18:00:43 följande:

    Första äl-testet denna cykeln. Tur vart väl att jag inte väntade längre. Cd13 idag. Något säger mig att äl blir tidigare än cd17 denna cykeln...


    Nej, jag tror du får fullt utslag på stickan imorgon!
  • Mojsan09
    Flissannn skrev 2022-05-31 16:39:11 följande:

    Hej 
    ny i tråden och ganska ny på detta med att kommentera på Familjeliv. Jag har försökt gå tillbaka men hittar inget konkret så undrar om ni som nämner boosten (fattar att det är d-vitamin och har hört om det tidigare) men undrar hur mycket ni tar för att boosta och när? 


    jag har enligt appen flo äl imorgon men än är mina tester negativa så tror det dröjer några dagar till. 


    Jag skulle ta nu då om jag var du. Mellan 20 000 och 50 000 IE är doser jag hört nämnas. Kan vara bra att ta ett d-vitamin test och se så att man inte hamnar för högt om man tänkt fortsätta med detta många cykler.
  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-06-02 16:40:21 följande:

    Har börjat få mer som mensvärk nu och upptäckte nyss lite blod när jag torkade mig efter toabesök, så förmodligen kommer mensen redan imorgon. Så jäkla surt att min lutealfas blir kortare och kortare. Känns lite som att det inte är meningen att vi ska få fler barn.. Obestämd


    Vad surt att din lutealfas verkar bli ännu kortare ???? Har du läst på något om vad du kan göra för att förlänga den?
  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-06-03 09:52:03 följande:
    Tror faktiskt också på att det var den som ställde till det! Känns liksom som att allt speedades upp, så kanske (förhoppningsvis!) även lutealfasen, så den är tillbaka till det normala nästa cykel igen.. Obestämd
    Är lite sur på mig själv för att jag började mixtra med grejer. Jag vet ju att jag har grymt bra blodvärde och aldrig haft någon brist hittills i livet (inte ens som gravid) så jag tror nog att jag bara skall låta kroppen vara. Såvida inte jag får något konkret tips om hur man förlänger lutealfasen. Sist när jag försökte göra det med progesteronkräm och liknande hände inte ett skvatt, så känns som att jag helt enkelt skall vara nöjd med om den håller sig till 10 dagar Tungan ute

    Då sitter vi där båda två nu, dock kommer jag nöta bänk åtminstone en vecka längre än du Flört

    Vad jag förstått så är nyckeln till en tillräckligt lång lutealfas att man får igenom en stark ägglossning med friskt ägg för att få en stark gulkropp som producerar tillräckligt med progesteron för att gulkroppen inte ska dö i förtid. Hur har du det med stress? Tränar du (för mycket)? Hur är det med koffeinintaget? Äter du bra och näringstät kost och har du stabilt blodsocker? Finns ju mycket man kan optimera för att stärka sin ägglossning på naturlig väg!

  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-06-03 13:43:50 följande:
    Aha, vad intressant! Det visste jag faktiskt inte :)
    Jag är inte alls särskilt stressad, tränat mindre på sistone (men rör mig förmodligen mer än de flesta), koffeinintaget är under 200mg per dag. Äter generellt väldigt näringsrik kost, men nu när du säger det har det varit betydligt mer socker på sistone och då har det ibland bli dåligt med riktig mat, för att jag blivit mätt och illamående av sötsaker xD
    Ska verkligen dra ner på sockret och se om det blir någon skillnad. Tack för tips! Skrattande
    Om det inte känns som en alltför stor uppoffring kanske du kunde testa att hålla upp helt med koffein under minst en hel cykel och se om det gör skillnad. Jag upplever själv stor förbättring (längre cykel, förre dagar med mens och mindre blödning och mindre pms) och många andra vittnar om samma - läs tex på Jenny Koos instagram!

    Jag har hållt upp med koffein sedan nyår, men ?fuskat? med decaf varje dag denna cykel, och bara den ligga mängden koffein har haft negativ inverkan på mig tycker jag, så nu ska jag enbart dricka det vid speciella tillfälle. Koffeinet gör att kroppen känner sig stressad och inte prioriterar en ordentlig ägglossning.
  • Mojsan09
    Hoppas 2012 skrev 2022-06-06 01:07:12 följande:

    Idag fick jag och blivande mannen "Gravid" på digitala :)
    Hoppas allt går vägen denna gången.

    Ha en fin helg!


    Grattis, hoppas allt går vägen! 
  • Mojsan09
    Symetrical skrev 2022-06-18 16:58:07 följande:
    Jag har nämligen inte alls haft stressigt på jobbet eller sovit dåligt, men ändå varit så hysteriskt trött! xD

    Har försökt lossa på våra spärrar med lite prosecco nu. Wish me luck! Flört
    Du har inte möjligtvis någon pollenallergi? Själv har jag känt av gräspollenallergi senaste veckan, och förutom kli i näsan är trötthet ett av de starkaste symptomen för mig.

    Bra jobbat att sluta med kaffe, hoppas det ger resultat i form av starkare ägglossning!
  • Mojsan09
    Brallans skrev 2022-06-20 10:56:47 följande:
    Jag har börjat backa på mitt tidigare boost helvete, läste om någon här inne på FF som tagit 50 000 4 dagar innan äl tror jag och blivit gravid.. funderar på om jag ska boosta en sista gång innan semestern bara för att jag har tabletter kvar och är lite dum i huvet.. 
    Ja, kanske värt att ge det en chans till! Du skulle ju kunna minska dosen något, till 25 000 kanske, om du inte mådde helt toppen sist, är ju en rejäl dos det med!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida