Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Ja) skrev 2021-09-08 10:04:44 följande:
    Vi kan testa ett snabbt svar från Wikipedia: sv.wikipedia.org/wiki/Immunitet_(biologi)

    Immunitet är en medicinsk term som beskriver den situation som råder när en organism har tillräckligt med biologiska skyddsmekanismer för att undvika infektioner, sjukdomar eller annan oönskad biologisk invasion.

    Naturlig immunitet uppstår genom oavsiktlig kontakt med en patogen, medan konstgjord immunitet uppträder vid exempelvis vaccination. Både naturlig och konstgjord immunitet kan i sin tur delas upp i ytterligare undergrupper, beroende på hur lång tid skyddet räcker. Passiv immunitet är kortlivad och varar ett par månader, medan aktiv immunitet kan vara livslång.
    Tack. Så, man blir passivt immun av covid-vaccinen, eller 70  % blir det , under en viss tid. Och nästan alla övriga blir skyddade mot svår sjukdom.

    Jag skulle även ha tagit medicinen om dem värsta uppskattningar om delta-varianten skulle visa sig stämma. Då räknar man bara med 50 %. Men om inte det, så är man i alla fall skydda mot svår sjukdom och det är väldigt bra att ha det skyddet. Jag har ju haft covid - det är ingen vanlig förkylning. Jag hade det ändå lindrigt, men man orkade ingenting och mådde pyton. 
  • AndreaBD
    Anonym (Ja) skrev 2021-09-08 10:21:56 följande:
    Var får du 70 % ifrån? Jag har inte hängt med i hela diskussionen... Som jag ser det så ger två doser vaccin en skyddsnivå på över 90 % (Pfizer 95 % och Moderna 94 %). Jag förstår att man måste bena ut skillnaden mellan att bli smittad vs allvarligt sjuk och att vaccinet antagligen refererar till det senare. Just nu är det osäkert om vaccinerade kan bli smittade eller inte, så man kan inte säga att vaccinerad = immun, däremot att man har bra skydd mot svår sjukdom, åtminstone.

    "För alla vaccin vet man inte hur länge immunitet kvarstår och om smittrisk helt förhindras hos vaccinerade."

    www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/infektion/covid-19-vaccin/
    Pfizer 95 % och Moderna 94 % - ja. Det gäller dock alfa-varianten.
    Numera är det dock delta-varianten, nästan endast den, som sprids. Och där är det lägre. Mellan 50 och 70 % (i olika studier), hörde jag på en expert-podcast. Och det gällde både Pfizer och Moderna. Och då pratar vi immunitet/skydd mot smitta. Skydd mot svår sjukdom är mycket högre.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-08 10:27:07 följande:
    Nej, det är inte samma som immunitet.

    Hade man blivit immun så hade inte de vaccinerade behövt följa de rekommendationer och restriktioner som finns.
    Någon hade ju länkat till en definition, som bekräftar det jag sa. Det kallas för immunitet, även om det är begränsad tid. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-08 10:25:24 följande:
    Motsatsen av vad?
    Du påstod ju att det inte var någon skillnad, att det inte är mer att göra på IVA än före pandemin. Det är du som får belägga först egentligen, när du påstår sånt. Nu har "påven" skickat en länk som bekräftar det jag sa, dvs. motsatsen. Och vi väntar på belägg ifrån dig.
  • AndreaBD
    Anonym (Ja) skrev 2021-09-08 11:42:22 följande:
    Det är möjligt att det är gällande Alfa, då är alltså de där 70 % som du skrev om för Delta antar jag. Men, jag håller inte med om det sista du skriver, att de siffrorna rör smitta just för att man hittills inte kunnat konstatera den typen av immunitet, bara skydd.
    Ja, som högst 70 % för delta. Och ju, det gäller smitta. Vi diskuterade det här i tråden för ungefär två dagar sedan. Jag vet inte varför alla svenska myndigheter uttrycker sig så jäkla överförsiktiga, så att ingen vanlig människa förstår vad de egentligen menar..... Man får gå till finska medier för att det ska pratas klarspråk:

    thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/vacciner-och-coronaviruset/vaccinernas-effekt-mot-coronavirus

    Här även folkhälsomyndigheten, men något kryptiskt

    b-m.facebook.com/Folkhalsomyndigheten/photos/a.850014671832965/1834969896670766/&source=57

    WHO uttrycker sig OCKSÅ kryptiskt:

    "The COVID-19 vaccines produce protection against the disease, as a result of developing an immune response to the SARS-Cov-2 virus.  Developing immunity through vaccination means there is a reduced risk of developing the  illness and its consequences. This immunity helps you fight the virus if exposed. Getting vaccinated may also protect people around you, because if you are protected from getting infected and from disease, you are less likely to infect someone else. This is particularly important to protect people at increased risk for severe illness from COVID-19, such as healthcare providers, older or elderly adults, and people with other medical conditions."

    www.who.int/news-room/q-a-detail/coronavirus-disease-(covid-19)-vaccines{adgroupsurvey}&gclid=CjwKCAjwvuGJBhB1EiwACU1AieCZlK43J6x9l-G0uPqOyL5LxGV-pKsYTeB23mnu66fDQeIs3BkoqRoC8FIQAvD_BwE

    Så här kan det se ut. Den här är tydlig:

    "
    How well it works: Experts continue to learn about Pfizer?s efficacy both in the laboratory and in the real world. Pfizer?s initial Phase 3 clinical data presented in December showed its vaccine to have 95% efficacy.

    In April, the company announced the vaccine had 91.3% efficacy against COVID-19, based on measuring how well it prevented symptomatic COVID-19 infection seven days through up to six months after the second dose. It also found it to be 100% effective in preventing severe disease as defined by the CDC, and 95.3% effective in preventing severe disease as defined by the FDA. Another study, not yet peer-reviewed, provided more new data that brought the efficacy number down to 84% after 6 months, although efficacy against severe disease was 97%."

    www.yalemedicine.org/news/covid-19-vaccine-comparison

  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-08 15:06:07 följande:
    Nu har du missförstått något...

    JAG har missförstått? Det här skrev du:


     


    AndreaBD skrev 2021-09-07 19:27:44 följande:

    Men det är ett STÖRRE problem nu. 


    Nej, inte speciellt.

    Du påstod att det inte är värre på IVA, inte mer att göra nu, under en pandemi, än vad det är i vanliga fall. Och Påven gav dig en länk som visade motsatsen. Alltså, vad har du för belägg för ditt påstående?

  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-08 17:22:57 följande:
     AndreaBD har missförstått handlar inte ens om operationer.
    Jag har aldrig pratat om operationer, så det kan du glömma. 

    Vi pratade om två saker där du hade avvikande åsikter, utan att kunna belägga dessa:

    1. Att det inte skulle vara mer att göra på IVA än före pandemin.

    och

    2. Att vaccinet bara skulle skydda mot svår sjukdom, inte mot smitta.

    Nummer 2 tror jag att väldigt många människor i hela Sverige har gått på, jag också. Plus mina kollegor, min man, m.fl.

    Framför allt till nr. 1 ville vi ha belägg. 
  • AndreaBD
    Så här har du skrytit med att du minsann vaccinetat dig, och nu kommer det fram att du är ocaccinerad. Skäms på dig!
    Läs RÄTT
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-08 17:28:03 följande:
    Länken bevisade faktiskt det jag sa. Om du tror annar så har du missförstått.

    Och länken visade art vaccinet fungerade som det ska.
    Nu fattar jag inte? VILKEN länk? 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-08 18:17:28 följande:
    Nej, och det var precis det jag skrev till klyban.
    AndreaBD skrev 2021-09-08 17:56:11 följande:

    Läs RÄTT


    Ja, jag läste rätt...Naturligtvis den länken som var lagt i tråden och som visar på att vaccinet fungerar som det ska och att det är mindre folk på iva nu.
    Nej du läste fel. Han skrev inte att HAN var ovaccinerad utan han skrev OM ovaccinerade. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?