Inlägg från: Anonym (Moa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Moa)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Gravid) skrev 2021-09-28 20:21:42 följande:
    De yngre = de utanför riskgrupp pga ålder. Alltså vuxna.
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/47LlKe/nej-till-...

    För din kännedom valde jag att vaccinera mig som gravid så för egen del är jag vaccinerad. Förhoppningsvis var det rätt val.

    I mina länkar kan du se att de ger till alla 65 plus samt fler som är i medicinsk riskgrupp.

    I Sverige har det för några dagar sedan beslutats om att utöka dos 3 till att omfatta alla 80+.


     


    Jag har tidigare länkat in en rapport som visade en förhöjd risk med en tredje dos framförallt för yngre män.


    Inte så konstigt att man vill få lite koll på siffrorna innan man går ut med generella erbjudanden om dos 3.


    Ditt "ingen idé" att vaccinera sig för efter 7 månader har effektiviteten sjunkit med 85%, men skyddet mot svår sjukdom ser ut att hålla i sig, är för mig lite konstigt.

  • Anonym (Moa)
    Anonym (Gravid) skrev 2021-09-28 20:49:53 följande:
    I dagsläget avråddes det ifrån i usa som sagt med en allmän dos 3 till alla för att nyttan inte väl sågs tillräcklig mot risker?

    Jag har väl inte sagt att det inte är någon ide att vaccinera sig, däremot att jag blev uppgiven över att avtagandet var så fort iom att jag inte tror på att man kan massvaccinera alla varje halvår länge.

    Sverige har heller inget beslut om en generell tredje dos.

    Pressmeddelandet från Danderyds sjukhus angående den svenska community studien:


    www.mynewsdesk.com/se/danderyds_sjukhus/pressreleases/markant-nedgaang-i-antikroppsnivaaer-7-maanader-efter-pfizer-slash-biontechs-vaccin-comirnaty-3131960


     


    Att antikroppsnivåer sjunker över tid är förväntat och trots sjunkande antikroppsnivåer ser vaccinens skyddseffekt mot svår sjukdom ut att hålla i sig i många undersökningar.


     

  • Anonym (Moa)
    FDFMGA skrev 2021-10-03 11:29:38 följande:
    Nej, det finns personer som är så sårbara att de trots vaccination riskerar att bli allvarligt sjuka.

    Är man vaccinerad så reducerar man kraftigt risken att sprida smitta till andra.

    Det är en skymf mot äldre och sjuka att sjuk- och äldreomsorg har personal som utsätter dem de är satta att vårda för onödiga och allvarliga risker.
    Arjeplogskommun omplacerar.

    Problemet för t.ex Stockholms kommun är ju att så otroligt många (jämfört med övrig befolkning) inom äldreomsorgen valt att inte vaccinera sig. Jag tror det måste vara fackliga förhandlingar på individ-nivå för att omplacering ska kunna ske, blir ju praktiskt svårt med en kommun som har många invånare och 50% bland personalen som inte vill vaccinera sig.

    sverigesradio.se/artikel/ovaccinerad-omsorgspersonal-omplaceras-i-arjeplog~:text=Under%20onsdagen%20kom%20beskedet%20att,Cortinovis%2C%20socialchef%20i%20Arjeplogs%20kommun.

  • Anonym (Moa)
    EpicF skrev 2021-10-03 11:34:04 följande:
    Ja, det finns undantag men det gäller även den yngre generationen.

    Så du tycket att som sjukvårdspersonal ska man hålla sig hemma, inte ha något socialt liv utan enbart jobb och hem. Undvika kontakta med folk. Inte gå i butiker, inte möta folk, inte åka kollektivt ett eftersom man då kan dra med sig smittor som man utsätter sina patienter patienter...
    Är man ovaccinerad ska man hålla sig från trängsel, det har FHM varit väldigt tydliga med.
    Inte gå på fester, inte gå på evenemang, inte gå på restauranger (som nu inte längre har krav på sig att hålla reda på att gästerna håller avstånd)...
  • Anonym (Moa)
    EpicF skrev 2021-10-03 12:46:26 följande:
    Det gäller även vaccinerade. Oavsett om man är vaccinerad så bör man undvika trängsel etc. För mig der förvisso vanligt hyfs.
    Nej, för fullvaccinerade hävdes restriktionerna om trängsel i Sverige i onsdags, 29/9.
    Du sprider helt enkelt lögner.
  • Anonym (Moa)
    EpicF skrev 2021-10-03 12:52:47 följande:
    Det är inte restriktioner som i ett måste utan råd till ovaccinerade. Men råd bör man hålla även som vaccinerad.
    Du får nog läsa på lite (som vanligt)

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/september/ovaccinerade-bor-fortsatta-vara-forsiktiga-efter-den-29-september/

    Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:


    hålla avstånd till andra människor, och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

    Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.

  • Anonym (Moa)

    Det var mycket tydligt på nyheterna i onsdags.


    Bara för att man inte kan få något straff så gäller det ju fortfarande.
    Vilka straff har privatpersoner som trängts på restauranger under pandemin fått? Ändå har ju vettiga människor förstått att man inte gör så.

    Ovaccinerade ska inte gå på evenemang där de kan utsätta sig för trängsel. Mycket tydligt på FHM:s sida. Också mycket tydligt från Johan Carlson generaldirektör FHM på Aktuellt igårkväll:


    www.svtplay.se/video/31743714/aktuellt/aktuellt-29-sep-21-00-6&id=eWXvRVb


    ca 12minuter 50 sekunder in


    Citat från Johan Carlson generaldirektör FHM"Därför säger vi (FHM) också; är man ovaccinerad så SKA man INTE befinna sig på såna här platser, man SKA INTE delta i trängsel, man SKA INTE gå på discotek och evenemang på det här viset. Så här ligger ett stort ansvar på människor."

  • Anonym (Moa)
    EpicF skrev 2021-10-03 13:16:24 följande:
    Råd är fortfarande råd, och inga restriktioner. Restriktionerna är borta för alla, vaccinerade som icke-vaccinersde.
    Raden är för de icke-vaccinerade men borde även vara för de vaccinerade. Att hålla avstånd tillhör vanligt hyfs, iallafall enligt mig.

    Om jag är ovaccinerad och går på diskotek eller ett evenemang så kan jag inte bli straffad eftersom det inte är en restriktion att icke-vaccinerade inte ska gå på evenemang eller diskotek. Utan enbart ett råd.
    Du verkar ha svårt med texten ovaccinerade ... fortsätta

    Hur kan trängsel på en restaurang undvikas när det inte gäller 80% av personerna som är vaccinerade? Ovaccinerade har helt enkelt inte i den trängseln att gröa. Avstånd och varannan bord avstängt osv är bortplockat sedan i onsdags.

    Hur många privatpersoner bötfälldes för trängsel under pandemin? Ändå förstod folk att följa de råd som låg.

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/september/det-har-galler-kring-covid-19-fran-29-september/


  • Anonym (Moa)
    EpicF skrev 2021-10-03 13:17:35 följande:
    Normala vettiga människor förstår att även vaccinerade bör undvika trängsel.
    De hävda restriktionerna i onsdags innebär att man numera kan gå ut på diskotek, konserter sport-evenemang, om man är fulllvaccinerad dvs.

    Huruvida man vill göra det som individ är ju upp till var och än, precis som det var innan pendemin.
  • Anonym (Moa)

    Från och med i onsdags 29/9 gäller råden bara de ovaccinerade.


    Nedan följer lite info som gick ut under början av pandemin


    Allmänna råd är generella rekommendationer om hur föreskrifter, förordningar eller lagar kan eller bör tillämpas i olika avseenden. Allmänna råd är inte bindande, och det behövs inget särskilt bemyndigande för att en myndighet ska få besluta om allmänna råd inom sitt område.


     


    Du förväntas följa de allmänna råden De allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har gått ut med är alltså inte att betrakta som lösa tips. De kan snarare ses som en översättning av smittskyddslagen och som en hjälp till var och en av oss för hur vi kan följa den. De råd och rekommendationer som hittills utfärdats syftar till att minska smittspridningen. Det förväntas att människor, butiker, föreningar och andra som omfattas av råden följer dem – hela tiden. På så vis är de som är extra utsatta skyddade och hälso- och sjukvården har en rimlig chans att klara av sitt uppdrag. Det har alla nytta av.

Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?