Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Gravid) skrev 2021-06-22 09:29:55 följande:
    Så är det. Tror det är delar i det som skapat rädslor med, allt som hela tiden har ändrats. Tydlighet underlättar ju ofta i trygghetsskapande, rent allmänt.

    När frågor möts av ett ?inget tyder på något annat? eller ?det man hittills vet visar på? så är det inte konstigt att det upplevs mer skrämmande än ett ?såhär funkar det?. Särskilt när då vissa saker ändrats snabbt.

    Sen går det ju inte i dagsläget med ett nytt virus som inte beter sig helt som man trott och ett vaccin som man inte heller haft förr. Men osäkerheterna uppstår ju ändå av det läget, tror jag.

    Som gravid vill jag göra det bästa för mitt barn i magen. Men när det valet är förknippat med osäkerheter enligt ovan blir jag rädd att ta fel beslut helt enkelt. Tror många tänker lika kring diskussionen med vaccination av barn - är det bättre att vaccinera dem och få ned smittan och inte riskera de sjukdomar vissa barn fått, eller är det bättre att avstå eftersom de inte blir så sjuka i nästan alla fall, så nytto/risken är knepigare för dem själva (och oron lägre att som förälder välja fel).

    Men - trots all ovan så är väl vad jag fattar det vaccinationsgraden jättehög i Sverige nu?
    Jo, det tror jag att de flesta vaccinerar sig.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-22 12:52:14 följande:

    Känner mig fundersam varför man trampar på dig, och vad syftet är.
    För trodde det räckte med alla dom gånger innan, men uppenbarligen inte.


    EpicF skrev 2021-06-21 23:52:07 följande:
    Här "Och du kanske har missat att immuniteten bara vara 6 - 8månader, så du kan redan få det en gång till" talar du att du inte vet det. Därav min inlägg till dig. För att rädda upp din desinformation som du kom med.

    Har redan glömt vad du själv påstod?

     


    Inte värt att befatta sig med egentligen. Det är inte vuxennivå att hålla på med sånt. Mellanstadiet.....
  • AndreaBD
    Anonym (Gravid) skrev 2021-06-22 13:14:41 följande:
    Lukt- och smakbortfall? Absolut. Det jag var nyfiken på källan kring var uppgiften att viruset tar sig in i hjärnan och där skapar detta.
    Men det betyder ju inte att det skulle göra något utöver det, i hjärnan. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-06-22 15:09:41 följande:
    Då borde du inte ens börjat babbla om antikroppar. Det är inte där desinformation ligger. Vilket du borde förstått om du verkligen läst ditt egna inlägg.
    Dina "gåtor" försöker jag inte ens lista ut längre. Det brukar ändå inte finnas något i det. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-06-22 15:54:13 följande:
    Och ändå så gör du så själv....
    Skriva 60 gånger att personen har gjort fel med att göra så här...... Om EN och samma händelse och helt utan kontext? Jag tror jag kan lugnt intyga att jag inte har gjort så i hela mitt liv. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-06-22 20:07:15 följande:
    Ja, jag läste att fler än 100 gravida i månaden dör av covidkomplikationer.....
    Jo, jag har också läst det. Men frågan är ju om det beror på att det är en annan variant, alltså den här gamma-mutationen t.ex., eller om det kan bero på att sjukvården inte hinner med/har kollapsad? Kanske inte bara det, det kan ju bli värre om andra delar av samhället inte fungerar så bra längre. Jag tänker då rent vatten och liknande. Andra sjukdomar kan ju spridas som resultat av allmänt kaos och kris. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-22 23:45:25 följande:
    AndreaBD skrev 2021-06-21 23:42:50 följande:

    Jaså en till som bara hoppar in i tråden för i syfte av personangrepp. Inte för att diskutera ämnet. Räcker det inte att påven gör? 


    Om man diskuterar vaccin, risk för att smittas etc och framhåller sig själv som något dygdemönster som tycker det är dumt att besöka affärer i onödan, är man ju inte helt ärlig i diskussionen om detta inte stämmer. Så det hör väl till ämnet.
    Då jag aldrig har framhållit mig själv som något dygdemönster och då jag inte besöker affärer i onödan 99 % av tiden eller mer, så är det här TOTALT off-topic och endast i syfte av personangrepp.
  • AndreaBD
    Anonym (Moa) skrev 2021-06-23 12:46:21 följande:
    Samma undrar jag om dig faktiskt.
    Ja... det är ju ganska relativt, vad som är babbel. Det kan man diskutera.
  • AndreaBD
    Anonym (Gravid) skrev 2021-06-23 13:20:31 följande:
    Jag klippte in citat från den länkade artikeln ovan:

    "The virus transmissibility is higher with this variant and I think the big problem is that the health system for maternal care in Brazil is very bad.?

    ? I think we have more cases because of the variant, and because our maternal health system is very fragile, we have this result."

    För mig tyder det på att de har en bristfällig mödravård, så när fler smittas i ett så välbefolkat land som Brasilien, smittas även fler gravida. Delar av Brasilien är ju också tyvärr väldigt fattigt, vilket man väl också sett är en riskfaktor för värre sjukdom pga boendesituation etc.
    Ja, det är ändå ett u-land och därmed inte direkt jämförbar med Sverige.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-06-23 16:18:52 följande:
    Vi tror att man har antikroppar i ca 6-8 månader, de som då får antikroppar. Men vi vet inte om man faktiskt har det så lång tid. Det menar dock AndreaBD att vi vet. Något som är desinformation.
    Nej, det menar jag inte. Du återger saker felaktigt också. Jag har sagt att det är kunskapsläget just nu. Dvs. vi utgår ifrån att det är så tills det dyker upp någon information som motsäger det.

    Och så är det ju egentligen också med saker där vi är ganska säkra på att vi vet. Men det händer mera sällan att sånt som man har varit säker på länge visar sig vara fel. Men det förekommer ibland. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?