• EpicF

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    mari123 skrev 2021-05-22 06:37:54 följande:

    Jag känner till ETT (1) fall där en VUXEN fått vattkoppor och det räcker. Barnsjukdomar ska man ha som liten och då blir man inte särskilt sjuk oftast. Mina båda hade vattkoppor samtidigt och det märktes knappt. Så menar du att man kan få vattkoppor TVÅ ggr. Händer det mig så blir det döden. Jag hade påssjuka som vuxen och strök nästan med den gången.


    Ok. Intressant att veta. Ska notera det.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-05-22 06:44:50 följande:

    Intressant diskussion och jag vet inte hur mkt forskning och jämförelse som gjorts vad gäller smittsamhet C19 vs vattkoppor! Det jag VET är att jag i ett läge där jag får välja mellan "pest och kolera" väljer C19. Jag väljer C19 framför vilken barnsjukdom det vara månde.


    Ok. Alla gör som de vill.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-05-22 09:46:58 följande:

    Ja, och vi vet i och med att 140miljoner smittas årligen av en sjukdom som man bara får en gång och är övertydligt vad det berättar.(Det är nu du kommer med den få som får det två gånger och ingen ens vet vad du vill ha sagt med det svartvita argumentationen.)

    Återkom gärna när COVID-19 nått dessa ~100% nivåerna, för där är inte ens COPVID-19 än.

     

    Nej, det är faktiskt inte dom som postar det mer än en gång, utan det beror på otåligheten och resend.

    Sidan är inte den snabbaste på jorden och därför postar många dubbelt pga det tar för lång tid, ibland kan det ta minuter för att postprocessen har avslutats.

    Tänk på det, så ska du se att det inte blir mer dubbla, tripla och fyrtla postade inlägg.


    Det jag ville ha sagt är att man kan bevisligen få vattkoppor två gånger och att det är fakta. Att du inte tar in det är inte mitt problem.

    Nej, familjeliv har buggar som ibland gör art inlägg blir dubbelpostade och även trippelpostade. Om du har problem med detta så behöver du bara läsa ett av de inläggen.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-05-22 12:35:38 följande:

    Kan du inte länka till någonting som stödjer dina tvärsäkra påståenden om vilka sjukdomar som är mer smittsamma än andra?


    Har du hört talas om vattenkoppspandemin? Där 100-2åå stycken blir smittade per dag? Där en hel samling av människor smittas innom loppet av en halvtimme?

    Nähä, inte det. Och ändå så anser du att vattkoppor är mera smittsamt än COVID-19.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-05-22 12:35:55 följande:

    Ja skriv upp det i intresseklubbens bok så kan ni diskutera det på nästa möte!


    All mötes verksamhet är inställd då världen är i en oanade och har större problem att ta tag i än att du känner ett fall av en som vått vattkoppor som vuxen och att du själv haft påsjukan som vuxen. Eller att dina båda barn (?) Hade vattkoppor samtidigt och att det knappt märktes. Eller att det blir din död om du får vattkoppor igen. Eller att du väljer civid-19 över alla barnsjukdomar.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-05-22 12:44:22 följande:

    Är det här vad du kallar fakta?

    Jag har länkat till fakta.


    Du har länkat till den vattkoppor pandemin vi har haft? Kan du lägga in den men igen för jag hittar inte den i dina inlägg.
  • EpicF
    Realist44 skrev 2021-05-22 12:45:45 följande:

    Jag är en av dem som har haft vattkoppor två gånger. En gång som liten, och väldigt lindrigt. Sedan fick jag det som 25-åring och det överjävligt. Borta sex veckor från undervisningen på högskolan. Hela jag var fylld av koppor och hade hög feber.

    till och med koppor i halsen som blev infekterade och fick behandling på infektionsavdelningen på sjukhuset.


    Gick det bra i slutändan? Inga men?
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-05-22 13:02:08 följande:

    Har du hört talas om R0?

    Jag kan länka till lite enklare text om du vill.

    Eftersom jag är trevlig klipper jag också in förklaringen.

    "Basal reproduktionskvot[1] (R0) (även kallat basalt reproduktionstal eller reproduktionstal) är ett epidemiologiskt mått på hur smittsam en infektionssjukdom är - det kan beskrivas som det förväntade antal personer som smittas av en patient som är sjuk om alla är mottagliga för infektionen."

    Källa:

    sv.wikipedia.org/wiki/Basal_reproduktionskvot

    Det finns fler parametrar än bara smittsamhet som avgör om WHO klassar ett pågående utbrott som en pandemi.

    Hur var det:

    Hade du läst till sjuksköterska?

    Har du hört talas om R0?

    Vad är R0 för Covid-19?

    Vad är R0 för vattkoppor?


    Jag ved vad R0 är så du behöver inte länka eller förklara.

    Däremot kan du gärna länka till den vattkopporpanddmin du menar vi har haft.

    Och ja, jag har läst till ssk.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-05-22 13:31:06 följande:

    Apropå vaccinationen mot Covid så blev jag så snopen att det inte kändes ett dugg. Hade tänkt mig....ja en spruta.....*typ*! Jag bryr mig inte utan man kan ha mig som nåldyna MEN jag märkte inte ens att jag fick en injektion. Är det en liten nål och vaccinet läggs liksom ..........ja var?


    Den är en relativt liten nål (blå brukar man använda) och läkemedlet sprutas in i musklerna. Det är en intramuskulär injektion. För vissa känns både sticket och man kan få ont i armen efterråd (brukar vara några timmar upp till en vecka) andra känner inget. Jag hade ont i armen ca ett dygn efterråd.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-05-22 13:44:28 följande:

    Okej!  Jag kände inget stick men var lite öm i armen några dagar! "Intramuskulärt" är ju inte glasklart för en lekman Man tänker ......men hur i fridens dagar vet vaccinet vart det ska? men å andra sidan så vet ju Treon man tar att det är huvudet man har ont i


    Därför jag förklarade att det sprutas in i musklerna, intremusklär injektion. Från muskeln så sipprar det ut i kroppen som skydd.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?