• Mr K69

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Nej!) skrev 2021-05-23 17:16:29 följande:

    Kommer absolut inte att vaccinera mig. Är en kvinna på 28 år och finns ingen anledning. Skrämmande att se hur många som följer strömmen och vaccinerar sig bara för att någon säger att man ska göra det. Läs på om vaccinen innan...det är ju inget vanligt vaccin.


    Hoppas du förstår följderna om du en dag smittar någon som antingen blir sjuk, allvarligt sjuk eller tom avlider. Men du kanske kan leva med det på ditt samvete?

    Jag tar i varje fall mitt ansvar för att inte smitta ner dig och de som pga sjukdom inte kan ta vaccin
  • Mr K69
    Anonym (Moa) skrev 2021-05-23 19:25:33 följande:

    Den dagen jag får ta vaccinet kommer jag ta det vilken sort de än erbjuder.

    Dagen för spruta kommer jag fira med lite extra god mat här hemma med familjen. Samma när maken får ta.


    Men jättebra! Så gör nog de flesta som har det minsta empati, medkänsla för sina medmänniskor
  • Mr K69

    Jag tycker det skulle vara bra med ett vaccinpass åtminstone de närmaste åren som ger tillträde till vissa (där det är möjligt) ställen där allmänheten vistas. Varför ska de som ofrivilligt pga tex bakomliggande sjukdomar inte kunna vistas bland folk medan de som frivilligt väljer att inte vaccinera sig göra det?

  • Mr K69
    klyban skrev 2021-05-23 21:23:18 följande:

    Antivaccers är mycket upprörd över såna här faktan att det är så ovanligt och som prevalensen endast är 1 på 1,3miljoner.

    Men en antivaccer bygger inte sina argument på verkligheten, utan bara hoppas de som läser det dom skriver och att dessa inte förstår verkligheten nog att avfärda det dom säger pga egen kunskap.

    För oss andra som har huvudet på skaft, går inte på såna saker so men antivaccer säger.

     

    Nazisten Linda Karlström satt ju i TV och ropade ut hur de aldrig gör dubbel blinda studier på vaccinen.

    Och detta fast än dubbelblind studier alltid görs.

    Antivaccers är inte intresserad av en verklighet, utan bara lura på sin egen  på dig!


    Så typiskt för de som kör med någon slags skrämselpropaganda. De rider på den psykologiska effekten att vi lyssnar på att någon vill skrämma oss och vi vill fly, ingår i vår arvsmassa för att överleva faror. Man kommer med en massa "fakta" som inte ens behöver vara sanna, vi tar emot det ändå. Kommer någon med sann fakta så lyssnar vi knappt på det för vi är så inställda på att fly. Ju mer sånt crap vi lyssnar på desto mer inställda blir vi på det, vissa mer somliga mindre.
  • Mr K69
    klyban skrev 2021-05-23 21:44:09 följande:

    Jag tror detta med internet är farligt för vissa individer som inte har den kapaciteten att förstå vad som är korrekt och vad som inte är.

    Denna grupp som jag pratar om de tenderar ha påståenden om verkligheten som är skrämmande tokig konstigt och sen nästa mening så berättar dom att de aldrig någonsin haft fel i nått.

    Och sen kommer svaren som ingen vet vad det är om, för saklighet är deras fiende och de hatar fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, ungefär samma sätt som en Diktator hatar fripress.(Som de samtidigt lustigt nog också hatar, och speciellt den sakliga och opartiska pressen.)

     

    Och allt går ut på att myntslå och tjäna egna pengar på säga saker som är fantasier.

    Jag blir alltid perpelxad över sånt, och än mer att det finns folk som går på det.

    Det är för mig ofattbart att det sker.


    Jo men konsoiratoriker och faktaresistenta har alltid funnits bara att det är mycket lättare att sprida sin dynga nu på internet. Förut träffades vi mycket mer och närmare och pratade med varandra ansikte mot ansikte och då är man mycket mer empatisk och kännande än nu när man kan gömma sig bakom ett anonymt alias och spy ut sin galla. Att vi sedan har politiker som inte fattar vad konsekvenserna av deras "sanning" blir är ju bara tragiskt.
  • Mr K69
    EpicF skrev 2021-05-23 22:19:34 följande:

    Du kan inte säga att Prevalensen för att få anafylaktisk chock är 1 på 1.3 miljoner (doser) för det blir totalt fel, eftersom man kan få anafylastiak chock av nwr än enbart covid-vaccin.


    Men spela roll även om fakta ska vara rätt. Har aldrig hört någon konspirera om att de inte sätter sig i en bil trots att det dör några hundra i trafiken varje år och ytterligare några tusen (typ) skadas. Ingen konspirerar mot sofflock heller trots att jävligt många dör och blir sjuk av att inte lyfta röven från det. Och hur är det med donken? Dör fler av dressing än både covid och anaflyxiska chocker men inte ett ord om det
  • Mr K69
    EpicF skrev 2021-05-23 22:31:29 följande:

    Det har nog att göra med att biltrafik har funnits längre än coronavaccinet. Det är inget nytt och skrämmande.

    Däremot så tror jag tidningar och andra sociala medier skrämmer upp folk mer om coronavacciner och om corona i allmänhet. Vi läser aldrig i tidningar om alla de kvinnor som fått blodpropp av p-piller eller de allvarligt sjuka som blev friska av corona.


    Ja vad det än är så är tänket så egoistiskt. Bara jag klarar mig så skiter jag ifall min medmänniska inte gör det men så tror jag ingen törs säga även om konsekvensen blir så
  • Mr K69
    EpicF skrev 2021-05-23 22:57:15 följande:

    Behöver inte alltid vara egoistiskt att inte våga eller vilja ta coronavaccinet av olika anledningar.


    Man får vara rädd och man får ha olika anledningar men ibland så får man faktiskt göra sådant som man kanske är livrädd för. Helt enkelt steppa upp och göra något åt sina orsaker. Sålänge man inte gör det så får man ta konsekvensen att inte vistas bland folk. Att bryta mot det är egoistiskt, att utsätta andra för livsfara
  • Mr K69
    EpicF skrev 2021-05-23 23:23:28 följande:

    Ja, det är något du får tycka om du vill. Tack och lov har vi ingen tvångsvaccinering i Sverige.


    Nä men kanske vara idé att ha de som inte vill bry sig om andras väl och ve tvångsfrånskilda från de som ofrivilligt inte kan vaccinera sig. Varför ska de i den mån det går inte kunna umgås med oss andra bara för att någon inte vill vaccinera sig
  • Mr K69

    Nä men vi kanske skulle ta och skita i det där vaccinet allihopa, man kan ju få en anafylaktisk chock eller dö av den....

    13400 döda av 10 miljoner hittills...

    En vän till mig jobbar med att ta hand om covidpatienter, hon träffar knappt sina barn varannan vecka...

    Nedsövda patienter som ligger på mage för att syresättas på bästa sätt men måste vändas för att inte få liggsår...

    Nä men vi skiter i vaccinet....

  • Mr K69

    Finns vissa i världen faktiskt som tycker att forskare har fel, med klimatförändringar tex. Kan det ha att göra med egna (penning) intressen tro?

Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?