Inlägg från: Anonym (Therese) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Therese)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Rädd) skrev 2021-05-08 22:42:03 följande:

    Jag blev faktiskt på väldigt rädd av Astras vaccin. Det var väldigt obehagligt att vaccinet tog över hela min kropp och det fanns ingenting jag kunde göra. Vaknade mitt i natten och höll mig för att inte spy i sängen. Min kollega som är i min ålder fick covid samtidigt som jag fick vaccinet och jag blev MYCKET sjukare än henne. Hon hade som vanlig förkylning och var dålig 1,5 dag och jag kände mig döende i 10 dagar. Jag känner så många som haft covid med bara förkylningssymtom, tex min 85-åriga hjärtsjuka mormor med astma och andningssvårigheter fick knappt symtom. Men många dör och blir väldigt sjuka och det är också skrämmande. Vet verkligen inte hur jag ska göra med 2a dosen.


    Jag förstår dig, det låter jättehemskt! Jag hade aldrig gjort om det om jag var du. Och jag tänker i dagsläget inte ta vaccinet. Tack föratt du berätta din historia!
  • Anonym (Therese)
    molly50 skrev 2021-05-24 08:31:24 följande:

    Antivaccare är kanske tveksamma och oroliga.

    Men de sprider ofta desinformation om vaccinet för att skrämma andra människor till att inte ta det.

    Och det är det som är så fel.


    Men STOP där! Det är ju sant hur allvarliga biverkningar t ex Astra zeneca har och även Johnsons ger.

    Så vad blundar du själv för?
  • Anonym (Therese)
    EpicF skrev 2021-05-23 22:57:15 följande:

    Behöver inte alltid vara egoistiskt att inte våga eller vilja ta coronavaccinet av olika anledningar.


    Alla är väl mer eller mindre egoister? Dessutom tror jag de flesta tar vaccinet för sin egna skull, inte för andras! Det tror jag inte ett dugg på, alternativt att man ska få mycket beröm av andra, omtyckt och vara en del i gemenskapen, det är viktigt för människan. Egoistisk för att man inte tar sprutan? Nä knappast!! Jag sprutar inte in grejer som kan ge så allvarliga biverkningar att jag t om kan dö. Det är dårskap! Jag har barn att ta hand om ensam och även ett liv jag vill leva. Så jag ska ta en spruta för alla andras skull, kanske drabbas av allvarliga biverkningar som ts, det är helt ok eller? Vad gör ni i övriga livet som är för alla andra? Är ni altruister då? Ge bort av er lön till andra fattiga i Sverige? De som inget har? Går ni ner till halvtid föratt fler ska få jobb och inte vara arbetslösa? Kan ni ge bort er bil till de som ingen har? Och själva vara utan?

    Det jag räknade upp medför inga risker alls, men ni kräver att andra ska ta vaccinet som kan ge mycket allvarliga biverkningar.
  • Anonym (Therese)
    molly50 skrev 2021-05-24 08:47:45 följande:

    Är man osäker och orolig så tycker jag att man ska lyssna mer på vad experterna och forskningen säger än på några tyckare på internet. (Eller IRL för den delen)


    Jaha så man ska lyssna på experterna som vilseleder totalt? Folk har dött pga. Vaccinet. Kan man lita på dem då? De testar sig fram tills de vet. Man ska väl definitivt lyssna på vad medmänniskor säger att de har varit med om, vad som händer i verkliga livet, som ska döljas och mörkas av regeringen. Där de bara säger att man ska vaccineras och det är helt ofarligt. Hur kan man så blint lita på dessa när de gång på gång visat vara felaktigheter. Ingen ska behöva dö pga. Ett vaccin! Det är inget man ska behöva ta i beräkningen.
  • Anonym (Therese)
    molly50 skrev 2021-05-24 08:53:26 följande:

    Ja,det är sant. Jag har aldrig påstått något annat.

    Men när det gäller Astra Zenecas vaccin så är det inget vaccin vi ger till personer under 65 här i Sverige.

    Johnsons inte alls.

    Så varför oroa folk i onödan med vilka biverkningar de vaccinen kan ge?

    Dessutom så är riskerna för biverkningar inte speciellt stora.


    Ja men varför ska de över 65år ta den då? Märkligt resonemang, kan man lita på det?
  • Anonym (Therese)
    AndreaBD skrev 2021-05-24 08:57:03 följande:

    Som EN människa på en miljon vaccinerade får. Har du läst vanliga mediciners biverkningar? Alvedon och liknande? Det finns alltid någon som dör eller får mycket allvarliga men, även på dessa mediciner. Men det är ju ungefär så sannolikt som om ett flygplan skulle ramla i huvudet på en. Det kan man inte heller skydda sig från. 


    Mm och ca 600 000 har fått corona och ca 13 000 har dött av det, inte så hög procent heller!
  • Anonym (Therese)
    AndreaBD skrev 2021-05-24 09:22:22 följande:

    Men herregud människa! Du skrämmer mig nu! Om en på en miljon skulle dö av vaccinationen så är det 0,000001 %. Däremot - en miljon svenskar har haft covid och 13.400 har dött, ungefär. Det är ungefär 7 %.

    Eller ännu enklare uttryckt:

    Vaccin:      av en miljon människor dör 1 

    Covid:       av en miljon människor dör 70000

    Plus att många har bestående men kvar, vissa har mycket omfattande problem. Själv har jag "bara" sämre luktsinne (och det är nog väldigt många som har det).


    Men vadå en person på en miljon dör? Var har du fått det ifrån? Det är ju fler än så! Och även de som blivit allvarligt sjuka som ts, hur många är det? Vet man det än?
  • Anonym (Therese)
    Anonym (skyddad) skrev 2021-05-29 08:36:16 följande:

    Vad exakt vill du uppnå med detta inlägg? Ge vaccinskeptiker vatten på sin kvarn? Kan vi vara överens om att utan vaccinet hade betydligt fler varit inlagda och sjuka? 


    Kanske att sanningen ska komma fram! Det är väl det man vill ska kolla fram, eller vill du gå omkring som en blindbock så gör det.
  • Anonym (Therese)

    Kan inte den här tråden då ut jäkla nån gång? Varenda gång man logga in så är det tjafs där. Kan folk inte bara acceptera att det finns fler än en jävla sanning? Nä för det är ju så viktigt att ha rätt.

  • Anonym (Therese)
    Anonym (Z) skrev 2021-07-22 20:11:17 följande:

    Varför tjafsa för eller emot. Räcker väl att svara om ni vågar vaccinera er. Anrivaccers varken vågar eller vill pga rädsla eller massa konspiratoriska teorier

    . Vi övriga (majoriteten) tror på vetenskap och går efter det. Även om jag har svårt att tro på att högutbildade personer går emot vetenskap och tror på ett icke existerande covid,, att vaccin inte tillför ett slut på akut pandemin. Magnetism osv - väljer jag att ge noll hänsyn till människor som aktivt väljer att avstå - personligen tänker jag inte ta hänsyn till dessa foliehattar


    Japp undrar varför de slutade ge Astra zeneca? Hm undrar varför Jansson Jansson plockades bort....Ja vetenskapen sa att de var jättebra! Folk fick allvarlig biverkningar och många dog dessutom. Det är sanningen! I övrigt är jag inte vaccin motståndare, Pfizers verkar vara bra. Men man är ju skeptisk med all rätt. Vetenskapen provar sig fram föratt se vad som funkar, därför de har bytt ut vissa vaccin och pausat ibland.
  • Anonym (Therese)

    Vetenskapen är inte alltid parallell med verkligheten.

  • Anonym (Therese)
    EpicF skrev 2021-07-22 23:31:24 följande:

    Nu var det för övrig inte "många som dog" utan ett fåtal. Personligen tycker jag att det är bra att de tog bort den. Dock är de över 65 som fortfarande får AZ


    Ja och varför ger de vaccinet till de över 65år? Ologiskt. Ta bort helt istället. Och det hjälper ju inte särskilt mycket att veta att inte det inte var jätte många som dog, jag vill ändå inte vara en av dem som mister livet. Vetenskapen kom fram till att de hade fel och flera miste livet pga. det, därför behöver man vara skeptisk och fundera några varv själv först innan man blint litar på "Vetenskapen".
  • Anonym (Therese)
    EpicF skrev 2021-07-22 23:31:24 följande:

    Nu var det för övrig inte "många som dog" utan ett fåtal. Personligen tycker jag att det är bra att de tog bort den. Dock är de över 65 som fortfarande får AZ


    Ja och varför ger de vaccinet till de över 65år? Ologiskt. Ta bort helt istället. Och det hjälper ju inte särskilt mycket att veta att inte det inte var jätte många som dog, jag vill ändå inte vara en av dem som mister livet. Vetenskapen kom fram till att de hade fel och flera miste livet pga. det, därför behöver man vara skeptisk och fundera några varv själv först innan man blint litar på "Vetenskapen".
    klyban skrev 2021-07-23 08:23:57 följande:

    En åsikt som säger vaccinet är farliga än COVID-19, kommer alltid vara betydelselös.

    Då fakta säger det är exakt tvärtom och att COVID-19 GIGANTISKT mer farligt än vaccinet.

    Det är nu du ger anitvaccer propaganda tillbaka, men vi står vid samma punkt om denna "åsikt" varje gång, den saknar relevans då den inte bryr sig om fakta.

    Vet inte varför du berättar att du försöker inbilla oss att det inte är enligt gällande tester.

    Antar du inte vet vad prioriterat är heller.

    Går någon på detta antivaccer propagandan ens?

    Nej, många dog inte, utan ett fåtal gjorde.

    Och sätter man det i relation hur mycket COVID-19 dödar, så är fortfarande den medicinska nyttan ÖVERVÄLDIGANDE mycket större än inte ta.

    Och det är sanningen!

    Jag har försökt och förklara vad prioriterat är, men den sakligheten verkar inte nå in till anitvaccers.

    Även är tekniken känd redan före man arbetade med COVID-19, så försöka påstå att man inte vet vad det är sedan innan är en felaktighet de vill sprida dessa antivaccers.

    Varför berättar du att du inte vet vad prioriterat är, och varför vill du glömma av att tekniken redan är känd och godkänd sedan innan?

    Enda skillnaden är patogenen man har i.

     

    Och nu har vi ~3760000000 doser givna och tid har gått, och världens mest övervakade läkemedel.

    Dina argument try7ter verkligen inser vi när vi ska glömma av dessa faktan.

    Exakt, det var ett extremt fåtal till antal doser, då prevalensen för dessa svåra biverkningar var galet låga.

    Där berättar du att du inget vet om läkemedelsutveckingen, studien var redan genomförd enligt de regler som läkemedel har.

    Finns inget du kan göra för att kringgå detta faktum.

     

    Hur kan prioriterat vara så hopplöst svårt och förstå, studien var även den prioriterad.

    Även en känd teknik sedan 1997, så yra om 12år berättar bara att du inget vet om läkemedelsutveckning som vaccin.

    Varför bör du antivaccer propaganda där?

    Du borde ju veta bättre, men inte ens vet om att detta är testat sedan innan.

    Skrämmande att du försöker säga du är sjukvårdsområders utbildad och inte ens vet om att detta är testat sedan länge och sen man uppfann det för 24 år sedan.

    VI har sparat denna tills nu, även om vi hintat om den innan.

    Är inte 24år längre än 12 år Epic

    Nä!


    Ja och varför ger de vaccinet till de över 65år? Ologiskt. Ta bort helt istället. Och det hjälper ju inte särskilt mycket att veta att inte det inte var jätte många som dog, jag vill ändå inte vara en av dem som mister livet. Vetenskapen kom fram till att de hade fel och flera miste livet pga. det, därför behöver man vara skeptisk och fundera några varv själv först innan man blint litar på "Vetenskapen".
  • Anonym (Therese)

    Fattar ni verkligen inte problemet med att staten skapar ett vaccin rekordfort som de uppmanar alla att ta, finns inga biverkningar, helt ofarligt, det är bråttom att ta, tänk inte efter lita på oss. Massvis med bilder och videosnuttar visas på kända människor som tar sprutan som ska påverka alla att göra samma sak. När människor litar direkt på detta eller känner att de har inga andra alternativ. De tar sprutan och blir så allvarligt sjuka av den att de sedan dör. Är det på något sett rätt? Är det inte staten som tvingat fram detta beslut hos så många? De personerna kanske 1, aldrig hade fått corona ändå? 2, de kanske inte hade dött av det? Då känns det väl jävligt onödigt att de blev påtvingade sprutan. Det hade känts förjävligt både för min del och om det hände någon I min familj. Totalt grundlurad, på livet. Vad spelar det för roll om det bara var några få det gällde? Ingen ska behöva dö av ett vaccin!

    Det som var fel var att vid ett så tidigt stadium påtvinga människor att ta detta vaccin, med löfte om att allt skulle bli bra då. Ta det, ta det, var den enda reklamen som strömmade förbi!

    Jag är glad att jag inte lita på allt staten säger.

  • Anonym (Therese)
    EpicF skrev 2021-07-23 16:58:17 följande:

    Jo, för MIG är det ologiskt att det ges till äldre det kan ge svåra biverkningar. I min värld ska inte äldre skördas för att rädda yngre. Det blir helt fel. Man har stoppat det för yngre pga biverkningar och då ska samma gälla äldre. Strunt samma om de äldre hittills inte fått biverkningar, det kan vara slumpen.

    Ska jag läsa upp mig? Det är något du borde göra då du enbart kommer med felaktigheter hela tiden.


    Håller med dig helt! Så jävla sjukt! Vem tror på att det vaccinet är bra för NÅGON? Så mycket bryr sig "vetenskapen" och vården om sina medmänniskor. Solidaritet??
  • Anonym (Therese)
    Anonym (Moa) skrev 2021-07-23 19:33:51 följande:

    Mitt barns farmor fick 2 doser A-Z i våras. Hon fick inga biverkningar alls.

    Hon är väldigt nöjd med att vara full-vaccinerad.


    Men shit så dumt formulerat ärligt talat?! Hjälper det Anna, Britt och Regina om inte de överlevde? Hur tänkte du där? Ingen ska behöva dö av ett vaccin. I nutid i Sverige. Ursäkta mig men blir så trött på människor som inte tänker utanför sin egna krets.
  • Anonym (Therese)
    Anonym (Moa) skrev 2021-07-24 08:48:18 följande:

    Du skrev att det inte kan finns någon enda människa som kan ha nytta av vaccinet.

    Jag gav dig ett exempel på en i min närhet som haft nytta av vaccinet.


    Jo självklart finns det människor som inte reagerat negativt på vaccinet, jag menar mer att om vaccinet tas bort för dem under 65år så ska det tas bort för alla. Det kan ju inte anses tillräckligt bra med de biverkningar vissa har fått. Jag tycker man ska tänka på de som inte klarat det vaccinet och deras anhöriga.
  • Anonym (Therese)
    Ess skrev 2021-07-25 15:42:11 följande:

    Det är extremt många som varit smittade och extremt få som faktiskt dött av covid.


    Precis, så är det!
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?