Inlägg från: Anonym (X) |Visa alla inlägg
  • Anonym (X)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Rädd) skrev 2021-05-08 15:50:05 följande:

    Är nu så rädd att ta vaccin även av annat märke. Är i 30-årsåldern och helt frisk.


    Det finns folk som varit i 30-årsåldern och varit helt friska som hamnat på IVA och även folk som dött. Många har fått permanenta problem och skador efter covid.

    Vågar ni att inte vaccinera er mot covid?
  • Anonym (X)
    EpicF skrev 2021-05-15 19:14:49 följande:

    Förhoppningsvis ingen. Men av dömma om alla upprörda känslor om covid-19 vaccinet så verkar måna önska art vi hade det.


    Inom vården borde de vara det, men de får väl omplaceras så länge...
  • Anonym (X)
    Tobben skrev 2021-05-16 10:39:51 följande:

    Under den förra pandemin påstods det också att det var vaccinet som var räddningen. Då var det enbart vaccinet som skulle rädda oss, det var aldrig tal om avstånd eller restriktioner.

    Då som nu hade jag väldigt få i min omgivning som blev sjuka av viruset men flera som blev sängliggandes av vaccinet.

    När det sen visade sig att dödligheten pga av svininfluensa inte blev så massiv som det pratats om hänvisade man till ett lyckat vaccineringsprogram. Jämför dödligheten av svininfluensan mellan olika länder ser man att de som inte vaccinerade klarade sig lika bra som de som vaccinerade sig.

    Jag har tagit många vaccin under åren, men när det blir en propagandaapparat av stora mått som skrämmer upp folk helt i onödan, då blir jag skeptisk.

    Läkemedelsbolagen visar år efter år att de går över lik för att få sälja, därför finner jag det svårt att lita på de siffror som presenteras i media.

    Jag är inte det minsta rädd för covid och tänker inte vaccinera mig. De som vill vaccinera sig tycker jag ska göra drt om det känns rätt för dem. Dock är jag tveksam till att massvaccinering verkligen är den bästa ekonomiska investeringen, men det är en annan diskussion.


    Det visar bara att du är oinsatt och troligtvis lågutbildad.

    Dina jämförelser med svininfluensan är totalt irrelevanta. Du vet att det finns 30-åringar utan underliggande sjukdomar på IVA nu? Att hundratals barn bara i Stockholmsområdet fått postcovid och blir sängliggande och orkar inte gå till skolan längre?

    Det är din antivaxxer-propaganda du borde skämmas rejält för.
  • Anonym (X)
    EpicF skrev 2021-05-16 23:21:49 följande:
    Jag skulle nog säga att de allra flesta vacciner som tagit år att ta fram är forskade på och testade. Covid-q9 vaccinet har tagit mindre än ett år att ta fram och då har det inte forskat eller testats lika mycket som nog hade varit önskning. Hade man haft längre tid hade förmodligen inte floppen med AZ hänt.
    Nu visar du dina bristande kunskaper igen. Den typen av väldigt sällsynta biverkningar ser man inte förrän man vaccinerat flera miljoner människor. Så man hade tjänat exakt inget på att sitta och vänta med vaccinet, bara att en massa människor hade dött i onödan.
    Orolig över barn skrev 2021-05-17 19:34:18 följande:

    Jag vill inte . Känns helt onödigt. Jag träffar många många personer i nära kontakt varje dag pga mitt jobb. Var inte mer försiktigt med att hålla kontakter sedan covid och ändå antingen var jag aldrig smittad eller var det så mild att jag inte ens vet om det
    .[..]
    Så nej jag ska inte vaccinera mig .


    Bara för att du är en egoist med tur så kanske inte din tur varar för evigt.

    Folk med lite mer utvecklade kognitiva egenskaper brukar kunna relatera till mer än bara det som är självupplevt men det verkar ju inte vara aktuellt här.
  • Anonym (X)
    EpicF skrev 2021-05-17 22:52:22 följande:
    Därav mitt "FÖRMODLIGEN" om du vet vad det betyder... Jag har inte sagt att man tjänar på att sitta och vänta på vaccin, för det gör man aldrig. Men vi kanske hade kunnat rädda några liv om vi inte hade tagit i bruka AZ så snabbt. Några länder har stoppat AZ för gått pga det som hänt.

    Du vet att vi har flera vacciner än AZ på marknaden?
    Det spelar ingen roll att du skrev förmodligen eftersom du har helt fel.

    Vi skulle inte börjat använda vaccinet så snabbt?! Säkert att du inte jobbar på ICA? För du är totalt olämplig att jobba i vården.

    Det är mer än två miljoner procent större risk att få blodpropp av viruset än av AZ-vaccinet (om man är 18-100 år, nu med bara 65+ är det ännu större risk att dö av viruset och ännu mindre risk att få allvarliga biverkningar av vaccinet...)

    Länder som stoppar vaccinet är för att de har så liten smittspridning och/eller p.g.a. skriverierna i media, det skulle inte varit ett rationellt medicinskt beslut att stoppa det i Sverige eller i många andra länder.
    EpicF skrev 2021-05-17 22:52:22 följande:
    Du vet att vi har flera vacciner än AZ på marknaden?
    Irrelevant när vi haft vaccinbrist. Många som har fått AZ hade blivit utan vilket är mycket värre. Man får tusentals gånger fler biverkningar av viruset än av AZ-vaccinet.
    EpicF skrev 2021-05-17 22:53:28 följande:
    Och ändå så såg man den tidigare i fallet med AZ... märkligt va?!

    Jag tycker inte man är en egoist bara för att man säger nej till vaccinet vilket man har all rätt att göra.
    Hon skrev att hon inte hade brytt sig om restriktionerna utan levt som vanligt, då är man egoistisk. Sen när man inte tror på pandemin bara för att man inte haft covid själv så är man lite korkad.

    Med samma fantastiska logik kan man argumentera för att bilbälte är onödigt för man har minsann kört massor utan bilbälte och det har gått bra varje gång. Alltså är bilbälte onödigt...
  • Anonym (X)
    EpicF skrev 2021-05-18 18:48:47 följande:
    Det är intressant att du säger att jag har fel. Kan du länka till den artikeln som stöder ditt påstående, att dem inte hade kunnat se de allvarliga blodproppar biverkningar om de hade haft längre tid på oss? Det är väldigt intressant det.

    Just AZ borde vi i efter inte börjat använda så snabbt. Och ett drömscenario hade varit att vi hade haft längre tid på oss att framställa vaccin.

    Jag är olämplig inom vården för att jag i likhet med många andra (Även forskarna) hade önskar längre på att få fram vaccin? Det var också ett intressant tyckande.

    Vi vet för lite om både viruset och vaccinet för att kunna dra sådana slutsatser.
    Vad snackar du om? Om du kommer med en massa påståenden så är det du som ska ha artiklar som säger att det du säger är sant, inte att jag ska ha artiklar som säger att dina felaktiga slutsatser är felaktiga.

    Drömscenario? Kom tillbaka till verkligheten nu. 

    Du är olämplig eftersom du fortfarande inte förstår att AZ även med risk för blodproppar är ett mycket bättre alternativ än att vara ovaccinerad. Även för att du som vårdpersonal sprider skadlig rädsla, osäkerhet och tvivel om vaccin på nätet.

    Du om någon borde veta att blodproppar är vanligt när man fått covid-19-infekton:

    "Eftersom blodproppar visat sig vara en vanlig komplikation vid allvarlig covid-19 får alla som vårdas på sjukhus för smittan förebyggande behandling mot det. Ändå drabbas många patienter av blodpropp."

    www.forskning.se/2020/09/02/mojlig-mekanism-bakom-blodproppar-vid-covid-19-funnen/

    "Hittills pekar studier mot att 30 till 60 procent av covidpatienterna som vårdas inom intensivvården utvecklar tromboser, och då framför allt i lungorna. Det finns också rapporter om flera fall av hjärtstopp på grund av lungembolier utanför sjukhus.
     
    När det gäller patienter på vanlig vårdavdelning finns det än så länge mindre data, men även här verkar det finnas en överrepresentation. Här anges trombosutveckling hos 3 till 6 procent av patienterna med covid-19, enligt Maria Magnusson."

    lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/05/propprisk-hos-patienter-med-covid-19-satter-press-pa-koagulationsexperter/

  • Anonym (X)
    EpicF skrev 2021-05-22 19:17:24 följande:

    Vaccineras så unga nu?


    Ska vaccineras nästa vecka i fas 4, är under 45.

    Är enormt tryck på tider för vaccination här, man borde släppa på yngre på alla ställen där bara gamlingar får boka och tiderna inte bokas upp.
    KKarate skrev 2021-05-22 21:48:28 följande:

    Jag är mån om min hälsa. Då ska jag varken röka eller ta något värdelöst snabbframtaget vaccin.


    Du är inte så bra på att jämföra risker, sen är du dåligt påläst.
  • Anonym (X)
    molly50 skrev 2021-05-23 11:45:16 följande:

    Om man är i riskgrupp,så ja.

    Min man har fått sin första spruta och han är 49 år.

    Och han tillhör riskgrupp.

    Jag är lika gammal,men har ännu inte fått min första.


    I region Stockholm vaccineras nu alla som är födda 1976 eller tidigare. För två veckor sedan började man vaccinera alla födda 1971 eller tidigare. I fas 4 dvs allmänheten och inte bara riskgrupper.
  • Anonym (X)
    molly50 skrev 2021-05-23 13:57:42 följande:

    Ja,de verkar ju ha haft problem med appen som används där. Alltidöppen,eller vad den heter.

    Alla äldre har ju inte heller bankid som kan krävas för att boka tid.

    Så de har nog kanske gjort det mer komplicerat än det behöver vara.

    Ja,det är ju tydligen olika hur mycket vaccin regionerna får också.

    I min region vet jag att det finns äldre som har fått vänta på att få sin första spruta,av någon,för mig,okänd anledning.

    Men jag tror inte att vaccinbrist är problemet här.

    För det vaccineras för fullt här.


    Bankid krävs inte:

    "För dig som tillhör åldergruppen som nu får boka tid, men inte kan boka digitalt finns det nu möjlighet att ringa telefon 08?428 429 30, klockan 8 ? 19, alla dagar. De som svarar hjälper dig att boka tid på någon av vaccinationsmottagningarna. Om alla tider är bokade kan man testa igen vid ett senare tillfälle.

    Bokningstjänsten finns även på följande språk och öppettider:

    Engelska: 08?428 429 20, öppet alla dagar kl. 08.00 - 19.00

    Arabiska: 08?428 429 01, öppet vardagar kl. 08.00 - 19.00

    Somaliska: 08?428 429 02, öppet vardagar kl. 08.00 - 10.00

    Finska: 08-428 429 03, öppet vardagar kl. 08.00-10.00

    Tigrinja: 08-428 429 04, öppet vardagar kl. 08.00-10.00

    Persiska: 08?428 429 08, öppet vardagar kl 08.00 - 10.00

    Polska: 08-428 429 09, öppet vardagar kl. 08.00-10.00

    Ryska: 08-428 429 11, öppet vardagar kl. 08.00-10.00

    Spanska: 08-428 429 12, öppet vardagar kl. 08.00-10.00

    Du måste ha ett svenskt personnummer för denna telefonbokningstjänst. Om du inte har svenskt personnummer kan du kontakta en vårdcentral för att få en tid. "
  • Anonym (X)
    Anonym (Nej!) skrev 2021-05-23 17:16:29 följande:

    Kommer absolut inte att vaccinera mig. Är en kvinna på 28 år och finns ingen anledning. Skrämmande att se hur många som följer strömmen och vaccinerar sig bara för att någon säger att man ska göra det. Läs på om vaccinen innan...det är ju inget vanligt vaccin.


    Har du läst bipacksedeln för viruset och jämfört?

    Finns många i världen och säkert i Sverige som är 28, kvinna och utan underliggande sjukdomar som dött i covid-19.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?