Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-06-02 09:00:43 följande:

    Känner likadant som du. Önskar jag hunnit vaccinera mig innan jag blev gravid. Jag kommer avvakta. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag efter två hemska missfall laborerade med ett helt nytt vaccin och förlorade ett till foster. Kanske inte ens skulle lyckas/hinna bli gravid igen. 

    Jag tycker det är galet att dom rekommenderar det från v.12 också. Från v.20 hade jag kunnat köpa, men 12? Känns alldeles för tidigt. 


    Ja jag känner precis som du. Helt galet att de rek från vecka 12...
  • mandarincurd
    Storm01 skrev 2021-06-02 10:39:20 följande:

    @mandarincurd, jag har inte heller gjort någon ultraljud tidigare hehe. Mitt första blir imorgon, så är nervös!


    Ooh vad kul! Jag tror jag har mitt nästa vecka. Vilken vecka är du i? :)
  • mandarincurd
    Storm01 skrev 2021-06-02 16:07:04 följande:

    Spännande! Jag är i v.13 (12+5). Jag vet inte varför jag inte gjort ett ultraljud tidigare, har väl väntat på Kub testet då som jag ska göra imorgon. Så, ja det har känts som en evighet kan man säga (:


    Jag går in i vecka 11 imorgon och hade inte planerat att göra ultraljud innan kub, men eftersom jag inte får göra kub så bokar jag in ett ultraljud istället! Så spännande :) lycka till!
  • mandarincurd
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-02 15:15:05 följande:

    Känner exakt likadant. Jag har redan mentalt ställt mig in på att "isolera" mig/vara väldigt restriktiv med vilka jag möter och hur jag möter dem. Sambon ska ta vaccin och jobbar hemifrån mest, så jag tycker det känns tryggt. Om allt ser bra ut efter NIPT så kommer jag dock be honom att endast jobba hemifrån från när jag är i vecka 20. Känns lite riskabelt annars.

    Har dock varit i relativt nära kontakt med 2 kollegor som igår fick corona bekräftat och jag är lite orolig för hur det kan påverka mig och lilla pyret. Sitter hemma nu och inväntar pcr-testsvar. :/ 

    Har endast torrhosta och ont i halsen. Annars är det helt ok och känner mig pigg och stabil. Är i vecka 13+6 så det ska nog inte vara superfarligt så länge jag inte får feber som håller i sig. Är nog värre om man är runt vecka 20 tror jag...


    Både min syster och kompis har haft covid under graviditeten och det gick jättebra för dom ändå :) barnen också!
  • mandarincurd
    Storm01 skrev 2021-06-03 16:32:34 följande:

    Sellerin och Mandarincurd, tack så mycket!

    Det gick jättebra! Var så nervös innan men blev lugn när jag fick se lilla bebben. Så overkligt men samtidigt verkligt!

    Den låg med ryggen överst och barnmorskan behövde vända på den för att kunna mäta ryggspalten. Men den var envis, så fick göra några stretchövningar på plats och vips så låg den på rygg istället xD

    Önskar dig lycka till på ditt besök mandarincurd!


    Haha men åh, vad roligt! Och vad skönt att det gick bra. <3

    Tusen tack!
  • mandarincurd
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-03 19:47:07 följande:

    Gjorde det?!?! ÅH.... Jag är så orolig då jag precis fått konstaterat att jag har covid. Mår hyfsat ok med min hosta och min höjda temp på 37,6 istället för 37,0... Men är så orolig att det kan bli feber eftersom att det sägs att hög feber första halvan av graviditeten kan påverka bebisen.

    Hade de feber? Och när blev de infekterade?

    Ber att detta barn kommer att överleva detta också <3


    Ja det gjorde det! En av dom fick det väldigt tidigt i graviditeten och den andra i mitten ungefär. Ingen fick skyhög feber men feber hade de nog allt. Försök att tänka att måååånga gravida haft covid utan problem. Och för att det ska bli lite oroligt så måste du bli väldigt, väldigt sjuk. Försök inbilla dig att det är en vanlig förkylning bara (med den lilla detaljen att isolera dig såklart) så kanske du kan lura din hjärna och inte oroa dig så mycket. Krya på dig!
  • mandarincurd

    Heeej på er! Jag behöver lite tips och råd. Det kommer lite kompisar och deras pojkvänner över på middag/häng/dricka idag och alla ska såklart dricka. Jag har ju aldrig varit den som tackat nej till prosecco och drinkar hehe... hur ska jag göra? Tänk om någon blandar en drink till mig? Jag fattar ju att jag kan gå och hälla ut lite eftersom men gah. Hjälp!

  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-06-09 05:56:33 följande:

    Som sagt fick jag inte heller, bokade därför privat ;)


    Ja det är skönt att det gick att fixa för dig, men jag har ingen möjlighet att åka 60 mil. Jaja det får gå bra ändå. Får trösta mig med att ingen av mina vänner har gjort kub och inte min kära moder heller, och alla har friska barn. Och att kub mest är statistik!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET