Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-11-10 08:54:41 följande:

    Förutom det du köpt redan, har jag även skaffat Inotyolsalva till bebisen. Kändes som ALLA sagt till mig att det är toppen att ha till röda barnstjärtar! Angående våtservetter, så har Ekotipset på Instagram en liten story om hur hon gör sina egna våtservetter genom att ha köpt vanliga Ekoservetter, som hon sedan lägger i en glasmatlåda och häller över kokande vatten som blandats med kokosolja. Sen ska det hålla sig rätt bra tydligen, tänkte själv testa det! :) Gillar inte heller tanken på mycket kemikalier på den lilla bebisens hud <3

    sen verkar ju snorsug blivit väldigt poppis på senaste :D blir själv illamående av tanken att suga ut saker ur näsan på barnet, haha! Men många vänner verkar tycka det är en bra grej att ha! Frågade min mamma och svärmor hur man gjorde förr, så att säga. Båda tyckte det var underhållande att det idag finns något som kallas snorsug :D Men min mamma sa hon hade en sån där ballongsug. Så man liksom trycker på den, sen med trycket så får den ju då med sig ev snor ut ur näsan.

    Sen en kroppstemperatur behövs ju också :) samt några sådana där engångsunderlägg till skötbordet till de fall när det hänt någon form av bajs-olycka och du vill kunna slänga underlägget direkt :D


    Bra tips alltihop - tack!

    Örontermometer har vi sedan tidigare men en Näs-Frida får det kanske bli. Och pysventiler! Det har jag också fått tips om kom jag på nu :)
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-11-10 08:56:54 följande:

    Hämtat på babyproffset, Lloyds apotek och Libero tror jag den sista var :) allt gratis :)


    Babyproffset oc Lloyd finns inte där jag bor :( Ska kolla om man kan ?hämta? online :)
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-11-10 09:04:14 följande:

    Såg på jollyrooms live på Instagram igår, där en bm och gynekolog gick igen vad som är bra i skötväskan, och allmänt prat om babyvård:) Dem rekommenderar inte heller våtservetter dagligen och skulle man ha det ändå så ska dem vara ekologiska och parfymfria. Men jag läste någonstans att man kan blanda en pumpflaska med vatten och babyolja som man kan ta på en torr tvättlapp, ska vara mycket bättre. Men det vi har fått/köpt än så länge är inotyolsalva, bepanthen, små handdukar från Ikea 20pack, tvättlappar, babywash och babyolja av olika märken, nässug, pysventil, physiomer, Alvedon supp, nagelvårdskit och en mjuk borste :) Kan ha glömt något xD Ska införskaffa mig en blöjhink alt några bra wastebags med.

    Men det är väl jättebra om vi tipsar varandra om "bra att ha saker" till bebis :D


    Också jättebra tips! :)

    En blöjhink och/eller små plastpåsar att knyta ihop runt varje blöja, iaf bajsblöja, känns också lite fräscht, även om soptunnan lär bli full snabbt och tömmas ofta :)

    För de vars barn behöver ersättning ska en Baby Brezza tydligen vara GULD för att slippa fibbla med vattenmängd, pulver och micro både dag-/ och nattetid. Dyr att köpa ny men har sett flera begagnade på Marketplace till bra pris.
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-10 13:28:13 följande:

    OJ! BRA tips med eko-tänk på våtservetterna. Ska testa hemma med!

    Har själv köpt sånna som har i princip bara vatten och sen nå typ av "fruktextrakt"... Låter flummigt men jag har själv använt dem för händerna och det funkade super utan att torka ut eller ge nå form av lukt.

    www.apotekhjartat.se/produkt/waterwipes-biodegradable-babywipes-60-st/&gclid=Cj0KCQiA-K2MBhC-ARIsAMtLKRshMeKUFzt6JHDMToQQLfOgKocWNm0acGcwbGsVO5p3K813uqJlj5MaAjYXEALw_wcB

    Vilka typ av engångsunderlägg har du hittat? Låter väldigt smart att ha utifall att..

     

     


    Waterwipes har jag också kollat på - verkar bra!

    Istället för dyra engångsunderlägg brukade min syster bara lägga under ett ark av sån där torr tvättlapp, typ sådana här: www.apotekhjartat.se/produkt/easitex-tvattlapp-extra-mjuk-50st/ under bebisens rumpa vid blöjbyte. Känns som att det är väldigt få tillfällen som det är enorma bajsolyckor, och då får man kanske ta till handfat eller badkar direkt ändå :)
  • Bula2021
    Thewalk skrev 2021-11-10 17:25:05 följande:

    Tack så mycket för bra tips- eko våtservetter ska vi allt testa! Behöver köpa babyolja. Men tror vi har det mesta som behövs för ?starten?.

    Igår var en turbulent dag för mig då jag var på extra TUL och vår ena tvilling vuxit så dåligt att läkaren övervägde igångsättning. Man tror att att han ska växa bättre på utsidan. Efter lite övervägande så bestämde hon att vänta en vecka, då göra ett UL igen och utifrån det ev starta förlossningen. Så länge är jag på sjukhuset och gör CTG varje dag. Så de har koll på att dem har det bra i magen så länge, idag såg det jättebra ut. Igår fick jag även sitta många h på akuten för gravida för att göra en massa tester. Så känner mig himla trött nu. Är dock glad över att inte bli inlagd och över att dem har så bra koll. Nu hoppas jag att tvilling 1 lägger på sig ( han uppskattas nu väga 1.6 kg) tvilling 2 är över 2kg vilket känns bra. Ganska troligt att även dessa blir novemberbarn alltså :)

    Ska bli spännande att följa er alla kommande veckor- snart är bebisarna här!


    Åh vad spännande och läskigt på samma gång! Håller tummarna att tvilling 1 tjockar på sig ordentligt kommande vecka :)
  • Bula2021
    Thewalk skrev 2021-11-11 13:46:45 följande:

    Tack alla för era fina ord och pepp. Vi är inställda på att vara på Neo-avdelningen ett tag och där vårdas ju även betydligt mindre bebisar. Det känns bättre nu när man landat lite i det och CTG har varit toppen sedan i tisdags, så det känns som att de har det bra där inne.

    Jag har också kompisar som satts igång och varit på förlossningen några dygn innan bebisen kommit, så det kan ta tid.

    Jag bävar lite för det, i dagsläget ser det ut som att jag kommer föda vaginalt då tvillling 1 borrat ner huvudet, men inte helt säkert ännu. Hoppas att det inte ska bli en alltför långtgående process för någon av oss :)

    Även jag har blivit lös i magen senaste veckan. har varit hård hela graviditeten, kanske är det ett tecken. Dock har jag inga andra tecken kroppsligt på att nåt skulle vara på gång i dagsläget. :)


    Det kommer gå jättebra - oavsett vilken förlossning det blir till slut. Vaginalt eller snitt så kommer tvillingarna när de är redo och då är det bara för er att åka med. Heja dig och så spännande för både dig och din partner!
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-13 18:32:17 följande:

    Ja! Lite :) Men mest att jag haft ett jäkla flyt på toan när det gäller "nr 2" jämfört med vad jag haft innan som varit svårt väldigt obekvämt och svårt att annars få ut. xD Hahah! Jag har BF1/12 så det kan va därför... :P  ca 2 veckor kvar liksom... ^^


    ?Jäkla flyt?, hahahahaha!
  • Bula2021
    mandarincurd skrev 2021-11-15 07:49:32 följande:

    Hallå hallå alla, fint att ni är några som uppdaterar flitigt :) det verkar som att ni alla är vid gott mod i alla fall och OM så inte fallet är - håll ut! Nästa månad har vi garanterat våra bebisar (om man inte som jag är beräknad i slutet av dec och kanske får en januaribebis). Förhoppningsvis INTE!

    Har ni packat BB-väskan? Jag känner att det kan vara dags. Vi har enbart tidiga födslar i min släkt så den borde nog egentligen vara packad redan hehe.

    Så skönt för er som fått beviljat snitt och ett satt datum. Vi andra får go with the flow tillsvidare. :)

    Fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra med amningen. Vet att det är det bästa för bebis och får jättedåligt samvete över att jag eventuellt kommer välja bort det? vi får se.

    Ha det fint hörrni <3 och Sellerin vad spännande med slemproppen! Har det kommit något bebbe ännu?


    Du är inte ensam! Jag är beräknad i mitten av januari så vi kan gå lika länge om du går över och jag får tidigare :)
  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-11-17 14:13:51 följande:

    Hej alla! Hoppas ni mår bra! :)

    Nu har jag äntligen slutat jobba, vilket känns otroligt skönt. Märks verkligen att magen är tung nu, så det ska bli skönt att bara kunna vila och börja fokusera på att ta sig igenom förlossningen. Mår fortfarande bra förutom att jag har fått carpaltunnelsyndrom i höger hand, så det gör ont och fingrarna domnar bort ibland. :( Har tydligen att göra med all extra vätska i kroppen som trycker på en nerv. Min näsa är även konstant täppt. Vill minnas att flera av er skrivit om nässpray-beroende så jag får sålla mig till klubben nu haha. Enligt BM ska det ge med sig så fort bebis är ute så jag hoppas verkligen det.

    Idag ska vi åka och hämta vår barnvagn och babyskydd som äntligen kommit, så sen kan vi andas ut lite. Näst på listan är att tvätta alla kläder och packa BB-väskan så den är redo. Har BF 11/12 men känns bra att ha det klart i tid ifall han skulle titta ut lite tidigare. :)

    Någon som köpt ett babynest? Har hört att det ska vara bra att ha, så tänkte nog beställa ett sånt. Funderar även på att köpa en amningskudde, men är lite i valet och kvalet på om man behöver det eller inte. Har ni köpt?


    Gud vad skönt det lät att ha slutat jobba! Jag har en dryg månad kvar att jobba, går hem knock med julledighet och bebis är beräknad i mitten av januari. Längtar!

    Vi har ett ärvt babynest som väl får hänga med mellan t ex. soffa, bebis säng och vår säng. Verkar vara ett smidigt sätt att flytta på sovande bebis. Vagn hämtade vi förra veckan och ett i princip oanvänt babyskydd har vi köpt på Marketplace. Något som kvarstår är en varm åkpåse till vagnen, men det hinns nog med.
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-11-17 16:03:42 följande:

    Skönt att du slutat jobba ju, så nu är det bara vila på :) Vi har lånat ett babynest från en kompis av märket liewood som har handtag och verkar vara bra (ena katten sover där hela tiden xD). Jag har även någon billig amningskudde för typ 350kr som jag får se om jag ska använda eller ej. Det stora vi har kvar att köpa nu är åkpåse till babyskydd (voksi move) samt en miniåkpåse till liggdelen på barnvagnen, badbalja på Stativ, sängkläder/spjälsängskydd, täcke och är även sugen på en tripp trapp stol med newborn set (dyrt även begagnat tyvärr). Det är ju inte billigt att skaffa barn om man säger så haha :D


    En vän har newborn setet till deras Tripp trapp-stol men de använder den typ aldrig. Världens dyraste investering som sedan inte använts :( Däremot BabyBjörn babysitter som kan flyttas runt i hela hemmet har använts dagligen. Kanske värt att överväga istället :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET