• MrsXy

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-05-27 20:53:46 följande:

    Hej allihopa! <3


    Har följt er i tystnad sen en vecka tillbaka och inte varit superaktiv på senaste pga oro.Vill ändå säga att jag finns i bakgrunden och peppar på!  Efter min störtblödning 4/5 så var det lugnt och det bekräftades med UL. Sedan en 10 dagar sen började jag dock blöda brunt dagligen, som en mindre mens, och det fortsätter även nu.. Har därför känt mig extra orolig och låg, samt spänd inför KUB...


    Men idag hade jag KUB och pyret lever loppan där inne! BF är precis som beräknat av mina appar, 1/12 och nu är RUL inbokat. Eftersom att allt såg fint ut på ultraljud försökte BM lugna mig med våra siffror vi fick för just trisomi 21.


    Fick där en sannolikhet för trisomi 21 på 1:811, vilket i Skåne gör att man går vidare med NIPT (för allt under 1:1000) om man nu vill det. De andra värdena såg bra ut. Det var tydligen mitt blod som drog ner siffran rejält, trots att snittet för kvinnor i min ålder enligt BM ligger på 1:531 typ. Så då har jag lite över snittet som förväntas för min ålder tydligen... Hm... De flesta i mina kretsar och i min ålder, 31 ,som precis fått barn eller är gravida har fått superbra siffror (typ 1:20.000 osv) så jag och sambon hoppas att NIPT kan ge oss lite mer tydlighet och ro.


    Går och gör prover på tisdag morgon och får reda på resultat inom 2 veckor efter det. :)


    Massa pepp till er från mig ^^ <3


    Hej !
    Spännande! Kul att det ändå var bra trots blod ! Så läskigt med blod x 2 och så är det ändå ingen fara, puh. 
    Vad menade de med att risken var lägre pga ditt blod? Alltså något i KUB-proverna som var bra?
    Fattar inte riktigt, om du har 1:811 chans, och snittet för din ålder är 1:531, så måste du ju ligga klart under snittet? :) 
  • MrsXy

    Hej kära ni 
    Jag har extremt tråkiga nyheter. 
    På KUB idag märkte man att barnet inte hade några hjärtljud, dog för en vecka sedan..... Extremt ovanligt med missed abortion............
    Helt förstörd. Gråter

  • MrsXy

    Tack för stöd <3 Vet inte vad jag ska göra, tårarna bara rinner. Hann ju se "barnet" på UL, tyckte det såg ut som ett helt normalt ultraljud, förutom då att hjärtat inte slog. Så brutalt. Jag tänker inte ens på att "ljuden" man brukar höra av hjärtslagen inte hördes, tänkte inte ens tanken förrän hemma. Total chock. 
    Jag önskar inte ens min värsta fiende detta. 
    Vet inte om jag ska vara kvar i gruppen eller inte, känner mig så hemma här och känns som att vi alla "känner" varandra lite nu. 
    Det har varit ett så stort stöd och så roligt att dela all oro och glädje med er ! 
    Trodde aldrig att det skulle hända, trots att jag inte trodde på graviditeten förräns jag såg den. Och fick ju se lilla barnet <3 Helt galet att jag inte kommer få "behålla". 
    Topp5 absolut värsta sakerna jag varit med om. 
    Hoppas det fortsätter gå bra för alla er och kanske följer er lite på håll! 

  • MrsXy

    Tack alla ni <3 
    Gud vad jag önskar att det bara var en ful mardröm, att jag vaknade idag och allt var bra.
    Vi skulle berätta till alla igår, det var en milstolpe liksom. 
    Väntade bara på ultraljudet sen skulle jag lugna ner mig och äntligen känna glädje. Nu kanske det blir operation.. 
    Förlåt för deppigt inlägg men som sagt jag har känt mig så "hemma" i denna fina grupp. 
    Var det några av er i gruppen som hade fått missfall innan? Kanske ni inte vill prata om det nu såklart men om någon vill diskutera detta så skriv gärna, antingen här eller mail om ni vill. 
    Behöver allt stöd och liknande historier/hopp <3 

  • MrsXy

    Heej fina ni
    Tack igen för allt stöd Hjärta{#emotions_dlg.flower}
    Jag opererades häromdagen, bad om en kirurgisk abort, klarade inte av tanken av att vara medveten/vaken. 
    Personalen var enormt snälla och fick bra smärtlindring, så nu mår jag bra. 
    Kan dock säga att medicinen jag fick för att "påbörja processen" var fruktansvärd. Vill aldrig göra om det och hoppas att nästa gång/om det blir en nästa gång går bra!
    Kanske kan hjälpa er oro lite med orden från en läkare jag träffade som sa "du hade inte kunnat göra något alls, ett livskraftigt foster klarar allt, tillochmed bungyjump". Så om de mår bra, klarar de så mycket mer än vi tror. Makten ligger helt enkelt inte hos oss. 
    Kul att läsa att ni verkar må bra och att det går framåt ! 
    Solig

  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-06-06 17:28:07 följande:
    Så underbart att du blev väl bemött av vårdpersonalen <3 känns så viktigt i ett sådant läge där jag bara gissar att man känner sig väldigt utsatt.

    Hoppas på att din kropp ska komma tillbaka fint i menscykeln och att du och din respektive kommer stärkta ur detta. Härligt med en läkare som, fast man egentligen vet det själv, kan bekräfta att man inte kunde göra något annorlunda, det var helt utom din kontroll.

    All lycka till dig framöver!
    Tack så jättemycket för fina ord !
    Ja, de var så snälla. hade dött inombords om de inte var det. 
    Och lycka till du med !{#emotions_dlg.flower}
  • MrsXy
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-05 15:58:48 följande:

    Åh... Läskig upplevelse med medicinen. <3


    Ta hand om dig och försök att vara snäll mot dig själv. Allt är ok att känna och tänka! Allt är normalt och naturligt. <3


    Tack för tips/pepp om hur mycket foster klarar av. Ska ha med mig det som ett mantra <3


    Tack ! Ska försöka tänka att allt är normalt och naturligt. Känns såå onaturligt att först "ha" ett barn och sen inte. 
    Men måste säga att jag är helt fine, eller så är det för att jag bara inte har till 100% accepterat det än, vet inte. 
    Ja, det är nog bra att ha som mantra det med att de klarar typ allt, de är inte så känsliga som vi tror. Bara att lita på att kroppen "fattar de beslut" som behövs. Lycka till till dig också Solig
  • MrsXy
    neongirl skrev 2021-06-07 08:58:54 följande:
    Hej! Förstår att du valde en kirurgisk abort. Skönt att allt gick bra ändå och att personalen tog väl hand om dig. Vilken bra läkare som sa så. Ska ta det med mig. Har funderat ibland på om jag hade kunnat förhindra mitt missfall i höstas, men samtidigt så vet jag ju att det inte hade gått. Precis som läkaren sa så ligger inte makten hos oss.

    Ta hand om dig och vila mycket! Gråt när du behöver och sjukanmäl dig vid behov. Du ska rå om dig själv nu! Oavsett hur tungt det känns så kommer ni ta er igenom detta. Hjärta Jag tror på er! Kramar
    Tack för fina ord ! 
    Konstigt nog så mår jag helt okej, är bara lite mer känslig. Det var himla skönt att personalen var så bra, det hjälpte enormt mycket, de visade verkligen empati. 
    Tragiskt nog är det typ den bästa vården jag fått, om man ska se det så. 
    Precis, makten ligger någon helt annanstans än i om man skulle dricka lite för mycket kaffe eller sova för lite någon dag.. Skönt att veta. 
    Lycka till till dig Solig
  • MrsXy
    Emlan93 skrev 2021-06-07 18:53:49 följande:

    Hej! Idag har jag varit på läkarbesök och ul och det gick bra och jag drog en lättnads pust. Tvillingarna rörde sig en hel del där inne och blev så förvånad att trots att jag "bara" är i 11+0 & 11+1 med dem idag så såg de verkligen ut som små bebisar nu! Så söta som låg i precis likadant och sparkade för fullt. Efter både vabligt ul och vul kunde läkaren till slut konstatera att de som tur var finns en hinna mellan dem och att graviditeten nu klassas som MCDA, Monochoriotisk diamniotisk tvillinggraviditet vilket innebär att de delar en moderkaka men de ligger i varsin inre fosterhinna. Så kontrollerna kommer bli täta längre in i graviditeten sen med varannan veckas intervall. Hon sa att hon var typ 100% att de var enäggstvillingar och att de alltid är en riskgraviditet med att de delar moderkaka. Men just nu känns det så bra och så skönt att det inte var en MCMA graviditet utan en något mer normal och lite mindre riskfylld tvillinggraviditet iallafall. En dag i taget, men så härligt ändå!!


    Oj wow vad man lär sig mycket alltså, och häftigt för dig. tack för att du delar med digGlad
    MCDA var alltså att de ligger i olika hinnor men delar moderkaka?
    MCMA, vad var det för nåt?
    Häftigt vad som kan hända. 
  • MrsXy
    bananmilkshake skrev 2021-06-07 20:00:35 följande:

    Jag skulle behöva lite råd... 

    Jag ska på intervju för ett extrajobb, timanställning, nu i veckan. Det är på ett universitet, jag tror det är så att man själv kan boka in när man jobbar men att dom vill att man ska ta några pass i veckan åtminstone. 

    Jag vet inte exakt när man ska börja, men dom har lite "högsäsong" vid årsskiftet och då kommer jag ju vara föräldraledig... plus att jag har ett vikariat i sommar så jag kommer inte kunna börja förrän september. Chansen att dom vill anställa mig känns minimal, då jag kanske bara kan jobba fram till november... jag har full förståelse för det och kommer säga att jag är gravid. Men liksom, när ska jag säga det? I slutet, eller innan vi ska gå igenom all "formalia"? När jag ska berätta om mig själv? 

    Allt känns så snopet på nåt sätt! Jag övertänker väl eftersom jag knappast lär bli anställd ändå. Funderade också på om jag bara skulle avboka och förklara? Men det känns också dumt. 


    Hur gick det med ditt jobb?
    Jag sa att jag var gravid på en intervju, fick jobbet, sen var jag inte gravid längre. Livets ironi. Men prova. Man får inte diskriminera :)
  • MrsXy

    Hej alla ni ! Hoppas ni mår bra och att era graviditeter går framåt !Solig
    Har inte läst de senaste månaderna. 
    Hade ett MA i juni och varit väldigt låg, vi hade även försökt läääänge, så tänkte att det skulle ta lika lång tid igen >2 år. MEN, igår plussade jag igen !!!!! 
    Helt sjukt, men det finns hopp. 

    {#emotions_dlg.flower}

  • MrsXy
    bananmilkshake skrev 2021-09-26 16:43:10 följande:
    Åh hej!! Så fantastiskt kul att höra, jag blir så glad för er skull! Hjärta
    Tack så mycket ! En heeeelt oväntad "comeback", haha ! 
    Hoppas du mår bra ! {#emotions_dlg.flower}
  • MrsXy
    neongirl skrev 2021-09-27 11:49:31 följande:
    Åh vad roligt att höra. Stort grattis! Håller tummarna att det går vägen denna gång. Hjärta
    Tack så mycket ! Jag med, så läskigt när man vet vad som kan hända men kommer att försöka bara vara i nuet. Hoppas allt är bra med dig Solig
  • MrsXy
    mandarincurd skrev 2021-09-26 23:01:10 följande:
    STORT grattis!!! <333
    Tack så mycket ! Den coolaste känslan att se "gravid" på stickan, haha. Även om det är förknippat med så mycket ovisshet och stress. Hoppas du mår bra ! {#emotions_dlg.flower}
  • MrsXy
    VirrePirre06 skrev 2021-09-26 22:30:33 följande:
    Så roligt, stort grattis och hoppas allt gåt vägen denna gång <3
    Tack så mycket ! Och hoppas allt är bra med dig ! {#emotions_dlg.flower}
  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-09-26 20:37:16 följande:
    Så underbart!!!! Stort stort grattis!!!! <3 <3

    Hoppas allt ska gå toppen denna gång!!
    Tack så mycket !! Jaa, det hoppas jag med men en vet ju aldrig har jag förstått ! 
    Hoppas allt är fint med dig Solig
  • MrsXy
    Thewalk skrev 2021-09-27 16:12:21 följande:
    Stort grattis och stort lycka till!!
    Tack så mycket ! Och hoppas allt är väl med dig ! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET