Inlägg från: VirrePirre06 |Visa alla inlägg
  • VirrePirre06

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Miniflin skrev 2021-06-17 08:54:57 följande:

    Jag har haft sån tur att kunna omplaceras på jobbet. Jobbar som polis i yttre tjänst normalt sett men så fort jag berättade om min graviditet så blev jag flyttad till utredning. Här kan jag lätt jobba hemifrån från vecka 20 vilket jag kommer göra så mycket som möjligt. Men kommer vara sååå ensamt så åker nog in till kontoret någon dag i veckan ändå. Min chef har inte förbjudit det i alla fall :)

    Är btw sååå nervös idag!! Ska på TUL ikväll kl 20 (är i vecka 12+1 idag). Har ju haft en så otroligt lätt graviditet än så länge och mår toppenbra, har ingen mage att prata om heller. Hade jag inte sett knodden i vecka 9 hade jag seriöst undrat om det ens fanns något där inne! Haha. 


    Vad skönt att kunna bli omplacerad :) och samma för mig,haft en väldigt enkel graviditet än så länge.
  • VirrePirre06
    Sellerin skrev 2021-06-18 18:15:00 följande:

    Såhär ser lilltjejen samt jag själv ut i vecka 19 :)


    Så roligt och massa grattis <3
  • VirrePirre06

    Hej i värmen, är det någon som vågat sig på att köpa barnkläder och saker ännu? :) Själv tänkte vi vänta tills efter rul då man verkligen ser att det lilla livet fortfarande lever :D

  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-06-19 18:52:42 följande:

    Hej! Nej vågar inte än? kommer nog vänta alldeles för länge, så det blir stressigt istället! :p


    KNAS2 skrev 2021-06-19 22:21:41 följande:

    Nej vi väntar! Känns för tidigt på något sätt, tänker att det får bli ett mission inför hösten :)


    Sellerin skrev 2021-06-20 08:06:04 följande:

    Nej inte än. Om jag känner mig och min sambo rätt så kommer vi göra det ganska så nära inpå bf, så först till hösten. För mig räcker det med att det allra viktigaste finns på plats, sen får resten fyllas på när vi upptäcker att det behövs :)


    Vad skönt att alla tänker likadant :) Man kommer säker få en del av anhöriga och kompisar, om man har den turen haha. Men tycker det är spännande att sitta och titta på barnvagnar och andra spännande saker och fantisera xD
  • VirrePirre06
    Miniflin skrev 2021-06-21 07:53:59 följande:

    Godmorgon på er och måndag igen! På mitt TUL i torsdags blev jag framflyttad igen, så nu går jag in i ny vecka på måndagar vilket betyder vecka 14 idag! Tiden börjar gå fort nu, hjälp! Hur mår alla, har det gått bra i värmen som varit i helgen? Jag har sovit helt jävla krasst hela helgen.... varmt som as, kissnödig och dilemmat av att antingen ha rullgardinen nere så det blir mörkt och kvavt eller uppe så det blir ljust och svalt... pest eller kolera kände jag... haha. 

    En sak som jag började känna i lördags var en smärta i ljumskarna och livmodern. En värk som inte känns när jag sitter eller ligger men så fort jag lyfter mina ben eller reser mig upp för att gå så värker det i livmodersregionen och lite i ljumskarna... Funderar på om det är foglossning som börjar redan nu eller om det är ligamentssmärta som jag läst om (är det samma sak?? haha). Om det inte går över under veckan kommer jag nog höra av mig till min barnmorska om det. Någon som haft något liknande??


    Jag mår bara bra, gick in i v.16 igår :) Det har varit varmt,men har ändå sovit hyfsat bra förutom att man måste upp och kissa haha. Jag har haft ont i livmodern några veckor, speciellt om jag ska vända mig i sängen och vänder med magsidan dvs sträcker upp överkroppen och då gör det ont. Förstått det som ligamentet så är inte orolig :)
  • VirrePirre06

    Möte med chefen idag och vi kom fram till via riskbedömningen att jag kommer få gå hem efter semestern, så kommer jobba mitt sist pass den 27/7. Även om jag var inställd på det så känns det konstigt haha

  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-06-24 11:57:25 följande:

    Nån mer med nästäppa? 

    Jag har SERIÖSA problem. Dels en hemsk pollenallergi där jag fått klara mig på sånt man får använda som gravid som inte hjälper ett skit. Sen den här fruktansvärda nästäppan på det, alltså det är totalt blockage. Jag har haft pollenallergi hela livet och har aldrig blivit täppt av den så jag tror inte det är allergin nu heller. 

    Så jag har gett upp och använder vanlig nässpray, inget annat verkar funka. Jag har provat nässköljning, sesamoljespray, nån spray jag blev rekommenderad på apoteket med havssalt, mentol och örter som typ gör mig ännu mer täppt. Efter timmar av googling verkar det som vanlig nässpray inte är skadlig för fostret utan risken är mest att man blir beroende. Den risken tar jag med glädje för att kunna få andas och inte ha panik. :/


    Jag har oxå nästäppa och är beroende av nässpray ( dockteater jag små sprut mellan 2-4 gånger per dag) . Läser man på januainfo där man kan kolla upp olika substanser och fosterpåverkan ska det inte finns någon risk, så det är det jag gått på och fortsatt använda :) Hoppas det snart går över för dig
  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-06-24 15:34:55 följande:

    Ja då blir jag galen isf. :p Skönt att du inte har så illa, hoppas det håller sig så! Tack! :) 

    Vilken kör du med? Jag har otrivin utan konserveringsmedel, den verkar okej. Funderade på att köpa spray för barn faktiskt! Dom för vuxna känns ändå som dom bränner sönder nosen, haha. Tack, hoppas ditt också gör det! 


    Jag måste använda otrivin mentol, brukar även köra med koksalt mentol emellanåt, men sånt är livet som beroende xD Som sagt är jag inte oroad över bebis men tänker såklart på intaget..
  • VirrePirre06

    Hej alla :) Hoppas ni mår bra och att allt går framåt. Undrar om sambo får följa med på rul nu framöver då restriktionerna släpper lite :o Har mitt om 3v så ska nog ringa och höra med dem innan, och hopas sambon får följa med :)

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET