Inlägg från: Fjaril90 |Visa alla inlägg
  • Fjaril90

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Vill ge en liten varning gällande babyboxar, om någon kanske missar att läsa det finstilta. Man ger tillåtelse att väldigt många företag och samarbetspartners kontaktar en på flera olika sätt (ofta telefonförsäljare då man är tvungen att lämna mobilnr) men även på Mail, sms och post.

    Jag avskyr att bli kontaktad av försäljare och har hemligt nummer som är skonat att bli uppringt, så för mig är det inte värt innehållet i boxarna att ändra på det, men för flera är det säkert värt det. Kan dock vara bra att veta. Finns ju inget som är helt gratis tyvärr haha..

  • Fjaril90
    Grapefrukt89 skrev 2021-08-09 12:32:02 följande:

    Hej allihopa igen!

    Hur ofta ska man känna fosterrörelser? Vad har era BM sagt (ni som haft sånna samtal än)? Jag har träff med min BM om det nästa vecka men jag vet inte riktigt hur ofta eller hur starkt det ska kännas. Ibland känner jag diffusa rörelser som är så svaga och känns som fladder och sen superstarka sparka så att jag nästan blir rädd, hahah. :P

    Känns annars så häftigt (men ovant/overkligt) att ha ett litet liv som växer i magen!


    Enligt 1177 www.1177.se/Skane/barn--gravid/graviditet/graviditetsbesvar-och-sjukdomar/minskade-fosterrorelser/ så ska man känna varje dag från vecka 24. Hur mycket och hur barnet rör sig är individuellt så det gäller nog mer att lära känna sitt barns rörelsemönster och hålla koll på att det inte minskar/rör sig något varje dag efter v. 24 än att det är x rörelser per dag :)
  • Fjaril90
    bananmilkshake skrev 2021-08-09 21:49:42 följande:

    Och just det, är alla bebisar typ kära i att sparka på mammas urinblåsa, eller bara min? xD 


    Haha jag har samma problem men tror inte han sparkar. På RUL var favorit positionen med huvudet neråt vilket klämde till blåsan och jag tror han ligger kvar så för det mesta, för jag blir ofta fortfarande akut kissig haha.
  • Fjaril90
    MissJ00 skrev 2021-08-09 18:13:31 följande:

    Btw, någon som fått cravings än? Jag har isf cravings på sushi, men inte så farligt. Va ju typ sushiberoende redan innan (skippar de med lax)


    Har också mest blivit sugen på sånt jag gillar sedan innan.. så kan inte riktigt koppla det till graviditeten. Det enda som är nytt är lakrits men med andra smaker, hallon lakrits glass eller naturgodiset som har yoghurtchoklad runt lakritsen. Också vill jag ha mycket mer sätt än salt, har alltid varit en salt människa annars men nu vill jag hellre ha frukt, glass och godis över chips. Så jag kanske har lite cravings ändå haha?
  • Fjaril90
    Grapefrukt89 skrev 2021-08-10 11:24:12 följande:

    Nu svarar jag också lite på allt! :)

    Juste... Jag tror nog att det tar tid att förstå/få in något typ av mönster och det börjar väl vid vecka 24 som man kan uppfatta det mer eller mindre. :)

    Har själv dock tur med att min lilla tös inte hittat positionen mot urinblåsan än... Blir "spännande" att se när det händer, hahahah!

    Jag äter även pokebowl med lax och det ska inte va några problem. Ska vara samma typ av metod som de hanterar laxen på som sushi.

    Ah! En till Skåne-bo! :) Justja... Hm... Har hört att man behöver välja 2 st, 1a valet och sen andra. Malmö hade blivit näst närmst men jag har inte hört nåt om det... Vet dock att 3 bekanta till mig som bor i Malmö tog sig till Ystad... Detta var för 2-3 år sen. Nästan så att jag vill åka till Ystad i värsta fall om jag inte kan få Lund. :P


    Jag bor i Malmö, så kommer välja det, visste inte att man behövde välja fler?? Det negativa här är ju att man inte kan stanna över utan måste åka till Lund för att sova över. Annars så åker man helt enkelt hem tidigt också kommer en BM hem till en och tittar till att allt går som det ska. Tycker det låter lite läskigt att åka hem så snabbt :/
  • Fjaril90
    partytsljus75 skrev 2021-08-12 12:50:50 följande:

    Nu har jag också varit på rul. Antar att jag var sist ut i gruppen? Fick göra 4 ul på 2 dagar pga att det är en aktiv bebis som inte vill ligga som den ska. Var samma på kub då blev det 3 ul på 2 dagar. Så har sammanlagt sett bebisen 7 gånger! Men allt såg bra ut. 3 stycken fick bedöma sista gången pga att det var så svårt att få bild på några delar eftersom den snodde sig runt och jag skulle få slippa gå tillbaka ytterligare en dag. Fick aldrig något foto pga att bebisen aldrig låg stilla. Men huvudsak att allt såg bra ut.

    Jag jobbar för tillfället mest hemifrån i väntan på min andra spruta. Men är glad att jag ändå har den möjligheten istället för att bli avstängd.


    Grattis! Det är en sådan lättnad att höra att allt ser bra ut.
  • Fjaril90

    Vad kul att så många har köpt vagn! Det har vi med - en Silvercross Wave. Tyckte den kändes skön att köra - lätt att ställa in/ändra handtaget så det passade mig och mannen som är ganska långa och var den absolut snyggaste vagnen (i vårat tycke) när vi tittade och testade runt i butiken. Hittade en second hand av en tjej som plötsligt hade behövt byta till en smidigare vagn för pendling då hennes arbetssituation hade ändrats, så den var knappt använd - blev ett riktigt kap.

    Blir så glad av att se barnvagnen (och babyskyddet som kom med) - man längtar ju ihjäl sig till det är dags och ens unge ligger där i! 

    Förutom barnvagn har vi köpt ett babygym (för det var så sött), lite lakan och kläder. Säng är nästa på listan och det blir nog en Troll Lux som jag såg att någon annan här också kört på, i grått om det dyker upp till ett juste pris i krokarna :)


    Hur tänker ni med mängden kläder och storlekar?
    Tycker det är SÅ svårt att veta hur mycket man ska köpa av varje storlek.. de kan ju bara ha det någon månad.. Vi har köpt några få plagg i 50, lite fler i 56 och 62 men alla dessa storlekar och plagg räcker alltså bara till kiddon är drygt 4 mån (!?) galet ju haha.

    Lite avis på de som får sommarbebisar och bara behöver ha några få bodys och inte en hel vintergarderob...

    Kommer skriva upp vad vi saknar i bebisens garderob när det närmar sig till en kommande motvillig babyshower (verkligen inte min grej det där, men har en ingift släkting som har tjatat sig till att få hålla/planera en så får väl ta nytta av att folk vill ge en saker.. haha...)

    Ska nu ha babyshowers?

  • Fjaril90
    Miniflin skrev 2021-08-16 09:53:55 följande:

    Känner att det inte är jag som bestämmer om jag ska ha en babyshower eller inte. Jag har varit med och anordnat till mina närmsta kompisar men det har alltid ordnats bakom den gravidas rygg så det blir en rolig överraskning. Så får jag en blir det skitkul och får jag det inte så är det så. Men kommer inte att anordna någon själv då jag tycker det är ens kompisar och familjs ansvar att ordna :)


    Ja, vill ni ha en babyshower? kanske skulle vara en bättre fråga.

    Jag håller inte helt med. Jag hade absolut inte velat ha det som överraskning så de som ska köpa saker inte har koll på vad man egentligen behöver och man får en massa saker som bara kommer skräpa och skapar överkonsumtion. Sen kan såklart nån vän snoka så de har någon form av koll men nah hade faktiskt blivit riktigt besviken att mina vänner inte kände mig bättre om de hade gjort det. Blev övertalad att ha det nu när jag kan vara medveten om det och ge en lista på vad vi verkligen behöver. Men jag kan absolut förstå att vissa tycker det är kul att bli överraskad och uppskattar den typen av uppmärksamhet. Jag gör det inte vilket jag tror alla utom den tidigare nämnda ingifta bryr sig tillräckligt om för att respektera haha?

    Sen är mina vänner i väldigt olika umgängesgrupper så tror inte någon hade kunnat bjuda in alla relevanta, då de helt enkelt inte känner till varandra.

    Men givetvis är det så att vi alla är olika och uppskattar olika saker, och förhoppningsvis känner våra vänner och familj oss tillräckligt bra för att göra så det passar individen. :) Om ni har det som tradition att överraska med babyshowers i er umgängeskrets kanske man ändå är lite förberedd och kan lägga fram det man behöver lite lättare.
  • Fjaril90
    Storm01 skrev 2021-08-16 11:18:50 följande:

    Hur tänker ni med mängden kläder och storlekar?

    Tycker det är SÅ svårt att veta hur mycket man ska köpa av varje storlek.. de kan ju bara ha det någon månad.. Vi har köpt några få plagg i 50, lite fler i 56 och 62 men alla dessa storlekar och plagg räcker alltså bara till kiddon är drygt 4 mån (!?) galet ju haha.

    Lite avis på de som får sommarbebisar och bara behöver ha några få bodys och inte en hel vintergarderob...

    Kommer skriva upp vad vi saknar i bebisens garderob när det närmar sig till en kommande motvillig babyshower (verkligen inte min grej det där, men har en ingift släkting som har tjatat sig till att få hålla/planera en så får väl ta nytta av att folk vill ge en saker.. haha...)

    Ska nu ha babyshowers?


    Tycker också det är svårt att veta angående kläder. Tror att jag kommer köpa x antal standardkläder (som ex bodies) och ett par varma klädesplagg och sen när väl beben kommer så får jag ta det därifrån och köpa det det som verkligen behövs.

    Ja, jag vet att det kommer ordnas men inget mer om detaljerna :)[/quote]

    Ja men precis. Är så inställd på att försöka vara så förberedd, men man kan ju enkelt komplettera garderoben när bebisen är ute såklart :) bra poäng ;)
  • Fjaril90
    bananmilkshake skrev 2021-08-16 10:21:57 följande:

    Jag hittade en bra lista på vad man behöver för kläder, en sån där som skalat ner det rätt rejält. Ska se om dom hade med vinterkläder så länkar jag den isf!

    Kommer inte ha någon babyshower, precis som för dig så är det inte alls min grej, heh. Har flyttat långt ifrån vänner också så har inte direkt nån som skulle planera en åt oss.


    Skönt att det bara inte är jag som inte uppskattar sånt haha. Förstår såklart att man kan göra det, speciellt om man är ett tight tjejgäng kanske som gör det för varandra och har dunderkoll på vad de andra gillar osv men jag har mest dudes som vänner och väldigt utspridda både gruppmässigt och i landet så njäää not for me haha

    Skicka gärna listan om du hittar den och den känns relevant till vinter också :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET