Inlägg från: Storm01 |Visa alla inlägg
  • Storm01

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hade mitt ultraljud idag, allt såg bra ut så det var skönt! Vi ville veta könet men det gick tydligen inte se det pga att navelsträngen var i vägen hehe. Barnmorskan höll på ett tag men gav sedan upp haha. Så jag antar att det får bli en överraskning ^^

  • Storm01
    Fjaril90 skrev 2021-08-03 08:40:08 följande:

    Har det varit någon som fått reda på att de väntar en son än? Har säkert missat, men kan bara komma ihåg att jag har läst om döttrar på väg.


    Vi fick det aldrig bekräftat på Rul men har på sistonde en känsla att det är en liten kille!
  • Storm01
    Grapefrukt89 skrev 2021-08-07 10:49:39 följande:

    Hej allihopa!

    Fint att se att ni mår bra, att RUL har gått bra för er som gjort det på sistone (massa grattis) och kul att det finns lite pojkar också som balanserar flick-vågen i vår tråd ;)

    Har börjat köpa in lite kläder (70% på reapriset på lindex som jag inte kunde motstå) snart går tankarna åt att köpa fler saker, som barnvagn babynest osv. Får se hur vi gör...

    Kan tipsa om fantastiska gratis BABYBOXAR! Finns "lloydsapotek", "libero" och "Babybox Original" som ger en presentkort med produkter att testa för både babyn, mamman och hemmet (för hemmet - viaplay).

    Fint att hänga med i tråden, även om jag är dålig nuförtiden på att svara på enskilda kommentarer, så hejjar jag på er alla i bakgrunden iaf! 


    Haha, beställde också nyligen endel gratis babyboxar. Från Lloyds apotek, Libero och Babybox Original! Ska bli spännande att se vad som finns i boxarna :)
  • Storm01

    Hur tänker ni med mängden kläder och storlekar?

    Tycker det är SÅ svårt att veta hur mycket man ska köpa av varje storlek.. de kan ju bara ha det någon månad.. Vi har köpt några få plagg i 50, lite fler i 56 och 62 men alla dessa storlekar och plagg räcker alltså bara till kiddon är drygt 4 mån (!?) galet ju haha.

    Lite avis på de som får sommarbebisar och bara behöver ha några få bodys och inte en hel vintergarderob...

    Kommer skriva upp vad vi saknar i bebisens garderob när det närmar sig till en kommande motvillig babyshower (verkligen inte min grej det där, men har en ingift släkting som har tjatat sig till att få hålla/planera en så får väl ta nytta av att folk vill ge en saker.. haha...)

    Ska nu ha babyshowers?[/quote]

    Tycker också det är svårt att veta angående kläder. Tror att jag kommer köpa x antal standardkläder (som ex bodies) och ett par varma klädesplagg och sen när väl beben kommer så får jag ta det därifrån och köpa det det som verkligen behövs.

    Ja, jag vet att det kommer ordnas men inget mer om detaljerna :)

  • Storm01

    Här är den, det finns med kläder för vintertid. Det var en kortare lista än jag mindes, haha. Men jag gillar det ändå, är inget fan av köphetsen som blivande föräldrar verkar utsättas för. Vi kommer få kläder från svärföräldrarna också, som går i arv från min sambo och hans bror, bara för att det finns kvar och det är skönt att slippa köpa så mycket. Vi ska ha en tjej, men jag tror kläderna säkert är ganska unisex. Vill ändå försöka klä ungen neutralt, men skulle det bli lite specifika "pojkkläder" i början så får det vara så. :D

    rullavagn.nu/artikel/storlek-50-eller-56-vanliga-misstag-nar-du-valjer-bebisens-forsta-klader/[/quote]

    Tack!! Bra info!

  • Storm01

    Vilka fina bilder och babymagar! Vad tiden flyr, inte långt kvar till december om man tänker efter :)

    Tänkte kolla med er hur ni mår? Jag går in i vecka 28 den här veckan och mår bra men har märkt att jag börjat få humörsvägningar, kan skifta mellan vara på normal humör till att bli orolig/nojja allmänt för typ ingenting vilket inte är likt mig. Men hade även så under första trimestern sen så försvann det helt under andra trimestern men nu börjar det krypa igen. Har läst att gravidhormonerna kan komma tillbaka och ställa till det. Hoppas att det inte gör det för att stanna kvar!

  • Storm01
    VirrePirre06 skrev 2021-09-07 13:15:11 följande:

    Halloj, jag mår sådär. Foglossning från helvetet, vilket kommit de senaste dagarna :( Kan inte anstränga kroppen speciellt länge tex med att diska, dammsuga osv för får då ont i ländryggen och svanken. Har även börjat få ont i höfterna/benen då jag ligger på ena sidan för länge när jag sover, men annars är det väl ok :) Känner inte av hormonerna direkt, har fått en gråtpanik attack 1 gång och det var förra veckan. Dock så blev jag orolig här om natten då jag knappt kännt bebis buffa något på typ 1 dygn, men sen läste jag att bebisarna har "vilodagar" till och från typ 1-3 dagar vilket lugnade mig och nu känner jag henne igen :D


    Nååh gullligt med vilodagar <3. Det visste jag inte men bra att veta! :) Hoppas att det det blir bättre för dig med foglossningen och att det inte stannar kvar!
  • Storm01
    bananmilkshake skrev 2021-09-07 19:19:48 följande:

    Jag är i vecka 28 sedan några dagar och känner också humörsvängningar! Mest att jag blir lite gråtmild. Det kan komma nån dag och sen försvinna i flera dagar, så det är inte hela tiden. 

    Psykiskt är det lite tungt eftersom jag hade mitt första samtal angående kejsarsnitt igår, det gick inte dåligt direkt men inte som jag hade tänkt mig heller. Så igår hade jag lite tunga tankar. Fysiskt mår jag hundra ggr bättre än innan Lactulosen välsignade mitt liv, och jag hade den där hemska magvärken och knappt kunde gå. Så det är både bra och dåligt, men jag försöker ladda om inför nästa samtal om några veckor!


    Hoppas det är bättre idag för dig <3. Lycka till inför nästa samtal. Skönt att du mår bättre rent fysiskt, det upplever jag faktiskt också :)
  • Storm01
    bananmilkshake skrev 2021-09-08 16:43:02 följande:

    quote=81362952][quote-nick]Storm01 skrev 2021-09-07 20:40:49 följande:[/quote-nick]Hoppas det är bättre idag för dig <3. Lycka till inför nästa samtal. Skönt att du mår bättre rent fysiskt, det upplever jag faktiskt också :)


    Tack, det känns bättre redan. :) Vad fint att höra! Jag upptäckte igår att mina anklar börjat svälla upp xD Stödstrumpor nästa! Haha, så sjukt, jag trodde liksom aldrig jag skulle få såna problem. :p[/quote]

    Skönt att höra! Haha, det är faktiskt också på min köplista, börjar se lite tecken åderbrock på fötterna :P
  • Storm01

    Tänkte kolla med er som arbetar hemifrån, hur gör ni ex vid planeringsdagar m.m? Känns nästan som att man har tackat nej till många grejer nu (börjar nästan känna press inför det varje gång). Fick frågan om jag ville vara med på en planeringsdag. Vi är en grupp på 10 pers och kmr vara på ett enskilt konferensrum.. som sagt hur har ni gjort/hade ni gjort?

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET