• MrsXy

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Emlan93 skrev 2021-04-19 14:46:53 följande:

    Förstår dock inte riktigt hur det här gick till, min ÄL måste varit minst en vecka tidigare än NC bekräftat. Vi har heller typ inte fått till det alls så bra denna månaden med sambo som fick covid o allt, så måste haft ÄL tätt med mens den här månaden. Så otroligt oväntat om vi säger så. En riktig surprise helt enkelt!


    Grattis :D ! Så roligt. Samma här, big surprise !
  • MrsXy

    Angående tidigt UL, har ni fått eller inte?
    Jag ringde och ville kolla om jag kunde få en - icke. 
    Bm/telefonist sa att vecka 18 gäller  (?) 
    Blev superstressad. 
    Borde man inte få göra i v. 12 åtminstonde? Eller är allt inställt nu ? 
    Att vänta 10 v..... helst inte 

  • MrsXy
    KNAS2 skrev 2021-04-22 14:17:23 följande:
    Jag ska på ett tidigt UL idag. Fick komma på det för jag har haft MF tidigare. Det var barnmorskan som ville det (jag med såklart!)
    Åh okej ! Hur gick det ? :O
  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-04-22 15:09:14 följande:
    Jag tror det det beror på vilken region man bor i. Jag bor i Region Skåne, och där ingår KUb (v12-14) i basprogrammet för gravida. BM sa även att om jag var väldigt orolig fanns möjligheten att göra VUL, men det sa jag att jag inte behövde göra. 

    Om du inte vill vänta, tror jag alltid att du kan boka in VUl och/eller KUB på en  privat klinik, men då mot en kostnad. Jag hade också tyckt det känts länge att vänta till v18, man är ju så otålig! 
    Aha okej !
    Jättekonstigt att/om det är olika för olika regioner. 
    Ska se om jag kan tjata lite på BM. Tycker man åtminstone borde få göra KUB, om man vill. Till v. 18 är bara FÖR lång tid. 
    Man vill inte behöva göra en sen abort, om det nu skulle vara så.
    Är ju så orolig, men oro är tydligen inte tillräcklig anledning.. 
  • MrsXy
    KNAS2 skrev 2021-04-22 15:47:41 följande:
    Det gick fint, fick se det lilla livet och att hjärtat tickade på! Fick med en bild också, så himla kul! :)
    Åh vad kul, grattis ! Vilken v. är du i nu? Solig
  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-04-23 12:33:44 följande:
    Håller med dig, tycker också det är himla konstigt. Men det är så jag förstått det: att det skiljer sig åt beroende på vad de olika regionerna kommit fram till är lämpligt...

    Som sagt räckte oro för att min BM skulle fråga om jag önskade VUL också. Jag hade nog ringt runt lite för att se om det går att få i alla fall KUB i ca v12 :)
    Jaa, håller med.
    Vart ska man ringa runt tror du? Till olika privata kliniker?
    Jag valde bara en MVC då det låg närmast, men tror inte att det skiljer sig inom regionen iallafall så kanske isåfall får kolla privat. Man känner sig helt desperat, vilket är så synd. De borde ju fokusera på att få kvinnan att må bra också, dvs genom att stilla oron :) 
  • MrsXy
    KNAS2 skrev 2021-04-22 15:47:00 följande:
    Det gick helt okej. Fick ju se att det verkligen var någonting och att hjärtst tickade. Själva upplevelsen var sådär då jag inte var bekväm med han som utförde själva VUL. Men jag ska släppa det och glädjas åt att allt såg bra ut än så länge :)
    Tråkigt med dålig upplevelse. 
    Kan ju vara så olika. Vissa män som undersöker är bra, andra sämre, samma med kvinnor tycker jag. Vissa väldigt hårdhänta liksom. 
  • MrsXy
    bananmilkshake skrev 2021-04-27 11:11:32 följande:

    Nån mer som är kliig? :/ 

    Det kliar jättemycket i min svank, ibland på tuttarna och så ett jobbigt ställe på sidan av magen. Det hoppar mellan dom ställena liksom. Det verkar inte hjälpa att smörja... vad gör man? Inatt var jag tvungen att gå upp till och med. 


    jag har haft lite klåda i armhålorna typ, tycker det funkar med hudkräm eller aloevera, kanske värt att testa ?
  • MrsXy

    Vad kul att det gick bra och inte var utomkveds ! Skrattande


    BFdec2021 skrev 2021-04-27 07:32:38 följande:

    Efter några oroliga dagar med vänstersidig smärta och småblödningar/brunrosa flytningarna blev det igår en tur till gyn för VUL i vecka 6+2 för att utesluta utomkvedshavandeskap. Innan undersökningen förberedde läkaren mig på att det inte alls var säkert att man skulle se livstecken eftersom det fortfarande är så tidigt.

    ?En jättefin graviditet på rätt ställe och med tydliga hjärtslag? sa läkaren efter undersökningen.

    Nu är jag lugn. Och jätteglad!


  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-04-26 16:38:03 följande:

    Fick ett samtal innan idag från barnmorskan som gjorde mig så himla orolig :( 


    Var inne på mottagningen i fredags och tog massa blodprov, och idag ringde hon upp och sa att jag låg förhöjt på TRAK-antikroppar, ett extratest som togs på mig pga överaktiv sköldkörtel i tonåren. I min värld fanns det inte ens att jag skulle kunna ha kvar antikroppar från detta, då jag opererade bort sköldkörteln 2008. Tyvärr så kan dessa antikroppar innebär att tillväxten hämmas på fostret, att fostret får hjärtsvikt och i värsta fall fosterdöd. Gråter

    Tog samtalet mitt i ett digitalt jobbmöte och kunde inte fokusera på mötet överhuvudtaget efter det. Ringde sedan min sambo och bara grät, föreställde mig det värsta inför KUB som vi ska på i slutet av nästa vecka. Som tur är så är han lugn och lyckades lugna mig i att risken för detta nog är väldigt låg. Ska nu få en remiss till endokrinologen som ska utreda det hela lite noggrannare. 


    Fy vad hemskt det var. Nu har det gått några timmar och min värsta oro har hunnit dämpa sig. Tyckte det var så himla jobbigt att ett fel hos mig skulle kunna påverka det lilla livet negativt. Så hemsk känsla bara; att man är otillräcklig. 


    Dock glad att vården gör uppföljningar på detta och faktiskt tog testet, och får försöka vara trygg i att de nu antagligen kommer följa värdena noga framöver :) 


    Åh vad jobbigt att få ett sådant samtal Förvånad Men det går säkert bra ! Och bra att de har extra koll ! 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET