Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-08-14 19:09:23 följande:

    Nuuu skriver jag såhär istället för att citera haha.

    Ang barnvagnar alltså?

    Enligt mitt tycke så tycker jag att smile 3 känns sååå himla ranglig/plastig/instabil jämfört med tex emmaljungas nxt90. Men jag gillar ju när de känns lite tunga för jag tycker det känns mer stabilt. Dock har både min syster och min bästa vän en britax smile 3 och är jättenöjda!


    Åh, typiskt... ranglig är ju inte alls bra. Har du provat den eller sett typ på videos? Jag skulle också vilja ha en rätt rejäl, men också smidig, haha! Svårt läge. Samtidigt så tror jag kanske dom bra sakerna med Britaxen kan väga upp. Vi ska kolla på den i veckan!
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-08-14 21:03:00 följande:
    Jag har känt på den. Men det är ju såklart heeelt olika vad man föredrar! Emmaljungan kan garanterat kännas trögstyrd och tung jämfört med britaxen, men jag gillar ju det. Haha :)
    Finns inget annat att göra än att testa sig fram! Skrattande
  • bananmilkshake
    MissJ00 skrev 2021-08-15 10:30:43 följande:
    Vi funderadw också på Britax först men ändradw oss när säljaren sa att de behöver pumpas i däcken varje månad. Vi kommer nog köpa bugaboo istället :)
    Oj jaså? Kan man göra det själv?
  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-08-15 21:52:29 följande:

    Hur tänker ni med mängden kläder och storlekar?

    Tycker det är SÅ svårt att veta hur mycket man ska köpa av varje storlek.. de kan ju bara ha det någon månad.. Vi har köpt några få plagg i 50, lite fler i 56 och 62 men alla dessa storlekar och plagg räcker alltså bara till kiddon är drygt 4 mån (!?) galet ju haha.

    Lite avis på de som får sommarbebisar och bara behöver ha några få bodys och inte en hel vintergarderob...

    Kommer skriva upp vad vi saknar i bebisens garderob när det närmar sig till en kommande motvillig babyshower (verkligen inte min grej det där, men har en ingift släkting som har tjatat sig till att få hålla/planera en så får väl ta nytta av att folk vill ge en saker.. haha...)

    Ska nu ha babyshowers?


    Jag hittade en bra lista på vad man behöver för kläder, en sån där som skalat ner det rätt rejält. Ska se om dom hade med vinterkläder så länkar jag den isf!

    Kommer inte ha någon babyshower, precis som för dig så är det inte alls min grej, heh. Har flyttat långt ifrån vänner också så har inte direkt nån som skulle planera en åt oss.
  • bananmilkshake

    Vi kollade på vagn idag! Var rädd att det skulle vara massa jobbiga försäljare och inte få vara ifred (ja vi är folkskygga, haha!). Vi var på Babyworld och det var så lugnt och trevligt! Ingen hoppade på oss. Vi körde runt med Britax Smile 3 som vi fastnat för när vi läst om den och den kändes helt rätt. Nu ska vi bara vänta lite och se om det kommer nåt erbjudande. :)

  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-08-16 17:01:41 följande:
    Vi var oxå och tittade på vagn idag igen, vi har ju varit inne på britaxen men nu när vi provkört i backe osv och fått bra hjälp har vi bestämt oss för en Emmaljunga nxt90 outdoor, så mycket mer stabil och välgjord plus att den är svensktillverkad. Frågade om alla problem jag läst om just britaxen och säljaren kunde bara hålla med och sa att hon inte skulle rekommendera den, utan tyckte man skulle kolla på andra xD Eftersom butikerna endast har 6mån garanti så komme vi vänta med att beställa vagnen med babyskydd så att tiden inte börjar ticka nu när det är 4mån kvar :O Är ändå ingen leveranstid på vagnen vi bestämt så det känns bra :)
    Ooops... vi har inte beställt än så det finns ju tid att ångra sig, problemet är att iaf jag är så ointresserad av just vagndelen. xD Så jag kollade på bäst-i-test-listan och när den kändes så bra så tänkte vi att det blir nog bra, haha! Suck, att det ska vara så svårt! 
  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-08-16 11:58:41 följande:
    Skönt att det bara inte är jag som inte uppskattar sånt haha. Förstår såklart att man kan göra det, speciellt om man är ett tight tjejgäng kanske som gör det för varandra och har dunderkoll på vad de andra gillar osv men jag har mest dudes som vänner och väldigt utspridda både gruppmässigt och i landet så njäää not for me haha

    Skicka gärna listan om du hittar den och den känns relevant till vinter också :)

    Absolut, jag skulle inte bli arg om mina närmaste vänner planerat förstås, men hade ändå velat ha det väldigt litet. Nu bor dom minst 100 mil bort tyvärr. :p 


    Här är den, det finns med kläder för vintertid. Det var en kortare lista än jag mindes, haha. Men jag gillar det ändå, är inget fan av köphetsen som blivande föräldrar verkar utsättas för. Vi kommer få kläder från svärföräldrarna också, som går i arv från min sambo och hans bror, bara för att det finns kvar och det är skönt att slippa köpa så mycket. Vi ska ha en tjej, men jag tror kläderna säkert är ganska unisex. Vill ändå försöka klä ungen neutralt, men skulle det bli lite specifika "pojkkläder" i början så får det vara så. :D


    rullavagn.nu/artikel/storlek-50-eller-56-vanliga-misstag-nar-du-valjer-bebisens-forsta-klader/

  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-08-16 18:55:52 följande:
    Ja jäkla djungel det där med barnvagnar haha. Kunde inte sova en natt för jag bara tänkte på barnvagn, får bara hoppas bebis tycker om att åka i den, annars känns det som bortkastade pengar xD

    Det är ju det! Ibland tänker jag att dom måste haft det skönt som blev föräldrar på 70- och 80-talet när det inte var så himla noga med allt och inte så många alternativ. :'D Samtidigt vill man ju ha det bästa för sin unge. 


    Ja guuuud, tänk om det blir en sån som hatar vagn! Alla dessa pengar... xD 

  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-08-16 19:00:14 följande:
    Toppen tack! :)

    Vet inte varför men hade jag fått en tjej så hade jag också varit ok med ?pojkkläder? typ vad kan det vara blått med en bil på? Gör väl inget. Men det tar emot lite för mycket att klä min son i en rosa klänning haha. Kanske för att jag själv var ganska mycket av en pojkflicka när jag växte upp och ofta hade min brors gamla kläder så det kan jag relatera till men känner mig lite tramsig att jag känner så ändå haha

    Ja, jag känner lite samma. Lite synd förstås, eftersom det innebär lite att det skulle vara "sämre" att vara tjej och ha tjejkläder... Som Iggy Pop sa: "I'm not ashamed to dress like a woman because I don't think it's shameful to be a woman."


    Skulle vara helt okej om jag hade en pojke som SJÄLV valt att klä sig i nåt tjejigt, men vill liksom inte vara den som prackar på bara för att göra en grej av det. 

  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-08-17 11:13:17 följande:

    Jag har äntligen bestämt mig för att jo - jag ska vaccinera mig undertiden jag är gravid!

    mRNA vaccin verkar lokal och hamnar inte i vårt blodomlopp dvs bebisen får inte i sig något av vaccinet utan det är mer positivt för barnet att jag vaccinerar mig då jag bildar antikroppar som barnet också kommer ha när han kommer ut :)


    Så skönt att ha bestämt sig... jag velar hela tiden... var hos bm idag och hon kan ju inte göra så mycket heller, hon ska väl vara ganska neutral. Kan verkligen inte bestämma mig! Hade jag fortsatt vara arbetslös och jobba extra på mitt tidigare jobb hade det inte varit nån fara, men nu ska jag börja på ett nytt jobb, ihop med 19 andra nya, många unga...


    Samtidigt om jag vaccinerar mig nu snart, så kommer jag få andra sprutan typ 2 veckor innan jag slutar på det nya jobbet. xD

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET