Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-09-21 01:09:00 följande:

    Ja, man vet ju aldrig vad som händer vid ens egna förlossning så det är nog bra att veta att det kan se ut på en rad olika sätt, men att man aldrig kan förvänta sig exakt vad som ska ske i sin egen förlossning. Tycker många appar är bra på att lista upp vilka saker som kan vara bra att ha med i ett förlossningsbrev (vem man är som person, vilka rädslor man har/oro, om vilka typ av hjälpmedel man vill ha/inte vill ha osv). Ganska skönt att skriva ner sånt i punktform redan nu tyckte jag ^^


    Jag har funderat på det här med förlossningsbrev. Tror ni verkligen att personalen på förlossningen hinner läsa varje kvinnas brev? Speciellt om man är en sådan person som använder massvis med ord för att beskriva saker och brevet därmed blir ganska långt.

    Samt om man är där över mer än ett skift så ska alltså två olika skift hinna läsa ens förlossningsbrev? Jag har bara hört lite från vänner att det kanske inte direkt blev som deras önskan enligt förlossningsbrevet. Funderat på om det är bra att skriva för egen del så att ens respektive och en själv har någon form av utgångspunkt i vad man föreställer sig. Men jag undrar verkligen hur mkt personalen egentligen hinner sätta sig in i olika kvinnors önskemål. Undra hur många kvinnor som på ett ungefär förlöses på en dag. Hur ska personalen komma ihåg allt som alla skrivit dag ut och dag in? :P :D
  • Sellerin
    mandarincurd skrev 2021-09-22 13:33:28 följande:

    Jag har läst alla era inlägg. Hoppas allt rullar på bra med jobb, blodsocker, diverse krämpor (så bra det går), irritation på sambos haha osv!

    Jag har fått extrem extrem extrem nästäppa. Vilken nässpray är ok att använda? Vill minnas att flera av er haft problem med näsan?


    Alltså näsan är ju kaosig nu. Tycker att jag får lite smått näsblod varje dag och överlag massa blodklumpar i näsan (ursäkta detaljer ifall några är äckelmagade!). Jag gör dock inget åt det. Bara försöker snyta mig. Folk tror ju att jag är förkyld ibland, men det är bara den här graviditetssnuvan som håller i sig och förstör mina näsborrar!!

    Hoppas du hittar något som funkar för dig!
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-09-23 06:58:22 följande:

    Jag tror inte jag kommer skriva något brev alls, eventuellt be min bm att skriva i journalen att jag vill ta det dom det kommer, gärna all smärtlindring som finns att få samt att jag kommer lyssna på personalen om vad jag ska göra osv. Som förstföderska är det ju omöjligt att veta hur man vill ha det och hur det faktiskt går till :) Men vem vet, jag kanske ändrar mig längre fram xD


    Miniflin skrev 2021-09-23 10:52:58 följande:

    Jag tror inte jag kommer skriva ett, i så fall ett väldigt kort. Och det är väl det jag läst mig till, att hålla det just kort och koncist. Inte som en berättelse utan mer uppstaplat och stor stil så varje BM kan snabbt läsa igenom det. Så även om man är en som du beskriver, person som använder massor av ord för att beskriva saker, så måste man försöka hålla igen och inte se det som ett brev mer som en önskelista typ. Haha. Jag har ju inte så många önskningar mer än att jag helst vill hålla mig från bedövning men att om jag där och då känner att jag vill ha det så är det okej, ta det lite som det kommer, samt att jag är lite rädd att få allvarliga bristningar så jag vill ha hjälp av BM att vara tydlig med hur jag ska göra för att minska den risken. Tror även det är bra att skriva om man är som jag, en som vill ha tydliga och ärliga instruktioner/information ifall något skulle gå snett eller så, hör ska inget lindas in inte. Eller om man är en känslomänniska som behöver något annat.

    Men tror annars det är BM skyldighet att läsa igenom brevet om man har ett. Jag hoppas i alla fall att alla förlossningar försöker att följa det :)


    Jag känner nog ganska samma som er. Jag tycker till och med det känns lite obekvämt med tanken att jag ska ta med ett förlossningsbrev och trycka i handen på någon där, haha. Kanske som sagt om jag skulle skriva ihop något för min egen del. Att det kan vara bra för mig själv att i text se lite vad jag tror kan vara en bra start för mig. Men känns som man måste vara öppen för det mesta och så får det bli vad som känns rätt där och då, eller vad som visar sig behövas :)
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-09-23 11:15:05 följande:

    Håller med om FB-grupper... jag är med i en som har över 1000 medlemmar! Blev superstressad över alla fantastiska barnrum och att folk var så galet engagerade, så jag tog bort alla aviseringar och har den för att söka i om det är nåt specifikt jag behöver läsa mångas erfarenheter om. :p 


    Haha här blir det inget fantastiskt barnrum inte :D men ja, man lägger sin energi på olika saker! :) har inte gått med i någon FB-grupp.
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-09-23 21:04:15 följande:

    Om någon dag går jag in i vecka 31. Helt sjukt!!!

    Tänkte höra om det är nån mer i liknande vecka som märkt av att bebisen verkligen blivit starkare? Sparkarna är riktigt hårda, det känns som hela kroppen dallrar till ibland. XD Tror mig börjat kunna identifiera nån fot här och där också som trycks mot magen. Och huvudet en gång!


    Jag har! :D det gör nästan lite ont ibland till och med! Man märker att bebisen får mindre och mindre plats och det trycks till höger och vänster. Har någon gång behövt trycka tillbaka lite försiktigt för att det känts lite obehagligt och för att bli av med känslan, hehe.
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-09-23 23:20:37 följande:

    Vi har valt att inte ta reda på kön vilket verkar rätt ovanligt nu för tiden :) Efter att vi fick hög sannolikhet på kub med efterföljande fostervattensprov - som tack och lov inte visade något avvikande alls i samtliga dna-analyser - så kändes kön verkligen helt irrelevant. Det gör det väl annars också iofs, men vi (mest jag) kände verkligen att jag skiter i kön bara den mår fint.

    Den rör på sig en hel del redan - buffar, knuffar och sparkar eller vad det nu är man känner :) I helgen ska vi ändå åka iväg till en butik och provrulla några. Jag vet redan vad jag gillar efter att ha provkört en väns Bugaboo Fox, men är väl bra att kolla läget ändå. Samma vän sa att en BabyBjörn babysitter är räddningen i vardagen när mat ska lagas, tvätt hängas osv. så ska hålla utkik efter nån begagnad sådan också.

    Vet du vad ni får? Och när är det dags? Jag går in i vecka 25 i morgon. Känns som att det går så galet fort nu! :)


    Förstår! Så skönt att efterföljande test inte visade på något avvikande. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle ta reda på det eller ej, men landade i att framförallt jag är för nyfiken att låta bli, haha!

    Vi väntar en liten flicka i mitten av november :)

    Håller med om att det börjar gå fort! Måste ibland kolla i appen vilken vecka jag egentligen är i när någon frågar :P man är ju trots allt bara i den veckan i en vecka, så det ändrar ju sig snabbt ;P
  • Sellerin
    MrsXy skrev 2021-09-26 16:33:36 följande:

    Hej alla ni ! Hoppas ni mår bra och att era graviditeter går framåt !

    Har inte läst de senaste månaderna. 

    Hade ett MA i juni och varit väldigt låg, vi hade även försökt läääänge, så tänkte att det skulle ta lika lång tid igen >2 år. MEN, igår plussade jag igen !!!!! 

    Helt sjukt, men det finns hopp. 


    Så underbart!!!! Stort stort grattis!!!! <3 <3

    Hoppas allt ska gå toppen denna gång!!
  • Sellerin

    Hej alla!

    Som tiden springer iväg! Vår lilla tjej är så galet aktiv emellanåt. Idag såg kollegorna det under lunchen utan att jag själv gjorde eller sa något. Haha. Hon lever rövare därinne känns det som.

    Hon håller mig även vaken ganska mycket om natten. Jag som alltid sovit hela nätter hur bra som helst, vaknar nu flera ggr varje natt och framförallt vaknar jag väldigt tidigt och kan inte somna om då.

    På de extrakontroller jag varit på hittills, är hon hela tiden mitt på mittenkurvan gällande tillväxt. Då ska hon tydligen väga 3,5 kg, givet att hon behagar anlända som förväntat!

    Går och känner mig så kär i vår lilla bebis och har börjat längta så efter att få träffa henne! Tänk, nu är det inte så lång tid kvar. All den oro jag kände i början är som bortblåst. De senaste veckorna har jag enbart känt att det här kommer gå bra. Jätteskön känsla :)

    Har inte så särskilt mycket sammandragningar, har haft någon tendens till sammandragning/förvärk vid något enstaka tillfälle. Passade på att tänka på att andas, för det första jag gjorde var definitivt att spänna mig och hålla andan! Dvs helt fel!

    Hoppas ni också har det bra! <3

  • Sellerin
    mandarincurd skrev 2021-10-01 07:14:03 följande:

    Heeej på er! Skönt att samtliga får vara hemma, så läskigt med lyfta restriktioner tycker jag. Allt på en gång! Dumt? Jaaa. Folk verkar även tro att det är fritt fram att röra sig utanför hemmet trots symtom - hjälp!

    Jag knegar på men får tack och lov fortsätta hemifrån. :)

    Sammandragningar verkar ni alla ha men jag tror inte jag märkt av en endaste en? Hur känns de?

    Mycket livlig bebbe i magen. Igår var han lugnare men han väckte mig nu imorse genom några rejäla karatesparkar, nice. Han har tack och lov inte hittat mina revben ännu.

    Men wow, min mage har verkligen vuxit på sig ordentligt de senaste veckorna!!! Sjukt vad fort det går. Och i helgen går vi in i sista trimestern!!!!! Stoppa tiden jag hinner inte med hahah.

    Vet inte om någon av er är med i någon facebookgrupp, typ bf december-grupp. Jag måste nog gå ur den. Det är så mycket oro och de sätter verkligen tw på allt. Folk är oroliga och vänder sig till sociala medier för att ställa en fråga som de enkelt hade kunnat ringa vården om. Massa tjöt om bb-väska, 3d-ultraljud, andningslarm, minskade fosterrörelser yada yada. Ber om ursäkt om jag låter bitter, men bitterheten har blivit något förstärkt av graviditeten haha.

    Hoppas allt är fint med er alla! <3


    Ja det känns lite konstigt med inga restriktioner! Hoppas det ej kommer en smittökning som sen ska påverka våra kommande förlossningar. Men jag räknar med att sambon får följa med vilket som. Han är fullvaccinerad och det är jag också snart :)

    Jag tror jag får sammandragningar oftare än vad jag eg förstår. Det var först när jag var på ett besök hos BM och hon sa att hon fick sluta klämma en stund på magen pga att jag fick en sammandragning, som jag förstod vad som kan räknas som en sammandragning. Men senaste veckan har jag fått lite ihållande värk någon kväll, så funderar på om det kan vara förvärkar. Magen spänns och liksom kniper och blir tung på något vis.

    Håller med! Så mysigt att vara gravid! En manlig kollega berättade att deras barn kom av sig själv redan i vecka 33 (tvillingar), och bara: är du redo nu? Ehm nej!!!! Jag är definitivt inte redo nu, hahah. Hon får stanna till minst v37!

    Haha, vet inte varför vi kvinnor stirrar så mkt ibland, och stirrar upp varandra! Så himla onödigt. Håller med om att det ju är bättre att fråga vården än random folk på facebook :D vi borde ju njuta nu och inte springa runt och oroa oss hela tiden :)

    Det där med bitter - mina känslor är lite konstiga ibland också, vissa känslor kan bli lite överdriva. Skällde ut några igår på jobbet för jag tycker de är så grisiga. Hahaha. Sa att det fan inte var okej att sprida sin skit på det viset vid matplatsen, samt att jag bannemig inte accepterar att behöva gå runt och se eländet! De såg livrädda ut (och såklart jätteförvånade för jag är väldigt snäll egentligen, hihi), men städade snabbt undan efter sig, Hahaha! Gick vidare in till min ena anställda och han hade hört allt och vi båda skrattade sedan gott åt mitt oväntade utbrott :) mkt knäppt! Men ja, känslorna rusar runt lite hos mig emellanåt :)
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-01 16:11:52 följande:

    Hej allesammans!

    Kul med uppdateringar om hur ni mår och hur era små skatter mår i magen!

    Jag har också en livlig tjej i magen som blir mer och mer aktiv.

    Var dock hos förossningen och gjorde CTG i måndags för att lillan varit extremt lugn dagen innan och på förmiddagen. Kändes nästan dumt när hon sen började med sina ninja-sparkar efter 15 min (man är där 30 min och är kopplad till apparat för att ha koll på hjärtljud osv). Allt var ok! Men kände mig lite löjlig att jag sen ens gick dit, men tänker att hellre än gång för mycket än en gång för lite.

    I måndags fick jag frågor som "har du sammandragningar?" Sen också "vad har bebisen för position?".... "eh... vet inte" svarar jag på båda, HAHAHA. XDHar ju noll koll på läget... LOL.  Men enligt BM på förlossningen så är lillan redan nere med huvudet.

    Jag har inte heller koll på om det är en liten fot eller arm/hand som sparkar och har sig... Hur har ni som vet fått reda på det? :) Sååååå mysigt att veta juuu...

    Känns superkul att det börjar närma sig! Min BF är ju 1/12 så det är ju 2 månader kvar! Nästa vecka ska jag på tillväxtultraljud och se hur det är med henne. Känns lite nervöst men jag får tänka positivt! Är supernyfiken på att veta eventuell födelsevikt då både min och sambons familj har fött stora barn...

    Skönt för er som har kämpat på jobb också att ni får gå hem lite tidigare än planerat! <3 Hoppas ni alla ändå mår bra och känner er peppade inför det som komma skall, trots påfrestningarna mentalt och fysiskt som vi kvinnor får dras med i och med graviditeten :D

     


    Hahaha ja de verkar utgå från att man ska veta hur barnet ligger!! Har hittills inte förstått hur folk kan ha sådan koll! Jag vet bara att de två senaste gångerna hos BM har hon legat med huvudet nedåt, så då är det ju lätt att göra antagande att det är de små fötterna som kickar upp mot revbenen. Men vågar själv inte klämma eller sådär. Tkr det känns jätteobehagligt, som att jag ska göra henne illa! Vet ju att det inte är så, men känslan är de ändå :) samt gillar inte att böja mig framåt för mkt, samma känsla där. Haha! Men det är ju eg bara mina egna organ som jag pressad ihop! :D

    Lycka till nästa vecka på UL! Nu är barnen ju så stora att man typ bara ser ett lårben, ett huvud eller en mage åt gången på bildskärmen :D
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET