Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-06-28 16:16:39 följande:

    Hej på er, hoppas allt är fint!

    Helt sjukt att jag är i andra trimestern!!! Så sköj ju!

    E det ngn som börjat köpa något? Jag har inte köpt något än, väntar till RUL. Dock rycker det liiiiite i fingrarna nu när Voksi har rea och ffa rea på åkpåsar.


    Hej igen och så skönt att din oro lagt sig! :) härligt att KUB gick bra!

    Har inte köpt något än. Tror jag kmr köpa mkt begagnat via market place när det närmar sig, så först till hösten. Testade dock att i helgen se hur väl en barnvagn får plats i bilen, och det var ju INTE med goda marginaler, men det gick! Hade tyckt det vore så störigt om vi behövde byta bil också!

    Man verkar för övrigt kunna spendera hur mkt pengar som helst på bebis-grejer :P tycker att mycket verkar ganska dyrt dessutom! Så det blir som sagt mkt begagnat för vår del! Folk säljer fina grejer :)
  • Sellerin
    Miniflin skrev 2021-06-30 07:46:53 följande:

    Region Västmanland tillåter nu partner att följa med till ultraljudsundersökningar! Känns så skönt! Jag har inte mitt RUL förrän 2/8 men satt verkligen och höll tummarna för att de skulle lätta på restriktionerna nu iom att regeringen lättar på dem i samhället! Verkar som flera regioner öppnat upp, tips är att ringa mottagningen och fråga :D


    Åh så härligt! Jag har fått ytterligare två UL inbokade i slutet av juli respektive slutet av augusti (själv lite förvånad över hur mkt koll de vill göra på min graviditet) och det känns ju värt att höra av sig inför det och kolla om man får ta med sambon. :) Står dock i kallelsen att jag ska komma själv pga covid-19! men man kan ju alltid dubbelkolla när det närmar sig :)
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-06-29 20:38:37 följande:

    Nu börjar jag en intensiv arbetsperiod, sen är jag ledig en vecka innan jag börjar på ett nytt jobb på heltid i slutet av augusti (dock tidsbegränsat till november). :/ Kommer vara i sjunde månaden när jag börjar, fattar inte hur jag ska orka. Men dom vet att jag är gravid och ville anställa mig ändå. Så orkar jag inte får dom ju bara acceptera det. Mest jobbigt känns det med covid-risken i kollektivtrafiken förstås... och den långa pendlingen som gör att jag kommer hinna få 1 timme vaken hemma, om jag ska hinna få den sömn jag behöver! 

    Förlåt för klag, behövde bara ösa ur mig lite. :p 


    Jag går också mot en riktigt intensiv arbetsperiod nu i juli. Sen har jag semester igen i början av augusti. I år ska jag verkligen försöka tänka på att sänka stressnivån, men jag vet ju hur det blir på arbetsplatsen varje sommar, det är långa dagar och mycket övertid. Men nu har jag inte bara mig själv att tänka på, utan även den lilla tjejen :)

    Jag tror det kommer gå bra för dig på ditt nya tidsbegränsade jobb i augusti! Blir glad av att höra att din graviditet inte påverkade beslutet om att anställa dig :) vi är ju gravida, inte sjuka eller oförmögna att arbeta! Den långa pendling kan dock vara jobbig, hoppas du kan vila dig på resan till/från jobbet med någon bra podd eller ljudbok i öronen :) lång pendling tar på krafterna tycker jag.

    Angående smittorisken i kollektivtrafiken så är jag också lite nojig inför hösten igen, att det ska dra igång när kylan kommer. Men nu får min åldersgrupp vaccinera sig och jag ska verkligen ta mig tid att läsa på bättre om det här mRNA-vaccinet. Just nu lutar det åt att jag bokar en tid för vaccination, men jag vill först läsa på lite mer :)

    Detta var ett försök till pepp inför jobbet! Förstår dock att det ändå kan kännas tungt för dig.

    Just nu ligger jag här och känner lite skutt i magen. Det är så mysigt och jag är så tacksam :)
  • Sellerin
    Miniflin skrev 2021-07-01 07:30:09 följande:
    Oj vad skönt! Är det något "speciellt" med din graviditet eller ser det bara ut så där du bor? Bra oavsett!! Önskar jag kunde få ett till hör mellan TUL och RUL också! haha. Men får snällt vänta tills 2/8 då vi ska på RUL :)
    Jag har opererat bort sköldkörteln och tar medicin för att ersätta den (Levaxin). När jag blev gravid blev hormonnivåerna för sköldkörteln (som jag får i mig via Levaxin) helt rubbade av alla andra hormoner som började flyga runt i kroppen, så jag låg tok-fel i medicineringen där i början. Nu är allt bra och jag lämnar blodprov var tredje vecka för att se om medicinen behöver korrigeras baserat på var i graviditeten som jag befinner mig :)  
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-06-30 18:14:37 följande:

    Åh, tack för superbra pepp! Det hjälpte! Hjärta


    Ja, försök ta det lugnt så gott du kan i alla fall, och ta hand om dig! Tycker kroppen verkar rätt bra på att säga ifrån också under graviditet? Jag är faktiskt jätteglad att dom tog det beslutet, på intervjun var det ganska tydligt att dom tänkte så också, att det är inga problem så länge jag känner att jag orkar. Så jag tänker lite att orkar jag inte, så gör jag inte, och ingen kan bli arg för det. Och som du säger, så är det ju ett gyllene tillfälle att ta igen alla poddavsnitt jag ligger efter! :D 


    Jag borde läsa på också, börjar svaja lite i min övertygelse att inte vaccinera mig. Det skulle vara så skönt. Utan graviditet hade jag gjort det direkt, min åldersgrupp har börjat öppnat nu. Hoppas du kommer fram till ett beslut som känns bra!


    Men ååh, vad mysigt! Längtar tills jag känner tydligare. Just nu är det lite så där, "det där kan inte vara mina tarmar, så har det aldrig känts förut". Det liksom duttar lite? Jag har inte känt fladder, eller fisksprattel som det ofta ska börja med, utan mer duttar. Haha, kommer inte på nåt bättre ord. :D


    haha ja precis. Min ena syster skickar hela tiden massa klipp på såna där super women som är gravida, t ex längskidåkaren Anna Haag som är ute och springer och cyklar och har sig som höggravid! Så då tänker jag att kan de här elitidrottarna göra det, så kan jag i alla fall fortsätta promenera samt jobba på xD 

    Jag tror definitivt att de små duttarna är bebisen! :D Har några vänner som beskrivit det så! Så roligt ju:) 
  • Sellerin

    Även jag blir väldigt ofta andfådd av att gå i trappor! Av någon anledning funkar det utmärkt ibland, men oftast är pulsen riktigt toppad av att gå upp till tredje våningen och jag behöver sätta mig ner och kan inte prata där precis efter jag kommit upp för jag är så andfådd xD

    Denna veckan har jag också börjat känna av vad jag tror är sammandragningar. Magen blir kanonspänd helt plötsligt på ett begränsat område, sedan 10-20 sekunder senare så mjuknar den igen. Inte så att det gör ont, mer bara att det är en ganska oskön känsla.

    Köpte även de första gravidbyxorna denna veckan (man kan fynda på rean nu!) och blev fasligt nöjd över att de var både bekväma och snygga! Köpte två olika par på H&M. :)

  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-07-04 17:48:17 följande:

    Oooh, tack för tips om rea! Jag har lite grejer jag ska handla därifrån ändå så ska kolla lite mer. Vilka byxor köpte du? Jag är inte jättenöjd med mina, dom hasar ner. Jag måste dra upp dom exakt hela tiden. xD Otroligt sköna dock. 


    KNAS2 skrev 2021-07-05 11:08:35 följande:

    Jag har med investerat i ett par gravidbyxor. Dock är jag inte jättenöjd då de kastar ner ganska ofta. Tror jag tog ett par i för stor storlek, får väl se mig för efter ett par andra. Känns så konstigt att gå i butiken och kolla efter mammakläder :)


    Jag köpte ett par ljusa ankel jeans och ett par svart/grå i vanlig längd. Ett par i S och ett i M. De i S sitter ju väldigt tajt och bra. Får hålla med om att de i en storlek större behöver justeras lite mer, men inte så mkt än. Ibland blir det ju värre ju mer man använt dem, så får se hur det blir lite senare! Kanske kasar de också mindre ju större magen än blir? Det får tiden utvisa för er!! Vet ett vissa älskar den typen av byxor medan andra tycker de är riktig skit!

    Håller med om att det känns konstigt att kolla mammakläder! :D
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-07-04 17:49:17 följande:

    Nån mer som fått den där linea negra-linjen? :) Jag har haft en väldigt svag några veckor nu men den börjar bli starkare tror jag. Upptäckte också idag att min navel har plattats ut. Woho! 


    Samma här! Har en som är väldigt svag! Nästan glömt bort att den är där, men tittade nu och visst finns den där. Den har dock inte blivit synligare alls de senaste veckorna. Får se om den tänker visa sig fullt ut eller ej!
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-07-05 19:55:31 följande:

    Det känns så fint att se såna små tecken tycker jag. :) 


    Håller verkligen med! <3
  • Sellerin

    Så mysigt att några fler börjat känna av att där faktiskt är ett litet liv därinne!! <3

    Nu måste RUL vara nära för några av er?

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET