Inlägg från: VirrePirre06 |Visa alla inlägg
  • VirrePirre06

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    neongirl skrev 2021-11-17 14:13:51 följande:

    Hej alla! Hoppas ni mår bra! :)

    Nu har jag äntligen slutat jobba, vilket känns otroligt skönt. Märks verkligen att magen är tung nu, så det ska bli skönt att bara kunna vila och börja fokusera på att ta sig igenom förlossningen. Mår fortfarande bra förutom att jag har fått carpaltunnelsyndrom i höger hand, så det gör ont och fingrarna domnar bort ibland. :( Har tydligen att göra med all extra vätska i kroppen som trycker på en nerv. Min näsa är även konstant täppt. Vill minnas att flera av er skrivit om nässpray-beroende så jag får sålla mig till klubben nu haha. Enligt BM ska det ge med sig så fort bebis är ute så jag hoppas verkligen det.

    Idag ska vi åka och hämta vår barnvagn och babyskydd som äntligen kommit, så sen kan vi andas ut lite. Näst på listan är att tvätta alla kläder och packa BB-väskan så den är redo. Har BF 11/12 men känns bra att ha det klart i tid ifall han skulle titta ut lite tidigare. :)

    Någon som köpt ett babynest? Har hört att det ska vara bra att ha, så tänkte nog beställa ett sånt. Funderar även på att köpa en amningskudde, men är lite i valet och kvalet på om man behöver det eller inte. Har ni köpt?


    Skönt att du slutat jobba ju, så nu är det bara vila på :) Vi har lånat ett babynest från en kompis av märket liewood som har handtag och verkar vara bra (ena katten sover där hela tiden xD). Jag har även någon billig amningskudde för typ 350kr som jag får se om jag ska använda eller ej. Det stora vi har kvar att köpa nu är åkpåse till babyskydd (voksi move) samt en miniåkpåse till liggdelen på barnvagnen, badbalja på Stativ, sängkläder/spjälsängskydd, täcke och är även sugen på en tripp trapp stol med newborn set (dyrt även begagnat tyvärr). Det är ju inte billigt att skaffa barn om man säger så haha :D
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-11-18 11:38:23 följande:

    En vän har newborn setet till deras Tripp trapp-stol men de använder den typ aldrig. Världens dyraste investering som sedan inte använts :( Däremot BabyBjörn babysitter som kan flyttas runt i hela hemmet har använts dagligen. Kanske värt att överväga istället :)


    Okej, där ser man haha. Vi har en babysitter från babybjörn så vi får väl hoppas den kommer till bra användning :)
  • VirrePirre06
    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    Åh gud vad roligt att läsa, stort grattis <3 Tänk vad länge man gått och väntat och sen känns det bara helt självklart när bebis väl kommit ut. Skönt att höra att fl gick så bra, sånna historier vill man verkligen höra :)
  • VirrePirre06

    Alltså jag blir galen, har börjat snarka så fruktansvärt mycket och det är värre nu efter en förkylning som inte vill ge med sig. Vaknar av att hela halsen vibrerar och är slemmig, man dreglar och allt är bara så jobbigt :( Skriver nu mitt i natten, då jag inte kan sova pga detta. Vaknar var 10 minut, så sjukt drygt. Är bara i v.36 och känns som detta aldrig kommer ta slut, och stackars sambo som får sova i ett annat rum. Jag hoppas någon annan oxå har problem med detta, men man känner sig så ensam :( Förlåt för deppinlägg....

  • VirrePirre06
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-21 12:02:57 följande:

    Nej då! Be inte om ursäkt för det. <3 Låter superjobbigt...Man sover redan som en kratta utan förkylning och så blir det ju värre med det som en "extra krydda"... :/

    Har inte problem med just förkylning osv men detta är 3e natten i rad jag sover så dåligt (ca 4 timmars sömn per natt) att jag håller på att bryta ihop. Har man inte sömnen på plats så är det svårt att orka med. Hittar inge bekväma ställningar heller trots att jag har gravidkudde och haft det lättare bara för några dagar sen.

    Har du testat att höja huvudet rejält med massa kuddar? Näskölj osv? Krya krya! Det kommer bli bättre, men det är jobbigt att vara mitt i det.. <3


    bananmilkshake skrev 2021-11-21 12:12:06 följande:

    Testa en sån där näsöppnare! Haha, minns inte vad dom heter. En sån här: www.apotea.se/nozovent-medium

    Jag har en sån pga täppthet, när jag sätter i den så liksom bara flödar luften in. Min sambo har pga snarkning (vi är så sjukt snygga när vi sover alltså) och den hjälper. Just det där märket kanske jag inte rekommenderar för den är ganska obekväm, den har små sugkoppar på insidan som skaver som jag håller på att skära bort. Plus att även M är obehagligt stor så jag har fått klippa till själva vingarna, och då har jag ändå inte en mininäsa. Så testa ett annat märke kanske. 


    Bula2021 skrev 2021-11-21 12:19:08 följande:

    Du är inte ensam! Jag har precis varit hemma från jobbet i två veckor med ÅRHUNDRADETS förkylning! Ingen feber men sån hosta, snorig och verkligen sänkt allmäntillstånd va? Har haft både ret- och slemhosta så vi sov också i olika sovrum här hemma att jag skulle kunna hosta obehindrat och sambon sova. Är fortfarande tät i näsan varje natt- och morgon men det släpper som tur är när jag går upp. Har tagit nässpray, slemlösande hostmedicin, tabletter mot rethosta och även astmamedicin. Det blev hela paketet kan man säga :)


    Tack för peppen, jag antar att man får stå ut, men just nu vill man bara att bebis ska komma då snarkningar med störst sannolikhet försvinner efter förlossningen xD Hostan har som tur lagt sig, är inte så värst täppt i näsan heller då jag använder nässpray, men just att det bildas så mycket slem I halsen är jobbigt. Får prova mig fram helt enkelt men nu är det tufft, samt så har min foglossning blivit så mycket värre så är det inte det ena är det de andra hahaha
  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-11-21 12:13:30 följande:

    Idag är vi inne på ensiffrig nedräkning till bebisen, 9 dagar kvar till snitt. :) 


    Gud vad spännande, känner ni er nervösa eller ska det bli skönt och är förväntansfulla? :)
  • VirrePirre06

    Det är så spännande att tläsa om allas förväntningar och längtan efter sin lilla bebis :) Själv har jag fått högt bt, så har börjat med medicin sen 2 veckor tillbaka. Ska på en förlossningsplanering hos spec-mödravården som jag väntar kallelse till, samt på ett tvk pga bt. Min bm säger att man oftast inte får gå över tiden med högt bt, så kommer nog få ett datum för igångsättning om det inte kommit igång av sig själv, har bf 22/12 så inte roligt om hon väljer att komma på julafton xD Får helt enkelt se vad som sägs på mötet :)

  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-11-23 18:58:30 följande:

    Förstår att det vore skönt att få ett datum isf, just juafton är ju skönt att kunna undvika om det går! 

    Vad är tvk? 


    Tillväxtkontroll haha :) Sist jag kollade upp på ul om moderkakan flyttat sig med livmodern så låg hon på 10% över kurvan, så får väl se om det ändrats sen eller stabiliserats.
  • VirrePirre06
    Thewalk skrev 2021-11-23 21:23:49 följande:

    Nyfiken, har medicinen gett effekt för dig? Jag började medicineras idag och de vill se snabb effekt. Tar du tabletter 3ggr/dag? Tror att jag ska göra det om jag nu ska fortsätta vara gravid..

    Hoppas du får besked om datum snart! Alltid skönt att ha!


    Jag tar 1 tablett trandate 100mg 1 gång per dag, och nu ligger det stabilt :) Jag har än så länge inte haft något protein i urinen som tur är, men måste vara väldigt uppmärksam på symptom av havandeskapsförgiftning :O När jag var till FL-akuten var mitt bt på 158/100 och efter det ligger det nu på 135/80, har alltid legat lite högre sen jag blev gravid. Får man fråga hur du misstänkt havandeskapsförgiftning, eller var det via någon kontroll? :O Hoppas allt går bra för er isf, och tur att de har koll så inget drastiskt händer :)
  • VirrePirre06
    Bula2021 skrev 2021-11-23 21:27:39 följande:

    En fråga som kanske ni har koll på: det här med att vara hemma innan bebis kommer. Hur har ni valt att göra, om ni inte är hemma med graviditetspenning? Jag jobbar på kontor så gravpenning är liksom helt omöjligt att få.

    Men hur sjutton ska man tänka? HUR kan det vara så himla otydligt på FKs hemsida?

    Jag är beräknad i mitten av januari och kommer gå hem i och med julledigheten. På den här sidan året tänker jag nyttja en del flex som jag har sparad, men sen blir det ju troligen också en del dagar i januari som jag är hemma. Och hur många det blir beror ju på när bebis anländer - innan, på utsatt datum eller efter.

    Ska jag ta föräldradagar för dessa dagar eller hur gör ni? Om ni tar föräldradagar - tar ni med eller utan föräldrapenning? Det känns ju ?onödigt? att ta föräldradagar/-penning innan barnet ens är fött.

    Berätta gärna hur ni gjort eller kommer göra så kanske jag fattar bättre hur jag ska göra :)


    Nu är jag dock hemma med graviditetspenning, men tycke roxå det är så oklart hur man ska ta dagar hit och dit :/ Jag har graviditetspenning tom 11/12 och har sen tagit semesterdagar fram till bf 22/12, men sen vet jag inte längre :o Antar att man inte måste ta ut dagar innan om man nu har skyddad SGI redan, jag vill inte heller slösa bort dessa dagar. Jag tänker iaf börja ta ut dagar när bebis är född. Ska ringa fk för att få det bättre förklarat, för måste även veta hur jag som jobbar ob tider ska lägga ut mina dagar, om det är skillnad eller ej. Så jobbigt allt är haha xD
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET