Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-06-15 19:16:39 följande:

    Ja, sån lättnad. Jag behöver verkligen få jobba på att få komma i ro och landa lite... Jag var tvungen att säga till eftersom att de måste anställa nån redan till augusti... (min arbetsgivare kan inte ha kvar mig)...


    Varför kan din arbetsgivare inte ha dig kvar?! Eller hade det att göra med att du är lärare och rekommendationen är att man inte ska jobba då?
  • Sellerin

    Nu när jag läser era tankar och funderingar kring att vara eller inte vara på plats på jobbet pga covid-19, börjar det ju snurra lite även i mitt huvud :D Jag har varit så stensäker på att jag vill jobba på plats. Haft en hel del permittering nu under pandemin och det var ärligt talat jätteskönt, men då jobbade jag ju fortfarande. Att helt släppa jobbet känns väldigt konstigt just nu! Jag har bytt till en tjänst där det är svårare att jobba hemma än i min förra tjänst. Man behöver liksom vara där och leda verksamheten dag för dag.

    Hmm. Kanske ska börja med att påskynda utförandet av riskanalysen för gravida på arbetsplatsen. :) Skulle oktober bli som förra oktober gällande smittspridning så skulle det kännas ganska otryggt att träffa massa människor, men om nivån hålls låg vill jag nog jobba så länge jag bara kan och får! :)

    Så inte nog att man är gravid för första gången och alla funderingar som det innebär, man ska även förhålla sig till en pandemi mitt i allt detta :D

  • Sellerin
    Miniflin skrev 2021-06-17 08:54:57 följande:

    Jag har haft sån tur att kunna omplaceras på jobbet. Jobbar som polis i yttre tjänst normalt sett men så fort jag berättade om min graviditet så blev jag flyttad till utredning. Här kan jag lätt jobba hemifrån från vecka 20 vilket jag kommer göra så mycket som möjligt. Men kommer vara sååå ensamt så åker nog in till kontoret någon dag i veckan ändå. Min chef har inte förbjudit det i alla fall :)

    Är btw sååå nervös idag!! Ska på TUL ikväll kl 20 (är i vecka 12+1 idag). Har ju haft en så otroligt lätt graviditet än så länge och mår toppenbra, har ingen mage att prata om heller. Hade jag inte sett knodden i vecka 9 hade jag seriöst undrat om det ens fanns något där inne! Haha. 


    Åh lycka till nu ikväll!<3

    så skönt att du mått bra hela tiden:D
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-06-18 08:43:32 följande:

    Det slog mig precis, tänk vad skönt att ha den här gruppen sen när alla små knyten är här!


    <3 :)
  • Sellerin
    KNAS2 skrev 2021-06-18 09:37:51 följande:

    Jag har med funderat lite i dessa banor men känner nog att jag vill fortsätta jobba som jag gör nu. 2-3 dagar på plats och resten hemma. Det känns som en skön uppdelning och veckorna går så mycket snabbare när man är både på jobbet och hemma. Jag har ju haft covid under graviditeten så jag känner mig inte så rädd, fast än att jag vet att det kan komma igen, kanske dumt av mig men jag känner mig ändå tillfreds med det :)


    Ja nu i efterhand så är det ju ändå skönt att du redan haft covid:)
  • Sellerin
    Miniflin skrev 2021-06-18 09:47:57 följande:

    Tack! Det gick så bra så! Allt såg jättefint ut och knodden rörde på sig massor! <3 Känns som en skön bekräftelse på att man faktiskt kan må bra och vara gravid ändå! Haha. Men det var så surrealistiskt på något sätt, att den där lilla knodden på 6 cm växer inne i min mage... sjukt. Men så jävla coolt. Människokroppen ändå! Fick ny BF 26-27/12 ungefär. Jag har kort cykel på 25 dagar så tror datumet kommer pressas bakåt några dagar efter RUL också. Kommer väl bli julafton tillslut, hahaha! 


    Underbart!! Tänk att det kan vara så olika! Vissa som blir så sjuka att de kräker varje dag under hela graviditeten och andra känner inget speciellt :D

    Håller med om att det är otroligt surrealistiskt! Kan fortfarande inte förstå det. Ska bli sååå mysigt med lite tydligare rörelser i magen :)

    Haha många förstföderskor passerar väl ofta BF? Så kanske blir det en januari-bebbe! Det återstår att se :D
  • Sellerin

    Igår var jag och min sambo på RUL. Var först så nervös eftersom jag tyckte rörelserna jag kände i magen avtagit. Men där låg en liten bebis som såklart mådde hur bra som helst! BM sa att det är väldigt vanligt i början av graviditet att man inte känner fladder/bubblande varje dag. Det kan ibland gå några dagar emellan! Dessutom sitter moderkakan framtill, så den agerar stötdämpare mot mitten av magen :)

    Vi bestämde oss för att vi ville veta om det var en liten flicka eller pojke (mest för vi tyckte det underlättade med namnförslag, haha!). Vi väntar en liten flicka <3 :)

    Eftersom jag har haft problem med mina sköldkörtelvärden pga bortopererad sköldkörtel är jag inbokad hos specialistmödravården för UL även i vecka 24. Ser redan framemot att få kika på det lilla livet då igen :)

  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-06-18 18:32:41 följande:

    Åh så härligt att höra att allt var bra, och så fina bilder! Grattis till er lilla flicka! Du måste vara den första i tråden som fått bekräftat kön? När vi gick privat för en vecka sen gissade bm på flicka, visade på ultraljudet till och med men hon var försiktig eftersom dom har som rutin att inte säga så pass tidigt, men vi tror hon var rätt säker. :)

    Kul att du känner rörelser! När började dom? Vad ska man hålla utkik efter? :D Jag går in i vecka 17 imorgon och har också moderkakan i framvägg.


    Ja jag kanske är den första! Spännande att se om BM hade rätt om att även ni ska få en liten tjej!

    Jag började ana något i slutet av vecka 17. Nån ny känsla i magen som jag inte känt för. En mix av att det är vågor inne i magen, lite bubblande på ett oklart sätt och att det liksom fladdrar till! Jag känner det tydligast på kvällen, hon kanske just nu är som mest aktiv just då! Men än så länge är det inte mer än det där fladdrandet :)

    Då har du också RUL om typ 2,5 v eller något? :)
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-18 19:53:03 följande:

    Nämen åhhhhhh!  <3 Va fina bilder! Och vilken fin kula du har! 

    Längtar så mycket tills RUL!! Blev jättepepp nu!

    Känns det lättare nu att veta vad det är för kön? Många av mina vänner som väntar barn har valt att avstå, men jag och sambon är så himla nyfikna av oss! Så jag själv behöver nog veta. Speciellt om vi väntar en pojke, för då får vi snabba på med namnen... Flicknamnen är vi överens om och har 3 olika alternativ till, men pojknamn är så svårt för oss... Känns nästintill omöjligt för att jag och sambon tycker så olika, hahaha...


    Tack :) känner mig så tacksam för detta lilla livet :)

    Haha jag var också så himla nyfiken! Min sambo kvittade det för, men han tyckte det var himla praktiskt om vi skulle få veta redan nu, så kan man fundera lite mer på bara tjej- eller killnamn! :)

    Jag tkr det är mysigt att kunna börja tänka att det är en liten flicka där inne :) för mig blev det nog än mer verkligt att liksom kunna börja föreställa sig den lilla tjejen framför sig :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET