Inlägg från: VirrePirre06 |Visa alla inlägg
  • VirrePirre06

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-08-16 17:57:09 följande:

    Ooops... vi har inte beställt än så det finns ju tid att ångra sig, problemet är att iaf jag är så ointresserad av just vagndelen. xD Så jag kollade på bäst-i-test-listan och när den kändes så bra så tänkte vi att det blir nog bra, haha! Suck, att det ska vara så svårt! 


    Ja jäkla djungel det där med barnvagnar haha. Kunde inte sova en natt för jag bara tänkte på barnvagn, får bara hoppas bebis tycker om att åka i den, annars känns det som bortkastade pengar xD
  • VirrePirre06
    MissJ00 skrev 2021-08-16 18:12:28 följande:

    Fast tar man 7 dagar får man bara va hemma sammanlagt ett år, men det kanske räcker?


    Vad jag förstårr är väl 7 dagar i veckan 8 månader var typ, dvs 16mån så det borde ju räcka för att skola in på dagis, men många vill gärna vara hemma så länge man kan :)
  • VirrePirre06
    bananmilkshake skrev 2021-08-18 21:23:30 följande:

    Åååh, jag saknar så att ligga på rygg och mage och sova... tycker det känns lite för tungt med magen att ligga på rygg, plus att jag inte vill riskera dåligt blodflöde till bebisen. Men är så less på att hela tiden ligga på sidan! 


    Jag sover mest på sidan redan, och snett på mage med ett ben upp och det funkar bra än så länge :) Men det är svårt att hitta en skön vinkel att sova i, vrider på mig mycket tills det duger haha
  • VirrePirre06
    Fjaril90 skrev 2021-08-18 21:41:33 följande:

    Håller med! Är en magsovare allt som oftast och när jag var på massage för någon vecka sedan insåg jag exakt hur mycket jag har missat det. Kan fortfarande precis ligga på magen om jag ligger lite på sidan samtidigt men det är inte speciellt skönt längre så jag hoppar haha

    Har en stor komfortkudde som jag använder ibland för att ligga skönare på sidan. Ibland tycker jag den är toppen och ibland bara i vägen så då hamnar den på marken.

    Har allmänt sovit rätt kasst på senaste, vaknar minst 3-4 gånger för att kissa varje natt och har helt galna drömmar ofta med våld, mord och väldigt högt tempo. Hur är ditt sovande förutom att det är jobbigt att hitta en bra position?


    Sover oxå dåligt just nu, vaknar 2-3 gånger per natt för att kissa och har mycket svårt att somna om och oftast är det runt kl 3/4 mitt i natten :o Drömmer mycket drömmar, dock inga otäcka men har tydligen börjat snarka en hel del säger sambon, inget som jag gjort tidigare xD Tur att han kan sov igenom det!
  • VirrePirre06
    Thewalk skrev 2021-08-19 10:14:51 följande:

    Igår fick min sambo känna en spark för första gången. :D Så roligt, för som han har längtat. Det blir mer och mer verkligt även för honom. Är så glad att vi lyckades tima in, för det är sällan dem sparkar så hårt.

    Jag känner dem mycket, men oftast bara att de rör sig och stökar omkring. Den ena mer frekvent  än den andra. (Var hos Bm i förrgår och hon kunde berätta hur de låg, så jag tror jag lyckats identifiera vem som rör sig när nu)  Tycker fortfarande det är lika härligt varje gång :)


    Min sambo fick oxå käna första hårda sparken för ca 2 veckor sen, så mysigt <3 Min tjej röjer runt en hel del dygnet runt xD Gick in i v.23 idag och har känt av henne varje dag i ca 1 vecka nu :)
  • VirrePirre06

    Någon som börjar planera föräldraledighet ännu? :) Hur mycket dagar kommer ni ta ut eller hur länge har ni planerat att stanna hemma? :) Tycker det är så svårt det där, samt med ekonomin. :S

  • VirrePirre06
    neongirl skrev 2021-08-24 10:04:29 följande:

    Jag tycker det är så svårt. Min chef har bett mig fundera på ungefärliga datum till på torsdag då vi ska ha en avstämning. BF är ju 11/12 så funderar på att gå redan i mitten på november. Men vet inte om det är för tidigt? De rekommenderar ju att man ska isolera sig från vecka 36, men BM sa att om jag kan jobba hemma och orkar så kan jag jobba längre.

    Man får ju så lite pengar när man inte tar ut alla dagar per vecka under föräldraledigheten, men samtidigt vill man vara hemma så länge som möjligt. Vi ska nog flytta över en del av sambons dagar till mig också. Jag vill åtminstone kunna vara hemma ett år men vill inte heller ha för lite pengar per månad.


    mandarincurd skrev 2021-08-24 10:10:31 följande:

    Jag har kollat lite men förstår typ nada. Saker som att skydda sgi osv är något jag inte begriper mig på men jag har väldigt dåligt tålamod och svårt att ta in saker via text haha. Får gå på kurs någonstans. De flesta verkar ta ut 3 dagar i veckan men så lågt kommer jag nog inte börja. Känner inte heller behovet av att vara mammaledig i ett helt år, pappa får gärna ta över efter ett halvår. :)


    neongirl skrev 2021-08-24 10:22:30 följande:

    Oj 3 dagar i veckan är ju jättelite. Då får man ju typ inga pengar. :S Jag skulle vilja ha ut i alla fall 15000 efter skatt, men då verkar det som att jag behöver ta ut cirka 6 dagar per vecka. Om skatten är 30% på det man får ut på 6 dagar/vecka och jag kollat rätt förstås. Ska be någon kollega förklara hur det funkar, fattar inte heller riktigt.


    Vi har funderat på 4 dagar i veckan, men kanske blir 5 ändå pga får typ ut 11k efter skatt på 4 :o Sen kommer nog min sambo ge över dagar han med :) Om man har svårt att förstå sig på planeringen kan man alltid ringa FK, dem ska vara bra och tydliga med att förklara hört jag hört en del säga :) Jag går ju på gravpenning nu och bf 22/12 och har gravpenning till 11/12, så kommer inte ta ut dagar i förväg tills bebis kommit, vill spara dessa 2 veckor som man kan gå över tiden :D
  • VirrePirre06
    MissJ00 skrev 2021-08-25 22:34:32 följande:

    Någon mer som är beräknad 22dec? Fattar inte vilken vecka jag är i längre


    Jag har bf 22/12 och går in i v.24 imorgon :) Använd någon app så håller du koll :D
  • VirrePirre06
    MissJ00 skrev 2021-08-26 13:10:56 följande:

    Står v 24 för mig idag också, men går inte ihop riktigt med sista mensen xD


    neongirl skrev 2021-08-26 14:16:20 följande:

    När börjar du räkna veckorna? Man ska räkna från sista mensens första dag tror jag. Stämmer för mig om jag räknar så i alla fall. :)


    Beror ju på hur man räknar och hur lång menscykel man hade innan man plussade :) Jag plussade på cd 40, och enligt bm så räknar dem efter sista mensen dag (en cykel på 28 dagar) vilket i mitt fall inte stämmer haha. Men fick detta bf på rul så då går jag efter det :)
  • VirrePirre06
    partytsljus75 skrev 2021-08-28 08:08:48 följande:

    Tänkte fråga er i tråden hur det har fungerat för er eftersom alla gått längre än mig. Jag har inte fått något intyg på graviditet från sjukvården till fk. Ska jag ringa själv och begära ut det?

    Har en träff med barnmorska inbokad när jag är i typ vecka 26. Men den är digital. Alltså kommer inga fyskiska grejer att göras som blodprov, mätning osv. Görs ingen mer "fysisk koll" innan förlossning?

    Jag kommer ju heller inte på den här digitala träffen få det där intyget. Det känns ju sent att få det vid förlossningen då får man väl ingen fp i tid :)


    Det ska man ju få efter rul, då man borde ha ett inbokat besök hos sin bm :o Så ring verkligen och kräv ett intyg :) Ocj jo efter v.25 så kommer jag ha typ var 3je vecka besök hos bm för att ta mått, prover osv så vet inte var du går någonstans men låter jättekonstigt, koll upp detta verkligen :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET