flygrl skrev 2021-02-04 19:02:08 följande:
Härligt med stekt strömming men förvånande att så många verkade så ovana med en sån klassisk delikatess. Man kan såklart variera strömmingen som Niclas som la till kapris och rödbetor men jag undrar om inte den klassiska varianten stekt rakt upp och ner med typ potatismos, smält smör från stekpannan och grädde ändå är godast?!
Jag minns faktiskt inte ens vem som gjorde bäst strömming men Niclas och några till hamnade iaf i eliminering där det skulle lagas pasta. Att göra egen pasta är nog en av dom grejer man ska träna upp innan man ska va med i Mästerkocken för det kommer alltid och oftast mer än en gång.
Alla kämpade med få till fungerande pastadeg. Calle tyckte han hade koll trots att Marcus inte verkade så impad när han tittade förbi och så blev det som det blev...Calle åkte ur. Tråkigt för Calle har potential men lite otur just den här gången. Skönt att Niclas höll sig kvar trots inte helt perfekt rätt.
Roligt sen med Efter stängning.
Läs inte vidare om du ännu inte kollat och vill ha spänningen kvar.
Det va tre som gjorde upp i Efter stängning. Utöver dom utslagna dvs. Lin och Calle även Jean-Paul som ju slogs ut redan i kvalificeringen. Först skulle det göras sjyssta matlådor och där va tydligen Calle bäst fast jag tyckte hans lax & grönsaker såg lite torrt ut. Hade nog behövts lite mer aioli där. Lins pasta med bolognese på linser va vågad men spännande och Jean-Pauls tonfiskpasta konventionell men säkert god den med.
Lin och Jean-Paul gjorde upp om att gå vidare utöver Calle som redan va klar. Markus visade olika sätt att laga röding. Lin starkast och vidare och det kändes rättvist för Jean-Paul kändes inte som han är på samma nivå. Men kul med Efter stängning iaf!
Bra sammanfattning