Inlägg från: Johannus |Visa alla inlägg
  • Johannus

    Sveriges mästerkock 2021

    BeautifulLiz skrev 2021-02-02 10:46:07 följande:
    Jag håller inte med, jag tyckte att Sofia briljerade från start till mål.  Vågar inte tro att domarna skulle göra så att de väljer bort någon som är bättre för en "favorit", de är proffsigare än så.

    Det var inte Sofia som vann "Decenniets Mästerkock", hon som vann heter Catarina.

    Förlåt om jag låter lite mästrande, det är absolut inte meningen men jag vill verkligen att det ska vara rätt. Speciellt om vem som vann tioårs-jubileumet.

    {#emotions_dlg.flower}
    Helt rätt av dig och fel av mig.....det var Catarina som jag inte gillade och som jag tyckte var domarnas favorit.

    Jag får be om ursäkt att jag blandade dessa tjejer....
  • Johannus

    Australiens Master Chef har börjat i TLC och dem kör 10 år jubileum.....Kul att se Simon och Ben åter igen. 
    Går kl 18.00 och sen på natten...Jag hinner bara följa på nätterna.

  • Johannus
    flygrl skrev 2021-02-09 21:24:05 följande:
    Jag har sett lite av australiensiska varianten förut och tycker det är väldigt bra men blev besviken att dom bytte ut hela den gamla, sköna juryn häromåret. Vilka är Simon och Ben?
    Ska verkligen försöka kolla på Masterchef Australia i år! smile1.gif

    Tycker samma. Kändes som Kalle hade/har potential.
    Simon är en gullig kille Glad Så även Ben och båda är sååå duktiga på att laga mat och annat som dem gör. Sen finns det en tjej som heter Sara.....Jag kan som inte säga vilka dem är, men man lär fort och höra deras namn.....Alla som är med nu har varit med tidigare....Jag kollar kl 23.00 på TLC.
  • Johannus

    Tittade programmet på play, men vet inte och säga nåt  om den. Kanske jag är för stressad lessen att jag inte orkade bry mig om vad som hände.

  • Johannus

    Jag har ingen favorit i Mäster kockarna....så vad eller hur det går för dem spelar som ingen roll.

    Möjligen Ayla som favorit.....men får se lite mer framåt.

  • Johannus
    flygrl skrev 2021-02-21 18:28:16 följande:
    Har inte riktigt haft tid och ork att skriva om programmen även om jag tittat men ska försöka skriva lite grann iaf om dom båda program plus två Efter stängning som varit. Blir väl rätt mycket så får se om nån orkar läsa...

    Jag blev faktiskt lite förvånad förra veckan när dom skulle va på Hasselbacken att det också är hotell. Har ju bott i Sthlm hela mitt liv och passerat Hasselbacken ibland men alltid trott det bara är restaurang. Man lär sig nya saker hela tiden. smile1.gif

    Båda lagen skötte sig väl bra där med att fixa roomservice-käk. Jag tyckte däremot den ena kantarellsmörgåsen som hyllades för sitt utseende snarare dolde dom härliga gyllengula kantarellerna under massa annat och såg lite rörig ut. Att den sen säkert smakade bra är en annan sak men jag tänker på hur juryn annars brukar kritisera om nån täcker en köttbit med sås och att det då brukar heta att man ju vill se huvudingrediensen. Känns inte så konsekvent det där alltid. smile3.gif

    Intressant eliminering med fermenterad mat som ju vart väldigt trendigt nu dom senaste åren. Gästen Jenny-nånting kände jag däremot inte till. Svår uppgift för dom verkade inte vana att pyssla med sån mat men till sist fick iaf Eleonore lämna vilket förvånade mig för jag tyckte hon verkade ha bäst koll på läget som provade olika ingredienser och så. Aja, så kan det va.

    Jag gillar ju verkligen Efter stängning som också växt från korta 22 minuter till samma längd som huvudtävlingen dvs 44 minuter (reklamen borträknad då). Som sagt mer matfocus här än i huvudtävlingen...och nåt som verkligen rekommenderas. smile1.gif

    Alla tre gjorde vackra sötsaker på temat Alla hjärtans dag och Lin tog sig direkt vidare. Härligt med pilgrimsmusslor sen som Marcus visade hur man öppnar och tillagar. Va lite orolig att nån av dom tävlande skulle skära sig illa vid musselöppningen men det verkade inte så svårt ändå. Eleganta rätter från båda men Calle starkast och vidare medans Eleonore fick lämna. :/

    Kul med masterclass av Tom i veckans Mästerkock där han fixade lamm. Själv älskar jag f.ö. lamm då det har en fin karaktäristisk smak. smile1.gif
    Blev verkligen förvånad att Diana som ju är kunnig tog bort benet innan tillredning för med det försvinner ju också rätt mycket smak. Niclas gjorde en fin chèvrekräm som han sen glömde lägga upp precis som Aylar (tror jag) glömde sitt fina kryddsmör. Alla lyckades väl bra med själva lammet så det blev lite tillbehören som avgjorde. Ninas gratäng hade för mycket ost men hon blev trots det bäst.

    I elimineringen kämpade dom med fina piggvarar och det blev en jämn kamp där Amanda sen åkte ur. Lite trist men det är tuff konkurrens.

    Upptäckte till sist att jag ännu inte kollat klart Efter stängning för jag somnade framför TV:n så får återkomma med kommentar om det. smile3.gif
    Glad Jag tittar inte på efterstängningen alls....
  • Johannus
    flygrl skrev 2021-02-22 19:18:48 följande:
    Jobbigt att va så där stressad. Hoppas så du ska få en vettigare situation där du inte behöver ha det så.
    Ta hand om dig! smile5.gif
    Så länge pandemin pågår så kommer det att vara mycket. Bara och önska eller be till högre makter att denna pandemi försvinner för gott.
  • Johannus

    Vet inte vad jag ska säga om svenska Mäster kockarna....Det är inte alls lika bra som Australienska .

  • Johannus
    BeautifulLiz skrev 2021-02-26 18:11:53 följande:
    Så länge Niclas är med så är jag nöjd. Inte nog med att han är en kung i köket så är han sommelier också!  Han hade nog briljerat om han hamnat i elimineringen. 

    Reza gjorde  jättebra ifrån sig, han som höll på att bryta ihop över desserten. Jag gillar honom mer och mer.

    Reza och Niclas i final? Eller Niclas och... ja, vem?
    Ursäkta en dum fråga, men vad innebär det att Nicklas är  sommelier ????
Svar på tråden Sveriges mästerkock 2021