flygrl skrev 2021-02-21 18:28:16 följande:
Har inte riktigt haft tid och ork att skriva om programmen även om jag tittat men ska försöka skriva lite grann iaf om dom båda program plus två Efter stängning som varit. Blir väl rätt mycket så får se om nån orkar läsa...
Jag blev faktiskt lite förvånad förra veckan när dom skulle va på Hasselbacken att det också är hotell. Har ju bott i Sthlm hela mitt liv och passerat Hasselbacken ibland men alltid trott det bara är restaurang. Man lär sig nya saker hela tiden.
Båda lagen skötte sig väl bra där med att fixa roomservice-käk. Jag tyckte däremot den ena kantarellsmörgåsen som hyllades för sitt utseende snarare dolde dom härliga gyllengula kantarellerna under massa annat och såg lite rörig ut. Att den sen säkert smakade bra är en annan sak men jag tänker på hur juryn annars brukar kritisera om nån täcker en köttbit med sås och att det då brukar heta att man ju vill se huvudingrediensen. Känns inte så konsekvent det där alltid.
Intressant eliminering med fermenterad mat som ju vart väldigt trendigt nu dom senaste åren. Gästen Jenny-nånting kände jag däremot inte till. Svår uppgift för dom verkade inte vana att pyssla med sån mat men till sist fick iaf Eleonore lämna vilket förvånade mig för jag tyckte hon verkade ha bäst koll på läget som provade olika ingredienser och så. Aja, så kan det va.
Jag gillar ju verkligen Efter stängning som också växt från korta 22 minuter till samma längd som huvudtävlingen dvs 44 minuter (reklamen borträknad då). Som sagt mer matfocus här än i huvudtävlingen...och nåt som verkligen rekommenderas.
Alla tre gjorde vackra sötsaker på temat Alla hjärtans dag och Lin tog sig direkt vidare. Härligt med pilgrimsmusslor sen som Marcus visade hur man öppnar och tillagar. Va lite orolig att nån av dom tävlande skulle skära sig illa vid musselöppningen men det verkade inte så svårt ändå. Eleganta rätter från båda men Calle starkast och vidare medans Eleonore fick lämna. :/
Kul med masterclass av Tom i veckans Mästerkock där han fixade lamm. Själv älskar jag f.ö. lamm då det har en fin karaktäristisk smak.
Blev verkligen förvånad att Diana som ju är kunnig tog bort benet innan tillredning för med det försvinner ju också rätt mycket smak. Niclas gjorde en fin chèvrekräm som han sen glömde lägga upp precis som Aylar (tror jag) glömde sitt fina kryddsmör. Alla lyckades väl bra med själva lammet så det blev lite tillbehören som avgjorde. Ninas gratäng hade för mycket ost men hon blev trots det bäst.
I elimineringen kämpade dom med fina piggvarar och det blev en jämn kamp där Amanda sen åkte ur. Lite trist men det är tuff konkurrens.
Upptäckte till sist att jag ännu inte kollat klart Efter stängning för jag somnade framför TV:n så får återkomma med kommentar om det.