Inlägg från: Linhan89 |Visa alla inlägg
  • Linhan89

    Vad hade du för tecken sista dagarna innan förlossningen satte igång?

    Ja som rubriken lyder. Ni som fött barn, kände ni något extra dagarna innan de satte igång ? Jaa bebisen kommer inte förrän allt är klart och att det finns massor med olika upplevelser men vi som väntar behöver lite hopp å tro så här på slutet :)

    Själv så hade jag en hel del sammandragningar natten till lördag, höll på från 24:00-04:00 ganska så regelbundet, sen avtog det. Igår under dagen så hade jag bara vid några enstaka tillfällen.

    Idag har jag haft en värk som varade i två minuter och gjorde ont. Sen inget mera. Känner mig ur form på något knepigt sätt sen i fredags kväll, lite rastlös i kroppen mm. Behöver även gå på toa och göra tvåan säkert 3-6 ggr per dag, lite lös, varit så sen några dagar tillbaka.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-01-10 21:12
    Ska tillägga att jag är i v 37+2

  • Svar på tråden Vad hade du för tecken sista dagarna innan förlossningen satte igång?
  • Linhan89
    Aliona skrev 2021-01-10 21:01:14 följande:

    Jag hade inte en enda känning fram tills det drog igång. Inte en förvärk, ingenting! Gick fyra dagar över tiden och det fanns inga tecken på att det skulle ens vara nära. På dagen när det startade gick jag en lång promenad till affären och kände ingenting. Hemma igen lade jag mig i badet, och då snäppte det till i magen, slemproppen gick, jag gick ur badet och såg att vattnet också gått. En halvtimme senare började värkarna, fyra timmar senare åkte jag in till förlossningen och på natten kom bebisen ut.


    Ja det verkar vara vanligt på förstagångs att det bara kommer från ingenstans! Jag har som inte haft några känningar alla tidigare i graviditeten, knappt en sammandragning, bara någon enstaka sista månaden som knappt märkts, men nu sista dagarna har detta kommit.
  • Linhan89
    Anonym (Suss) skrev 2021-01-11 02:58:30 följande:

    Hur har du mått sen du skrev sist förresten?


    Hej och grattis till bebisen !

    Jag förstår precis vad du menar, har väl också fått med mig det att om man har mycket sammandragningar och förvärkar en tid innan så ska det ha hjälpt till mycket så att förlossningen löper på lite smidigare, det är ju en tröst :)

    Ja efter att jag la mig igår vid halv elva så tog det inte lång tid innan jag fick molvärk, sen kändes det typ som att bebben va på väg ut, blev ett väldigt tryck nedåt och känslan var att hela jag öppna mig och att jag i princip skulle kunna ta på bebisen haha knepig känsla. Sen kom sammandragningarna och de var lite mer intensiva än jag känt innan men skulle nog inte säga att de ännu gjorde ont men absolut kraftigare, samtidigt så stråla det som ut i muttan eller livmodertappen typ.

    Det kol ca sex sånna sammandragningar med ca 3 minuter mellan, ökade sen och totalt fick jag 10 sammandragningar på en timme.

    Sen har det varit lugnt resten av natten och nu ett par stycken mildare här mot morgon, så har kunnat sova många timmar förutom de sedvanliga toabesöken och skalbaggevändningarna i sängen när man ska byta sida haha.
  • Linhan89
    Anonym (Sign.) skrev 2021-01-11 12:22:01 följande:

    För mig började slemproppen lossna lite några dagar innan. Jag hade också en känsla av att det hände saker "down there". Att jag höll på att öppna mig liksom. Men jag minns inte exakt hur det kändes. Trots att jag hade 3 veckor kvar till bf vågade jag inte åka till annan stad på tjänsteresa som planerat då jag förstod att bebis snart skulle komma. Bebisen hade också sjunkit ned väldigt lågt.


    Ja men exakt, en känsla av att det händer något där nere, ungefär som man sakta men säkert håller på töjer ut, hmm svårt att förklarar. Ska till bm lmorn får se om hon kan tänka sig att göra en undersökning ;)
  • Linhan89
    NurseMom skrev 2021-01-17 21:26:12 följande:

    Jag hade som mensvärk i 1-2 veckor innan. Hade hela graviditeten ?vetat? eller känt på mig att jag skulle föda tidigare. Även min mamma sa att jag kommer föda tidigare. Jag ?kände? på mig att nåt var på gång kvällen innan, och bebisen hade vid några tillfällen dagarna innan typ tryckt ner huvudet och tryckt upp fötterna som om hon stod på huvudet raklång i magen, har bilder på det när magen är superkonstig form. Vid mina tidigare graviditeter sa min före detta svärmor ?det syns på dina ögon att du ska föda snart?, så tyckte jag även denna gång att jag såg trött/lugn ut i ansiktet på nåt sätt, kan såklart vara inbillning. Den natten innan förlossningen startade iaf så kunde jag inte sova alls, jag låg vaken och läste just såna här trådar tills klockan 05.30 när det plötsligt knäppte till mellan benen. Tänkte först att det var en prutt men det kändes ändå suspekt. Reste mig och kände nåt i trosorna vilket var hela slemproppen och vatten. Gick ut till vardagsrummet där min man satt vid datorn och sa ?älskling vattnet gick nu. Det är inget skämt alltså? Det rann vatten på golvet. Han hade inte heller sovit så vi åkte till förlossningen utan att ha sovit nånting. Iaf så satte värkarna igång vid 19.00 och vi hade fått sova nån timme på ett rum på förlossningen i väntan på värkarna. Dottern föddes kl 23.41 i v 36+5


    Haha blev så full i skratt när du skriver prutt, hände mig häromnatten, fast tvärtom, trodde kanske de va vattnet men de va en prutt haha !
  • Linhan89

    Spännande med allas berättelser! Verkar ju vara så himla olika ! Ska bli kul att se när det är över vad som var för tecken på en annan.

Svar på tråden Vad hade du för tecken sista dagarna innan förlossningen satte igång?