Inlägg från: Anonym (Suss) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Suss)

    Vad hade du för tecken sista dagarna innan förlossningen satte igång?

    Hej!

    Fick mitt första barn i våras och kommer så väl ihåg att de där sista veckorna kändes evighetslånga! Önskar dig lycka till och hoppas det går snabbt (eller iallafall känns snabbt, som du skriver kommer ju bebis när h*n är klar!) tills det är dags!

    Jag vet inte hur mycket hopp jag kan komma med på just den fronten med min förlossningsberättelse dock... Jag började få värkar runt mitt bf, och när jag var inne på koll pga blödning kunde läkaren känns bebisens huvud med fingret, även om jag inte var öppen än men tappen hade börjat kortas. Fick höra att det nog snart var dags. Men bf kom och gick. Fick en tid till igångsättning en vecka tidigt då jag bad som det, men barnmorskan sa att hon inte trodde tiden skulle behövas eftersom det ju verkade vara på gång. Värkarna kom och gick under dagarna som följde, ibland regelbundet och tätt så jag började klocka dem, för att sedan avta helt under flera timmar eller nästan nån dag. Natten till den tionde dagen efter bf, och dagen innan jag skulle komma för bedömning om igångsättningen, började de iallafall komma ännu tätare och blev något mer intensiva (men inte så mycket). Åkte in, höll på att bli hemskickad igen då jag inte var lagom öppen, men fick stanna kvar på gravid BB eftersom de såg på mig hur slut jag var efter att ha haft så ont så länge. Kände mig helt förkrossad. Men då sa barnmorskan någonting som på något sätt gav mig lite hopp. Hon sa att för vissa är latensfasen lååång, och det är inte ovanligt att personer med lång latensfas tycker att det är den jobbigaste biten. Såhär i efterhand kan jag säga att det även stämde för mig. (Baby kom sen på bf+10 tillslut:))

    Det jag försöker säga med meddelandet är inte att det kommer bli en lång jobbig period för dig, det hoppas jag inte det blir, utan ifall det blir det så kanske det jobbigaste är över sen. Hoppas du förstår hur jag menar?

    Massvis med pepp och lyckönskningar!!

  • Anonym (Suss)

    Hur har du mått sen du skrev sist förresten?

Svar på tråden Vad hade du för tecken sista dagarna innan förlossningen satte igång?