• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2022-01-11 07:59:01 följande:
    Skönt att de säger att det är en riktigt fin en, men nervöst nu medan ni väntar på svar kan jag tänka mig. Håller tummarna för att pgt-a testet ser fint ut med! Hjärta
    och jag tänkte jag skulle fråga dig nu, hur går det för er, vad är nästa steg i er process? Stor kram - 2022 blir ert årHjärta
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-01-10 18:48:00 följande:

    Hej var ett bra tag sen jag var här nu. Är i v12 och har nipt och ultraljud på onsdag. I lör började jag få nån blödning har varit små stänk I trosskydd och ibland I toa. Varierar mellan rosa rött och brunt. Har lutinus som jag kör upp i underlivet 3ggr per dag..är kansliga hinnor och hud. Kanske rivit upp något med den hårda plastapplikatorn man kör upp..De säger att man ska blöda igenom en binda för att de ska vara källa till oro.+ ha ordentligt ont. Är så lätt man borjar blöda i tidig graviditet..????


    hej vännen! spännande med både KUB o NIPT samtidigt, så hade ju vi också förra veckan!

    det är ju väldigt vanligt med småblödningar, min första graviditetet var jag ett nervvrak de första 13 veckorna för jag blödde så ofta - men skönt om du kan stilla din oro genom att få se den lilla på ultraljud på onsdag, håll utHjärta kram
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-01-11 10:59:47 följande:
    Kansliga VARNAS!!

    Hej hade förstoppning natten mot idag och tryckte mot underlivet och magen och gjorde inte jätteont men kändes. Nu på mrg så var det en blodpol i trosskyddet sen kom en stor klump med levrad blodmassa. Fick akut tid på ultraljud, konstaterat missed abortion v8 just efter ultraljudet..Nu på sjukhuset och inväntar tabletter for att stöta ut det. Fan jag är så arg och besviken..ska de aldrig gå! Planerade just nu hur vi skulle berätta. Och nu låter det på sambon som han vill ge upp..vet inte riktigt vad jag ska göra. Vill inte ge upp min kamp.
    nej herregud så ledsen jag blirGråter vilken chock! åh fy vad du/ni måste gå igenom, jag finner inte heller ord. bara att det känns så otroligt orättvist och fel att någon ska behöva gå igenom detta när man äntligen fått upp hoppet, fy fan säger jag bara! förstår att du inte vill ge upp kampen, försök att ta en sak i taget nu och ni får börja blicka framåt när detta är över. stor styrkekram och jag vet att det såklart inte hjälper, men vi är väldigt många härinne som känner för dig just nuHjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-01-12 08:04:00 följande:

    Hej Hjärta tiden lunkar på här, ska börja med ÄL tester på söndag/måndag inför förhoppningsvis nästa FET. Verkar vara rätt oroligt och kaotiskt pga covid på RMC när jag pratat med dem och långa väntetider inför ny IVF osv, så jag försöker att inte ha för höga förväntningar, mycket kan ske! Covid går som löpeld på jobbet osv.


    Ska in och göra testerna inför polisutbildningen måndag/tisdag så blir ÄL tester på hotell i en annan stad, barnlösheten är med en vart man än är i livet och på jorden, hoppas inte jag glömmer bara för är så nervös inför testerna! Skrattande Hoppas att ÄL är lite sen denna månaden så jag inte får "prime time" när jag inte är hemma med sambon, även om man inte "får" ligga vid ÄL när man ska få återföring så skiter vi i det :) Hellre 2 än 0.


    Har illamåendet börjat lägga sig nu? kunnat börja slappna av efter KUB och se att det blir ett syskon till dottern nu i år? kram


    hej! roligt att höra från dig :) låter ju som att det kan gå väldigt fort tills du ruvar nu om du har lite flytGlad ja det är ju svårt om vårdpersonalen har covid att få till allting men man tycker ju själv att en FET går på 10 min så de borde kunna klämma in en - värre att starta ny behandling kanske dock. 

    ja SÅ spännande med utbildningen också! kan förstå att det är tuffa tester och att man gärna håller sig frisk och fit inför detta, hoppas det går bra Skrattande!! och jo jag vet hur du tänker med hellre 2 än 0 haha - så skulle jag också tänka! 

    Jag har sprutor som ligger här i kylen (Pergoveris) för ca 20 000 sek som vi köpte i Tyskland i november när jag trodde jag skulle börja med sista IVF Förvånad eftersom man inte kan lämna tillbaka och få pengarna tillbaka när det är kylvara (tror jag...) så nånstans har jag liksom inte vågat tro 100% att det ska gå ändå - och har alltså backup i kylen hur knäppt det än låter.

    det är såklart härligt att komma förbi milstople efter milstople och det syns även på magen nu att jag är gravid{#emotions_dlg.flower} så jo visst ska detta gå! 

    Illamåendet är konstant - men jag får tabletter här som heter Cariban som jag tar maxdos av - för när jag glömmer det blir jag ganska förlamad i allt jag vill göra och det går ut mkt över jobb och dottern/maken.

    Jag tror jag kan slappna av helt när jag haft RUL i v 19-20 om man ser att allt fortfarande ser fint ut. ta mig inte fel - jag är så otroligt tacksam över det lilla livet i magen att jag kan börja gråta, men visst har man alltid en viss vetskap om att inget är klart förrän bebisen är här. Kram!!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2022-01-11 21:02:57 följande:
    Tack! Otroligt nöjd med kliniken hittills. Väldigt noggranna i allt de gör. Hur mår du nu? Kram
    vad skönt, jag tycker själv att tilltron till kliniken är väldigt viktig, och speciellt när man tar sig utomlands för allt detta. (och i dessa tider!) det visar ju hur otroligt målmedveten du/ni är!Glad 

    jag funkar och mår ok så länge jag tar min medicin, det är definitivt mkt bättre än det var mellan v 6-10, så jag hoppas det fasas ut nu så jag har energi att jobba på nu i vår också fram till sommaren. du får uppdatera så fort du får svar på testerna och ett hum om när det kan tänkas bli återföring! Skulle du göra en hysto på plats i Ryssland också?
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-01-13 00:00:06 följande:
    Hej tack för stöd, är ändå en tröst att se att de kan fungera. De gånger inget hänt och inget tagit sig känns på vis ännu hemskare. När man plågat igenom sig alla sprutor och hormoner och inget blir av det.

    Nä får smälta detta. Tagit alla tab jag ska nu för behandlingen mår ändå bra fysiskt i alla fall. Kommer vara 2v med blödningar nu sen efterkontroll. Jobbar Hemifrån resten av veckan och tagit ledigt tidigare då nipt var inplanerat. Får ta det steg för steg. Tankat med cola vatskersattning och blutsaft, måste få upp min energinivå på nytt. Det lättar även om det är nattsvart just nu..
    så svårt att veta man man ska skriva till någon som går igenom din sorg, du verkar vara en otroligt stark människa dock, men det är också helt ok att bryta ihop och komma igen ännu starkare. Så du måste inte hålla upp både dig och din partner, ibland blir man mer klarsynt efter att ha fått ut sorgen. Jag hoppas allt går bra för dig och att du får må bra fysiskt här framöver och att kroppen återhämtar sig fint. stor kramHjärta
  • Inalina
    Emma1b skrev 2022-01-16 09:41:25 följande:


    Svårt att se, men i fredags sattes denna fina lilla blastis in! 2 långa veckor till testdag nu...
    åh vad spännande!!! håller alla tummar Solig!!
  • Inalina
    Gulgja skrev 2022-01-18 10:13:04 följande:

    Hej!

    Jag kommer med en fundering.

    Just nu äter jag progynon inför min första FET och insättning blir förhoppningsvis nästa vecka om allting med slemhinnan ser bra ut på fredag.

    Vi har tre embryon i frysen. En blasto och två stycken som frös ner på dag 3 där man inte vet kvaliten. Detta eftersom kliniken inte ville riskera att odla alla tre till dag 5 då mina ägg vid äggplocket inte såg helt normala ut.

    Nu till min fråga. Hur skulle ni tänka. Jag funderar på att be om en 3 dagars att få insatt än blasto då jag inte vågar ?slösa? på blaston ifall det inte skulle ta sig första gången och vi kanske behöver leta efter orsaken till varför det inte tog sig (om det ens finns en orsak) men till exempel skulle jag vilja då ta ett immunförsvars prov hos Marie på Fertilitetsplus och kolla om jag behöver dropp inför insättningen då jag har adenomyos. Eller så kör vi på blasto och hoppas på det bästa men skulle den inte ta sig så skulle jag känna 0 hopp inför de andra 2 på dag 3 och jag vet att jag skulle må psykiskt dåligt.

    Usch. Så mycket tankar. Men är nyfiken på hur ni skulle tänka?

    Kram


    Hej! Jag tänkte på vad menar du med att äggen inte såg helt normala ut vid äggplock? är det att ni 'bara' fick 3 du tänker på eller såg de något konstigt redan från början?

    Jag har väldigt svårt att tänka mig att de fryser ner embryon som inte ser bra ut - dvs på dag tre ska de ha mellan 6-10 celler exempelvis- helst 8. Det verkar märkligt att de ens får frysa ner dem annars? Dvs om de var väldigt långsamma i utvecklingen etc - för då är ju chansen inte särskilt stor att de klarar en upptining eller fortsätter att utvecklas. Vissa kliniker fryser på dag 3 helt enkelt för att man inte har tillräckligt många ägg att vänta till dag 5, det är inget konstigt GladGivetvis är det ett gott tecken att du har en blastocyst men väldigt många blir ju gravida med dag 2 och 3 embryon också. 

    Sorry - jag kommer säkert bara med en massa extra frågor men tycker det är intressant med vilken information man får från kliniken (eller inte får) vilket gör att man börjar spinna vidare själv med såna här beslut. Jag skulle tro att kliniken har någon preferens för vilket de vill sätta tillbaka först eller har de lagt det på dig/er att bestämma?

    Jag vet att tankarna snurrar mkt inför en återföring och jag hoppas du kan få lite fler svar från din klinik. Jag minns inte om detta är din första cykel, men oftast brukar de inte ändra så mkt direkt efter en återföring utan det brukar behöva dröja lite längre än så innan de sätter in immunhämmande, blodförtunnande eller liknande. Men om du redan vet att du har immunproblem så skulle jag också flagga för det och ge dem dina förslag. KramHjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2022-01-20 08:04:16 följande:

    En liten uppdatering från mig! Vårt enda embryo verkar ha klarat alla tester så nu väntar nästa steg för oss (hysteroskopi och era-test) innan återföring. :) 


    Hurra! vad skönt! då har ni något att se fram emot nu i vår :) åh stort lycka till och fortsätta gärna uppdatera :)
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2022-01-20 17:44:05 följande:
    Ja verkligen! :) Ska absolut uppdatera hur det går så får du göra detsamma! Vilken vecka är det nu? 
    toppen! jag går in i v 15 idagGlad. det blir en liten kille denna gångenSolig ha en fin helg!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021