• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-11-15 08:13:10 följande:
    Nej vad tråkigt att läsa detta! :( Så trist när kroppen jobbar mot en och inte med den. Får du något som kan sätta igång blödningen så att den förhoppningsvis försvinner? Jag har också läst om att de kan punkteras men det är nog kanske inte deras första val. Finns det någon chans att göra behandlingen lite senare istället? Håller tummarna! Kram
    tack fina duHjärta nja alltså jag fick bara rådet att ta en ovitrellespruta i fredags, så det gjorde jag och hade världens ÄL smärta igår morse så något hände ju. men ingen blödning ännu så tja jag gör som vanligt, väntar o väntar... nja punktera låter ju inte helt mysigt, vet inte riktigt hur min gynekolog här skulle ställa sig till det - för du menar att man gör det innan man kör igång med stimulering i så fall? jo jag fick skjuta på behandlingen och nytt VUL en vecka - så ska dit på fredag igen, men allt förutsätter ju att jag får en blödning!!!
    Hur går det för dig? får ni ihop allt nu innan jul?{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Izza8511 skrev 2021-11-15 10:09:30 följande:

    Tog ett nytt test idag.

    Den är helt blank.

    Tappat hoppet helt nu


    usch så tråkigt, man har ju haft sin beskärda del av negativa tester Gråter var detta er första IVF? och har ni nåt i frysen? styrkekram!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-11-15 10:47:53 följande:
    Fy sjutton alltså! Hoppas Ovitrellen får igång blödningen. Mycket märkligt som kan hända en på vägen. Vet inte riktigt hur det går till med punktering men minns att jag läst det någon gång. Allt börjar så smått falla på plats för oss nu. Kommer börja med Fyremadel (tror det fungerar ungefär som en nässpray) först i en vecka. Sprutstart blir runt 1 december.
    ja låter ju inte alltid helt logiskt vad man ska göra/börja med när man får råd från kliniker utomlands. jag tänker liksom att ovitrelle skulle ju kunna lura kroppen att den är gravid då den innehåller HCG?? och att det ska få igång en blödning då? men men än har man ju inte doktorerat i ämnet själv ;) intressant med Fyremadel också, men där finns det väl någon logik kanske då den håller tillbaka mognad av ägg. När du tagit dem i en vecka, ska du då på VUL eller vad är nästa steg? visst har du inte gjort långa protokollet innan? 
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-11-15 18:15:24 följande:

    @Inalina

    Vet du nått om cystan? Vet man om den kommer växa eller spricka?

    Sök på gyn i norr, har bra info om cystor. Finns olika typer jag har haft de som sprukit gör förbenat ont innan hade jag som gravsymptom.. Och sen har jag en tvillingcysta som jag håller koll på varken växer påverkar eller så. Den kan innehålla typ hud, hår, tänder. Som en liten alien. Den måste jag operera bort om den börjar bråka..sitter på ena äggstocken.

    Kanske kolla på hysteroskopi? Jag tog bort en liten polyp. Trevligare än äggplock då jag var nedsövd.


    nej vet ingenting mer än att det är en äggblåsa som inte ägglossat som den ska och därför vuxit till sig och blivit kvar- den har inte funnits där innan. jag fick ta ovitrelle i fredags för att försöka få bort cystan men det vet jag inte ännu om jag har fått, hade ordentligt ont i magen i söndags i alla fall så jag hoppas den lossade eller nåt då.

    jag har opererat bort en cysta 2017 som satt på ena äggstocken, som verkar blivit kvar efter någon äl då. 

    väntar fortfarande på blödning här (story of my life..) och ska på VUL på fredag igen OM blödningen har kommit, men har den inte det vet jag inte vad planen är, vänta ÄNNU längre?? tänkte skriva till min klinik i morgon om inget har hänt tills dess så jag har möjlighet att boka av mitt VUL på fre.
    Hur känns det med ruvningen?? är du på RD 5 nu?? Glad
  • Inalina
    smulis85 skrev 2021-11-15 19:50:53 följande:

    Hej!

    Mitt cb test var antingen fel på eller så har jag fått en kemisk graviditet för igår kväll fick jag ett knappt synbart plus inom tiden men vart tydligt efter en halvtimme. men i morse var de helt blankt och nu kom mensen. :( Så imorgon ska jag ringa kliniken för att se om jag får starta nästa ivf


    usch så tråkigt, jag tyckte det var ett tydligt plus på bilden, men så himla trist när de släpper och blir svagareObestämd låter ju som kemisk som du skriver. kram hoppas du får starta snart igen!
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-11-16 09:53:03 följande:
    Hej ok men då är det bara att vänta.

    Tja vet inte riktigt. Försöker bara känna mig lugn. Mår riktigt bra. Satt/stod på träningscykel igår kväll typ 40min. Ville inte vara ute å gå nått igår var så halkigt. Mullrar i magen till och från och försöker sova på sidan. Inte hänt så mycket annars. Är så pepprad på all möjlig med så svårt och veta om tecken eller bieffekter. Mer hungrig dock, kan också vara kortisonet..till middag åt jag 2 stora köttbitar med potatis gratäng därefter en liten skål linschips. Kunde lätt! ha ätit mer. Sambon hadde räknat med jag skulle äta 1köttbit..försöker inte lägga in så mycket i allt och försöka vara lugn bara och må bra samtidigt, lyssna på kroppen. Vill jag jobba mindre en dag gör jag det och så..
    ja det verkar ju så, väntar är det enda jag gör dock, tänkte nog maila min klinik idag o se hur de tänker för det känns mer o mer som att detta blir en inställd omgång denna gångenObestämd
    låter bra att behålla lugnet{#emotions_dlg.flower}skönt att du tränar och måt bra, och äter ordentligt (!!) haha!
    skönt du inte har det så stressigt med jobb heller,

    när ska du testa tänkte du? 
  • Inalina
    Mina pojkar 2 skrev 2021-11-17 12:53:37 följande:

    Nu har jag varit på äggplock, av 16 blåsor, hittade dom bara 4 ägg och dom var osäker om de var omogna el mogna.. hon surrade någon om att det kan vara celler. Jag fattar ingenting. Imorgon får vi iaf veta om något av dem blivit befruktade.


    hej,
    tråkigt att höra att det var så få ägg i äggblåsorna. jag förstår om man blir förvirrad (och speciellt med lite alla möjliga medikament i kroppen) jag hoppas du får ett tydligare svar i morgon och att något blir befruktatHjärta håller tummarna!
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-11-17 18:42:00 följande:
    Hej jo mår fint.

    Kommer testa testdag, är om en vecka, peppar peppar ännu inga negativa tecken men inga positiva heller. Försöker bara må bra.

    Tråkigt om det blir inställt. Men de som är att ibland behöver knopp och kropp välbehövlig vila. Jag har inte gjort nå ivf sen slutet av maj..före denna. Försök att se en liten ljusning, och kom tillbaka med ny kraft. Är inte förutsättningarna gjorda så bra som möjligt har nog våra ivfare en minimal chans till att lyckas, hur nattsvart det än kan kännas.
    ja några tecken redan är nog ganska ovanligt, men då jag förstår att du har en liten cocktail med mediciner också så vet man ju ändå inte vad som skulle vara vad. Mina symptom kom efter BIM när jag fick plus på stickan 2018. sen kom det jobbiga med illamåendet etc inte förrän i v 7 ;)

    ja min kropp verkar inte riktigt redo för detta ännu uppenbarligen, jag måste helt enkelt vänta in blödning och se vad kliniken säger då.. eller så kommer ingen blödning och jag får börja planera inför 2022 istället. man kan ju inte styra allt hur mycket man än vill, det betyder dock inte att jag har 'lätt' att acceptera läget... blir dagligen påmind om alla andra som blir gravida hit o dit, mina vänner som springer på ultraljud titt som tätt, mår dåligt, har sammandragningar, planerar bebisars namn etc etc. är ju inte avundsjuk på allt det där givetvis men man blir så medveten om vad man själv strävar efter hela tiden. kram
  • Inalina
    Kronärtskocka skrev 2021-11-17 17:13:16 följande:

    Lewaize: Grattis! Härligt med plus!

    Izza8511: Så tungt med negativt test. Ta hand om dig. Tillåt dig vara ledsen, det är väldigt jobbigt med alla nederlag. ( Tids nog återkommer lite kraft inför FET.)

    smulis85: Tungt för dig också. Och extra jobbigt när ett test gett hopp som sedan försvinner.

    Inalina: Så segt med väntan. Hoppas du snart får besked, förstår att det inte känns så hoppfullt om denna cykel.

    Mina pojkar 2: Så tråkigt att höra. Alla folliklar ger ju hopp om ägg. Visst var det ert första IVF? Det brukar ses som ett test, det ger info om hur kroppen reagerar och på äggens kvalitet. Håller tummarna för att de du fick ut var mogna och blir befruktade. Hoppas kliniken kan ge dig tydligare besked om vad de tror det berodde på. Hur mår du nu efter uttaget?


    hej! ja segare än segast.. tror inte min kropp vill denna gång, kanske blev den lite missnöjd av att ta Zoladex-sprutan både i augusti och i slutet på oktober, kanske var det för tätt eller något.

    hur går det för dig? det måste vara ÄP när som helst?? hur har det sett ut på VUL med antal äggblåsor etc?Hjärta
  • Inalina
    Mina pojkar 2 skrev 2021-11-17 20:04:09 följande:
    Tack snälla för svar!

    Ja, jag börjar förstå nu att första omgången är mer som ett test, för nu när du säger det sa läkaren att nu får dom utvärdera och justera medicinerna till nästa behandling.

    Är det någon som lyckas på första försöket?

    Känns bara så hopplöst om det fanns 16 äggblåsor som dom tömt och fick bara ut 4 stycken av dessa, samt att jag hade ett bra amh värde, vad har hänt då? Om amh värdet är bra? Äggen kan ju inte bara trollas bort?

    En annan sak som jag funderat över, utan ivf så släpper vi normalt ett ägg per månad, och ivf läkarens mål är att få ut tio ägg och ändå verkar det inte vara många som lyckas bli gravid. Om jag fått ut fyra ägg så ser chanserna inte ljusa ut och läkaren såg inte heller så speciellt hoppfull ut, men 4 ägg borde ju statistik sett vara fyra gånger bättre chans än en person som försöker bli gravid utan ivf som bara släpper ett ägg, samt att båda kräver sina delar för att det ens ska bli en graviditet.

    Haha nu kanske jag spårar i mina funderingar, får kanske ställa dom frågorna i morgon när dom ringer.

    Du verkar vara kunnig inom detta, hur går det för dig i denna ivf karusell?
    hej! vet inte om jag har något klokt svar till dig egentligen.. har de ringt från kliniken ang befruktningen ännu?

    det är vanligt att inte alla äggblåsor innehåller ägg, men 4/16 är lågt, så förmodligen behöver du kanske en annan medicin i stimuleringen som kan ge bättre kvalitet, bättre mognad på äggen. 
    jag har också högt AMH-värde, men säger tyvärr inget om hur många ägg man egentligen får ut, bara att det finns en hyfsat hög reserv (dock vet man inget om kvaliteten med AMH).  

    förklaringen jag har fått mina senast IVF då jag blivit stimulerad med gonal f har varit att de får äggblåsorna att växa (de har sett 12-16 äggblåros vid VUL), men ger ingen bra kvalitet på äggen däri tyvärr, därför ska jag nu nästa gång prova ny stimulering med Pergoveris - som är en blandning mellan menopur och gonal f.

    När man gör en IVF triggar man ägg som annars inte skulle bli till vid en vanlig ägglossning, där bara ett eller max 2 ägg lossar varje månad. - man tillåter alltså de äggen som vanligtvis hade tillbakabildats - att växa också, och dessa har ev. inte alls lika bra kvalitet som det ägget som naturligt hade 'vunnit' matchen och lossat naturligt, om du förstår? 
    men bra att fråga din klinik vad de tror{#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021