• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Anonym1Ha skrev 2021-09-24 06:46:57 följande:

    Herregud det stod Gravid 2-3veckor <3 <3

    Ruvar dag 11 TD imorgon :)

    Får rapportera till kliniken imorgon.

    Och så åkte mannen och jobba så sitter man här själv ;)


    STORT grattis{#emotions_dlg.flower}!!! så underbart med plus! förstår om du är chockad men på ett positivt vis! Efter allt man kämpar med är det ju svårt att ta in Hjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-09-26 06:48:32 följande:

    Tyvärr blev det inget för oss den här gången. Testet är så negativt det bara kan vara på testdagen! :( Känns extra tomt och ledsamt eftersom detta var vårt sista embryo. Nu ska vi bryta ihop och fundera kring vad som blir nästa steg! Tänker att det blir en paus härifrån! Håller tummarna för er andra!


    Åh nej vännen vad ledsen jag blir :( åh vad jag hoppades få se ett positivt meddelande från dig här idag, fy fasen vad orättvist livet är ibland. Förstår att ni är otroligt besvikna och ledsna, jag hoppas du kommer tillbaka hit till tråden när ni vet hur ni ska göra. Vet att det inte hjälper härifrån men skickar den största o varmaste kramen. <3
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-09-26 17:57:10 följande:

    Ikväll blir det gonal, menopur och den icke omtyckta fyremadelen. Känner mig inte så pepp som jag gjort de andra IVF cyklerna. Man bara kör sprutorna och väntar på plocket för att få det överstökat känns de som. Som att avverka försöken för att sen kunna gå vidare med sitt liv, tråkig känsla.

    Har VUL på onsdag och får hoppas det växer något vettigt där inne.


    Hejsan, ja det spelar ju ingen större roll för äggen om man är pepp eller inte ;) visst måste man inte tycka alltid är jätteroligt när man gör IVF, speciellt inte efter några omgångar? håller tummarna för första VUL visar fina äggblåsor! Vad har du för dos? Sen när man ska köra TRE sprutor samma kväll blir man ju lite less också :( stor kram!
  • Inalina
    heffe96 skrev 2021-09-27 17:05:01 följande:

    Hej alla????
    Jag och min kille har denna månaden genomgått ivf efter 3 års försök på naturlig väg. Vi hade insättning den 22:a med en 5-dagars och testade idag. Har egentligen inte testdag förens om 1 vecka. Jag ser ett streck men inte alls starkt, tror ni strecket är för svagt för att det ska räknas som positivt?


    hejsan! och välkommen! jo jag ser också ett streck, så det är positivt!
    hoppas det är tydligare nu för varje dag, jag har tidigare fått plus på RD 6 och jag förstod att detta var RD 5 för dig =) grattis!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-09-27 10:30:27 följande:

    Nej blåsorna kör ju på oavsett peppen, på gott och ont. Hoppas också det! Så man kan få lite hopp om omgången. Innan vi körde igång var jag orimligt pepp, sen så klev jag bara in i en vägg av apati och orkeslöshet. Varit rätt hängig med huvudvärk och förkylningskänslor efter jag började med sprutorna med, minns jag att jag hade förra gångerna också. Men bonusdottern drar hem diverse förskole virus just nu så jag hoppas att man kan hålla sig frisk nog.


    Kör på 375 Gonal-F och 75 Menopur. Om det inte tar sig denna gången hade jag nog varit sugen på att öka menopurdosen och minska på gonal, får se!


    Ja du är som jag, får alltid lite sjukdomssymptom så fort man börjar med stimulering och närmar sig äggplock, jag har vart ganska dunderförkyld vid alla mina 3 IVFer i årObestämd ganska omöjligt att hålla sig frisk om man har ett litet barn hemma redan om du frågar mig!

    ok ja det kan jag väl tänka mig är någon typ av maxdos, med 450ie totalt. ska bli spännande att se vad min klinik tänker och säger, är lite nervös över det men hoppas jag får styra o ställa lite.. jag har börjat ta alla mina vitaminer nu igen och hoppas äggen får en liten boost innan nästa behandlingDrömmer
  • Inalina
    Smilla93 skrev 2021-09-27 17:28:08 följande:
    Åh tack, vad fint av dig!! <3

    Vi var helt inställda på ett tråkigt besked med tanke på blödningar och noll symptom men till vår stora glädje fanns det en liten ärta på knappt 5 mm med pickande hjärta på skärmen. Vet att det fortfarande är en osäker tid fram till vecka 12, men nu ska vi föröka att bara slappna av och glädjas åt att det just nu iallafall ser normalt ut och att det inte var några blödningar i livmodern!

    Nu håller jag tummarna för oss och alla andra i denna här tråden! <3
    men åh stort grattis!!! vilken underbart härlig milstolpe!!!! =) det är inte alls lika osäkert fram till v 12 om man har sett ett hjärta slåHjärta stor kram!!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-09-28 11:08:07 följande:

    Slår aldrig fel.. men det är under kontroll änsålänge så hoppas det håller i sig! Har VUL imorgon, så ett delmoment jag förhoppningsvis hinner vara frisk på, sen är det bara ÄP och ev återföring sen kan alla förkylningar hopa sig bäst de vill haha


    Är mötet med kliniken inbokad nästa vecka? Hoppas kliniken håller med dig och är följsamma i din önskan att testa menopur även om de själva inte verkar tycka att det är alternativ nummer ett. Låter som en bra idé med lite extra boost inför nästa behandling!


    ok, ja ett VUL står man ju ut med även med en liten förkylning. Har du lyckats vaccinera dig än? så man slipper ha den riktiga oron i alla fall? (eller hur man nu ser på det..)

    ja på tisdag nästa vecka är mötet bokat! både jag o mannen ska sitta med då tänkte vi. Jag har säkert skrivit det innan, men då jag använde Pergoveris som är Menopur fast syntetiskt i min första IVF i feb i år, fick jag ju faktiskt 4-5 befruktade ägg som klarade sig till dag 4 och ett som blev en blastocyst, så det utfallet kan de ju inte säga emot.
    (jämfört med 2 omgångar gonal f som gett 2 återföringar på dag 2 och 3.) är det krångligt att blanda till menopur? förstår inte varför de inte kan ha förifyllda sprutor? Kram!
  • Inalina
    Anonym1Ha skrev 2021-09-28 14:15:37 följande:

    Hej på er! Behöver hjälp att tänka! Blev helt förvirrad när jag skulle boka tid för tidigt ultraljud idag. Pratade med en som inte var så van som bara sa att hon snurrar på snurran och kom fram till att jag var i v.6 den 14/10. Men min app säger att jag är i v.6 (5+0) idag så jag trodde ju vi skulle boka lite tidigare än 22/10.

    Sista mensens första dag var 24/8.

    I vilken vecka brukar ni fått göra tidigt ultraljud?

    Min ivfklinik håller som sagt på att flytta så de hade ingen tid att boka just nu så vet inte när de hade tänkt sig.


    hejsan! vad roligt med VUL =) haha undrar vad hon använde för snurra Flörtdu borde kunna se något i v 7 plus (hittar ej plustecknet på min dator...) dvs v 8.
  • Inalina
    Elliee skrev 2021-09-29 10:28:27 följande:

    Är det någon som har erfarenhet av att ta Fragmin under graviditet? Jag fick under IVF-utredningen veta att jag har APC-resistens och alltså har en ökad risk för blodproppar. Har fått ta sprutor varje dag sedan stimuleringsstart och vad jag förstår kommer jag få fortsätta hela graviditeten och även ett tag efteråt. Är rädd att detta ökar risk för att något ska gå fel under graviditeten.


    hej! jag tog fragmin fram till v 7 i min graviditet. de är ju ganska jobbiga de där blodförtunande sprutorna eftersom man får blåmärken av dem, men det är nog bara att härda ut. Bra att de utrett dig ordentligt i alla fall, fragminet hjälper ju så att du inte heller får blodproppar i moderkakan så det är väldigt positivt. förstår om det känns lite tufft men det är inte helt ovanligt att man får fragmin. kram!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-09-29 10:38:45 följande:

    VUL idag visade 3-4 blåsor mellan 12 till 17 mm, nytt VUL på fredag. Försöker hålla hoppet uppe om att det kommer bli åtminstone några fler, men känner mig rätt trött och ledsen.


    hej vännen, det låter i alla fall som att dina blåsor växer i samma stl. var de alla på samma äggstock?

    visst har du ganska lågt AMH så ni förväntade er inte en mängd ägg heller? huvudsaken är ju att de är mogna och kan befruktas, och jag vet att man tänker att det är 'a number's game' men inte ens med många äggblåsor kan man få några garantier. (min ena klinik har snarare sagt tvärtom, växer för många äggblåsor blir de av sämre kvalitet!) Jag håller såklart tummarna för att de ser fina ut på äggplocket och att de är starka ägg!Hjärta stor kram
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021