• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-09-04 20:55:04 följande:

    Va skönt  bra vuxet av blåsorna! och bra antal! Hoppas allt flyter på såhär.


    Tack snälla :) är i Prag nu och allt har gått fint hittills, bor på hotell på samma gata som kliniken för att vara på den säkra sidan haha! Återkommer i morgon efter ÄP! :)
  • Inalina
    Amelia84 skrev 2021-09-05 13:19:48 följande:

    Hehe, jag vet! Ovitrelle var jobbigast mentalt, vad händer om alla ägg lossnar innan? =) men samtidigt känns det ju så bra att det är sista sprutan och starten för nästa fas!

    Aha, då är jag med! Spännande också att de är lite mer kreativa i sin behandling. Har alltid velat åka till Prag, det står högt upp på min bucketlist. Hoppas resan går bra och att du hinner unna dig lite egentid också!

    16-17 äggblåsor är ju fantastiskt resultat och 14 som är bra storlek! Det måste ju kännas betryggande inför Äggplock imorgon. Är du kvar fram till återföring då?

    Idag har jag fått tillbaka en superfin blastocyst, det var så fint att få se den lilla där på skärmen. Har ju gått som på nålar sen befrukningen för att se om någon skulle överleva odlingen. Men det gjorde den! Jag fick även 3 stycken till frysen, vilket är helt otroligt. Så nu börjar den långa väntan.. Fick testdag den 21/9 vilket är sååå långt bort.

    Trevlig resa nu och lycka till imorgon. Du får uppdatera hur det gick och hur du mår sen! Kram


    Men såå najs att du är ruvare nu! Nu kan du inte göra annat än att vänta ;) skitlätt eller hur? Hehe!

    Resan hit gick bra, smidigt och enkelt med direktflyg som bara tog drygt en timme :)

    Jag åker hem tis morgon, skulle det bli överföring på lördag är det lite länge att vara borta från min 2åring där hemma.. jag hoppas på en blastis på lö men det vet jag inte förrän jag hört något om befruktningen..

    men wow vilket topp-resultat du fick med 4(!) blastisar! Det ska väl mkt till för att ingen av de skulle fästa, kommer gå super! Heja heja, hör av mig imorgon efter plock när jag vaknat till ;)
  • Inalina

    Hej allihopa!
    Nu är ÄP avklarat i Prag och det gick bra (dvs jag vaknade upp igen ;)) och inga större problem på kliniken.

    Däremot så fick de bara ut 8 ägg där 5 var mogna som de gör ICSI på. jag har ju haft 16-17 äggblåsor på de senaste VUL så jag blev jätteförvånad och läkaren sa att han såg bara 8 ägg och han tog ut alla... väldigt märkligt, någon som vart med om det tidigare?? att de fått ut färre ägg än vad som setts på VUL?

    Så nu är mitt hopp om att få till frysen eller ens tillbaka en blastocyst ganska släckt i alla fall :( får väl vara glad om någon överlever till dag 3 känner jag. är väldigt besviken och ledsen men kan ju heller inte göra något åt saken. 

    Funderar på om de största äggen redan har släppt och att de nu plockade de mindre som inte var lika mogna? Eller kan han ha glömt ena äggstocken??? suck.. hatar att man inte har kontroll på någonting i den här processen. Obestämd

  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-09-06 17:20:34 följande:
    Åh så tråkigt att höra! Förstår att du är ledsen! Det finns alltid så många olika faktorer att fundera över vad som gått fel, men ingenting att göra åt det.

    Jag håller tummarna för att ISCIn fungerar bra och att minst några stycken utvecklad fint.
    Tack för tumhållningen och stöttning! I morgon vet jag mer om hur många som befruktats! Kram{#emotions_dlg.flower} vart är du nu i processen??
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-09-06 17:54:14 följande:
    Tråkigt att höra. Det dom ser på vul är antal äggblåsor. Alla äggblåsor innehåller inte ägg. Så det är nog förklaringen på detta. Men 8 ägg av 16 st låter lite, men inte ovanligt. Vet inte hur stora dina äggblåsor varit på vul. Att ägg släpper kan väl hända, nog inte vanligt. Hoppas på att äggen befruktas och delas som dom ska nu. När får ni veta?
    hej, jodå jag vet att de bara ser äggblåsorna och att de kanske inte alltid innehåller ägg. men idag fick läkaren endast punkterat 8 äggblåsor där alla innehöll ägg, dvs 9 äggblåsor har ju försvunnit i rymden nånstans? men ja jag håller tummarna att de 5 som var mogna nog att göra ICSI på ska växa till sig i alla fall :) Så spännande med din ruvning och testdag snart!! kram!
    Fogeln skrev 2021-09-06 18:05:58 följande:
    Jag hade det problemet. Första äggplocket såg de 11 blåsor men fick ut 1 ägg (som var omoget). Andra äggplock såg de ca 15-16 blåsor och fick ut 10 (varav 4 var mogna). Jag fick aldrig någon förklaring till det dock.

    Hoppas alla dina 5 vill vara med och dela sig nu! Inte omöjligt att det ändå blir blastisar av dem :)
    Ok, skönt man inte är ensam, även om det inte är kul att dela den upplevelsen.. är fortfarande konfunderad över att de bara hittade 8 äggblåsor idag när jag senast på VUL i lördags såg 16-17... jag skulle få ett möte med läkaren efter den här processen som kanske kunde förklara mer. nä jag håller tummarna stenhårt för att någon blir en blastis som kan frysas, men jag har bokat in återföring dag 2 på ons och stannar kvar i Prag tills dess.Kram!
    Amelia84 skrev 2021-09-06 18:44:45 följande:
    Nej vad tråkigt att höra, klart man bli besviken när man går med tron att det är 16-17 blåsor. Men det finns fortfarande 5 stycken mogna ägg, och vem vet, alla kan ju bli befruktade och dela sig. Och det behövs ju bara ett guldägg för att lyckas :) Men förstår verkligen besvikelsen.

    Ta hand om dig nu ikväll och unna dig massa gott på hotellet. Nu kan du inte påverka mer! Så får vi se vad de säger imorgon!

    Ja precis, jag lyckas alltid få upp hoppet när de ser ganska många äggblåsor på mina ultraljud (så var det även i våras) men då tog de ut alla äggblåsor men alla innehöll inte ägg/var inte mogna nog att befruktas. ja det behövs bara ett guldägg men den gången vi lyckades få 3 blastisar så hade jag 12 befruktade ägg så oddsen känns så himla låga nu :/ jag kör överföring dag 2 trots att kliniken helst vill vänta till dag 3 men jag kan inte vara kvar i Prag hela veckan. (hade annars tänkt åka hem i morgon för att sedan åka tillbaka på lördag för återföring, men nu bokade jag om och åker hem ons eftermiddag istället. 

    hehe ja du kan skriva upp att jag frossar i allt gott som finns här! (och just nu ruvar jag ju inte eller något så kan även ta ett glas vin eller en drink haha!
    Imorogn bitti hör de av sig hur befruktningen har gått! Kram

  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-09-06 22:03:10 följande:
    Åh vad tråkigt att läsa detta! Men nu hoppas vi på de fem och att det finns flera bra där. Blir det återföring av ett eller flera (om det finns mer än ett?)? Hade blåsorna försvunnit alltså? Eller var de tomma? För jag har för mig att de ändå brukar se rester av blåsan även sen? Mycket märkligt! På mitt första plock var alla blåsor utom en tom. Alls var mycket förvånade men de trodde att det berodde på för låg dos av Gonal-f.

    Hoppas du får en mysig dag imorgon i Prag och bra besked gällande befruktningen!
    tack det värmer att ni är så stöttande i tråden, man behöver aldrig känna sig ensam trots att man sitter helt själv på ett hotellrum i Prag och kollar MTV;)

    de hade tänkt att återföra ett (då jag trodde jag skulle få några blastocyster) men kanske får övertala dem till 2 st beroende på hur det ser ut i morgon. (min klinik är lite trött på mig känner jag då de trodde att jag skulle stanna kvar här till på lördag om det behövdes...) 

    Läkaren sa tydligt att han hittade 8 oocyter som också hade 8 ägg. Han såg väldigt frågande ut när jag frågade vad som hänt med de andra 9 som fanns på ultraljudet i lördags.. jag tycker det är dåligt att han inte blivit briefad hur många äggblåsor jag hade på senaste ultraljudet (som gjordes i schweiz).

    Jag undrar ju helt ärligt om de inte kollade så jäkla noga liksom, eller om de glömde en äggstock??? mycket märkligt, för jag har hört att om äggen släpper för tidigt så släpper alla, inte bara några stycken.. Kanske släppte alla från ena äggstocken? behöver få lite svar där från kliniken känner jag... 

    Ja nu håller jag alla tummar för befruktning imorgon! kram!
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-09-06 22:58:07 följande:

    Kan tänka mig att det inte blir helt lätt att sova gott i natt. Hoppas du kan få ur dem några svar på vad de tror kan ha hänt också.

    Jag tror och hoppas vi blir ruvarkompisar denna gång. Liksom helt i fas. Sätter in en fryst blastocyst på lördag.


    Men åh vad spännande, då kommer vi vara exakt på samma dag på lördag ja! (Förutsatt att något av mina blir befruktade idag?) hehe nä inte sovit så mkt i natt, läser mest om dag 2 återföringar med solskenshistorier ;)
  • Inalina

    Hej IVF-vänner,

    nu har jag fått svar på befruktningen av mina 5 små embryon från igår, där endast 2 verkar ha befruktats normalt till idag. Obestämd De sparar de andra för att se om något mer händer under dagen men hoppet är nog ganska litet för det.

    Fick ett långt mail från kliniken bland annat ang. varför de bara hittat 8 äggblåsor och inte 17 som i senaste ultraljudet men deras förklaring är att man borde vara där för sista ultraljudet så att de kan räkna själva, för olika kliniker/ultraljudskontroller kan visa olika. Kommer ju aldrig få en förklaring till detta. De konstaterade att min äggkvalitet är ganska dålig (surprice!) så det får vi ta vidare om det blir ett nytt försök eller hur vi gör. 

    Jag hoppas nu innerligt att de båda ska fortsätta utvecklas till i morgon så jag får sätta tillbaka båda. Bad kliniken om detta och får se om de sätter sig på tvären. känns ju ganska uppgivet just nu även om jag vet att det finns en chans ändå såklart. Mardrömmen är ju att de kontaktar mig imorgon och säger att inget av embryona överlevt nattenObestämd 
    Man kan ju inte göra annat än att hoppas i den här karusellen, känns som att jag nästan blir avtrubbad av alla dåliga besked hela tiden. sen är jag ingen person som ger upp i första taget men man vill ju också bara kunna njuta och inte hela tiden ha i bakhuvudet vad man ska ha för plan inför nästa IVF... 
    kram på erHjärta

  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-09-07 11:25:08 följande:
    Stor kram! Tänker på dig!
    Tack snälla! {#emotions_dlg.flower}
    Clemmentina skrev 2021-09-07 11:44:29 följande:
    Men vad ledsen jag blir av att läsa om detta! Så himla tråkigt! :( Håller både tummar och tår för att de små överlever till imorgon och att du får okej på att sätta tillbaka dem båda. Trist med äggkvaliteten och om det är problemet. Hoppas att du blir gravid och inte behöver fundera mer över det. Men jag och du är nog lite lika där i att bli både avtrubbade och att inte vilja ge upp! Stor kram till dig!
    Ja jag har väl läst varenda studie man kan komma över nu och det verkar som att om man har dålig kvalitet och få ägg generellt ger det bättre chans med graviditet vid överföring på 2 istället för senare. så får hoppas på det! (ja precis, chansen finns såklart att jag inte behöver genomföra fler IVFer!)Glad min klinik har inte svarat ang min önskan om att överföra båda om de klarat sig till imorgon...
    Truuly skrev 2021-09-07 11:59:45 följande:

    .


    Åh vännen! Så såå ledsen för din skull! Jag håller tummarna och hoppas innerligt att båda klarar sig till imorn och att du få sätta tillbaka båda! Vi få hoppas att åtminstone ena leder till graviditet! Jag förstår att det är svårt att hålla hoppet uppe efter såna besked. Usch vad jobbigt :( Men ge inte upp hoppet!
    Tack snälla, nej man ger ju inte upp förrän det är helt kört, det har man ju lärt sig vid det här laget ändå. Och många här i tråden har ju faktiskt lyckats när de endast haft ett ynka embryo kvar. Hur mår du nu, dags för första VUL snart??så spännande!!{#emotions_dlg.flower}
    Amelia84 skrev 2021-09-07 13:30:27 följande:
    Fina du <3 Vilka tråkiga nyheter. Men ni har två kvar, så det finns fortfarande hopp! Och eftersom jag googlar på allt kring detta just nu, så har jag läst många solskenshistorier där det går hela vägen. Så hur svårt den än är, för det är klart man tappar hoppet, så försök att hålla modet uppe. Jag hejar på era två embryon från Sverige!

    Tråkigt med svaret från kliniken, det var liksom ett icke svar. Lägga allt ansvar på dig och inte ge någon förklaring till möjliga scenarion. Trist!

    Ta hand om dig nu och försök hålla dig sysselsatt så gott du kan. Kram!


    Tack för påhejandet! ja man blir riktigt nördig när man ska försöka läsa alla möjliga studier på svenska och engelska om hur stor chans det är för graviditet etc etc.

    Jag är dessutom ganska förkyld här också så var väldigt nojig igår att de skulle 'märka' det på kliniken och inte låta mig vara där. Är ändå fullvacinerad och har munskydd hela tiden men av någon anledning lyckas jag ALLTID bli förkyld precis innan ÄP (hänt de senaste 3 gångerna). förmodligen för stressen man känner inför allt detta. eftersom jag sövs vid ÄP också måste man ha luftvägarna fria så jag maxade väl nässprayen ganska hårt innan det var dagsFörvånad förhoppningsvis gör väl förkylningen att embryona fritt kan gosa in sig i livmodern när immunförsvaret jobbar med annat...

    ja jag får ta tag i eventuella diskussioner och scenarios sedan när vi vet hur detta går, har ändå tilltro till kliniken fortfarande och de är väldigt bra på att alltid komma tillbaka på mail och ge tydliga svar (i vanliga fall). 
    Jodå här finns massor att göra, och bor mitt i stan så försöker även njuta av att vara här med härligt väder och god mat! jobbar även samtidigt så mkt ska man hinna med...Flört
    När ska du testa?

  • Inalina
    GlitterLina skrev 2021-09-07 07:23:16 följande:
    Tack inget vidare faktiskt eftersom vi inte ska göra några mer försök..

    Kram

    Hur går det för dig? :)
    Väldigt tråkigt att höra, stor kram till digHjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021