• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-03-13 22:54:12 följande:

    Tack fina du! <3 Om det inte vore för hoppet i frysen hade jag nog krupit ihop till en boll i flera dagar. Men nu tänker jag vara så hälsosam och stark jag kan vara inför FET i slutet av april.

    Har du börjat med sprutorna nu? Hur går det? När är första VUL? Kram!


    Tycker det låter som en väldigt bra plan. Chansen att lyckas med ett femdagars FET är tydligen större än färskåterföring.

    Det går bra med sprutorna. Lite jobbigare första gången då vi blandade till medicinen men nu går det smidigt. Känner inget ännu. Första vul blir på fredag! Kram
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-03-14 10:34:58 följande:

    Yes vi köpte 2 försök i väntan på landstinget för verkade vara lite olika bud kring kö-tider. Vi bor i Göteborg.

    Ja hoppas det blir bättre nu vid andra gången när de kanske vet vad som ska skruvas på eller ändras. Mina äggstockar verkar vara trögstimulerade pga låga AMH dock, så får inte ut mycket alls. Så hoppas verkligen de kan lyckas med bättre nästa omgång.

    Vi körde på 375 Gonal F, så inte långt ifrån maxdos, funderar på om menopur kanske kommer fungera bättre. Men får hoppas läkarna har koll.

    Vad körde du för något? Nu när de vet att de kommer behöva lägga mer fokus på att ägg ska mogna istället så blir de förhoppningsvis bättre om ni skulle behöva göra en omgång IVF till.


    Vi går också i Göteborg och gjorde också en privat behandling i väntan på att komma fram i kön. När skickades din remiss till Sahlgrenska?

    En del personer svarar bättre på en kombination av Gonal-f och Menopur så det kan också vara ett alternativ. Skulle tro att läkarna kanske vill göra någon justering!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-15 07:46:02 följande:

    Testade idag på RD6 med 5dagars blastis.. toknegativt, inte ens skymten av en skugga :( vet att det är ?tidigt? men har själv kunnat se 2 streck de 2 tidigare gångerna jag fått plus på den dagen. Ska ska testa imorgon igen såklart men känner mig rätt uppgiven att det ska bli nåt denna gången :(


    Åh nej vad tråkigt! :( Hoppas såklart att det kan ändras. Det är verkligen långt ifrån alla som får positivt så tidigt. Men förstår att känslan inte är att det tagit sig.

    Himla jobbigt med kräksjukan också. Hoppas du hämtar dig snart och mår bättre. Kram!
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-03-15 08:41:09 följande:

    Hur lång tid tog det för er att komma fram i kön? Vår remiss ska ha skickats i mitten av januari. Är nervös över att den inte kommit fram då man inte får någon bekräftelse. När jag kollat kö-tider så säger de 8 månader ungefär tror jag. Så kommer bli en lång väntan om vårt andra privata inte fungerar nu.


    För oss tog det ungefär 5 månader i kön men då fick vi en kort-varsel tid och detta var precis i början av Corona-pandemin. Ring och säg att ni kan ta en sådan tid om det uppkommer. Håller tummarna för att det ska fungera på ert andra privata!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-15 08:45:12 följande:

    jo precis det skulle vara en liten segis i så fall;) men jag tror ju ändå inte det, så det blir nog att ta nya tag..

    ja kräksjukan mitt i allt detta var ingen hit, har ju gått o oroat mig för det sedan förra måndagen då lillan kräktes hela natten och är mest tacksam att jag klarade mig så pass länge! tack för omtanken,

    jag läser att du sprutar just nu, spännande med ultraljud på fredag! =)


    Förstår att du ställer in dig på det...alltid lättare att hantera det då på något sätt.

    Förstår att du känner dig lite tacksam över det mitt i eländet men kräksjuka är aldrig kul!

    Ska bli väldigt spännande men börjar bli sjukt nojig över att jag ska lyckas dra på mig någon förkylning eller något.
  • Clemmentina
    Asplövet18 skrev 2021-03-15 08:49:06 följande:

    Ruvardag 7 med blastocyst. Vågar man lita på detta? <3


    Minns inte om du gjort färsk eller fryst återföring men oavsett borde du kunna lita på testerna vid det här laget (dvs om det var färsk borde ovitrelle gått ur kroppen). Jag vågar mig på att säga stort grattis! :)
  • Clemmentina
    Asplövet18 skrev 2021-03-15 09:01:21 följande:

    Hej,

    Det var färsk återföring och tog ovitrelle 1/3, tänker eftersom testerna ökat i styrka att den borde gått ur men detta var ju faktiskt vår första ivf så visste inte helt säkert vad jag skulle tro...

    Tusen tack <3 kan inte riktigt ta in det. Det har tagit oss 3,5 år att komma hit. Nu hoppas jag plutten vill stanna kvar förbi testdag som inte är förrän 26/3...


    Då är det solklart. Härligt! Håller tummarna för att den lilla vill stanna och utvecklas som den ska. :)
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-03-15 11:45:47 följande:

    Fick precis veta av Landstinget att de inte fått någon remiss.. skulle skickats för två månader sedan. Inte enormt lång tid, men känns piss och skit, med tanke på att varje dag känns som en evighet redan. Så nu måste jag ringa och fråga kliniken varför de inte skickat remissen...


    Nämen fy vad trist! Låter riktigt dåligt. :( Det borde ni kompenseras för. Sahlgrenska brukar ha sommarstängt i fyra veckor.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-15 09:16:45 följande:

    Ja jag känner igen nojan.. jag drog ju på mig en förkylning veckan innan ÄP och var så SJUKT nojig att jag inte skulle gå komma in men det gick bra! Innan är ju det knappt något man funderat över men i dessa tider när en förkylning kan vara nåt mkt värre är ju allt mkt svårare :/ för min del var det oundvikligt då lillan var förkyld ändå, kunde ju liksom inte hålla mig borta från henne direkt ;) du får väl försöka isolera dig litegrann, kan du jobba hemifrån?


    Förstår dig, fy vad jobbigt! Ja jag kan jobba hemifrån och träffar typ inte en kotte just nu. :)
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-03-15 13:33:57 följande:

    Surt att det var enda tiden ni inte kunde, 6-7 månader är ju en väntetid trots allt. Men skönt att den tiden är förbi för er. Jag får ringa dem och vara tydlig med att vi gärna tar "sista minuten" tider helt enkelt. Tack för tipset.

     

    Ja riktigt kasst, man tycker det borde kompenseras på något sätt, önskar att man kunde bakåtdatera remissen, men det lär ju inte fungera alls. Känns skit just nu.

    Men 4 veckor sommarstängt var ändå lite bättre än jag tänkte mig.

     

    Jag har satt sambon på att ringa kliniken för jag vet inte hur jag hade uttryckt mig om det var jag som ringde haha. De kommer ringa upp senast imorgon, så får vi veta. Det är ju jättetråkigt om det nu händer ofta, varje vecka är en evighet för personer i denna väntan.

     

    Vi väntar fortfarande på att prata med den, man talar in meddelande och så blir man uppringd senast dagen efter. Så jag väntar med spänning, stort mått irritation och uppgivenhet. 


    Förstår att du är upprörd. Med all rätt. Lider med dig. Skönt att sambon ringer istället! Kram
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021