• Kronärtskocka

    Vi som startar ivf behandling 2021

    AndraSladdis skrev 2022-05-09 18:27:03 följande:
    Hej Kronärtskocka! 
    Mina planer för insättning gick också upp i rök då slemhinnan inte ville växa alls i träningscykeln. Så vi kämpar på, you are not alone! För mig blir det en ny träningscykel i naturlig cykel och om den funkar någorlunda så blir det insättning i naturlig cykel typ i juli. 
    Jag vet förresten allt om hysteroskopi, har gjort 5 st, om du vill fråga om något. I mitt fall var det graviditetsrester och man blev kallad väldigt snabbt efter remissen, typ om en vecka. 

    Hej

    Så jäkla tråkigt att höra att ni också behöver vänta. Fy så tungt. Var det stimulerad cykel nu? Vad är tanken med träningscykel? Vet att Olga kör på det också, men samtidigt frustrerande att en hel cykel inte leder till återföring. ( Jag tycker det är slitsamt nog att ha vanlig ägglossning och veta att tiden går och att jag inte kan bli gravid. ) Syftet är kanske att få mer info om kropp och mediciner? 


    Tryggt med proffs i tråden! Hade du gjort en här i Gbg? ( Vet att några i några av trådarna varit till Sokolova för hysto. Funderar på det som plan B om kön är lång. Samtidigt vill jag inte köpa mer vård, det är så dyrt?) Hur länge har du blött? När kan en försöka igen? Har du haft ont efteråt? Det är väl det jag funderar över, när jag läst på står det olika på olika ställen. 


    Hur gör ni med semester och allt nu då? Ni som hade planerat så bra för juni månad. Lider med er?

  • Kronärtskocka

    AndraSladdis:
    Då blir ju träningscykeln som en del av behandlingen, hoppas den kan kännas konstruktiv även om den inte leder till insättning. Hur blir det med er ledighet och resorna då? 

    Tack så mycket för utförligt svar. Har ägnat de sista dagarna åt att jaga olika vårdinrättningar. Ännu oklart när de kan ta emot mig. Ev är det två månader till ett första läkarbesök inför ingreppet. Men jag kollar om det är möjligt att få vård i annan region istället. Men håller på att bli galen av motstridiga besked och den långa väntan som blir. Kan nog bli så att jag söker privat istället. Vi får se. Och jag bör nog kolla med min klinik kring hur de tänker kring ev vilotid efter hysto.

  • Kronärtskocka

    Always choklad: Då är det ju redan nästa vecka ni är igång igen! Härligt! Hoppas det löser sig med de uppgifter ni väntar på. Spännande med två uttag efter varandra.

    Här blir hysteroskopin nästa vecka. Lite nervös men det känns lugnande att höra att det knappt gjort ont. Även om det är segt att det blev så känns det nu också bra att få det gjort och veta att de ju få kommer se om det är något annat knas där inne. Kan försöka igen cykeln därefter enligt min klinik så insättning i början av juli förhoppningsvis. 

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-05-23 19:26:27 följande:

    Hej! Mensen kom idag så startar som det ser ut med sprutorna på onsdag, lite annorlunda de vill jag gör ett ultraljud under mensen..jaja sen får jag klartecken och börja med menopur denna gång inte Gonal F. 

    Fråga ni som flygit med medeciner, Menopur ska vara kylskåpskallt..hur gjorde ni?
    Blir ett inrikesflyg och sedan Arlanda till Mallorca..


    Hej!

    Den stressen hade jag förra året, på resande fot genom landet i högsommarvärmen. Minns att jag någonstans hittade info om att det var ok att i samband med resa ha dem i rumstemperatur under ett visst antal timmar. Hittar dock inte källan nu. Däremot står det i bipacksedeln:

    Efter beredning kan lösningen förvaras i högst 28 dagar vid högst 25°C.

    Så blanda innan avresa så är det inga problem. ( Jag hade också en speciell kylbag för insulin som kunde kylas genom att läggas i vatten. Då höll den kallare temperaturer sedan. Men inget man egentligen ska behöva om det inte är väldigt varmt. Kändes dock tryggt till både menopur och spray.) 

    Hoppas ni får en härlig resa!

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-05-25 18:52:25 följande:

    Taxk för alla svar, jättesnällt.
    Vad betyder att man skall blanda menopuren, det är ju en färdigfylld spruta. Inget man skall blanda?


    Har du hämtat ut den? Har inte hört att den finns färdigblandad? När jag har fått menopur har det varit pulver och en vätska. Man sprutar in vätskan i den lilla flaskan med pulvret så löser det upp sig. Då har man blandat. Sedan medföljer flera små tomma sprutor som man sedan använder för att ta doserna med. Så man tar från samma flaska flera dagar. 


    Här har du bra instruktioner:
    https://www.medicininstruktioner.se/ferring/menopur/

  • Kronärtskocka

    Always choklad: Åh, så typiskt. Hoppas det löser sig imorgon! Kan ju inte vara första gången något sådant händer. 

  • Kronärtskocka

    Nu när den är blandad kan den förvaras i rumstemperatur upp till max 25 grader. Så du behöver inte ha den i kylen längre. 


    Stessigt för er. Men kul med nytt boende! Gott med annat som kan ge glädje och känslan av att livet inte står still samtidigt som ni kämpar med försöken. 

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-05-27 20:36:42 följande:

    Hej
    Jag ringde och pratade med Norweigan idag om medicinen idag och de sa att jag behövde ett läkarintyg att jag får flyga med den. Speciellt då jag har med sprutor med nål. Har ni gjort det åxå? 


    Så krångligt allt är då. Suck.


    Tjejgissar för fullt här, eftersom jag bara rest inom landet med medicin. Men vet ju att många reser till Sverige med rejäla mängder medicin från ex Ryssland. Du har ju rätt att föra in en årsförbrukning av medicin till Sverige, så några dagars medicin till ett annat land borde ju gå. Men som sagt, jag bara gissar. När är det ni åker? Hur brått är det med allt för er? På 1177 och Läkemedelsverket verkar ju etiketter med ditt namn räcka. Kanske be Apoteket skriva ut läkemedelslista också? Läkarintyg känns ju väldigt omständigt. Är det nålarna de är rädda för? Kan ni ha dem i det incheckade bagaget? 


    Som om inte processen i sig tar kraft. Tänker på er och hoppas det löser sig! 

  • Kronärtskocka

    Always choklad: Hur gick det idag? Minns tyvärr inte hur det var med vätskan. Tror det kan ha varit en del kvar men heller inte så mycket. Hoppas allt såg bra ut idag!

  • Kronärtskocka

    Always choklad: Känner igen känslan av besvikelse när det är färre än en hoppats, men bra att de växer jämt. Hoppas det är stor andel mogna. 


    Härligt att du kommit ner nu, då har flygresan med medicinerna funkat. Lycka till på ultraljud och spännande att möta läkaren!

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021