• AndraSladdis

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-06-28 15:55:05 följande:

    Hej! Gör mitt bästa att inte tänka för mycket på det men går sådär. Pendlar mellan hopp och en känsla av att det har misslyckats...men så är det väl för många. I början hade jag molvärk men den är typ borta nu. Känner istället att brösten ömmar lätt. Sist när jag blev gravid men fick missfall kände jag inget i brösten. Om jag minns rätt hade jag nog inga eller få symptom innan testdag då...de kom i samband med plusset. Är på ruvardag 6 idag och tänker testa på torsdag tror jag. På rd9 är väl resultat rätt tillförlitligt hoppas jag. Det låter som en bra plan att eventuellt kunna föreslå det. Funkar det i Schweiz borde det ju även funka på den andra kliniken. Håller tummarna för det!


    Håller tummarna för dig på torsdag!
    Clemmentina skrev 2021-06-28 15:55:05 följande:

    Hej! Gör mitt bästa att inte tänka för mycket på det men går sådär. Pendlar mellan hopp och en känsla av att det har misslyckats...men så är det väl för många. I början hade jag molvärk men den är typ borta nu. Känner istället att brösten ömmar lätt. Sist när jag blev gravid men fick missfall kände jag inget i brösten. Om jag minns rätt hade jag nog inga eller få symptom innan testdag då...de kom i samband med plusset. Är på ruvardag 6 idag och tänker testa på torsdag tror jag. På rd9 är väl resultat rätt tillförlitligt hoppas jag. Det låter som en bra plan att eventuellt kunna föreslå det. Funkar det i Schweiz borde det ju även funka på den andra kliniken. Håller tummarna för det!


    Håller tummarna för dig på torsdag!
  • AndraSladdis
    Frida123123 skrev 2021-09-18 17:18:15 följande:

    Tagit ett nytt grav test bara för att vara säker. Än håller det i sig. Nu 3 + på det digitala testet så det är som det ska so far. Så långt innan vul. Håller tummarna för alla ruvare, men många av er börjar närma er!


    Grattis!! Ger mig också hopp när andra 40-plussare plussar :).
  • AndraSladdis
    smulis85 skrev 2021-09-19 11:27:59 följande:

    Hej allihop!

    Vet inte men tror jag skrivit i tråden förut, allt går så himla långsamt med att få starta IVF här :(

    Men aja skriver lite bakgrund, har säkert redan gjort. Jag och min man har försökt länge att få barn, 6år blir det i december. Vi är 36år i år så känns som tiden tickar på för fort. Vi har blivit gravida 3 gånger 2 tidiga mf och 1 utomkveds. Saknar en äggledare efter opration.

    Vi började söka hjälp i slutet av 2019 fick börja ta prover i februari 2020. Så kom coronan!! Och kliniken stängde ner fick komma in på hur proverna såg ut 17 augusti 2020. inget fel hittades så de ställde oss i IVF kö vilket skulle ta ett halvår troligtvis. Jaha okej men då kör vi i slutet av 2020 början av 2021. Blir gravid i Januari men får tidigt mf i börja. Av v6 precis då fått papper från IVF start. Men eftersom vi blev gravida var vi tvungna att vänta 3 månader?..

    April kom och ivf kliniken stänge igen pga corona. Fick komma in 7Juni för uppstartsamtal. Men eftersom kliniken är stängd över sommaren så skulle vi inte få starta förens augusti sa de men bara kanske.

    Mensen kom i augusti ringde första mensdagen fick svar att nä tyvärr vi kan inte ta dig denna månad och kanske inte nästa heller pga att de är många som väntat längre än oss. Så jag skulle ringa nästa mens.

    Så nu är jag här första mensdagen idag och ska ringa kliniken imorgon?. Är så nervös att vi inte ska få börja vet faktiskt inte om jag orkar vänta en enda dag till?.

    Sorry för långt inlägg, är det nån mer här som har fått vänta länge på att få starta sin IVF?


    Vi kör inte via landstinget (är för gammal och har barn innan) men känner igen så väl hur frustrerande det kan vara att man behöver vänta. När andra gör flera IVF under tiden. Så vill bara skicka en kram och omtanke! Sist väntade vi ett halvår på FET som blev MA och nu blir det nog ett halvår igen till nästa. Jag försöker hitta lite nya hobbies/vänner att fokusera på under tiden och familjen.

    Vår tid kommer snart, och särskilt din som är ung!
  • AndraSladdis

    Oj vad mycket det har hänt i tråden under tiden som jag bara väntat på att få göra ET. Stort grattis Inalina och Always choklad! Och stort lycka till alla andra som håller på med sin cykel just nu!

    Ska kanske bli lite mer aktiv i tråden nu när det äntligen planeras FET för mig i december. Har väntat sedan ett MA i juli, hysto för att ta bort rester, träningscykel, visum osv.

  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2021-11-27 12:21:03 följande:

    Verkligen lång väntan mellan allt, men förhoppningsvis är kroppen på banan och mer än redo! när är FET inplanerad? Lycka till du med.Verkligen lång väntan för dig men förhoppningsvis är kroppen preppad och redo! När är din FET inplanerad nu i dec? Hoppas på massa tur till dig med


    Tack! Hoppas också såå att kroppen är med nu. Min FET är planerad om knappt två veckor, så kanske hinner vi ruva lite samtidigt. Du ska ha FET på torsdag?
  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2021-11-27 12:00:32 följande:

    Fick smiley på CB testerna igår och tid för FET på torsdag nästa vecka. Har druckit kopiösa mängder kaffe sen ET failade för 2 månader sedan. Vill inte dra ner på det haha, men känner att jag måste. När ska man dra ner på koffeinet? Nu redan eller vänta nån dag? /koffeinmissbrukaren


    Man hör ju så många olika saker om just kaffe, haha. Men de flesta läkare verkar tycka att 1-2 koppar om dagen är ok när man är gravid. Det finns någon enstaka studie som påstår att det är bra att dra ner redan innan. Så eftersom jag fick MA sist så har jag slutat med kaffe redan.
  • AndraSladdis
    Always choklad skrev 2021-12-03 08:32:22 följande:

    Hej orkar inte kom ljusrosa blod på applikator till lutinus just nu..Igår var jag och sambon osams om en grej jag blev jätteippstressad och drömt om att det var som en nyponsoppa i mitt underliv med ljusröd trögflytande massa..nej nej. Får typ panik. Sitter på jobbet och tårarna börjar komma...


    Nej nej, det är ju vanligt med ljusrosa med eller utan Lutinus. Jag vet precis hur svårt det kan vara, men försök behålla lugnet för din egen skull. Du bör inte kunna få missfall för att du är uppstressad. De flesta läkare är överens om att psyket inte påverkar att kunna bli gravid eller få missfall.
  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2021-12-03 10:43:13 följande:

    Förkylningen kändes bättre sen igår kväll så kom det tillbaka med full kraft och jag spenderade varje minut med att försöka hålla tillbaka hostan för att jag inbillade mig att jag skulle hosta ut embryot  så fick jobba hemifrån idag med trots negativt covidtest som tur är, känns bra att inte överanstränga sig utan ge flingan en chans. Hoppas vi definitivt på lite graviditetsillamående till jul! Annars fick jag besked om att jag gick vidare i urval kring ett jobb/utbildning som jag var på intervju på för några veckor sedan, då får jag inte vara gravid under testerna i januari. Så då finns en plan B iallafall, men hoppas jag istället kan tacka nej med ett plus på stickan istället  Hur mår du? Illamåendet börjat krypa på?

    Verkligen, jag får alltid väldigt sköra slemhinnor av lutinus mot slutet av användningen när kroppen fått nog. Tänker att kvinnor blir gravida i krig, så förhoppningsvis så händer inget av att du varit uppstressad och om det skulle göra det, så är det inte ditt fel heller. Att du inte har ont och att magen bubblar på låter snarare som positiva tecken! 


    Vad roligt att du fick en kläckande blasto! Och du vet säkert egentligen att man inte kan hosta ut embryot, du kan vara lugn. Håller tummarna! Om en vecka ska jag försöka ansluta dig som en i ruvargänget.
  • AndraSladdis
    Bmört skrev 2021-12-04 10:01:30 följande:

    Hej alla,

    Jag har inte varit inne här sen i somras då det återigen inte blev något.

    Gjorde ett uppehåll några månader och ?försökte tänka på annat?.. gjorde en ny insättning i mitten på november och nu är jag tydligen gravid (!!)

    Men jag vågar inte tro på det eller va glad. När vågar man det? När man hört hjärtljud? Efter v 12 eller senare? Eller blir man aldrig lugn efter flera års kämpande


    Stort grattis för graviditeten!

    Det där med när man vågar tro är nog lite individuellt och beroende av ens historia. Men man kan säga att efter hjärtslag på UL ökar chansen en hel del. Och har man inte varit med om något strul i senare skede så brukar man kunna tro på det lite. Jag har själv varit med om konstigheter i vecka 11 vs vecka 17, så jag tänker ofta att om jag blir gravid igen så för mig tar det nog till vecka 20 innan jag börjar känna någon slags lugn.
  • AndraSladdis
    IVF2021 skrev 2021-12-07 14:29:28 följande:

    Hej allihop!

    Väldigt längesen jag var här nu. Blev så ledsen och uppgiven efter mitt senaste misslyckades försök i somras. IVF 1, korta protokollet, med resultatet 18 omogna ägg. IVF 2, korta protokollet, många månader senare med resultatet 21 ägg och totalfrys. Blev 3 blastocyster till frysen. En extremt svår återföring med blödning och svullnad till följd. Nästa återföring blev lättare men tog sig inte heller. Sen stängde kliniken för att flytta, vilket skulle göra att sista FET skulle dröja två hela cykler. Jag blev alldeles för otålig då jag väntat mer än behandlats. Har på 1 helt år hunnit med två IVFer och 2 FET. Så jag spenderade en dag på att fixa med inskrivning på en privat klinik och få ut alla journaler, fixa nya blodprov m.m. Sen dagen efter åkte jag och mannen på en sista minuten för att träna utomhus i fint väder en vecka. När vi kom hem blev det inskrivning och start i princip direkt.

    Denna gången blev det långa protokollet. Oj så långt det är jämfört med det korta! Imorgon är det dags för plock. Åter igen risk för överstimulering så de får plocka lite tidigare än de önskar. Bara att hålla tummarna att blåsorna spurtar i mål sista dygnet. Preliminär plan är mitt livs första ET på fredag. Vågar knappt hoppas med tanke på hur det gått innan.

    Här har dykt in sååå många meddelanden och plus så det skulle ta flera dagar allt. Grattis till er som plussat! Och framförallt helt galet, Inalina! Enormt coolt grattis till dig!!


    Roligt att höra från dig! Håller tummarna för denna cykel.

    Har varit och läst här men inte skrivit så mycket. Jag har också blivit en expert på att vänta: 1 IVF och 1 FET på ett år....snart dags för FET nr 2 från äggplocket i november 2020. Det enda som har hjälpt mig är att fokusera på det övriga livet och sätta tydliga mål och förväntningar där i stället.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021