• Jill92

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej tråden! Nu var det några månader sen jag vart här, sen vårt första försök med IVF i juni. Behövde en paus för att ladda inför nästa omgång :) Nu kör vi igen med gonal F- start nästa helg. Så nervöst ändå, trots att jag gjort allt förut. Dosen höjs denna gång till 175(sist hade jag 125 då de utgick från att jag var lättstimulerad, men nä då växte inte så många blåsor så det lyckades inte). Hoppas på bättre tillväxt denna gång. Slänger ut en fråga också: jag misstänker att jag inte hade nån ägglossning just denna månaden, blir lite nojig över att mensen då blir supersen eller inte blir så ?riklig? som de önskar att den ska va för att man ska ringa in inför start. Nån med erfarenheter? Aldrig haft en sån cykel förut.. kram på er alla!

  • Jill92
    Lusselelle123 skrev 2021-10-02 09:21:35 följande:

    Hej och välkommen tillbaka, vad spännande att ni är igång igen! Hoppas en högre dos kan ge bättre resultat. Jag har nästan aldrig egen ägglossning så jag har fått äta provera för att framkalla en mens. Dock så är dessa menstruationer aldrig rikliga, och denna gången inför vår första IVF-behandling så hade jag endast tre sparsamma blödningsdagar och det var inte något hinder för att påbörja behandlingen. Min läkare sa att mängden inte spelar någon roll, så länge blodet är färskt. 

    Gällande om du haft ägglossning och om mensen blir sen eller inte är svårt att säga. Ibland får jag mens trots att jag inte haft någon äl, och ibland uteblir den helt :/ Kroppen är ett mysterium minst sagt, men hoppas att den dyker upp snart så ni få komma igång  


    Tack för pepp!! Okej men det känns skönt att veta att det inte skapar ?hinder? för att påbörja behandling. Tänker att jag ringer in första dagen det är mer färskt blod då som du säger, och håller tummarna att den enda kommer ungefär när det är tänkt. Är du också igång med ivf försök i höst? ????
  • Jill92

    Hej igen fina tråden! Har en fråga :) Jag har haft typ tre kemiska graviditeter under sommaren, sedan vår första IVF i våras. Som att kroppen kickades igång på nått sätt, aldrig haft det förut.. Tänker stt det kan va ett bra tecken, men känns också lite oroväckande att det aldrig lyckas ta sig hela vägen!? Är detta något som man borde informera kliniken om? Nått som kan va viktigt att veta utifrån behandlingen...? Känns som att man ringer dem stup i kvarten redan haha.

  • Jill92
    Always choklad skrev 2021-10-07 20:16:47 följande:

    Hej berätta för dem definitivt, ju mer de vet ju mer kan de felsöka för att hitta bästa behandlingen för er.

    Har samma prob vi åxå att det inte går hela vägen.. Jag fick göra en hysteroskopi för att kolla om nått sitter ivägen därinne, polyper eller skiljeväggar..kan vara nått att diskutera med dem. Väntar nu på svar från analys då operationen var 1v sedan.

    Break a leg!


    Tack för att du delar med dig! :) ja det blir nog så att jag tar upp det på mitt nästa besök. Får man fråga hur många IVF-försök det tog innan ni gick vidare med hysteriskopin?

    Åh tufft väntan på svar kan jag tänka mig, hoppas ni får svar som kan va hjälpsamma för läkarna framöver då.
  • Jill92

    Nu är vi igång med korta protokollet, gonal f 175 i dos! Så taggad på att börja efter att ha väntat på en försenad mens i över en vecka, puh! Det där med tålamod får man verkligen träna på i dessa processer???? dosen är högre än sist, och känner redan efter en spruta att det spänner en del i äggstockarna/känns ömt. Sist fick jag inga symtom alls. Det är kanske normalt? Det är ju tanken att det ska hända mer därnere än sist då knappt nått växte till. Blir ändå lite nojig?

    Vill också säga att det känns så himla häftigt att läsa om allas olika resor här i gruppen.Heja oss alltså! Vad starka vi är!! Och fint att kunna dela det tillsammans, ingen annan förstår ju detta bättre än de som i realtid går igenom precis samma <33 Kramis

  • Jill92

    Ni som tar fyramadel, har ni fått blåmärken av den? Förra IVF:en fick jag inga blåmärken, men nu kom det ett mörkt blåmärkte typ ett dygn efter första sprutan... Kan jag ha gjort nått fel? Nålen är ju lite grövre och när jag drog ut den samlades en bloddroppe i injektionsstället. Men först idag bildades ett blåmörke. Hmm

  • Jill92
    Inalina skrev 2021-10-26 13:48:27 följande:

    hej! ja jag hade en del blåmärken av den, men även av Gonal F. Ibland lyckas man pricka ett blodkärl och då får man tyvärr små blåmärken, helt normalt :)


    Tack för svar! Nukänner jag mig lite mer lättad hehe :) passar på att fråga också, vet du (som verkar ha mycket erfarenhet) om muskelvärk kan va en biverkning? Har plötsligt väldigt ont i övre ryggen/skuldran. Har inte övertränat eller ramlat, så börjar bli fundersam på om det har med behandlingen att göra...
  • Jill92

    Liten uppdatering från mig :) Sista vul idag och de såg 13 st äggblåsor som verkar växt till sig(eller är på god väg). Så mkt bättre än sist då de bara fanns sex innan äp. Nu tar jag gonal en dag till sen blir det ovitrielle och äp på onsdag. Spännande och hoppfullt känns det!!

  • Jill92

    Tack ni som skickade pepp inför äggplocket! <3 det har gått jättebra idag, de fick faktiskt ut 13 ägg ur 13 äggblåsor. Så chockad att det blev så många! Nu håller vi tummarna , antingen blir det insättning fredag eller måndag(om några kan odlas vidare till blastocyster).

    Hoppas det går bra för er andra som kanske har äggplock här framöver :)

  • Jill92

    Alltså ni som tar lutinus...upplever att det skaver så jäkla mycket att ?föra in? med plaststaven. Troligtvis för att det skrapar/kommer åt såren efter äggplocket? (Tre dagar sen för mog nu). Nån som känner igen? Hur gör ni?

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021