• ace86

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Iväntanpåivf skrev 2021-05-25 18:10:13 följande:

    Hej i tråden. 

    Då var man ruvare igen. 

    Hoppas verkligen det går vägen denna gången. 


    Samma här! Vi håller tummarna för oss båda!

    Tiden går så långsamt och försöker tänka på annat. När har du testdag?
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-05-23 18:15:12 följande:

    Vad härligt att höra att du känner dig på banan igen efter förra gången. Nu ska det gå fint för oss båda! :) Precis, jag hade återföring idag. Nu håller vi tummarna som bara sjutton. Kramar


    Ååh! <3 vilken dag har du fått som testdag? 6/6 för mig.

    Allt känns mycket annorlunda nu denna gång och jag hoppas det bara har att göra med att det inte är en stimulerad cykel och att jag inte äter någon lutinus. Är det en stimulerad cykel för dig denna gång? Hur mår du?
  • ace86
    Onemore2018 skrev 2021-05-26 07:36:15 följande:

    Ja vad tiden går långsamt, vi har testdag 4/6.. känns som en evighet. Är så nervös för att vid ruvdag 7 kom rosa och några dagar senare blödning. Sedan blev testet positivt och missfall


    Det är helt normalt att vara orolig! Men vi håller tummarna, och man kan blöda av flera olika anledningar men att embryot ändå fäst.

    Hur många dagar efter återföring har du testdag? Jag har testdag 6/6 (2 veckor efter) med en 6 dagars.
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-05-26 11:44:22 följande:

    Hej! Jag mår bra tack! Jag har testdag den 3e har jag för mig, så ganska snabbt efter beräknad mens. På förra kliniken hade de ytterligare en vecka. Jag har haft så mycket på jobbet, så som tur är har jag kunnat fokusera på lite annat och känner mig ganska lugn och hoppfull än så länge :) Jag tar både progesteron och en annan medicin den här gången, eftersom vi gjort så många insättningar. Hur mår du? Kramar


    Har också haft mycket i veckan men börjar bli lite nervös, jag närmar mig snart mensens första dag och har inte testdag förrän 1 vecka senare. Klarar jag mig över helgen (då är jag förbi min standardcykel) kommer jag nog ta ett test för att hålla peppen uppe :) jag har någon form av känningar (typ mensvärksliknande) men vet inte vad jag vågar hoppas på? Brukar inte ha värkar så långt innan mens och det har kommit och gått de senaste dagarna. Känner du av något?

    Frågade efter lutinus el dylikt då min lutealfas är något kortare 14 dagar men fick inget utskrivet denna gång. Kan vara så att sjuksköterskan glömde bort att ta det med läkaren och jag själv glömde bort att fråga vid insättningen. Men håller tummarna för att det går vägen ändå helt enkelt.

    Jag tror jag är nervös-spänd-peppad helt enkelt. Tankarna snurrar runt för fullt! :P Kram!
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-05-27 09:35:12 följande:

    Hej! Jag börjar också bli nervös. Vaknar jättetidigt och ligger och känner efter. Får för mig att det känns lite grann men det kan vara inbillning eftersom jag känner efter så himla mycket hela tiden. På RD2 strålade det till ordentligt långt ner i mitten av magen och då tänkte jag att det här känns ju bra, sen har det inte varit så mycket mer.

    Bra att du känner av värkar, det låter lovande. Vilken dag brukar du få mens? Min brukar komma på RD8-RD10, så tidigast på måndag.. Jag vill testa i helgen men vågar inte eftersom jag är borta i helgen hos några vänner och på måndag ska jag ha fysiska möten. Hur ska du göra? Kramar


    Hej! Man är verkligen sin värsta fiende under denna period. Man vill intala sig själv att chilla, njuta av att det ligger ett embryo/blasto i mig och ge den det bästa möjliga tillvarot. Men nej.. Hahah det ska kännas efter, över analyseras och stressas.

    Min mensvärk (eller vad det nu är) kommer och går forfarande, har heller inga andra symptom. Brösten slappare än någonsin :P

    Det är min första FET men idag och imorgon (RD6-7) är jag på cykeldag 23-24 och då brukar jag få min mens.. så om det inte kommer någon mens i helgen så testar jag mig på måndag eller tisdag dvs RD9-10. I och med att det är en ostimulerad cykel tänker jag att det borde följa min vanliga period. Att testa sig på RD15 som är 1 vecka efter BIM känns för långt!

    Förra gången när jag fick mitt X testade jag mig RD15 med 2 dagars vilket var cirka 4 dagar efter BIM.

    Försök att njuta av helgen! Förhoppningsvis är du på en plats i Sverige där du för njuta av det fina sommarvädret som är på väg in. Dina vänner och din partner. Vet dem du ska träffa att du gjort insättning? Kanske kan vara skönt att få deras stöd under helgen om peppen och tankarna flyger i väg? Jag ska på mamashower men ska försöka att tänka positivt och peppande ändå (så länge jag inte fått min mens för då blir det tortyr) :P Kram
  • ace86
    Onemore2018 skrev 2021-05-27 13:52:12 följande:

    Det visade svagt positivt ????


    Vad härligt! Stort grattis!! :)
  • ace86
    Onemore2018 skrev 2021-05-28 10:59:58 följande:

    Jag är så dum att jag verkligen trodde att det skulle gå denna gång också, rosa sent igår kväll, morgontest svagt positivt och bruna blödningar nu. Precis som sist och så blev det missfall. Varför vill kroppen börja mensa igen för när mensen inte ska komma? Det här tar så psykiskt på en...


    Har för mig att du skrev att du tog lutinus. Det är vanligt med blödning från den också, och färgskiftningar i blodet har bara med färskheten att göra. (Så var det för mig förra gången och jag var gravid trots lite blod)

    Det är ju forfarande ett positivt test och förhoppnings blir det bara starkare nu!! Håller tummarna <3
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-05-29 07:18:43 följande:

    Hej! Hur mår du? Att njuta av detta är så svårt som du säger, men hoppas att vi båda kan koppla bort det lite och njuta av det fantastiska vädret i Sverige. Din mens ska inte komma!

    De vi ska till vet om att vi håller på med ivf, och vi tänkte säga som det är så att det inte blir frågor om alkohol.

    Hur känns det med din mamashower? Vet de om ditt läge? Jag tycker det känns lite lättare då.

    Kramar


    Hon vi firade visste om det och jag tog bilen från landet så kunde skylla alkoholfritt på det. Men blir ju väldigt tydligt att väldigt många är gravida eller precis blivit mammor i min/vår ålder. Tror vi var 4 av 10 utan barn. Det känns ju som att man också blir ?granskad? av de övriga pga att alla vet att jag varit gift i ett par år och ?borde? ha barn vid det här laget...

    Ingen mens har kommit ännu iaf!

    Hur har det gått för dig i helgen? Hur känns det?

    När tänkte du testa dig? Jag tror jag testar imorgon bitti! (RD9)

    Kramar!
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-05-30 10:48:12 följande:

    Vad glad jag blir att höra att ingen mens har kommit!

    Känner så igen mig i din situation, i mitt kompisgäng har det rasslar till med barn det sista året. Det är bara några enstaka kvar som inte har barn än.

    Jag har haft det bra i helgen, såå härligt med vädret. Känner mig lite fundersam över att jag verkligen inte har några som helst symtom. Ev lite molande om jag anstränger mig för att känna efter. RD7 idag och jag tänker som du, håller ut till RD9 om mensen inte dyker upp imorgon. Pallar inte ta ett test tidigt på morgonen innan jag ska träffa kollegorna kl8 imorgon. Hur mår du och hur känns kroppen? Kram


    Blev ett test med veckoindikator, tyvärr det enda jag hade hemma. Och det var negativt. Dock är mensen forfarande inte i sikte men molande värk till och från.

    Jag vet att man inte ska jämföra tecken men tänker att det kan vara bra att du inte har någon värk? Eller känns det likadant som andra gånger?

    Lite komiskt när jag varit orolig i en veckas tid då det känts som att jag ska få mens när som helst. Man är alltså aldrig utan oro i denna process :(. Har dock inget att jämföra med då jag aldrig plussat i en ostimulerad cykel men värken känns för bekanta. Så det är bara att preppa väskan med skydd och åka till jobbet.

    Hur gick gårdagen? Första gången för mig med en morsdag då man mer än gärna själv också hade blivit firad med teckningar och uppvaktning. Eller en man som postar en bild på sin tjej och säger - världens bästa mamma. Och första gången på ett tag kändes det hela så himla himla långt bort. :(
  • ace86
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-30 19:59:15 följande:

    RD5 och fortfarande inte testat. Har inga symptom överhuvudtaget. 

    Morsdag idag också och ALLA firar på sociala medier och för första gången någonsin känner jag mig faktiskt lite utanför och nästan lite bitter. 

    Pratade med en av mina bästa vänner igår och hon har precis plussat. De började försöka vid jul och fick ett tidigt missfall för va två månader sen (som jag nästan blev avundsjuk på för då vet man ju iaf att man KAN bli gravid) och nu är hon gravid igen. Är såklart glad för hennes skull, men liksom inte lika glad som jag hade varit om det hade varit lika lätt för oss. 

    Vet inte hur jag ska känna faktiskt. 

    Uppe på det så tycker sambon att det är lite för mycket fokus på barn-skaffandet och att vi har tappat bort vårt, normalt väldigt aktiva och bra, sexliv. Jag håller ju med om det, men när ska man liksom orka..... ?  

    Vid ÄL innan FET ska man ju undvika sex från cd10 och efter FET ska man ju också undvika samlag..... när ska man då kunna ha det?  

    Känner mig rätt hopplös idag och less på det mesta. Är så imponerad av er som orkar hålla hoppet och humöret uppe misslyckat försök efter försök. 

    Jag vet att vi 'bara' är på behandling 1 och FET 2 men på nåt sätt räknar jag alla egna försök de senaste åren också som försök. 

    Behövde bara skriva av mig lite. <3


    Jag tror att de allra flesta här inne känner igen sig i något du skriver. Jag har skrivit ner några liknande rader i min dagbok igår. Första gången på länge (tack vare sociala medier och morsdag) så kändes en stor gravid mage eller en bebis i famnen otroligt långt bort. Har tidigare kunnat förställa mig hur det hela kan kännas, men igår var det svårt.

    Stor kram till alla er där ute som kämpar varje dag! <3
  • ace86
    dasj skrev 2021-05-31 09:05:57 följande:

    God morgon!

    Sist jag var inne här var vi inne på RD13 tror jag. Mycket som har hänt sen dess.

    Kortfattat så blir teststrecken starkare för varje dag, vilket är jättebra! Men det har också kommit små blödningar (senast igår, RD16) vilket oroar oss väldigt mycket.

    Vi hade våran första blödning för en vecka sedan, RD 10. Då misstänkte vi nidblödning och var inte lika oroliga.

    Hur vanligt är det med små blödningar under tidig graviditet? Ett missfall ska väl resultera i mer blod, och "svagare" streck på graviditetesstickan då hCG värdet sjunker?

    Bifogar en bild över våra tester, vi är helt galna. Vi är inne på dag 17.


    Stort grattis! Jag förstod att när jag blödde vid min senaste (och första) återföring att det var väldigt vanligt med små blödningar under de första veckorna och fick höra massa solskenshistorier. Dessutom kunde även lutinus även skapa det. Tyvärr blev det ett utomkveds för mig (jag hade väldigt tydligt ont på ena sidan från V6) men jag håller alla tummar för att strecken blir starkare och blödningen minskar. <3

    Ps. Haha jag testade mig också säkert 7 ggr förra gången! Tills det inte fanns tester kvar som kunde visa på ?mer? :) jag förstår er!
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-06-01 08:23:41 följande:

    Kramar till dig <3 Så himla tråkigt med det negativa testet, har mensen fortfarande håller sig borta? Hur mår du?

    Jag är ledsen och orolig. Kan inte fokusera på någonting annat just nu. Min mens har inte kommit men testen blir svagare och det känns inte som ett bra tecken.

    Min räddning under det här året är att jag har slutat med att gå in på instagram, så jag slipper se alla gravidmagar, ultraljudsbilder och mors-dags-bilder. Det är väldigt skönt att förskona sig från det. Det är så jobbigt som det är redan.


    Annna84 skrev 2021-06-01 08:18:15 följande:

    Hej tjejer! Här kommer en liten uppdatering från mig. Gråter när jag skriver det här. Kunde inte låta bli att testa på RD7, mest för att jag ville ta ett negativt besked så snart som möjligt för att hinna sörja lite innan veckan började. Men chockartat nog kom det fram ett andra streck, och det var starkare än jag tidigare har fått. Tänkte att nu händer det, äntligen slipper jag analysera huruvida det är negativt eller positivt. Igår tog jag ett nytt test och det var svagare, kunde knappt sova. Imorse på RD9 tog jag ett till test och det var ungefär samma som igår, men svagare än det jag tog på RD7. Bröt ihop nu på morgonen och känner att historien om kemisk graviditet upprepar sig. Önskade så att det skulle bli en ökning. Tvärtom är aldrig ett bra tecken :( Så ledsen och orolig nu, men ska försöka att samla mig. Det är inte kört än, men det känns inte alls bra.

    Styrkekramar till alla som går igenom misslyckande på misslyckande och denna ständiga oro.


    Ååh vännen!! :( Stor kram till dig! Hur mår du? Hur har du haft de dem senaste dagarna? Jag har varit inne och läst men har inte vetat vad eller hur jag ska formulera mig.. :(

    Mina två negativa test har gjort mig förberedd på att mensen kommer och det gjorde det i tisdags och behövt landa i det. Det går inte att missta det mot en nidblödning men testar mig på lördag ändå enligt överenskommelse med kliniken, som är min testdag.

    All den oro som jag haft i en veckas tid mtp mensvärken har försvunnit, jag känner mig 3 kg lättare. En ganska skön känsla av någon sjuk anledning. Slippa vara orolig inför varje toabesök. Dock har jag istället insett att hela min sommar, oavsett vilken cykel jag väljer att köra IVF nr 2 på kommer att påverkas av hormoner, stickor, trötthet och svullen mage. En period då man bör återhämta sig från vårens jobb blir ?jobb? på ett annat att istället. Som tur kommer kliniken inte ha stängt så vi behöver inte anpassa oss på det sättet.

    Kram!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021