• Truuly

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-05-27 07:13:37 följande:

    Det var samma sak för mig, inget ultraljud eller koll. Men dom är ju proffs, så dom borde veta vad dom gör. Men jag blev också lite fundersam. Tidigare gånger har det alltid varit ultraljud för mig.


    Har du varit på samma ställe alla gånger? Konstigt om de bara gör ul vissa gånger och vissa inte i så fall.

    Jo såklart. Men hade känts mer tryggt att få se den lilla på plats på skärm hehe
  • Truuly
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-29 11:24:03 följande:

    <3  Du har säkert rätt. Men ändå svårt. Vill samtidigt veta om det ens lyckats fästa överhuvudtaget. 

    Det snälla jag gör för mig själv är att jobba lite så jag kanske kommer ikapp med lite saker :) 

    Sen ska jag umgås med familjen och njuta av det fina vädret. 


    Jag förstår precis. Jag är bara på rd3 med en hatching blasto men funderar på om jag ska ta ett test om två dagar. Vet att det fortfarande är tidigt men jag har noll symtom och känner att jag vill veta om det fäst sig eller ej. Att vara ovetandes känns nästan lika jobbigt som ett negativt.

    Få se hur jag gör haha
  • Truuly
    Annna84 skrev 2021-06-01 08:18:15 följande:

    Hej tjejer! Här kommer en liten uppdatering från mig. Gråter när jag skriver det här. Kunde inte låta bli att testa på RD7, mest för att jag ville ta ett negativt besked så snart som möjligt för att hinna sörja lite innan veckan började. Men chockartat nog kom det fram ett andra streck, och det var starkare än jag tidigare har fått. Tänkte att nu händer det, äntligen slipper jag analysera huruvida det är negativt eller positivt. Igår tog jag ett nytt test och det var svagare, kunde knappt sova. Imorse på RD9 tog jag ett till test och det var ungefär samma som igår, men svagare än det jag tog på RD7. Bröt ihop nu på morgonen och känner att historien om kemisk graviditet upprepar sig. Önskade så att det skulle bli en ökning. Tvärtom är aldrig ett bra tecken :( Så ledsen och orolig nu, men ska försöka att samla mig. Det är inte kört än, men det känns inte alls bra.

    Styrkekramar till alla som går igenom misslyckande på misslyckande och denna ständiga oro.


    Åh vad jag hoppas att det kommer gå bra för dig! Och alla vi andra! Jag ruvar för första gången, och fasen vad jobbigt det är psykiskt. Ni som har gjort detta många gånger är riktiga kämpare <3

    Jag är på rd6 och känner typ ingenting. Inte känt nåt sen dag 1 heller. Förutom ömma bröst som jag har haft sen sprutdagarna. Men sen igår har det minskat i styrka.. Och imorse sjöng tempen. Ååååh. Hoppet är som bortblåst. Känns så otroligt tungt även om det bara är första behandlingen, men räknar även med de åren som vi har misslyckats varenda gång utan ett enda plus.

    Ni som har gjort FET, kan man göra det direkt eller måste man vänta till nästa cykel? Jag har bim i helgen, kan jag då göra FET om ca 2veckor när min ägglossning kommer?

    Ja, jag har typ gett upp på denna ruvning :(
  • Truuly
    Annna84 skrev 2021-06-01 11:20:31 följande:

    Tack fantastiska ni för allt stöd!

    Jag blir alldeles tårögd över hur ni stöttar i detta <3 Alla har sina egna bekymmer att tampas med, men vi vet alla hur det känns att gå igenom detta. Det är terror att vänta in testning och ev mens som kommer och det är lika jobbigt att få ett tidigt minus eller ett plus som sedan blir svagare. Inget är lätt innan det är supertydligt att det verkligen är ett starkt plus som ökar. Jag har tagit samma typ av test, RFSU-stickor. RD7 starkt, RD8 svagare och RD9 likvärdigt. De första två dagarna tog jag på kvällen och idag tog jag på morgonen. Ska se om jag kan bita ihop och strunta i att testa imorgon, orkar inte gråta imorgon också. På torsdag är det testdag, så jag väntar eventuellt in tills dess och ber till högre makter och hoppas på mirakel :)

    Dibella, förstår din frustration i samtalen med kliniken. Känner så igen mig, man får liksom inte de svar man vill ha, dvs -Du kommer att få barn. Det finns så många frågetecken kring varför det inte fungerar och få konkreta svar.

    Inalina, läste att din mens kom den här månaden också. Men kämpa vidare <3 Det låter bra att du sammanfattar allt till Prag och så hoppas vi på samma bra resultat där som vid förra gången när ni fick lilla dottern.

    Truuly, heja dig! Ja, fy vad det är jobbigt, men du kommer att klara det. Jag minns min första behandling och det misslyckandet tog minst lika hårt som nu över ett år senare. Jag fick inte sätta in direkt i nästa cykel, men det kan vara lite olika från klinik till klinik. Men än är det inte över med det här försöket, det finns fortfarande en chans <3 Fick du ett embryo till frysen?

    Clemmentina. Hur går det för dig med cykeln. Jag håller tummarna för att det inte krockar med midsommar.

    Chajsa, jag minns att du var i samma läge som jag för två veckor sedan. Den här fruktansvärda oron i test som inte stegrar. Usch. Det sägs ju att när man väl får ett tydligt plus är det inga tveksamheter, inget googlande osv ska behövas. Har du fått besked hur det gått med de som odlades vidare?

    Kramar


    Ja, på nåt konstigt sätt tar man sig igenom det och fortsätter framåt. Hur kan man ge upp drömmen om ett barn eller hur. Men ack vad tungt det är stundtals.

    Ja, av 6 befruktade fick jag ett och ett till frysen.

    Har du nåt i frysen? Men än tycker jag det låter underbart att du fått ditt plus och att mensen inte dykt upp, så vi håller tummarna att det går hela vägen!!
  • Truuly
    Inalina skrev 2021-06-02 08:24:34 följande:

    hejsan, tänkte bara säga att ge inte upp hoppet förrän du vet med säkerhet att du inte är gravid ;) det lät ju som att du fick en jättefin blastis tillbaka, du har inte gjort något test ännu? jag kände ingenting heller den gången jag faktiskt blev gravid utan ett extra streck på testet var det enda som tydde på det, jag håller tummarna för att det går vägen redan nu för dig har läst om flera som fått börja direkt på ny behandling så det verkar inte omöjligt i alla fall! kram!


    Tack för dina ord! <3

    Jo jag vet, men det är så svårt att hålla hoppet uppe. Hur kan jag inte ens ha lite molvärk? Växer inget där inne? Just nu skulle jag få lite mer hopp om jag hade lite mensvärk för det kan betyda både mens eller graviditet. Men med noll symtom vet jag inte vad jag ska tro :/

    Jo jag kände mig väldigt hoppfull och positiv när jag på återföringen fick höra att min blasto var fin och såå redo att fästa sig. Den låg en dag före i utvecklingen. Men när dagarna går och jag känner absolut noll så känns det jobbigare för varje dag som går, usch. Svårt att vara positiv när man inte ha lyckats en enda gång under åren. Undrar vad det är för fel på min kropp när allt ser bra ut.

    Men du har såklart rätt. Jag ska leva lite på hoppet som är kvar de här sista dagarna. Jag har funderat på att tjuvtesta flera gånger, men till slut inte vågat. Jag tror jag är den som tar ett negativt test hårdare än blod i toan.. Om jag följer min normala cykel så har jag bim på fre/lörd. Kommer inte mensen så kanske jag tar ett test i helgen. Testdag är ändå på måndag.
  • Truuly
    Annna84 skrev 2021-06-03 15:40:48 följande:

    Hej <3 Detta är verkligen en berg och dalbana utan dess like, med betoning på dalar. Vad skönt att din oro har försvunnit, känner igen mig i det där. Man är nere i hålet ett tag och sen laddar man om. Det som ändå känns positivt för er är att ni redan på första behandlingen fick två fina embryon varav ett faktiskt tog sig till en graviditet. Det kommer att gå vägen snart! Och att kliniken är öppen hela sommaren ger er mer spelutrymme om ni känner att ni vill testa.

    Efter att ha varit fullständigt nedslagen i onsdags och ha haft en nattsvart känsla så testade jag igen på kvällen och det var starkare igen. Då kom hoppet tillbaka. Testade idag positivt igen och vågar tro att det kan vara sant. Jag tar en dag i taget nu och försöker vara lugn.

    Kramar


    Åh vad glad jag blir av att höra detta! Håller tummarna att det fortsätter så och att ni snart får se ett tickande hjärta! Jag tror på detta!

    Det låter bra att ta en dag i taget. Inte ta ut sorgen i förskott. Så försöker jag också leva de här dagarna fram till min testdag. Den dagen den sorgen. Eller så blir det lycka istället!
  • Truuly
    Annna84 skrev 2021-06-04 07:33:19 följande:

    Tack och Massa kramar till dig! Hur mår du idag? <3


    Jag mår okej! Kämpar med mina demoner, men annars är allt bra. Fortfarande noll symtom så det oroar mig lite. Rd9 och inte vågat testa än. Blir nog att jag väntar in mensen. Eller så kanske jag borde ta ett test och ha helgen på mig att bearbeta besvikelsen om det visar negativt? Men samtidigt vågar jag inte förstöra helgen.
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-04 08:00:05 följande:

    RD10 och vågade mig på att testa.

    I chock och så glad. Hade intalat mig att det nog va kört denna gången. ????????


    Men vilket fint plus!! Stort grattis! Så underbart!

    Har/hade du några symtom?
  • Truuly
    IVF2021 skrev 2021-06-04 23:49:57 följande:

    Roliga nyheter från RMC Malmö kom idag på deras Instagram. Från måndag får partner följa med vid alla besök! Jag ska på min 5te kontroll imorgon (varit där varannan dag hela stimuleringen då det blev lite för mycket hormoner vid förra försöket) och de planerar preliminärt för plock på just måndag. Hurra! Jag tycker så synd om min man som fått sitta utanför i bilen alla dessa besök.


    Åh vilka goda nyheter! Har känts lite ensamt att gå ensam på alla besök.

    Hur såg ditt sista vul ut? Lycka till på måndag!!
  • Truuly

    Rd 10 och jag tog ett test. Svagt positivt??! Testdag på måndag. Vågar man tro? Herregud! Mitt första plus nånsin i så fall! Helt skakis!

  • Truuly
    IVF2021 skrev 2021-06-05 08:39:11 följande:

    Jag tycker man vant sig vid att gå ensam men känner väl att mannen som tycker detta är jättespännande blir lite utanför. Han får ju liksom bara andrahandsinformation och blir lite utanför.

    Senaste VUL såg bra ut. De laborerar med att ge så små doser de bara kan men ändå få en tillväxt. Blev 18 omogna ägg senast då de behövde ge en annan ägglossningsspruta och plocka lite för tidigt pga risk för överstimulering. Nu är det istället 12 äggblåsor på g vilket kanske blir mer rimligt. Sitter utanför RMC som vanligt nu. 2-2,5 h väntan mellan blodprov och besök. Börjar bli van.

    Hur går det gör dig? Var i processen är du nu?


    Ja precis, partnern blir ju lite utanför i detta pga pandemin. Så skönt att de kan få vara med framöver nu!

    Åh men det låter ju jättebra! Håller tummarna att de får ut många fina mogna ägg på måndag!

    Har du fått göra blodprov vid varje besök?

    Tack!<3 ja, förhoppningsvis har jag ingen nytta av att besöksförbudet hävs nästa vecka ;)
    Clemmentina skrev 2021-06-05 08:48:39 följande:

    Absolut, det är inget svagt test! Nu hoppas vi bara på att det blir starkare och starkare. Grattis! :)


    Tack!! Ja hoppas verkligen. Kommer alltid att vara orolig för en massa. Men det är bara att försöka leva med det.
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-05 08:55:23 följande:

    Men grattis!!! Det strecket vågar du tro på. :)


    Tack!! Du gav mig lite hopp eftersom du inte heller hade/har några symtom och plussade.

    Så vill ge lite hopp till alla er som inte känner av några symtom, att det inte behöver vara kört för det!

    Jag har typ varit helt utan symtom trots lutinus. Så har varit så nere sen RD 2. Känner ingenting nu heller så det är ju lite svårt att tro.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021