• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Truuly skrev 2021-06-05 07:51:29 följande:

    Rd 10 och jag tog ett test. Svagt positivt??! Testdag på måndag. Vågar man tro? Herregud! Mitt första plus nånsin i så fall! Helt skakis!


    stort grattis!!! Solig det är häftigt när man får första plusset nånsin, så svårt att förstå att det faktiskt KAN gå!Hjärta
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-06-05 08:08:40 följande:

    Det här är så sjukt och overkligt för mig... tror inte på stickorna heller! Jag skrev här för ett tag sedan och hade en färskåterföring på ett fint embryo! Följdes åt i tråden tillsammans med alla er! Men sedan på RD 7 eller 8 tog jag ett test som visade negativt! Blev jätte ledsen och sket i allt verkligen, även FL för att få tankarna på den vanliga vardagen och släppa stressen! Började blöda dagen efter också så då tänkte jag att det är ju totalt kört nu. Tog Inge mer test sen efter ?mensen?

    Sedan efter ?mensen? (2 veckor efter) har jag haft lite små rosa i flytningarna då och då. Tänkte Inge mer på det mer än att det är från alla jäklans hormoner man sprutar i sig!

    Jag och min sambo kom överens om att byta klinik, dricka vin och ha en skön sommar ihop, spaninen om en vecka osv.

    Och sen igår????? Tog jag ett gravtest bara för att, rent spontant! Och det var två jätte tydliga streck på 6 sekunder! Jag tror knappt på resultatet fortfarande! Imorse kom var det samma resultat! Och jag vet inte om det är ifrån IVFn eller oss själva. Har beräknad mens imorgon!

    Ska köpa ett digitalt idag för att se veckor.

    Jag är i chock......

    Test från igår


    Hejsan!!!! och wow stort grattis till dig!!! VÄLDIGT starka plus får man ju säga, ingen tvekan där hahaGlad så häftigt att ni verkar ha lyckats naturligt detta gången! bra ide att ta blod prov så man kan säkerställa lite mer men låter ju som att ni lyckades precis efter IVFen! häftigt!! håller tummarna att du får din bebis nuHjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-06-07 09:39:23 följande:
    Tack för att du alltid kommer med så peppande ord! :) Ja det känns verkligen skönt att vi får göra FET nu. Hoppet lever! Hur var det nu för er. Blir det Tjeckien efter sommaren?
    ja precis det blir Prag i augusti som det ser ut för oss just nu, vet inte riktigt hur det ska gå till med logistiken egentligen, det blir ett senare problem... kanske åker jag själv då vi har mannens frysta spermier kvar i Prag ändå (som jag trodde de hade kastat - men tydligen inte, haleluja!) vi har ingen som kan ha hand om dottern här om vi båda skulle åka, så alternativet är att vi åker alla 3 annars vilket skulle vara trevligast såklartGlad men det innebär att vi då måste underhålla henne och inte kan jobba därifrån så nja finns väl inget perfekt alternativ egentligen, får fundera lite kring det. har inte fått någon uppdatering från kliniken vad de tycker att vi borde göra annorlunda så det ser jag fram emot att läsa också! 

    när man tar progynon, kan man skjuta upp återföringen några dagar då? jag minns inte hur det är i fryst cykel längre..
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-06-07 11:19:54 följande:
    Åk förstår, det låter lite som ett logiskt pussel. Men ni hittar säkert en bra lösning. Hur länge behöver du vara där? Skönt att mannens spermier fanns i frysen trots allt! :)

    Precis, det är mer flexibelt med progynon. Det blir ju ingen ägglossning alls utan man fejkar den genom att ta lutinus. Därmed går det att skjuta det någon dag framåt om det skulle behövas.
    Jag behöver ju komma dit någon dag innan ÄP och får ju göra mina VUL här i Schweiz i alla fall, och sen vet man ju aldrig när återföring blir, det beror ju liksom på befruktningen som du vet Drömmer hade ju gärna åkt hem och väntat i Schweiz till dag 5 och bara åkt över dagen då, men med Corona och inställda flyg etc är det liksom också lite svårt att veta hur det ska gå. (därav den logistiska mardrömmen Obestämd)

    i Värsta fall får de väl frysa 'alla' (har ju inte fått några till frys nu senast...) på dag 5, men man vill ju då också att de ska klara sig så långt...

    bra det finns alternativ till 'naturlig cykel', när jag gjorde mitt FET i Prag fick jag ta Estrofem vilket är Östrogentabletter tror jag för förberedande för FET och även fram till v 12, så klinikerna runtom i världen verkar göra lite olika..
    så förmodligen kan du göra din FET precis efter midsommarhelgen då?
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-06-07 12:21:21 följande:
    Då hänger jag med. Det är helt klart en komplicerande faktor att inte veta när återföringen blir men skönt att kunna göra vul i Schweiz och bara resa för äggplock och återföring.

    Progynon ä också östrogen så det är ungefär samma som med Estrofem då. Tog du dem när du blev gravid med dottern? Om det var så ger dig mig lite hopp att detta kan bli bra. Har jag turen att bli gravid får jag fortsätta med dem en bit in i graviditeten också liksom med Lutinus.
    Jaha men vad bra, då låter det som exakt det jag fick vid mitt lyckade FET i Prag och det var definitivt ett vinnande koncept, och det är deras 'normala förfarande' så jag tycker det låter väldigt bra! Min klinik ville att jag skulle fortsätta med både östrogen och progesteron till v 12. Kram! 
  • Inalina
    Smilla93 skrev 2021-06-07 22:24:58 följande:
    Hej! Ja super spännande, är dock rädd att de kommer neka ändå.. Vad konstigt att dom bara kör vissa veckor. Var i processen är du nu? :) okej men då borde det va nu i dagarna jag borde börja såfall eftersom det gått 5 dagar sedan sista tabletten.

    Fick större blödning idag så jag ringer kliniken och frågade vad som skulle ses som första mens dag och då skulle jag räkna idag som första och anmäla via 1177så hon att de skulle höra av sig om de hade tid.. Då jag frågade varför jag då tagit tabletterna om det inte ens var säkert att jag fick börja nu!?! Hon hade många som ringde så hon kunde inte riktigt prata men sa att jag verkade stå på någon prioriteringslista, dock nästa vecka så jag fattar verkligen ingenting just nu.. Hoppas på bättre svar imorgon. Lycka till du med och tusen tack för ditt svar!! :)
    ja jag tyckte också det var väldigt konstigt att min klinik bara kör vissa veckor för ÄP etc, vet inte om det har att göra med att de hyr in anestesiläkare eller något då man sövs under äggplock.. 

    lät ju inte så peppande att de skulle höra av sig om de hade tid, men hon var säkert bara stressad och hade inte stenkoll på ditt case, så du får säkert positivt svar idag från dem!Glad som du säger, varför skulle de annars be dig ta primolut? hör av dig när du fått svar från kliniken igen, så hoppas vi du får börja med sprutorna ikväll!
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-06-07 17:08:34 följande:
    Eller att det fungerade för att vi bytte klinik och betalade för tre stycken försök inkluderande 5st insättningar ;)
    hej vännen =) hur mår du?? känner du några symptom ännu?

    Tänk att det förmodligen var den där hystereskopin som gjorde att embryot tog sig denna gången för dig! och att du har ett par till i frysenHjärta

    jag tycker det är så BRA att de har gjort ordentliga undersökningar och förmodligen löst problemet för dig nu framöver så du slipper fundera så mkt över varför det inte funkat tidigare.

    Här händer inget särskilt, fick starkt utslag på ÄL testet idag så nu blir det full rulle här hemma HAHASkrattande  kram!
  • Inalina
    Smilla93 skrev 2021-06-08 10:55:24 följande:
    Ja men det är ju säkert som du säger då att de bara har tillgång till vissa läkare vid vissa tillfällen!

    De ringde precis och så att jag får börja idag.. Hjälp vad allt blev verkligt helt plötsligt!! Är nervös samtidigt som jag är sjukt taggad att äntligen få köra igång!

    Var i processen är du nu? Är du i startgroparna eller måste du vänta tills efter sommaren?
    Åh men så bra då var det precis det önskade utfallet =) vad har du fått för sprutor och vilken dos?

    Jag är ganska gammal i IVF-svängen, fick en dotter för 2 år sedan med IVF i Prag. Sedan har vi försökt med syskonförsök i Schweiz (där vi bor) och gjort 2 omgångar IVF i feb och nu i maj, men tyvärr utan resultat.

    Mina ägg verkar ha ganska dålig kvalitet nuförtiden och jag fick väldigt få befruktade av 12 ägg som de fick ut båda gångerna. Så hoppet fanns där vid äggplock för att sedan nästan släckas dagen efter med låg befruktningsnivå. Jag fick tillbaka en blastocyst vid första försöket i år men testade minus, och andra gången fick jag tillbaka ett väldigt långsamt 3-dagars som inte heller blev något, och inget till frysen.

    Nu försöker jag boosta mina ägg med diverse tillskott och vitaminer för att köra igång 3 IVF för i år fast i Prag denna gången. =) har mer tilltro till Prag ändå då de lyckats få mig gravid 2 gånger (där första försöket blev ett tidigt MF i v 5), och andra gången blev det vår underbara dotter.

    Spännande att du är igång nu{#emotions_dlg.flower}!
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-06-08 12:22:53 följande:
    Detta är mitt andra äggplock. Första blev 18 ägg ur 18 blåsor men 0 befruktning. Är just nu i total chock. Äggplock igår. Påbörjades med min vetskap om 24 äggblåsor. Avslutades med 21 plockade ägg och fick precis meddelande om att 16 är befruktade!

    Nu ytterligare en evig väntan för om något blir till frysen. Vore så härligt att dricka vin och bada hela sommaren och veta att där finns några små blastocyster som väntar i frysen.
    Men wow vilket fint resultat med befruktningen! Vad gjordes annorlunda denna gången mot förra ÄP? Det känns ju som att allt ändå inte kan vara 'chansen' utan att något gjorde att dina ägg var mer mogna denna gången? 

    Håller med om att vindrickande o bad i sommar låter underbart, så bakar vi på en bebis i höstHjärta
  • Inalina
    Smilla93 skrev 2021-06-08 11:36:10 följande:
    Ja verkligen spännande att få köra igång! Jag fick menopur 137,5 ie, så ganska låg dos jämfört med vad andra här i gruppen får.. Men det är ju också vårt första försök så vi får väl se det som en liten testrunda. De vet ju inte hur man reagerar på hormoner och då är det väl bättre att börja lägre antar jag! Fick tid för vul om en vecka så då får vi ju svar om dosen är lagom, dock vågar jag inte hoppas på för mycket nu första rundan.

    Oj ja då är du verkligen rutinerad!! Så härligt att du fått en dotter det måste ju vara helt fantastiskt! <3 vad tråkigt att syskonförsöken inte gått som ni tänkt.. Men skönt att ni är tillbaka där ni fått bra resultat vid tidigare försök och att ni har tilltro till kliniken. Även om det ena resulterade i ett missfall (vilket är det tuffaste man kan gå genom, fick MA V 8 i januari förra året) så har du ju ändå blivit gravid 2 gånger vilket ju bådar gott inför kommande försök! Håller tummarna att du får börja snart och att dina ägg blivit boostade och har nått toppkvalitet!! :D
    ok, jag tror det du får är en ganska normal dos om man har normala värden för äggreserv etc. och ja bra inställning att du ändå ser detta som en testrunda, för många funkar det ju första gången, men du vet också att det inte är ovanligt att gå igenom processen flera gånger för att det ska lyckas när de vet exakt hur hormonerna påverkar kroppen och blåsornas tillväxt.Glad

    hehe ja jag är rutinerad, så bara att fråga på om du undrar något, har nog läst och hört det mesta vid det här laget ;) (och provat hehe!) tack för peppande ord, man försöker ju liksom allt i sin makt för att få ett barn medan 'alla' i ens närhet verkar få barn till höger o vänster på första försöket... närkligt att det kan vara sp olika. MA i v 8 lät väldigt ledsamt, då har man ju ändå ställt in sig lite mer på att man faktiskt är gravid på riktigt, i v 5 är det ändå lite mer som att få en mens som är lite försenad...i alla fall för mig. men lycka till med sprutor etc nu, hur känns det inför kvällens första?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021