• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2022-02-08 20:49:25 följande:

    Hej
    Så krånglar detta igen. Kan inte svara någon..argh frustrerande!

    Jag har AMH test imorgon på dag 3, det var bara att komma dit på dropin. De skulle även fixa remiss till spermaprov. Blir och boka in ultraljud även på livmoder och äggstockar dag 7-14. Osäker om jag kan göra det nu eller måste vänta en cykel efter missed abortion? nån som vet? 


    Vet egentligen inte, men min gissning är att sålänge du har en "vanlig" cykel efter MAt, altså med ÄL och sedan mens. Så borde det gå bra. Om det är för att kolla så allt fungerar som det ska. Vissa kliniker vill ju att man ska vänta osv t.ex. med återföringar och så, men det handlar nog om hormonbalans och läketid osv. Man vill ha hängsle och livrem.
  • Dibella
    AndraSladdis skrev 2022-02-15 22:25:22 följande:

    Skönt att höra att många graviditeter går bra här, önskar det fortsätter så, Inalina och Frida123.

    För mig gick det däremot åt skogen igen, MA vecka 11 (hade avstannat v 10+4). Nästan identiskt som sist, efter flera UL med bra hjärtslag. Skrapning för några dagar sedan.

    Det är väl bara att komma igen på något sätt, vi vill ju fortfarande ha barn. Men tungt när det går fel så sent och när man inte vet vad felet är.


    Fy fan vad hemskt att behöva genomgå exakt samma sak igen. Så ledsen för din/er skull Hjärta Det är ju det som är så jobbigt i denna processen, att man aldrig vet vad som går fel och ingen kan hjälpa en eller utreda det.


    Låter som ni ändå orkar se framåt fortfarande och fortsätta, hoppas att detta blir sista sorgen för er! Massa kramar

  • Dibella

    Känns som man bara ibland ploppar in här för att uppdatera lite i väntan på att få dra igång IVF omgång 4.


    Jag var hos de som gjorde vår fertilitetsutredning igår och gjorde en hysterosonografi (Typ som HSS när de spolar äggledarna?) men det kändes inte som att det var så mycket mer som kunde ses än vid en vanlig HSS. Läkaren tyckte att livmodern såg bra ut, helt plötsligt har jag bra genomspolning i båda äggledarna (: förra gången var det bara 1 som hade bra passage... Så är tydligen mer fertil nu men fortfarande ingen lycka? haha


    De tog ett blodprov för att kolla TSH prover igen då det var ett litet tag sen sist. Jag försökte muta in någon sorts immunitetsutredning, kortison osv, men det var ganska bom-stop där med. Läkaren hävdade mest att "du är ung (32), du får ägg till frys, det är 50/50 på graviditet med de oddsen på varje 5-dagars återföring, du har bara haft otur". Blir nästan arg :) Men han kanske har rätt...

    Just nu så är jag för snål för att köpa nya ägglossningstester, och ger upp tanken lite att på egen hand lösa graviditet. Känns skönt. Ju längre in i denna processen man kommer så blir det svårare, men samtidigt enklare. Man släpper mycket saker och orkar återgå till ett lite mer normaltillstånd på ett sätt, men svårare eftersom man är i aktiv kris under så många år..


     

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2022-02-16 18:00:15 följande:
    Oj vad jag känner igen mig! Hoppas verkligen att det stämmer i ett fall. När startar ni ivf 4?
    Hoppas jag med. Vi har fått preliminärt startdatum i början av april, så på näst-nästa mens. Hur går det för er? Hjärta Tråkigt att FL strular så mycket för många här inne.
  • Dibella
    Inalina skrev 2022-02-17 09:06:05 följande:
    hej vännen, alltid intressant med uppdateringar här inne. Låter ju bra att du inte har stopp i någon av äggledarna, förmodligen är det ju inte där det ligger hos er då, så då kan du utesluta det..

    ja visst kan läkaren ha rätt, det är ju ingen som vet exakt, och turen ska ju i så fall vända någon gång också. Förstår om man blir lite less dock av 'otur'-svaret, man vill ju inget hellre än lösa problemet och då måste man ju hitta det först.. men det funkar ju tyvärr inte alltid så i den här karusellen.

    skönt om du kan slappna av lite med ägglossningen, håller med om att testerna är skitdyra och samtidigt som de ger ett visst hopp blir det ju även mer stress i barnagörandet också. 
    ang att kolla upp immunförsvar så finns det ju vissa blodprover om jag förstått som man kan göra via Werlabs, men man vill ju gärna att någon ska läsa av testsvaren då också. det du kan göra för att självmedicinera är ju att ta aspirin i låg dos vid nästa återföring, vet inte om det är något du testat? Vissa kliniker tror ju på det och tycker inte är en big deal. stor kramHjärta

    Hej Hjärta
    Jo, oturssvaret är stor frustration, men vem vet. Kanske är det bara så.
    Vilka blodprover är det då man ska göra tro? Kanske värt att göra framöver!


    Aspirin kanske man kan testa, finns nog i Sverige tror jag! Tack för tips Skrattande Just nu pumpar jag 300mg q10 och annat kosttillskott och lagt om kosten lite för att äta bättre. Mer för mig själv också, gått upp en del kilon pga covid och barnlösheten så hade var gött att komma ner på "before" vikten.


    Har ni det bra? Såg att det kommer bli en lillebror HjärtaDrömmer låter ju perfekt!

  • Dibella
    Inalina skrev 2022-02-17 10:39:05 följande:

    Här finns ett test som har med immunförsvar, MEN som sagt man vill ju veta vad det är man testar och vad man vill ha för resultat, samt vad man kan göra åt det. Så det kan ju vara onödigt att bara göra det utan att få en bra uppföljning.


    werlabs.se/halsokontroll/blodbrist-anemi/lymfocyter/


    Ja i Sverige kan du köpa receptfritt på apoteket: babyaspirin eller barnaspitin det är 75mg vilket är den rekommenderade dosen. Man ska inte ta för hög dos men 75mg ska vara perfekt. (Här i Scwheiz fick jag 100mg dock så kanske inte så stor skillnad).

    Jag har det bra förutom covid just nu, men idag efter en vecka känner jag mig piggare och kunde resa mig från soffan och jobba =) så jag är optimistisk! immunförsvaret är ju rätt kasst som gravid märker jag, jag åker ju på allt och har trott att jag haft corona 3 ggr redan och till slut fick jag ju det. (trots trippelvaccinerad).
    ja blir jättekul med en pojke, ska på rul om ett par veckor Glad


    Ah nice! Får kika på det Hjärta kanske man kan prata med RMC om resultatet, kostar ju inte skjortan iallafall.


    Vad skönt att du mår bättre, men trots 3 doser så åkte du på det så snart inpå altså? Förhoppningsvis slipper ni nu på ett tag =) Hoppas allt fortsätter se bra ut även på RUL, du får återkomma med info!

  • Dibella
    GlitterLina skrev 2022-02-20 09:48:52 följande:

    Hej tjejer 
    skulle skrivit häromdagen men vart ledsen
    i fredags morse va jag på äggplock. Smärtsamt som jag alltid tycker. Dem fick ut 8 äggblåsor & 5 av dem innehöll ägg. Så jag skulle tillbaka nu på måndag för att återföra 2 st embryon. Men så ringer dem igår lördag & säger att av dem 5 äggen så va det bara 2 som va mogna & det va ingen som blev befruktade trots hjälp med icsi Gråter så vi betalde å gjorde allt förjäves åter igenGråter


    Fy vad jobbigt, att man går igenom allt med smärta och tårar, betalat för det och sedan så grusas hoppet totalt innan man ens hunnit få något åter. Jätteledsen för er skull Hjärta massa kramar


     


    Kronärtskocka skrev 2022-02-20 22:36:04 följande:

    Dibella och Inalina: Angående ASA i låg dos fanns förut i form av AlbylMinor. ( Tog det i mindre delar när jag för många år sedan försökte bli gravid.) Sedan några år tillbaka är det borttaget då det verksamma ämnet kan ge upphov till ett allvarligt sjukdomstillstånd hos barn. Aspirin i hög dos finns att köpa receptfritt för vuxna. Låg dos i form av Trombyl är receptbelagt. I Danmark finns Hjertemagnyl receptfritt. Säkert i andra länder med.

    Lycka till med nästa försök Dibella! Vet känslan av att en vill göra så mycket man kan för att maxa chanserna. Läser och läser och vet tillslut inte vad en ska tro på.


    Tack för lite snabbinfo där {#emotions_dlg.flower} och tack. Känns som man kommer behöva det. 
    Emma1b skrev 2022-02-18 14:40:05 följande:

    Idag hade jag min 8 veckors koll med vul på kliniken, och till skillnad mot förrs grav så såg allt bra ut denna gång! Foster i rätt storlek, gulesäck, hjärtslag fostervatten. Så skönt!

    Men inte ens det kan jag riktigt glädja mig åt eftersom jag mår så fruktansvärt illa! Har fått en läkartid på mvc på måndag för att se om läkaren har någon idé vad vi kan hitta på. Primperan kunde jag inte få pga interaktion med en annan medicin jag äter...


    Vad skönt att det ser bättre ut denna gång, låter onekligen positivt! Nu håller vi tummarna för en liten en till hösten!


  • Dibella
    Jill92 skrev 2022-02-26 21:07:38 följande:

    Fina tråden<3 Känner för att skriva av mig lite trots allt. Vi hade ett avslutande samtal med SU i veckan(inför att sen gå vidare med fjärde försöket privat). De sa iprincip att våra chanser är låga om vi skulle gå vidare, pga att vi haft så hög grad fragmentering på de flesta av våra embryon(dock har vi ju alltid fått något att återföra, så fattade inte helt, totalt dåligt kan det ju inte varit då eller) Men ja blev så nedstämd av det! sån käftsmäll att få höra nån säga så rakt på sak...


    Är det inte så att äggkvaliten/graden av fragmentering kan skilja sig från gång till gång? Och att vissa tillochmed lyckas bli gravida trots att äggkvaliten inte är på topp liksom? :/ är det liksom naivt att hoppas på vidare försök. Är ändå bara 29 och allt ser fint ut med äggreserv och min mans spermier osv. 


    Tufft att höra för er Hjärta vart kommer ni vända er nu för nästa omgång?
    Jag tänker också att det kan vara lite från gång till gång/cykel till cykel. Har ni kört liknande medicin/protokoll de gångerna ni kört?


    Hoppas att ni ändå kan hitta en läkare med större hopp för er och som är villig att testa lite nytt! Ålder och äggreserven talar ju för er tänker jag! Jag är 32 och har låg äggreserv men har (än sålänge) goda prognoser enligt SU trots att 3 försök inte fungerat för oss. 

  • Dibella
    AndraSladdis skrev 2022-02-26 12:58:32 följande:
    Ja, jag går utomlands och har redan fått blodförtunnande och immundämpande till vecka 8 med det senaste försöket. Kliniken tänker nu förlänga och öka immundämpande eftersom jag får mina MA en senare vecka. 

    Ja, det är bra att ha embryon i frysen, men samtidigt känns det som att vi slösar bort dem om vi inte vet vad felet är. Kliniken vill fortsätta med nästa försök snabbare än vi själva vill. Mina tankar går också till att det kanske finns ett dolt genetiskt fel hos oss och därför vill jag testa fostret och oss med karyotype. Och kanske skulle jag vilja testa ett donerat embryo vid nästa försök, för att utesluta genetiska orsaker, blir så ledsen av tanken på fler sena missfall. Men kliniken tycker att vi borde fortsätta med våra embryon. Vi får se hur det blir.

    Tänkte direkt på en.. artikel? kanske man kan benämna det, som jag läste igår angående testade embryon och sorgen många har om de visar sig att de testar som icke-normala, vilket nog är vanligare än man tror. 
    There Is Now Hope for Women Told They Hit an IVF Dead End (thecut.com)


    Vet inte hur källan ser ut, men var en inom "barnlöshet communitiet" som länkade det på instagram och tyckte bara texten lät hoppfull och fick mig att tänka om lite angående testande av embryon, jag har länge tänkt att jag vill testa våra då vi aldrig får någon graviditet, men nu känner jag mig inte lika desperat att göra det.

    Men i slutändan ska ni ju göra det som känns bäst för er, om t.ex. generna inte är det viktigaste utan fullgången graviditet och ett älskat barn, så är det erat val trots att läkarna fortfarande har hopp! Kan förstå att det är tärande att om och om igen förlora det man längtat så efter. Hjärta

  • Dibella
    Jill92 skrev 2022-02-28 09:47:22 följande:

    Dibella och snöoväder:
    Tack för pepp! Jag försöker också klamra mig fast vid solskenshistorier, att byte av medicin skulle kunna förbättra kvaliten osv. Vi har än så lönge bara testat gonal f och nu menopur senaste gången. Aldrig blandat tex som jag förstått det som att man kan göra. 
    Vi går vidare privat, till Livio blev det tillsist. Ja hoppas att de är mer hoppfulla. vi har ju trots att fått något att sätta in varje gång och då kan det ju inte varit så pass illa, varje gång har de sagt att det varit ett ?fint embryo?. Kanske hade den läkaren på SU en dålig dag eller nått. Aja! ringde livio idag och bokade in behandling i maj. Tyckte bemötandet var jättefint så känns bra i magen än så länge. Kram på er!


    Hoppas ni får riktigt bra bemötande och pepp från Livio. Kul med uppstart i maj för ny behandling, ni har redan varit på nybesök där kanske?

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021