• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Testade imorse på RD 5 och fick blankt såklart. Finns säkert nån liten chans att det slår om kommande dagarna, väntar mens om 4 dagar. Men har inte stora förhoppningar. Blir att preppa inför IVF nr 4 om några månader istället. Nu är det inte långt kvar innan man slipper denna processen och kan börja leva istället.


    Lycka till alla gravida, känns som att väldigt många i tråder har blivit/är gravida :)

  • Dibella
    Inalina skrev 2022-02-02 14:32:07 följande:
    ja det finns absolut en chans, inte så liten heller skulle jag säga, försök hålla dig neutral så hoppas vi att du ser något imorgon bittiHjärta stor kram

    Fortsatt negativt tyvärr på testa tidigt Hjärta. Hörde av mig till privat gynklinik, där jag gjorde min utredning, och frågade om de gjorde hysterosonografi (altså spruta in vätska och göra mer nogrann koll av livmodern för skiljevägg, polyper eller annat) och fick tid om två veckor.


    Känns jättekonstigt att jag får så fina embryon som går att frysa och tina osv och har ägglossning varje månad men aldrig lyckats bli gravid. Ingen lust att ge mig in i 4e IVFen fören man kikat lite mer, men då RMC inte riktigt bryr sig så får jag se vad jag lyckas lösa och bekosta på egen hand.

  • Dibella
    Jill92 skrev 2022-02-03 08:42:13 följande:

    Fick precis besked om att inget av våra 4 embryon som befruktades kunde frysas:/ jag fick ju tillbaka två, men nu känner jag mig inte så hoppfull att de skulle utvecklas bättre om inte de andra gjorde det? Åh. Är det nån som varit med om att ha fått plus trots att inget annat i gått till frysen? Behöver lite hopp...


    Tråkigt att inget gick till frys Hjärta MEN livmodern är definitivt en bättre miljö för embryona så finns definitivt bättre chans för de två du fick tillbaka. Håller tummar och tår för dig.
  • Dibella
    Inalina skrev 2022-02-03 10:16:16 följande:
    åh men fasen va trist Obestämd era embryon såg ju verkligen toppfina ut efter plocket minns jag! förstår verkligen varför du vill utreda mera, man vill ju ha lite fler råd och möjlighet till orsaker till barnlösheten när ni uppenbart får fina embryon enligt labbet,  (sedan går det ju att testa dem kromosommässigt också men vet inte hur det funkar i Sverige). 

    bra att du fick en så pass snabb tid ändå, kanske kan de också komma med lite fler möjliga åtgärder? stor kram till digHjärta

    Verkligen trist. Fick samma läkare som jag hade när jag utreddes och han var ju inte riktigt toppen (lite nonchalant och slarvigt bemötande), men hoppas det blir lite bättre denna gången.


    Jag tror inte man testar i sverige, men kanske att vissa kliniker gör det? blir det inget framöver på det vi har kvar i landstinget så kommer vi nog se över om vi har ekonomiska möjligheter att åka till Ryssland, men det kostar. 


    Hjärta kram

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2022-02-03 20:40:51 följande:

    @dibella Vad tråkigt att läsa även om det inre behöver vara kört ännu. Det testet du nämner har jag inte hört om även om det ju liknar hysteroskopi. Skönt att ni fick tid så snabbt! :) Förutom det du nämner skulle ni kunna göra era-test. Görs tex på Sokolova-kliniken. Skriv gärna till mig privat om du har frågor om Ryssland! Men hoppas såklart att du blir gravid framöver! Kram 


    Fortsatt negativt med mens om 2 dagar så jag känner mig rätt klar med denna omgången, men redan sörjt klart och förbereder mig på att prata med RMC och försöka att inte bryta ihop över hur lång kö-tiden kommer bli Obestämd


    Jag sökte runt på olika sätt att kolla igenom så att det stämmer i livmodern och jag tvekar på att någon skulle göra hysteroskopi utan att ha först gjort en lite "light-koll" vilket detta nog är. Hittar man något här så lär man ju gå in med kamera efteråt. Sett vissa benämna det som "aquascan"? Nog lika spännande som HSS rent smärtmässigt men det får vara.

    Spännande, tack för tipset om era-testet, hade ingen aning att det fanns en klinik här i göteborg! Förbannar mig över att vi inte har något liknande som Fertilitetplus i gbg, Tack, hoppas jag med Hjärta gäller dig med. Jag har möjlighet att sätta in två embryos framöver troligtvis, men är ju meningslöst om det ändå inte lyckas. 

  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-02-07 07:21:53 följande:

    Hej
    Fick nog vanlig mens igårkväll tror jag ca 7 på kvällen. Kommer rött blod istället för bruna flytningar. Ska ta AMH prov. Läser olika en del säger 3 dagen i cykeln måste väl bli typ på ons då. Och en del säger det spelar roll..hur har ni gjort? 


    Jag vet att när det togs på mig under utredningen så togs ingen hänsyn till vilken dag man var i cykeln, men ta på dag 3 om du har möjlighet, om det ändå finns en tanke på att det kan påverka. Hade jag tagit om mitt prov så hade jag tagit på "rätt" dag, hade vart intressant om det är någon skillnad mot mitt tidigare då.
  • Dibella

    Pratade med reproduktionsmedicin idag och IVF nr 4 inplanerad nästnästa mens, så i slutet av mars/april beroende på när allt behagar komma så blir det att köra igång igen... Samma protokoll som innan och om allt går väl kommer vi få två embryos återförda då, men det är enda ändringen. Försökte diskutera kortison med dem men det var -strängt- förbjudet Drömmer


    Tänkte börja käka Q10 igen, men tycker de man köper från pharma Nord är så oerhört dyra med tanke på mängden man ska få i sig. Köpte (andra) kapslar som var för stora (svårt att svälja tabletter). Kan man öppna kapslarna och dricka pulvret med juice eller yoghurt kanske? Eller får jag svälja snålheten och köpa de snordyra kapslarna jag klarar av att svälja..


     

  • Dibella
    Inalina skrev 2022-02-07 14:16:01 följande:
    Hej! Nej jag tror att många läkare inom IVF i Sverige fortfarande anser det som 'otur' när det inte blir några plus även efter många återföringar och fina embryon. Men visst skulle du göra någon liten undersökning om någon vecka ändå? kanske kan det hjälpa, vem vet.

    Jag skulle tro att de är ännu mer emot kortison nu under Corona då det sänker immunförsvaret.. aldrig hört det där om att öppna kapslar/tabletter så kanske kan någon annan råda dig där. jag har också blivit riktigt less på alla dyra mediciner/vitaminer man petar i sig, det är ju inte ens säkert att de hjälper som sagt. 
    Hjärta

    Hej Hjärta


    Jo, det verkade vara något som de såg ner på där på reproduktionsmedicin med kortison tyvärr. Kanske kan ta upp frågan när jag går på den privata kliniken och gör min kik innan Drömmer Jo vi ska ta en extra kik på livmodern den 15e, nämnde det för RMC som mest tyckte att "jo, det är ju inte farligt att kika lite extra men de kommer troligen inte hitta något". Hon tyckte snarare att sambon skulle lägga på lite extra krut med vitaminer och att vi skulle lägga om kosten. Lite lama tips i det stora hela på nått sätt.

    Skillnaden från vår 3e IVF då vi ändå fick 3 bra embryon av 4 var att jag hade käkat massa Q10 innan, så om det känns som något värt att köra så är det kanske ändå det jag kommer köpa på mig. Se om nån annan har svar om jag kan öppna de där andra kapslarna haha

  • Dibella
    Always choklad skrev 2022-02-07 19:37:26 följande:
    Hej trist. Jag känner med dig.
    Känns som du blickar framåt och har lite av en plan vidare, det kan hjälpa även när det känns nattsvart.

    Jag är helt inställd på Ryssland för vår del. Jag har en avstämning med min gamla klinik i veckan. Både dem min gynekolog samt kandstinget pratar om att göra en missfallsutredning. Får se om det blir så, halvlovad är jag i alla fall..

    Kram!

    Ja, på nått sätt måste man ha en planering på nått sätt framåt, annars så drunknar jag i sorg under denna processen. Men känns redan bättre efter att han planerat in ivf omgång 4 i mars och återföring av 2 (om de nu blir några). Funderar på att försöka hitta läkare privat som skriver ut prednisolon, men känns tveksamt att någon vill ge sig in i detta, men verkar finnas läkare som tänker lite utanför boxen..

    Hoppas att dom fortsätter på den linjen! Kan ni kanske "parallell jobba" lite, missfallsutredning här och planering med Olga(? förmodar jag) samtidigt, de verkar ju väldigt noggranna på O och lämnar inget åt slumpen, så kan ta en stund att planera. Hoppas ni får besked om vad de planerar snart Hjärta


     


    GlitterLina skrev 2022-02-07 20:22:07 följande:

    Hej på erHjärta
    ikväll är det dax för sprutstart med Gonal F
    jag hoppas såå för många fina ägg då jag ska få återföra 2 st
    sist ringde de ju på återföringsdagen att det ej klarat sig under natten 
    så denna sista sista gång måste det gå vägen!


    Kul att ni är igång! Är det nytt protokoll eller några andra förändringar för dig sen ni körde sist? Håller verkligen alla tummar och tår för att det kommer finnas två fina embryon att återföra för er. Vi kommer också få två åter vid nästa IVF, gör att man får man upp hoppet lite. Hjärta

  • Dibella
    GlitterLina skrev 2022-02-08 11:45:19 följande:
    Vi körde 1 tillbaks med embryoglue men blev missfall ju
    så kör 2 st med embryoglue samma styrka med gonal F

    Men visst kör ni privat här i sverige? har man embryoglue här med?


    Hoppas att detta är gången som det går vägen för er!

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021