• ace86

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-03-10 10:58:50 följande:

    Vännen!! Jag hoppas verkligen att det var för tidigt att se någonting och att du kommer se något på ditt riktiga VUL <3

    Får du svar på HCG idag? Jag håller tummarna för dig!

    Jag insåg redan i söndags (toknegativt) att det inte blev något den här gången heller, jag har gråtit massor och nu vill jag bara att mensen ska komma.

    KRAM


    Neeej :( fy fasen vad tråkigt!! Förstår att andras ord inte kommer kunna minska den smärta du känner just nu, men jag lider verkligen med dig / er! När skulle du göra testet enligt kliniken?

    Jag var på gynakuten igår, tyvärr kom det onda tillbaka tillsammans med svullen buk och så. De kunde inte heller se något i livmodern och var väldigt tydliga med att det inte kommer att bli en ?vanlig? graviditet denna gång. Dock kunde de inte heller utesluta utomkveds så väntar på mina provsvar, lämnade precis ett till för jämförelse.

    Slutade med lutinus och det känns så hemskt att hoppas på missfall. Men det är vårt ?bästa? alternativ nu, än att jag ska opereras pga utomkveds.

    Kramar till dig!
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-03-11 08:52:50 följande:

    Å vad tråkigt att höra! Tänker på dig <3 KRAM


    Det var utomkveds på höger sida som befarat och opererades igår kväll! Nu hemma och ska vila och återhämta mig!

    När skulle du testa dig enligt kliniken? Kram
  • ace86
    Dhalia skrev 2021-03-12 17:30:15 följande:

    Va tråkigt :( blev äggledaren kvar eller tog dem bort den också?


    Nej tyvärr så tog de bort äggledaren också. Var inställd på det även om beslutet tas under operationen. Däremot så säger dem att det långsiktigt bästa (och inget som påverkar chanserna att bli gravid via IVF) är att ta bort den. Har man fått utomkveds en gång är det väldigt stor sannolikhet att få det på samma plats igen nämligen. :(
  • ace86
    Clemmentina skrev 2021-03-12 18:07:35 följande:

    Åh nej vad tråkigt! :( Kunde de lokalisera det innan operationen? Som du skriver förmodligen bra att de ändå tog bort äggledaren för att undvika samma igen. Ta hand om dig!


    :((

    Tror inte jag riktigt förstått allt som skett de senaste dagarna mer än det praktiska..

    De kunde lokalisera en blodansamling på höger sida, men inte exakt var den satt.

    Det är också oklart att veta om blödningen kom igår eller tidigare. De andra sa dock inget om det på VUL i tisdags och onsdags.
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-03-14 15:31:44 följande:

    Hoppas att det är ett gott tecken! När satte du in och vilken dag brukar du få din mens på? Inte långt kvar tills testdag :) Jag håller tummarna!

    Min testdag är den 18e men jag förstod redan 7e att det inte blivit något och mensen kom för några dagar sedan. Nu har jag börjar se framåt mot ivf nr 4 i mitten/slutet på april.


    Hej! Glad att se att ni vill fortsätta med ivf och att ni slipper vänta längre än så! Jag är säker på det finns minst ett guldägg för er och det kommer att fästa precis som det ska, även om er väg dit varit lång. :(

    Ska ni gå till samma klinik? Jag tycker de borde tänka utanför boxen den här gången och inte bara köra på och inte göra några förändringar mot tidigare behandlingar. Har de sagt något?

    Har du funderat (och kanske gjort det) med att öka intag av olika vitaminer inför denna gång? Tex q10, magnesium, d-vitamin? Eller gå till Dr Nie på Essingen för akupunktur?

    Kram!
  • ace86

    Tack snälla ni för allt stöd efter mitt X ! Även om jag hållit mig lite i bakgrunden.

    Har varit i kontakt med kliniken idag och om jag/vi känner oss redo så kan vi göra FET efter nästa mens redan. Får se om jag känner mig redo då eller om jag ska låta kroppen återhämta sig en månad till. Vi fick bara en 6 dagars till frysen efter vår första IVF så vill inte använda / slösa bort den för tidigt heller. Är tyvärr heller inte så jättesugen på att göra en hormonbehandling i närtid även om det var relativt skonsamt för mig, men känner nog så just nu efter hela sjukhusvistelsen och operationen.

    Skickar styrka och mod till alla er som kämpar där ute!

  • ace86
    Annna84 skrev 2021-03-16 17:45:05 följande:

    Tack :) Jag hoppas också att det löser sig snart.

    Vad skönt att du har ett embryo kvar i frysen som du kan sätta in när du återhämtat dig lite.

    Vi är inne på att byta till Linnékliniken i Uppsala, vi ska dit på ett första möte i veckan, men jag är även intresserad av din klinik. Förstår att det är svårt när det inte finns så mycket att jämföra med, men har du varit nöjd och får du en känsla av att de är villiga att testa lite olika metoder?

    Min nuv har varit tydliga med att det är upprepning som gäller.

    Nu har jag börjat med q10 plus att jag tar en del andra vitaminer, min sambo äter också en del vitaminer.

    Inför det näst sista embryoåterförandet var jag hos Dr Nice på en 7-dagars behandling, den gången fäste embryot iallafall en stund, så det ger mig lite hopp. Det var ganska påfrestande, men jag funderar på att testa det en gång till. Har du varit där?

    Kramar


    Hej

    Jag har inte varit hos Nie men bara hört positiva berättelser i form av bättre resultat än innan akupunkturen. Men de kostar väl en slant så det viktigaste är att hitta det man tror på och fungerar för just en själv! Jag gillar akupunktur som behandling av andra åkommor så är öppen för ett besök där!

    Min klinik var väldigt tydlig med att hon inte kommer köra på med samma metod efter tre isättningar om det inte fungerar,; utan vidare utredningar eller justeringar. Hon tror inte på att köra samma lika gång på gång!

    Linnekliniken är ju välrenommerade så tror även de är bra! Vet dock inte hur mycket de tänker utanför boxen. Men oavsett vilken av dessa två du väljer kommer du högst troligen få en ny behandlingsplan! Välj den du får bäst känsla för och praktiskt mtp alla besök är bra. Hur gick mötet hos de?

    Inför nästa ägguttag (om det krävs) kommer båda jag och min man öka vitaminintaget för att försöka påverka ägg och spermiekvaliten.

    Kram! .
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-05-21 08:03:12 följande:

    Haha! Härligt! Det är samma som här hemma, högar med vitaminer både morgon och kväll :)

    Spännande att du fått till en så så tydlig ägglossning och ?hittat tillbaka? till sexet. Heja dig!! Det har ju fungerat för andra, så plötsligt kanske det händer för er. Har du tagit en hästdos D-vitamin inför ÄL som många skriver om?

    Ja, hoppas plussen smittar av sig på oss också :) Jag har återföring på söndag och nu har jag kört igång med mina mediciner, nässpray, bisolvon och lutinus, utöver alla vitaminer ;) Än så länge känner jag mig hoppfull och det är så himla skönt att få vara i den känslan några dagar till.

    Kram


    Söndag som idag? Hoppas allt går bra, håller alla tummar och tår för oss båda då jag hade återföring av en 6 dagars igår eftermiddag! :) . Har behövt ta en paus från det mest efter mitt X - hitta tillbaka till en trygghet och en bra känsla i kroppen. Så vi sköt fram isättningen en cykel men nu känner jag mig mer mottaglig och redo i hela kroppen!
  • ace86

    Hej!

    Hade återföring av en 6dagars igår! Blev lite peppad på att det här är guldägget när vi klev en på kliniken. Det är min första FET, ET blev tyvärr ett X. Blev rekommenderad att ta det lugnt dvs inte bada eller träna i en vecka.

    Jag är van att röra på mig och gör det på ett eller annat sätt varje dag. Att inte få gå raskare promenader, cykla till jobbet eller egen kroppsviktsträning som jag blivit avrekommenderad kanske inte låter så hemskt men jag har ett pågående diskbråck som kräver en viss rörelse varje dag. När jag googlar runt och läser info hos olika kliniker så står det att man inte ska springa ett långdistanslopp eller bära tunga vikter. Blir helt enkelt inte klok på de olika rekommendationerna. Det är klart jag kan vänta 1 vecka och lyssna på min läkaren men vill (och behöver) hitta en rimlig nivå på vilandet.

    Hur har ni gjort efter FET?

  • ace86
    Julgranskulan skrev 2021-05-23 13:46:18 följande:

    Jag tränade en del andra gången vi satte in. Har också läst att man bör undvika hård fysisk ansträngning, men lite träning ska väl vara bra. Är väl som det mesta att man inte ska överdriva, sen är det ju väldigt individuellt. :)


    Sant! :) tack för svar!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021