• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Frida123123 skrev 2021-11-15 06:38:47 följande:

    En liten fundering. Är det någon här som efter ett tag tagit nytt amh test, och vad visade det då? Jag tog ett för lite över 1 år sedan och ska nu ta ett nytt. Självklart lite orolig för att det minskat mycket. Då låg det på 0,95. Visst borde det inte kunna öka? Har någon även läst om man bör ta testet på mensdag 3? Min klinik tar det när som helst, i mitt fall på mensdag 12.


    Vad jag förstått så kan man få lite variation från cykel till cykel, så den kan gå upp och ner och upp. Att den mäter hur många aktiva folliklar den cykeln, inte hur många ägg man har kvar. T.ex. en IVF cykel hade jag 3 blåsor, en annan hade jag 11, så rimligtvis borde ena haft låg AMH och den andra hög, men såklart är den låg överlag, vi har ungefär samma värde.
  • Dibella
    Lewaize skrev 2021-11-15 07:45:40 följande:

    Fina nyheter! I lördags på RD9 plussade jag med min 3dagars <3

    Däremot klarade sig inte våra 2 andra ägg nedfrysningen :/ känns skit men vi är så glada för den lille som växer i mig nu! Har testdag på onsdag 17/11 så vi vårdar inte riktigt hopps för mycket förens det är plus även då :P Vi önskar innerligt att den vill stanna kvar hela vägen till juli <3


    Grattis! {#emotions_dlg.flower} Fint plus det där trots att det är några dagar kvar till testdag!
  • Dibella
    Frida123123 skrev 2021-11-22 18:14:58 följande:

    Uppdatering från mig: Otroligt nog, så bestämde de sig för att kalla in läkare och labb personal för att jag ska kunna göra återföring på söndag, alltså jag förstår ingenting. De har egentligen inte öppet på lördagar eller söndagar men gjorde det för vår skull! Så fint, på första advent och allt. Herregud. Ultraljudet visade ägglossning och en fin slemhinna på 10 mm dag 13. Så det såg bra ut och nu är vi redo att köra. Visst, nu kan det absolut hända att embryot inte klarar upptiningen vilket vore sorgligt, men just nu är jag glad. Söndag, det är ju snart! Saken är den att om de hade sagt nej nu så hade det även inte gått om 1 månad heller pga att de har jul/nyårs stängt.


    Åh va fint Hjärta av dem och för dig. Håller tummarna att allt går bra.
  • Dibella
    Always choklad skrev 2021-11-22 23:31:03 följande:

    Hej Svej, ruvaren här.

    Försöker hålla sig lugn, hungrig det är jag. Är väl kortisonet..

    Haft lite extra humör som kanske fick nått positivt med sig i alla fall. Jag anmälde ett troll här på ivf forumen. Inte ofta jag kan säga jag är stolt över mig själv men de e jag faktiskt denna gång . Kämpa på alla! Får se om man orkar skriva nu på ett tag..peppar peppar inget blod i alla fall..bara näsblod, är väl trombylen + att min näsa är extra känslig denna tid + C-19 test varje vecka pga jobb, less och få saker uppstuckna i alla hål. Om ni fattar vad man menar.


    Låter lovande, håller tummarna för dig att det blir positivt Hjärta


    Fy för att behöva göra testet varje vecka.. 

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-11-23 11:51:43 följande:

    Hej tjejer, kom precis från Gyn för ultraljud för att förhoppningsvis kunna starta stimulering. Sjukaste grejen händer där, gyn ser något och frågar om jag är gravid - nopp det är jag verkligen inte säger jag självsäkert. Ok, men ta ett test ändå! Så det gjorde jag? efter att ha försökt naturligt sedan 2014, fått en dotter med IVF 2019 och genomgått 3 misslyckade IVF i år så ser jag för första gången i mitt liv två streck på stickan efter 5 sekunder. Jag är i chock!!!


    Nej men vad (sjukt) kul!!! Inte undra på att mensen inte kommit då DrömmerHjärtaHjärtaHjärta Kunde de säga något om hur långt gången du är? Galet att det blev till på naturlig väg trots att IVFerna gått sisådär de senaste gångerna. Så glad för din skull.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-11-23 13:15:43 följande:
    tack finaste du, jag tänkte skriva till dig då vi skojat om detta sceanario så många gånger...Förvånad nej precis, alla typer av blödningar får vi hoppas håller inne nu! jag vet liksom inte hur jag ska bete mig riktigt nu då jag vid min förra graviditet höll på med progesteron, blodförtunnande sprutor etc etc etc så nu är det liksom helt tomt? ska det där lilla fröet klara sig UTAN allt det där?
    de trodde på typ v 5, och med tanke på hur starkt mitt test är så skulle det nog kunna stämma.. så tja det är ju en väntan nu på att se om det ändå utvecklar sig som det ska, men just nu är ju gravid vilket är galet. Jag vet i alla fall att den sitter rätt i slemhinnan då jag fick se den lilla på VUL, så den inte hamnat i en trasig äggledare eller så. Nu måste jag försöka få ihop ett mail till min klinik i Prag. vet inte ens vart jag ska börja....
    stor kram hur går det för dig?Hjärta

    Det finns alltid den där lilla lilla chansen, detta bevisar verkligen det haha! Så fint ändå Solig Kanske att kroppen ändå orkar utan alla dessa saker, kanske var det just att du hållt på med alla vitaminer eller nedregleringen kanske? Som gjort det möjligt. Håller verkligen tummarna för att detta kommer gå vägen och ni får en storasyrra där hemma HjärtaHjärta Skönt att ni vet att den inte sitter fel, får ni komma tillbaka på VUL och kika om den växt på sig igen snart då? 


     


    Jag håller på och testar med ÄL stickor här hemma och väntar på omslag, nojjar till tusen att ÄL testerna inte ska ge utslag korrekt för jag verkar vara lite låghormonare på morgonen, får snabbare utslag på eftermiddagen, men kliniken sa att jag endast ska testa på morgonen av nån anledning(?). Känner direkt ökade stressnivåer så fort detta med FET kommer nära igen haha, dessutom sökt in till en utbildning som gör att jag inte får lov att vara gravid i januari om jag ska kunna gå vidare. Så fått tänka långt och länge om jag skulle skjuta på det med FET, men det får bli som det blir. Antingen blir jag gravid eller så kanske jag får plugga/jobba med något helt annat här i livet, detta med barnlösheten har slungat in mig i en total livskris Drömmer

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-11-23 14:09:11 följande:
    a den mikroskopiska chansen finns visst där, allt är ju väldigt tidigt ännu så givetvis kommer jag springa på VUL snart igen för att se om det blir hjärtslag osv.  Jo absolut kan vitaminerna ha hjälpt till, även om just denna cykeln borde ha varit den allra svåraste att bli gravid då jag inte ens visste när jag hade ÄL etc.

    jag är lite förvirrad rent allmänt just nu och kan inte fatta hur detta gått till.. känns som en Jungfru Maria style -moment HAHA!

    Här går man till gyn lite när man känner för det, men jag bokade in redan på måndag nästa vecka så får vi se hur det ser ut och om de kan datumsätta lite bättre då kanske? Mannen höll på att få en hjärtattack på jobbet när jag ringde o berättade....

    nja, du känner ju din kropp bäst så vet du om att du får uutslag på eftermiddagen så testa du då, några timmar hit eller dit kommer inte göra skillnad för överföringen men tråkigt om du missar för att det hinner slå om!!Förvånad

    Jag tycker du gör rätt som ändå känner att det får bli som det blir med utbildning, bebis etc.  nu ser du ju att ALLT kan hända också och att det verkligen inte går att planera vissa saker fullt ut. det är viktigt att följa sina drömmar om det gäller jobb och karriär, men oj så många det är som börjar plugga och sen blir gravida och får plugga färdigt lite senare. Flört håller tummarna för omslag snart för dig!Hjärta

    Förstår att du känner så, det är ju lite av en mirakelgrej ju DrömmerHjärta spännande, då får du återkomma med mer besked efter VUL! Då blir det förhoppningsvis inte så mycket krock med sväris här nu framöver då!


    Ja jag får ta test på eftermiddagen med, svårt att hålla sig 4 timmar så mycket som jag dricker vatten och sen gymmar efter jobbet haha. Så får vi se vad jag ska hitta på framöver, oavsett finns det en plan vilket ändå känns skönt!

  • Dibella
    Kronärtskocka skrev 2021-11-24 16:39:43 följande:

    Hoppas era gravidhormoner sprider sig till oss andra! Det sägs ju att ett fåtal procent av de som är ofrivilligt barnlösa blir naturligt gravida efter IVF eller adoption med tiden. Så någon gång ibland händer det ju samtidigt som det måste kännas som ett mirakel när det sker.

    Känns lite trist att bryta av med dystra nyheter. Fick samtal idag om mina embryon. Som väntat klarade sig inget av de två till frysen. Jag får hoppas att det jag bär på är en kämpe som fäster.

    Om inte annat gör ju motgångarna och de dåliga utfallen av IVF-försöken det tydligare att jag inte kan kämpa vidare med mina ägg om jag ska ha chans till graviditet med den budget jag har kvar.


    Usch vad tråkigt att de andra embryona inte klarade sig till frys men vi håller verkligen tummarna för den du ruvar på Solig 


     


    Always choklad skrev 2021-11-24 18:28:35 följande:
    Hej! Vafan det verkar som folk smittar av sig här. Jag testade positivt idag. Starkaste pluss jag fått + inte i blodblandat vatten heller. Ultraljud V50, nu hoppas vi så in i bomben. Historik senaste var kemisk graviditet och den före det var missed abortion. Men lite drar jag på smulgroparna i alla fall. Försiktigt positiv.

    Grattis Hjärta Vilket fint plus du fått där! Håller vi verkligen tummarna för ett hjärta på VUL vecka 50.
  • Dibella

    CD 13 och ÄL är nowhere to be found änsålänge på testerna. Så frustrerande när jag vanligtvis brukar ha ÄL CD 11. Nu verkar det tidigast bli lördag? Vill helst hinna få återföring innan helgen nästa vecka för sen är vi upptagna :( trodde inte den skulle bli så sen den enda gången man ska få FET. 


    Jag har starkare tester på EM och tänker, fan, nu är det på gång! Sen nästa morgon är det supersvagt igen... Står ju specifikt på CB ÄL tester att de inte ska tas på morgonen, ändå rekommenderar RMC att de ska tas då.. tror inte det funkar på mig därför tar jag både morgon och eftermiddag, men rädd att  om jag rapporterar in ett ev. positivt EM test så blir det fel i återföringen..

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-11-25 10:15:47 följande:
    Känner igen mig så väl i detta. Jag fick också positivt på kvällen men hade fortfarande positivt morgonen efter när jag ringde in och då gick de på morgon-resultatet. Vet inte varför de bara vill att de testar på morgonen! Däremot funderar jag mycket på om det kan påverka negativt?utomlands gör de ju Era-test för att upptäcka vad som är det optimala fönstret för återföring.

    Har en teori att de vill gå på morgonresultaten när de väl ger utslag på morgonen då är LH hormonet så högt att ägglossningen kanske är samma dag/nästa vilket gör det mer "säkert" för när man gör återföringen kanske, för man vet mer exakt när det sker. Sist jag testade på morgonen så fick jag inte utslag fören samma dag jag fick ÄL, vanligtvis när jag tar på eftermiddagen så får jag utslag 1-2 dagar innan ÄL sker. Men känns jobbigt, förra månaden så fick jag oerhört dålig respons på ÄL testerna och vill inte "slösa" min blasto :(


     


    Inalina skrev 2021-11-25 10:30:06 följande:
    åh så trögt!!! det låter ju som att du borde hinna med innan nästa helg i alla fall, det dyker nog upp när som helst{#emotions_dlg.flower}! jag har också läst nånstans tidigare att man aldrig ska ta ÄLtester med morgonurinen, för det inte är säkert att kroppen kommit igång och producera ännu eller något sådant. håller tummarna för omslag snart!
    Hoppas det, återföringen blir 6 dagar efter positivt morgontest fick jag till mig. Eller så vore detta månaden man inte får någon ÄL bara för att. Men hoppas i några dagar till {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021