• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-09-05 21:50:23 följande:

    Tack snälla :) är i Prag nu och allt har gått fint hittills, bor på hotell på samma gata som kliniken för att vara på den säkra sidan haha! Återkommer i morgon efter ÄP! :)


    Lycka till idag! Hoppas på många fina ägg. Kram!
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-09-06 06:30:21 följande:

    Hej alla i tråden och alla pågående och kommande ruvare att bli :). Idag går jag in på ruvardag 7. Detta blir min fjärde ruvning totalt. Så jobbigt. Att ruva är ju en väldigt speciell och jobbig tid. Tycker alltid att ?vecka 2? är jobbigast, dvs den veckan då mensen är beräknad och den veckan då graviditetstest är beräknat. Igår började jag få ont i ländryggen, idag ännu ömmare bröst. Tänker alltid att det är tecken på att mensen är på g, vet att det inte behöver vara så men det är svårt att hålla tankarna i positiv riktning.


    Håller helt med dig! Så jobbiga dagar där i slutet. Både ont i ländryggen och ömma bröst kan ju tyda på graviditet eller mens. Håller tummarna för att mensen inte kommer! När ska du testa?
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-06 21:40:12 följande:

    hej, jodå jag vet att de bara ser äggblåsorna och att de kanske inte alltid innehåller ägg. men idag fick läkaren endast punkterat 8 äggblåsor där alla innehöll ägg, dvs 9 äggblåsor har ju försvunnit i rymden nånstans? men ja jag håller tummarna att de 5 som var mogna nog att göra ICSI på ska växa till sig i alla fall :) Så spännande med din ruvning och testdag snart!! kram!Ok, skönt man inte är ensam, även om det inte är kul att dela den upplevelsen.. är fortfarande konfunderad över att de bara hittade 8 äggblåsor idag när jag senast på VUL i lördags såg 16-17... jag skulle få ett möte med läkaren efter den här processen som kanske kunde förklara mer. nä jag håller tummarna stenhårt för att någon blir en blastis som kan frysas, men jag har bokat in återföring dag 2 på ons och stannar kvar i Prag tills dess.Kram!Ja precis, jag lyckas alltid få upp hoppet när de ser ganska många äggblåsor på mina ultraljud (så var det även i våras) men då tog de ut alla äggblåsor men alla innehöll inte ägg/var inte mogna nog att befruktas. ja det behövs bara ett guldägg men den gången vi lyckades få 3 blastisar så hade jag 12 befruktade ägg så oddsen känns så himla låga nu :/ jag kör överföring dag 2 trots att kliniken helst vill vänta till dag 3 men jag kan inte vara kvar i Prag hela veckan. (hade annars tänkt åka hem i morgon för att sedan åka tillbaka på lördag för återföring, men nu bokade jag om och åker hem ons eftermiddag istället. 

    hehe ja du kan skriva upp att jag frossar i allt gott som finns här! (och just nu ruvar jag ju inte eller något så kan även ta ett glas vin eller en drink haha!

    Imorogn bitti hör de av sig hur befruktningen har gått! Kram


    Åh vad tråkigt att läsa detta! Men nu hoppas vi på de fem och att det finns flera bra där. Blir det återföring av ett eller flera (om det finns mer än ett?)? Hade blåsorna försvunnit alltså? Eller var de tomma? För jag har för mig att de ändå brukar se rester av blåsan även sen? Mycket märkligt! På mitt första plock var alla blåsor utom en tom. Alls var mycket förvånade men de trodde att det berodde på för låg dos av Gonal-f.

    Hoppas du får en mysig dag imorgon i Prag och bra besked gällande befruktningen!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-07 11:08:39 följande:

    Hej IVF-vänner,

    nu har jag fått svar på befruktningen av mina 5 små embryon från igår, där endast 2 verkar ha befruktats normalt till idag.  De sparar de andra för att se om något mer händer under dagen men hoppet är nog ganska litet för det.

    Fick ett långt mail från kliniken bland annat ang. varför de bara hittat 8 äggblåsor och inte 17 som i senaste ultraljudet men deras förklaring är att man borde vara där för sista ultraljudet så att de kan räkna själva, för olika kliniker/ultraljudskontroller kan visa olika. Kommer ju aldrig få en förklaring till detta. De konstaterade att min äggkvalitet är ganska dålig (surprice!) så det får vi ta vidare om det blir ett nytt försök eller hur vi gör. 

    Jag hoppas nu innerligt att de båda ska fortsätta utvecklas till i morgon så jag får sätta tillbaka båda. Bad kliniken om detta och får se om de sätter sig på tvären. känns ju ganska uppgivet just nu även om jag vet att det finns en chans ändå såklart. Mardrömmen är ju att de kontaktar mig imorgon och säger att inget av embryona överlevt natten 

    Man kan ju inte göra annat än att hoppas i den här karusellen, känns som att jag nästan blir avtrubbad av alla dåliga besked hela tiden. sen är jag ingen person som ger upp i första taget men man vill ju också bara kunna njuta och inte hela tiden ha i bakhuvudet vad man ska ha för plan inför nästa IVF... 

    kram på er


    Men vad ledsen jag blir av att läsa om detta! Så himla tråkigt! :( Håller både tummar och tår för att de små överlever till imorgon och att du får okej på att sätta tillbaka dem båda. Trist med äggkvaliteten och om det är problemet. Hoppas att du blir gravid och inte behöver fundera mer över det. Men jag och du är nog lite lika där i att bli både avtrubbade och att inte vilja ge upp! Stor kram till dig!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-08 10:51:27 följande:

    Hej tjejer!!! (ni måste vara trötta på mig vid det här laget med alla uppdateringar !!) 

    MEN NU ÅR JAG RUVARE!!!!  tjohoooo är så himla himla glad  (ja den här processen är ju en bergochdalbana...) 

    Mitt ena embryo som klarade befruktningen bra hade delat sig SUPERFINT och hade 4 celler i morse, men hann dela sig till 6 celler innan återföringen!

    Detta känns så otroligt då mina ägg brukar vara så himla långsamma o tröga och läkaren sa att detta var ett toppembryo! (vilket jag aldrig fått höra innan vid mina återföringar). är så glad o lättad att jag kan börja gråta ! 

    Nu har alltså hoppet tänts igen, och jag har 2 embryon i labbet som vaknade till och de odlar vidare som jag får uppdateringar på de närmaste dagarna.

    Oj vad jag hoppas att detta är guldägget och syskonet som är så otroligt efterlängtat, nu kan jag inte påverka mer utan ska bara njuta av att vara gravid tills motsatsen bevisats. 


    Underbart! Nu hoppas vi att detta är guldägget. Låter onekligen väldigt lovande att läkaren sa att det är ett toppembryo! :) Hoppas du man slappna av nu och att även förkylningen ger med sig.

    Jag gjorde vul idag och får tillbaka ett femdagars om allt går som det ska på tisdag.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-08 11:35:20 följande:

    Ja precis skönt att lämna kliniken (och Prag) full av hopp istället för tvivel! :)

    Va kul då blir vi ruvarkompisar på tisdag, då ligger du bara 3 dagar efter mig! :) så skönt att lämna lite av allt detta nu och inte hela tiden sitta med oro för hur det ska gå, nu går det som det går och ingen kan påverka något! Jag fick embryo glue också så hoppas det fäster ordentligt denna gången;) jag ville ju ha tillbaka 2 men de återför bara 2 om de är i samma stadie sa kliniken (dvs 2 st 2 celliga/4celliga osv).

    Kram


    Härligt att höra och skönt att vara hemma igen kan jag tro. Dessutom med marginal inför mannens resa.

    Precis! Blir kul att följas åt. Bara hoppas min överlever att tinas. Har ju haft tur med det hittills. Bra grej med embryo glue. :) Eftersom det inte gick att sätta tillbaka det andra hoppas vi på att den överlever till frysen! Håller tummarna för dig nu! Kram
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-09-08 17:53:07 följande:

    Kul Clemmentina! Roligt att höra!


    Ja det känns spännande! Äntligen! :) Det är jobbigt att allt tar sådan tid efter missfall. Hejar på dig den här veckan och hoppas så att det ska bli pluss igen. Kram!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-09 13:39:46 följande:

    ja det var riktigt smidigt att flyga i dessa tider faktiskt, knappt en kotte på flygplatserna och att genom securityn tog 1 min på båda håll ;)

    klart att din blastis klarar upptiningen!  det är ju väldigt ovanligt att de inte skulle göra det.

    RD 1 idag för mig, de mailade från kliniken att de andra 2 lite långsammare embryona fortsatte att dela sig och hade 6 celler idag. får se om de kommer ikapp så de är blastisar på lördag eller om de stannar av. egentligen ska de väl ha 8 celler idag för att vara toppembryon om jag förstått det rätt, men allt kan ju hända :) 

    håller tummarna för oss båda, roligt att vi är många i tråden som ruvar samtidigt!


    Åh vad skönt! Helt klart en fördel! ;)

    Hoppas det med! Men man vet ju aldrig. Vore så typiskt om det inte klarar sig nu. Hoppas verkligen få ruva ihop med er andra!

    Spännande med de två kvarvarande! Jag har haft embryon som varit sega på dag 3 men som sedan kommit ikapp. Vi hoppas det gäller dina!

    Hur känns det så här annars på ruvardag 2?
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-09-10 17:03:40 följande:

    Imorgon kommer jag att ta graviditetstest, har testdag på söndag, men testar en dag tidigare. Tror jag läste att det var en till som skulle testa imorgon. Nu håller vi tummarna för oss imorgon. Så var dagen D kommen?


    Åh vad spännande! Håller tummarna för dig! Tror och hoppas på plus. Kram!
  • Clemmentina
    Smilla93 skrev 2021-09-12 07:45:04 följande:

    Det undre är koncentrerat morgon urin och det övre är lite som jag klämmer ut efter redan hade kissat


    Åh svårt det där! En del får ju knappt positivt på bim och du är väl motsvarande äl+16 nu? Det är tidigt än...det kan vara helt okej även om man alltid önskar riktigt starka streck så att man inte behöver tvivla. Det som är intressant är ju att se hur det ökar. Vänta nu någon dag eller helst två så ser du om du får en ökning eller inte. Håller tummarna!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021